چهارشنبه ۰۱ بهمن ۱۳۹۹ | Wednesday, 20 January 2021
  • ارتباط با انتخاب
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیک
  • |
  • نظرسنجی
چهارشنبه ۰۱ بهمن ۱۳۹۹ | Wednesday, 20 January 2021
  • صفحه نخست
  • اخبار انتخابات ۱۴۰۰
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • آی تی و فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
جستجو
ویدئو جدیدترین اخبار پربیننده ترین
لایو خبر عکس خواندنی ها اخبار ویژه
  • صفحه نخست
  • اخبار انتخابات ۱۴۰۰
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • آی تی و فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • ارتباط با انتخاب
  • پیوندها
  • آب و هوا
  • اوقات شرعی
  • مجله الکترونیک
  • نظرسنجی
  • آرشیو
ویدیو / پخش اظهارات سانسور شده سردار سلیمانی درباره آیت الله هاشمی در مراسم معرفی طرح برتر یادمان سرباز وطن: کمتر مرجع تقلیدی مانند آیت الله هاشمی، این اندازه عمر با برکت داشت / ‏هاشمی نه فقط برای ایران که به گردن جهان اسلام حق بزرگی دارد / او مشاور مجانی همه مبارزان دنیا بود

ویدیو / پخش اظهارات سانسور شده سردار سلیمانی درباره آیت الله هاشمی در مراسم معرفی طرح برتر یادمان سرباز وطن: کمتر مرجع تقلیدی مانند آیت الله هاشمی، این اندازه عمر با برکت داشت / ‏هاشمی نه فقط برای ایران که به گردن جهان اسلام حق بزرگی دارد / او مشاور مجانی همه مبارزان دنیا بود

ویدیو /  بایدن با گریه رهسپار واشنگتن شد

ویدیو / بایدن با گریه رهسپار واشنگتن شد

ویدیو / خاموشی دستگاه آلودگی هوا بدلیل اتمام بسته اینترنت!

ویدیو / خاموشی دستگاه آلودگی هوا بدلیل اتمام بسته اینترنت!

ویدیو / کشف آرامگاه همسر فرعون

ویدیو / کشف آرامگاه همسر فرعون

ویدیو / معاون شهرداری تهران: بخاطر امنیت ملی نمی‌توانیم ساختمان‌های ناایمن پایتخت را اعلام کنیم

ویدیو / معاون شهرداری تهران: بخاطر امنیت ملی نمی‌توانیم ساختمان‌های ناایمن پایتخت را اعلام کنیم

تماشا کنید: کارت زرد اقلیت / مجلس یازدهم چگونه در یک روز دو کارت زرد به ظریف داد؟

تماشا کنید: کارت زرد اقلیت / مجلس یازدهم چگونه در یک روز دو کارت زرد به ظریف داد؟

کد خبر: ۵۸۲۱۵۰
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۲۱ - ۰۸ آبان ۱۳۹۹
بین الملل >> خاورمیانه
پ
وکس:

چگونه یک متفکر اسرائیلی به یکی از برجسته‌ترین نظریه پردازان ترامپیسم تبدیل شد؟

هازونی از دل یک رابطه محافظه کار اسرائیلی-آمریکایی که به طور فزاینده‌ای نفوذ و در عین حال کم شناخته شده ظاهر شد. او گرچه در اسرائیل متولد شده، اما سال‌های زیادی از زندگی خود را در آمریکا گذرانده و جهان بینی‌اش در دوره کارشناسی دانشگاه پرینستون متاثر از شرایط سال‌های ریاست جمهوری ریگان بوده است. هازونی اگرچه کار خود را با ایجاد موسساتی در اسرائیل بنا نهاد، اما کمک‌های مالی برای این موسسات عمدتا توسط اهداکنندگان آمریکایی تأمین می‌شد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

چگونه یک متفکر اسرائیلی به یکی از برجسته‌ترین نظریه پردازان ترامپیسم تبدیل شد؟

زاک بوکمپ در نشریه آمریکایی وکس نوشت: این یک تعارض عجیب است که یکی از تأثیرگذارترین نظریه پردازان نظریه ملی گرایانه و محافظه کارانه دونالد ترامپ یعنی ایده "اول آمریکا" یک شهروند اسرائیلی است.

به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، در ادامه این مطلب آمده است: یورام هازونی، رئیس اندیشکده هرتزل در اورشلیم، به تکیه گاه راست‌های آمریکایی تبدیل شده است. مایکل آنتون، یک چهره آکادمیک محافظه کار که از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۸ به عنوان یکی از مشاوران ارشد ترامپ خدمت می‌کرده، در تدوین آنچه آنتون به عنوان "آموزه ترامپ" در امور خارجی توصیف می‌کند، از دیدگاه هازونی در مورد ملی گرایی نشات می‌گیرد. سازمان جدید آمریکایی وابسته به هازونی یعنی بنیاد ادموند بورک، در سال ۲۰۱۹ کنفرانسی برگزار کرد که سخنران‌های آن سناتور جوش هاولی، تاکر کارلسون، پیتر تیل و مشاور امنیت ملی وقت، جان بولتون بود.

