سه‌شنبه ۱۴ تير ۱۴۰۱ | Tuesday, 05 July 2022
  • ارتباط با انتخاب
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیک
  • |
  • نظرسنجی
سه‌شنبه ۱۴ تير ۱۴۰۱ | Tuesday, 05 July 2022
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
جستجو
ویدئو جدیدترین اخبار پربیننده ترین
لایو خبر عکس خواندنی ها اخبار ویژه
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • ارتباط با انتخاب
  • پیوندها
  • آب و هوا
  • اوقات شرعی
  • مجله الکترونیک
  • نظرسنجی
  • آرشیو
ویدیو / واکنش عجیب سرپرست هواپیمایی ایران به قیمت های نجومی بلیط هواپیما

ویدیو / واکنش عجیب سرپرست هواپیمایی ایران به قیمت های نجومی بلیط هواپیما

ویدیو /  تیراندازی در مراسم رژه روز استقلال در هایلند پارک آمریکا

ویدیو / تیراندازی در مراسم رژه روز استقلال در هایلند پارک آمریکا

ویدیو / آیا برای مهار هوش مصنوعی، دیگر کار از کار گذشته؟ + زیرنویس فارسی

ویدیو / آیا برای مهار هوش مصنوعی، دیگر کار از کار گذشته؟ + زیرنویس فارسی

ویدیو / توهین خواننده پاپ به هوادارش وسط کنسرت

ویدیو / توهین خواننده پاپ به هوادارش وسط کنسرت

ویدیو / تنوع زیستی در ارتفاعات مازندران

ویدیو / تنوع زیستی در ارتفاعات مازندران

ویدیو / شایان مصلح، بازیکن سپاهان: به صحبت‌های یکی از مقامات اعتراض کردم، حراست من را ۱۵۰ میلیون تومان جریمه کرد

ویدیو / شایان مصلح، بازیکن سپاهان: به صحبت‌های یکی از مقامات اعتراض کردم، حراست من را ۱۵۰ میلیون تومان جریمه کرد

کد خبر: ۵۸۶۱۱۴
تاریخ انتشار: ۱۵ : ۱۰ - ۰۳ آذر ۱۳۹۹
اقتصاد >> داخلی
پ

تورم ملکی در پایتخت سکته کرد/ کاهش ۶۰ درصدی معاملات مسکن در آبان ماه

تورم ماهانه مسکن در معاملات ماه آبان، به دو اتفاق بیرونی واکنش نشان داد. نتایج استخراج و بررسی داده‌های اولیه مربوط به معاملات مسکن ۲۱ روز اول آبان مشخص می‌کند ماه گذشته تحت‌تاثیر کاهش «ریسک غیراقتصادی و انتظارات تورمی» و همچنین ریزش قیمت در بازار‌های موازی مسکن، تورم ملکی در پایتخت سکته کرد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

دنیای اقتصاد نوشت: تورم ماهانه مسکن در معاملات ماه آبان، به دو اتفاق بیرونی واکنش نشان داد. نتایج استخراج و بررسی داده‌های اولیه مربوط به معاملات مسکن ۲۱ روز اول آبان مشخص می‌کند ماه گذشته تحت‌تاثیر کاهش «ریسک غیراقتصادی و انتظارات تورمی» و همچنین ریزش قیمت در بازار‌های موازی مسکن، تورم ملکی در پایتخت سکته کرد.

میانگین قیمت مسکن در داده‌های اولیه، رشد حدود ۳‌درصدی نسبت به مهر را نشان می‌دهد که کمترین رشد قیمت از اردیبهشت‌ماه است. واسطه‌های ملکی از ترافیک فایل‌های فروش خبر می‌دهند.

دومین پایش اولیه از شرایط بازار معاملات مسکن در آبان ماه امسال، نشان دهنده شکل‌گیری ترافیک در خروجی این بازار است. بررسی‌ها و تحقیقات میدانی «دنیای اقتصاد» از شرایط فعلی بازار معاملات مسکن حاکی است در حالی داده‌های اولیه مبتنی بر اطلاعات خام ثبت شده در سامانه رهگیری مسکن مربوط به معاملات خرید وفروش واحد‌های مسکونی در ۲۵ روز اول آبان ماه از کاهش سرعت رشد قیمت مسکن از یک سو و افت محسوس حجم معاملات خرید آپارتمان در تهران از سوی دیگر حکایت دارد، که براساس اطلاعات اولیه، تحولات بیرونی ناشی از کاهش ریسک‌های غیراقتصادی و افت انتظارات تورمی، بازار معاملات مسکن را نیز مانند سایر بازار‌ها تحت تاثیر قرار داده است.

در حالی‌که بازار‌های موازی بازار مسکن دست‌کم طی یک سال و نیم گذشته بیشترین نقش را در تحولات قیمتی، تغییرات حجم و جنس معاملات مسکن داشتند هم‌اکنون تحت تاثیر کاهش انتظارات تورمی و همچنین کاهش ریسک‌های غیراقتصادی، این بازار‌ها نیز دچار افت بازدهی، ریزش و سقوط شده‌اند و داده‌های اولیه از وضعیت بازار معاملات مسکن در آبان ماه نیز نشان از سرایت افت بازدهی این بازار‌ها به بازار مسکن دارد.

تحولات بازار معاملات سهام در حالی به‌عنوان مهم‌ترین بازی‌گردان بازار مسکن در نیمه اول سال جاری منجر به افزایش خرید‌های سرمایه