هازونی از دل یک رابطه محافظه کار اسرائیلی-آمریکایی که به طور فزاینده‌ای نفوذ و در عین حال کم شناخته شده ظاهر شد. او گرچه در اسرائیل متولد شده، اما سال‌های زیادی از زندگی خود را در آمریکا گذرانده و جهان بینی‌اش در دوره کارشناسی دانشگاه پرینستون متاثر از شرایط سال‌های ریاست جمهوری ریگان بوده است. هازونی اگرچه کار خود را با ایجاد موسساتی در اسرائیل بنا نهاد، اما کمک‌های مالی برای این موسسات عمدتا توسط اهداکنندگان آمریکایی تأمین می‌شد. عمده تلاش‌های وی بخشی از یک کارزار گسترده‌تر برای ایجاد یک جنبش محافظه کارانه به سبک آمریکایی در کشوری با نوع متفاوت از جناح راست بوده است.

در طی سفر به اسرائیل من در مورد تأثیر هازونی و جنبش روشنفکر محافظه کار آمریکایی-اسرائیلی تلاش‌های فراوانی کردم. تفکر راست هازونی همان تفکری است که در مجلس کنونی اسرائیل تأثیر ویژه‌ای داشته و با حزب راست گرای لیکود نخست وزیر بنیامین نتانیاهو همسو است.

نسبت به برخی دیگر در جناح راست جدید اسرائیل، هازونی چهره اصلی در اورشلیم نیست، اما ستاره در حال ظهور وی در واشنگتن و حتی برخی از پایتخت‌های اروپا به نکته مهمی در مورد جهانی سازی محافظه کاری اشاره دارد و آن اینکه جنبش‌های راست از کشور‌های مختلف به طور فزاینده‌ای بر یکدیگر تأثیر می‌گذارند و ناسیونالیسم تهاجمی را ایجاد می‌کنند.

هازونی فقط یک نویسنده محبوب محافظه کار نیست بلکه وی تجسم یکی از مهمترین روند‌های جهانی عصر ما است.

پیوند محافظه کارانه اسرائیلی-آمریکایی
الی، شهرکی در کرانه باختری که هازونی پس از پایان تحصیلات خود در آمریکا در اوایل دهه ۱۹۹۰ به آنجا نقل مکان کرد، یکی از چندین جوامع غیرقانونی یهودی در اکثر مناطق فلسطین است. الی که توسط تعداد اندکی از مهاجران در سال ۱۹۸۴ ساخته شد، امروز دارای جمعیتی بالغ بر ۴۰۰۰ نفر است که توسعه آن به قیمت نابودی جوامع فلسطینی در مجاورت آن رقم خورده است.

در طول سفرم، مسیر ۶۰ یعنی بزرگراه اصلی شمال-جنوب در کرانه باختری که الی در آن قرار دارد را طی کردم. از بزرگراه، الی مکان قابل توجه‌ای به نظر نمی‌رسد، اما به وضوح از روستا‌های فلسطینی متمایز است.

شما جوامع کوچکی از این دست را در اطراف کرانه باختری بسیار می‌بینید، مناطقی که هرکدام به وسیله حباب امنیتی اعمال شده توسط اسرائیل از جوامع فلسطینیان جدا شده اند. هرچه این جوامع بزرگتر و محکمتر شوند، تصور اینکه اسرائیل روزی این مناطق را تخلیه کند، دشوارتر خواهد بود، تخلیه‌ای که در صورت ایجاد یک کشور فلسطینی یک گام به ظاهر ضروری به نظر می‌رسد.

الی نمادی فیزیکی از تهاجمی‌ترین جناح راست گرایانه ناسیونالیسم اسرائیلی است، یک حداکثر گرایی ارضی مذهبی که یهودیان را به عنوان صاحبان قانونی سرزمین مقدس می‌بیند.

این پروژه توسعه طلبانه با کمک پول آمریکا ایجاد شده است. تحقیقی توسط هاآرتص نشان داد که سازمان‌های مسیحی آوانجلیستی بین ۵۰ تا ۶۵ میلیون دلار به شهرک سازی بین سال‌های ۱۹۹۸ و ۲۰۱۸ کمک کرده‌اند.

با این حال پول آمریکایی فقط از زیرساخت‌های فیزیکی ملی گرایی اسرائیل پشتیبانی نکرده، بلکه زیرساخت‌های فکری خود را نیز ایجاد کرده است، شبکه‌ای از اتاق فکر‌ها و نشریات که به محاصره شهرک نشینان و جهان‌بینی آن‌ها در سالن‌های قدرت اسرائیل کمک کرده است.

از بین بسیاری از اهدا کنندگان کمک‌های مالی آمریکا به اهداف راست گرایانه اسرائیل، هیچ یک به اندازه سازمانی به نام صندوق تیکوا که توسط زالمان برنشتاین، میلیاردر آمریکایی در سال ۱۹۹۲ تأسیس شد، تاثیرگذار نبوده است. در آن زمان، سنت فکری راست گرایان در اسرائیل از نظر سازمانی ضعیف بود، نکته‌ای که برای هازونی پس از حضور در آمریکا، جایی که جنبش محافظه کارانه با وضوح بیشتری ایجاد شده بود، کاملاً روشن شد.

محافظه کاری ملی
بینش سیاسی هازونی، که وی آن را "محافظه کاری ملی" می‌نامد، در بین بخش‌هایی از جنبش محافظه کار آمریکا بسیار جذاب بوده است.

کتاب او پس از انتشار در سال ۲۰۱۸ در مطبوعات محافظه کار حضور پررنگی داشت. کنفرانس ملی محافظه کاران در سال ۲۰۱۹ در واشنگتن دی سی که توسط بنیاد ادموند بورک هازونی برگزار شد نقش مهمی در انتشار عقاید وی داشت.

سناتور هاولی، فاکس کارلسون و سرمایه گذار خطرناک تیل از جمله سخنرانان اصلی و چهره‌های برجسته در گفتگو‌های آینده محافظه کاری پس از ترامپ بودند. هازونی با برخی از چهره‌های آمریکایی از جمله کریستوفر دموت، رئیس موسسه تأثیرگذار امریکن اینترپرایز (Enterprise American) از ۱۹۸۶ تا ۲۰۰۸، در حال حاضر به عنوان رئیس کنفرانس ملی محافظه کاری فعالیت می‌کند.

از قضا، با توجه به پیوند‌های هازونی با شبکه تیکوا، نحوه صحبت او با مخاطبان آمریکایی در مورد اقتصاد به نظر می‌رسد بیشتر از آنکه بر اساس بازار آزاد آمریکایی باشد براساس معیار‌های اسرائیلی است. وی در سخنرانی کنفرانس ملی محافظه کاری ملی در سال ۲۰۱۹، از حق آمریکایی قبل از ترامپ برای ارتقا آرمان‌های بازار آزاد نسبت به ارزش‌های انسجام ملی و اصل مذهبی انتقاد کرد.

وی گفت: این محافظه کاران، هر آنچه در مورد نحوه نگهداری هر چیزی می‌دانستند را فراموش کردند. آن‌ها علاقه خود را به کتاب مقدس، مسیحیت و یهودیت از دست دادند. دیگر نه ملی گرایی و نه مذهب هیچ چیز برای آن‌ها مهم نیست. آنچه مورد علاقه آن‌ها بوده تنها لیبرالیسم اقتصادی و حقوق فردی کثل آزادی و برابری بوده است. آن‌ها به جای محافظه کاران، به یک جنبش انقلابی تبدیل شدند.

در اینجا می‌بینید که چگونه تلاش‌ها برای ایجاد روابط بین ملی بین جنبش‌های فکری می‌تواند ایده‌های محافظه‌کارانه را در پشت آن‌ها شکل دهد. حامیان آمریکایی با تزریق ایده‌های خود به جریان خون سیاسی اسرائیل، برای تغییر شکل محافظه کاری اسرائیل تلاش کردند. اکنون یکی از ذینفعان اسرائیلی این تلاش آمریکایی به لطف زمان بندی سیاسی مناسب، از نفوذ بیشتری در در آمریکا نسبت به کشور خود برخوردار است. وی با استفاده از این نفوذ نسخه محافظه کاری اسرائیلی را که مبتنی بر ملی گرایی افراطی است حفظ می‌کند.

آمریکا تنها کشوری نیست که تفکر هازونی در آن گوش شنوا دارد.

در اوایل فوریه، درست قبل از آنکه سراسر دنیا تحت تاثیر شیوع ویروس کرونا قرار بگیرد، بنیاد ادموند بورک میزبان یک کنفرانس ملی محافظه کاری در رم بود. سخنرانان برجسته این کنفرانس شامل نمایندگانی از پارلمان سوئد و انگلیس، یکی از اعضای برجسته لهستانی در پارلمان اروپا و سیاستمدار راست افراطی فرانسوی ماریون مارچال نوه ژان ماری لوپن، بنیانگذار حزب راست راست افراطی کشور بودند. مهمان اصلی این خیمه شب بازی نیز ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان بود که این روز‌ها به عنوان سرسخت‌ترین رهبر راست گرای راست ملی در اروپا دیده می‌شود.

ایده بین المللی ناسیونالیست که ایده‌های مختلف احزاب راست گرا باید با هم متحد شوند و علیه چشم انداز لیبرال-مترقی برای جهانی شدن مبارزه کنند، هر روز افزایش می‌یابد. تاکنون البته برخی از تلاش‌ها برای تدوین این ایده، مانند سازمان خنده دار استیو بانون به نام "جنبش" در اروپا، بی نتیجه مانده است.

اما موفقیت مداخله آمریکا در سیاست اسرائیل و فعالیت‌های یورام هازونی نشان می‌دهد که چگونه این عمل واقعاً کارساز بوده است، اینکه چگونه جهانی سازی می‌تواند سنت‌های سیاسی جنبش‌های محافظه کارانه متمایز را در هم پیوند زده و سالن‌های قدرت واشنگتن را به شهرک نشینان الی متصل کند.

لینک کوتاه
ارسال به تلگرام
بازید از صفحه اول ارسال به دوستان نسخه چاپی
گزارش خطا
0
وب گردی
 تصاویر حیرت‌انگیز ناسا از «مریخ»

تصاویر حیرت‌انگیز ناسا از «مریخ»

برندگان جوایز میلیاردی همراه اول معرفی شدند!

برندگان جوایز میلیاردی همراه اول معرفی شدند!

 نکات جالبی که درباره مغز نمی‌دانید

نکات جالبی که درباره مغز نمی‌دانید

 گریم جالب طناز طباطبایی در فیلمی که هشت سال توقیف بود

گریم جالب طناز طباطبایی در فیلمی که هشت سال توقیف بود

 قدیمی‌ترین عکس هوایی تهران!

قدیمی‌ترین عکس هوایی تهران!

 ۸ عادت سمی که شما را از شادی محروم می کنند

۸ عادت سمی که شما را از شادی محروم می کنند

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر:
تصاویر
۱/۴
۱/۴
تصاویر:‌ آتش سوزی در خیابان شوش

تصاویر:‌ آتش سوزی در خیابان شوش

۲/۴
تصاویر: رزمایش اقتدار ۹۹ نزاجا

تصاویر: رزمایش اقتدار ۹۹ نزاجا

۳/۴
تصاویر: کربنات سدیم در دل کویر

تصاویر: کربنات سدیم در دل کویر

۴/۴
تصاویر: چهارمین سالگرد حادثه پلاسکو

تصاویر: چهارمین سالگرد حادثه پلاسکو

ببینید!

ویدیو / ۱۹۹۷؛ بزرگترین بحران آسیایی‌ها در تاریخ؟ + زیرنویس فارسی

ویدیو / حذف درصد تخفیف از فروشگاه‌های زنجیره‌ای

ویدیو / پرتاب موشک به‌ فضا از روی بال هواپیمای مسافربری

ویدیو / اظهارات سه ماه پیش رئیس‌کل بانک مرکزی، وقتی دلار ۳۲ هزار تومان بود

تماشا کنید: پایان تنش؟ / خطر درگیری میان آمریکا و ایران پس از یک تنش دوماهه رفع شد؟

ویدیو / رقیب چینی «تسلا» چیست؟ + زیرنویس فارسی

تماشا کنید: خاموشی ایران و مزرعه بیت کوین چینی ها / چرا با وجود قطع برق در کشور، چینی ها با مصرف برق ایران، بیت کوین تولید می کنند؟

آرشیو
پربازدیدها
روز هفته ماه سال

قیمت هر شانه تخم مرغ ۳۰ هزار تومان کاهش یافت

قیمت دلار، امروز ۳۰ دی ۹۹ / نرخ خرید دلار وارد کانال ۲۰ هزار تومان شد

قیمت گوشی های سامسونگ امروز 30 دی ماه

ریزش در بازار خودرو/ رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران: مشتری‌ها منتظر کاهش بیشتر قیمت‌ها هستند / پراید ۱۳۱ به ۹۳ میلیون رسید، پژو ۲۰۶ تیپ ۲ حدود ۱۶۹ میلیون تومان

وزیر آموزش: از فردا مدارس بازگشایی می‌شود؛ حضور دانش‌آموزان اختیاری است

قیمت دلار، امروز ۱ بهمن ۹۹

ارزش سهام عدالت، امروز ۳۰ دی ۹۹

قیمت دلار و یورو در بازار آزاد، امروز ۳۰ دی ۹۹

قیمت هر شانه تخم مرغ ۳۰ هزار تومان کاهش یافت

قیمت دلار، امروز ۲۸ دی ۹۹ / عقبگرد نرخ ادامه دارد؛ قیمت در صرافی بانک‌ها در کانال ۲۲ هزار تومانی

قیمت گوشی های سامسونگ امروز ۲۸ دی ماه

قیمت دلار، امروز ۲۷ دی ۹۹ / قیمت خرید دلار به کانال ۲۲ هزار تومان بازگشت

بازگشت قیمت دلار به یک قدمی شهریور ۹۷ / دلار تا کجا ریزش می کند و این بار در چه نرخی تثبیت می شود؟

قیمت گوشی های سامسونگ امروز 27 دی

قیمت دلار، امروز ۳۰ دی ۹۹ / نرخ خرید دلار وارد کانال ۲۰ هزار تومان شد

۳ برنامه احتمالی بایدن درمورد ایران

ویدیو/ کتک زدن یک زن افغانستانی توسط مامور نیروی انتظامی

خداحافظی تلفن‌های هوشمند قدیمی با واتس اپ از ۱۲ دی ماه

سحنگوی قوه قضاییه: شیرین نجفی دستگیر شده است

۶ پیام فرستاده نخست وزیر عراق برای ایران

چرا ترامپ همچنان ممکن است در آخرین لحظات ریاست جمهوری اش، جنگی با ایران به راه اندازد؟

ویدیو / خودکشی دختر نوجوان از‌ بالای پل زیرگذر گچساران (کهگیلویه و بویراحمد)

قیمت هر شانه تخم مرغ ۳۰ هزار تومان کاهش یافت

وزیر خارجه کره جنوبی: توقیف نفتکش ما به خاطر توقیف دارایی‌های ایران در کره جنوبی؟ اولویت اول ما بررسی واقعیت‌ها و اطمینان از امنیت خدمه کشتی است

بازار خودرو سکته کرد / پژو ۲۰۶ تا ۵۲ میلیون، سمند ۱۴ میلیون، پژو ۴۰۵ تا ۱۵ میلیون و تیبا ۲۶ میلیون ارزان شد / پراید ۹۰ میلیونی هم خریدار ندارد

جو بایدن پیروز انتخابات معرفی شد / فاکس نیوز، آسوشیتدپرس، سی ان ان و ان بی سی این خبر را اعلام کرده اند / بیانیه ترامپ: نتیجه انتخابات هنوز قطعی نشده / پیشنهاد داماد ترامپ به او برای پذیرش شکست

استفتاء مهم ایت الله سیستانی در باره مراسم عزاداری امام حسین (ع)

ترامپ: ایران اگر کرم بریزد بلایی سرش می آوریم که تا حالا سابقه نداشته!

دانش‌آموز ممتاز تهرانی بعد از کنکور خودکشی کرد

جدول غیررسمی افزایش حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری / افزایش ۳۰ تا ۷۰ درصدی حقوق ها

مدیرعامل سایپا: خیال همه را از پراید راحت کردیم

ویدیو/ کتک زدن یک زن افغانستانی توسط مامور نیروی انتظامی

خواندنی ها
کلاه ایمنی چندکاره ویژه دوران کرونا+تصاویر

کلاه ایمنی چندکاره ویژه دوران کرونا+تصاویر

چگونه به سلامت روان کودکان کمک کنیم؟

چگونه به سلامت روان کودکان کمک کنیم؟

ربات هوشمندی که کودکان را به چالش می‌کشد+تصاویر

ربات هوشمندی که کودکان را به چالش می‌کشد+تصاویر

خوراکی‌هایی که از بیماری‌های زمستانی پیشگیری می کنند (قسمت اول)

خوراکی‌هایی که از بیماری‌های زمستانی پیشگیری می کنند (قسمت اول)

آخرین اخبار مهمترین عناوین روز

۸۴ فوتی جدید کرونا در کشور

ارزش سهام عدالت، امروز ۱ بهمن ۹۹

تشدید درگیری در دارفور سودان؛ ۱۵۹ کشته و ۲۰۲ زخمی

چرا مواد شیمیایی خانگی بر پوست برخی افراد تاثیر بیشتری دارند؟

عضو شورای شهر تهران در سالگرد حادثه پلاسکو: قوانین ایمنی ساختمان ها کافی نیست / شهرداری ابزار کافی برای پیشگیری از خطر ندارد

عضو شورای شهر تهران: سریال نمایش خانگی «ملکه گدایان»، علیه کودکان کار نفرت پراکنی میکند

تعداد قربانيان خودكشی در 8 ماه امسال، 4.2 درصد افزايش يافت

هر ۵ کاندیدای ریاست فدراسیون فوتبال از سوی کمیته بدوی تایید شدند

هر ۵ کاندیدای ریاست فدراسیون فوتبال از سوی کمیته بدوی تایید شدند

ارزش سهام عدالت، امروز ۱ بهمن ۹۹

شاخص کل بورس، امروز ۱ بهمن ۹۹

قیمت سکه پارسیان، امروز ۱ بهمن ۹۹

قیمت دلار و یورو در بازار آزاد، امروز ۱ بهمن ۹۹

قیمت طلا و سکه، امروز ۱ بهمن ۹۹

وضعیت آب هوا، امروز ۱ بهمن ۹۹ / برف، باران و وزش باد شدید در ۱۶ استان / کاهش ۲۰ درجه‌ای دما در برخی مناطق از امشب

وضعیت جاده‌ها و راه‌ها، امروز ۱ بهمن ۹۹ / بارش برف و باران در جاده‌های ۶ استان

جهانپور: هنوز هیچ واکسن خارجی وارد کشور نشده / کارآزمایی بالینی ۳ واکسن ایرانی کرونا تا کنون

قیمت پراید به کمتر از ۱۰۰ میلیون تومان رسید

واعظی: لایحه بودجه ابزاری برای تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ شده / کسانی که قصد کار اجرایی دارند، اشتباه به مجلس رفته‌اند / مجلس و کمیسیون‌های آن در بورس دخالت نکنند / به آينده بورس خوشبين هستيم

ظریف: آقایانی که می‌گویند ما این توافق را نخواندیم بیایند دو صفحه توافق خود را نشان دهند / املای نوشته نشده غلط ندارد؛ اگر دوستان روزی توافقی از این بهتر را نوشتند، در مقابل آن‌ها تعظیم و تشکر می‌کنم

بلینکن: سفارت آمریکا در قدس باقی خواهد ماند / قصد نداریم سفارت را به تل آویو بازگردانیم

پلیس راه: به جاده چالوس نروید / احتمال گرفتار شدن در کولاک وجود دارد

آغاز فعالیت مدارس با حضور «اختیاری» دانش آموزان از امروز

رهبر جمهوری‌خواهان سنا: حمله ششم ژانویه به تشویق ترامپ بود

بارزرانی: اجازه نمی‌دهیم از خاک عراق و منطقه کردستان برای تهدید همسایگان استفاده شود

روحانی: چندبار از رهبری شنیدم که گفته‌اند اینکه چه کسی برنده انتخابات شود، مهم نیست؛ برای من مهم این است که اکثریت قاطع مردم حضور پیدا کنند / اگر اکثریت مردم پای صندوق نیایند، شکست خورده‌ایم

گزینه بایدن برای مدیریت اطلاعات ملی: پرونده قتل خاشقچی را از طبقه‌بندی محرمانه خارج می‌کنم

قیمت دلار، امروز ۱ بهمن ۹۹

ادعای خبرگزاری فرانسه به نقل از مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: فعالیت‌های هسته ای اخیر ایران می تواند احیای برجام در دوره بایدن را با شکست مواجه کند

حمایت حزب اعتدال و توسعه از کاندیداتوری لاریجانی در ۱۴۰۰؟ / واعظی: هنوز هیچ بحثی درباره انتخابات نکرده‌ایم

وزارت اقتصاد: استعفای رئیس سازمان بورس درجلسات آتی شورای عالی بورس تصمیم‌گیری می‌شود

دونالد ترامپ دستور عفو ۷۳ نفر را صادر کرد / استیو بنن در میان عفو شدگان

وال استریت ژورنال: ترامپ در فکر تاسیس یک حزب جدید به نام وطن‌پرستان‌ است

ادعای وزارت خارجه آمریکا: تحریم های ایران علیه ترامپ و مقامات آمریکایی درخور واکنش جدی از طرف ما نیستند

سی ان‌ان: ترامپ استیو بنن، مشاور پیشین خود را عفو کرد

حجاریان: کارگزاران موافق دولت نظامی است؛ عقد نظامیان و کارگزاران را در آسمانها بسته اند

ترامپ در سخنرانی خداحافظی خود چه گفت؟

آرشیو
وبگردی

دختر 2 ساله اصفهانی مرد و زنده شد / در خمیردندان حادثه آفرید

همه بازیگران زنی که با کلاه‌گیس در تلویزیون دیده شدند

عکسی باورنکردنی از طناز طباطبایی قبل عمل زیبایی

تهیه‌کنندگی ریحانه پارسا در جشنواره فیلم کوتاه تهران؟!

قتل مرد بی غیرت فامیل / 6 ماه دور از چشم شوهرم تسلیم او بودم ! + عکس

قتل مینو زن جوان در تهران / قاتل در محل دفن جنازه خودکشی کرد

قتل مینو زن جوان در تهران / قاتل در محل دفن جنازه خودکشی کرد

کودک 5‌ ساله، قربانی توهم شیشه‌ای همسایه

افشای راز شوهر جنایتکار با فیلم دوربین های مدار بسته

افشای راز شوهر جنایتکار با فیلم دوربین های مدار بسته

مرد ۳۴ ساله زنش را از طبقه ششم پرت کرد + عکس

عکس پلنگی سپیده خداوردی در حیاط خانه اش

  • صفحه نخست
  • اخبار انتخابات ۱۴۰۰
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • آی تی و فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • |
  • ارتباط با ما
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیکی
  • |
  • نظرسنجی
  • |
  • جستجو
  • |
  • آرشیو
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انتخاب است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید : "ایران سامانه"
کد خبر: ۵۸۲۱۵۰
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۲۱ - ۰۸ آبان ۱۳۹۹
بین الملل >> خاورمیانه
پ
وکس:

چگونه یک متفکر اسرائیلی به یکی از برجسته‌ترین نظریه پردازان ترامپیسم تبدیل شد؟

هازونی از دل یک رابطه محافظه کار اسرائیلی-آمریکایی که به طور فزاینده‌ای نفوذ و در عین حال کم شناخته شده ظاهر شد. او گرچه در اسرائیل متولد شده، اما سال‌های زیادی از زندگی خود را در آمریکا گذرانده و جهان بینی‌اش در دوره کارشناسی دانشگاه پرینستون متاثر از شرایط سال‌های ریاست جمهوری ریگان بوده است. هازونی اگرچه کار خود را با ایجاد موسساتی در اسرائیل بنا نهاد، اما کمک‌های مالی برای این موسسات عمدتا توسط اهداکنندگان آمریکایی تأمین می‌شد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

چگونه یک متفکر اسرائیلی به یکی از برجسته‌ترین نظریه پردازان ترامپیسم تبدیل شد؟

زاک بوکمپ در نشریه آمریکایی وکس نوشت: این یک تعارض عجیب است که یکی از تأثیرگذارترین نظریه پردازان نظریه ملی گرایانه و محافظه کارانه دونالد ترامپ یعنی ایده "اول آمریکا" یک شهروند اسرائیلی است.

به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، در ادامه این مطلب آمده است: یورام هازونی، رئیس اندیشکده هرتزل در اورشلیم، به تکیه گاه راست‌های آمریکایی تبدیل شده است. مایکل آنتون، یک چهره آکادمیک محافظه کار که از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۸ به عنوان یکی از مشاوران ارشد ترامپ خدمت می‌کرده، در تدوین آنچه آنتون به عنوان "آموزه ترامپ" در امور خارجی توصیف می‌کند، از دیدگاه هازونی در مورد ملی گرایی نشات می‌گیرد. سازمان جدید آمریکایی وابسته به هازونی یعنی بنیاد ادموند بورک، در سال ۲۰۱۹ کنفرانسی برگزار کرد که سخنران‌های آن سناتور جوش هاولی، تاکر کارلسون، پیتر تیل و مشاور امنیت ملی وقت، جان بولتون بود.

هازونی از دل یک رابطه محافظه کار اسرائیلی-آمریکایی که به طور فزاینده‌ای نفوذ و در عین حال کم شناخته شده ظاهر شد. او گرچه در اسرائیل متولد شده، اما سال‌های زیادی از زندگی خود را در آمریکا گذرانده و جهان بینی‌اش در دوره کارشناسی دانشگاه پرینستون متاثر از شرایط سال‌های ریاست جمهوری ریگان بوده است. هازونی اگرچه کار خود را با ایجاد موسساتی در اسرائیل بنا نهاد، اما کمک‌های مالی برای این موسسات عمدتا توسط اهداکنندگان آمریکایی تأمین می‌شد. عمده تلاش‌های وی بخشی از یک کارزار گسترده‌تر برای ایجاد یک جنبش محافظه کارانه به سبک آمریکایی در کشوری با نوع متفاوت از جناح راست بوده است.

در طی سفر به اسرائیل من در مورد تأثیر هازونی و جنبش روشنفکر محافظه کار آمریکایی-اسرائیلی تلاش‌های فراوانی کردم. تفکر راست هازونی همان تفکری است که در مجلس کنونی اسرائیل تأثیر ویژه‌ای داشته و با حزب راست گرای لیکود نخست وزیر بنیامین نتانیاهو همسو است.

نسبت به برخی دیگر در جناح راست جدید اسرائیل، هازونی چهره اصلی در اورشلیم نیست، اما ستاره در حال ظهور وی در واشنگتن و حتی برخی از پایتخت‌های اروپا به نکته مهمی در مورد جهانی سازی محافظه کاری اشاره دارد و آن اینکه جنبش‌های راست از کشور‌های مختلف به طور فزاینده‌ای بر یکدیگر تأثیر می‌گذارند و ناسیونالیسم تهاجمی را ایجاد می‌کنند.

هازونی فقط یک نویسنده محبوب محافظه کار نیست بلکه وی تجسم یکی از مهمترین روند‌های جهانی عصر ما است.

پیوند محافظه کارانه اسرائیلی-آمریکایی
الی، شهرکی در کرانه باختری که هازونی پس از پایان تحصیلات خود در آمریکا در اوایل دهه ۱۹۹۰ به آنجا نقل مکان کرد، یکی از چندین جوامع غیرقانونی یهودی در اکثر مناطق فلسطین است. الی که توسط تعداد اندکی از مهاجران در سال ۱۹۸۴ ساخته شد، امروز دارای جمعیتی بالغ بر ۴۰۰۰ نفر است که توسعه آن به قیمت نابودی جوامع فلسطینی در مجاورت آن رقم خورده است.

در طول سفرم، مسیر ۶۰ یعنی بزرگراه اصلی شمال-جنوب در کرانه باختری که الی در آن قرار دارد را طی کردم. از بزرگراه، الی مکان قابل توجه‌ای به نظر نمی‌رسد، اما به وضوح از روستا‌های فلسطینی متمایز است.

شما جوامع کوچکی از این دست را در اطراف کرانه باختری بسیار می‌بینید، مناطقی که هرکدام به وسیله حباب امنیتی اعمال شده توسط اسرائیل از جوامع فلسطینیان جدا شده اند. هرچه این جوامع بزرگتر و محکمتر شوند، تصور اینکه اسرائیل روزی این مناطق را تخلیه کند، دشوارتر خواهد بود، تخلیه‌ای که در صورت ایجاد یک کشور فلسطینی یک گام به ظاهر ضروری به نظر می‌رسد.

الی نمادی فیزیکی از تهاجمی‌ترین جناح راست گرایانه ناسیونالیسم اسرائیلی است، یک حداکثر گرایی ارضی مذهبی که یهودیان را به عنوان صاحبان قانونی سرزمین مقدس می‌بیند.

این پروژه توسعه طلبانه با کمک پول آمریکا ایجاد شده است. تحقیقی توسط هاآرتص نشان داد که سازمان‌های مسیحی آوانجلیستی بین ۵۰ تا ۶۵ میلیون دلار به شهرک سازی بین سال‌های ۱۹۹۸ و ۲۰۱۸ کمک کرده‌اند.

با این حال پول آمریکایی فقط از زیرساخت‌های فیزیکی ملی گرایی اسرائیل پشتیبانی نکرده، بلکه زیرساخت‌های فکری خود را نیز ایجاد کرده است، شبکه‌ای از اتاق فکر‌ها و نشریات که به محاصره شهرک نشینان و جهان‌بینی آن‌ها در سالن‌های قدرت اسرائیل کمک کرده است.

از بین بسیاری از اهدا کنندگان کمک‌های مالی آمریکا به اهداف راست گرایانه اسرائیل، هیچ یک به اندازه سازمانی به نام صندوق تیکوا که توسط زالمان برنشتاین، میلیاردر آمریکایی در سال ۱۹۹۲ تأسیس شد، تاثیرگذار نبوده است. در آن زمان، سنت فکری راست گرایان در اسرائیل از نظر سازمانی ضعیف بود، نکته‌ای که برای هازونی پس از حضور در آمریکا، جایی که جنبش محافظه کارانه با وضوح بیشتری ایجاد شده بود، کاملاً روشن شد.

محافظه کاری ملی
بینش سیاسی هازونی، که وی آن را "محافظه کاری ملی" می‌نامد، در بین بخش‌هایی از جنبش محافظه کار آمریکا بسیار جذاب بوده است.

کتاب او پس از انتشار در سال ۲۰۱۸ در مطبوعات محافظه کار حضور پررنگی داشت. کنفرانس ملی محافظه کاران در سال ۲۰۱۹ در واشنگتن دی سی که توسط بنیاد ادموند بورک هازونی برگزار شد نقش مهمی در انتشار عقاید وی داشت.

سناتور هاولی، فاکس کارلسون و سرمایه گذار خطرناک تیل از جمله سخنرانان اصلی و چهره‌های برجسته در گفتگو‌های آینده محافظه کاری پس از ترامپ بودند. هازونی با برخی از چهره‌های آمریکایی از جمله کریستوفر دموت، رئیس موسسه تأثیرگذار امریکن اینترپرایز (Enterprise American) از ۱۹۸۶ تا ۲۰۰۸، در حال حاضر به عنوان رئیس کنفرانس ملی محافظه کاری فعالیت می‌کند.

از قضا، با توجه به پیوند‌های هازونی با شبکه تیکوا، نحوه صحبت او با مخاطبان آمریکایی در مورد اقتصاد به نظر می‌رسد بیشتر از آنکه بر اساس بازار آزاد آمریکایی باشد براساس معیار‌های اسرائیلی است. وی در سخنرانی کنفرانس ملی محافظه کاری ملی در سال ۲۰۱۹، از حق آمریکایی قبل از ترامپ برای ارتقا آرمان‌های بازار آزاد نسبت به ارزش‌های انسجام ملی و اصل مذهبی انتقاد کرد.

وی گفت: این محافظه کاران، هر آنچه در مورد نحوه نگهداری هر چیزی می‌دانستند را فراموش کردند. آن‌ها علاقه خود را به کتاب مقدس، مسیحیت و یهودیت از دست دادند. دیگر نه ملی گرایی و نه مذهب هیچ چیز برای آن‌ها مهم نیست. آنچه مورد علاقه آن‌ها بوده تنها لیبرالیسم اقتصادی و حقوق فردی کثل آزادی و برابری بوده است. آن‌ها به جای محافظه کاران، به یک جنبش انقلابی تبدیل شدند.

در اینجا می‌بینید که چگونه تلاش‌ها برای ایجاد روابط بین ملی بین جنبش‌های فکری می‌تواند ایده‌های محافظه‌کارانه را در پشت آن‌ها شکل دهد. حامیان آمریکایی با تزریق ایده‌های خود به جریان خون سیاسی اسرائیل، برای تغییر شکل محافظه کاری اسرائیل تلاش کردند. اکنون یکی از ذینفعان اسرائیلی این تلاش آمریکایی به لطف زمان بندی سیاسی مناسب، از نفوذ بیشتری در در آمریکا نسبت به کشور خود برخوردار است. وی با استفاده از این نفوذ نسخه محافظه کاری اسرائیلی را که مبتنی بر ملی گرایی افراطی است حفظ می‌کند.

آمریکا تنها کشوری نیست که تفکر هازونی در آن گوش شنوا دارد.

در اوایل فوریه، درست قبل از آنکه سراسر دنیا تحت تاثیر شیوع ویروس کرونا قرار بگیرد، بنیاد ادموند بورک میزبان یک کنفرانس ملی محافظه کاری در رم بود. سخنرانان برجسته این کنفرانس شامل نمایندگانی از پارلمان سوئد و انگلیس، یکی از اعضای برجسته لهستانی در پارلمان اروپا و سیاستمدار راست افراطی فرانسوی ماریون مارچال نوه ژان ماری لوپن، بنیانگذار حزب راست راست افراطی کشور بودند. مهمان اصلی این خیمه شب بازی نیز ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان بود که این روز‌ها به عنوان سرسخت‌ترین رهبر راست گرای راست ملی در اروپا دیده می‌شود.

ایده بین المللی ناسیونالیست که ایده‌های مختلف احزاب راست گرا باید با هم متحد شوند و علیه چشم انداز لیبرال-مترقی برای جهانی شدن مبارزه کنند، هر روز افزایش می‌یابد. تاکنون البته برخی از تلاش‌ها برای تدوین این ایده، مانند سازمان خنده دار استیو بانون به نام "جنبش" در اروپا، بی نتیجه مانده است.

اما موفقیت مداخله آمریکا در سیاست اسرائیل و فعالیت‌های یورام هازونی نشان می‌دهد که چگونه این عمل واقعاً کارساز بوده است، اینکه چگونه جهانی سازی می‌تواند سنت‌های سیاسی جنبش‌های محافظه کارانه متمایز را در هم پیوند زده و سالن‌های قدرت واشنگتن را به شهرک نشینان الی متصل کند.

رومیس د
رازیانه د
ارسال به تلگرام
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
  • صفحه نخست
  • اخبار انتخابات ۱۴۰۰
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • آی تی و فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • |
  • ارتباط با ما
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیکی
  • |
  • نظرسنجی
  • |
  • جستجو
  • |
  • آرشیو
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انتخاب است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید : "ایران سامانه"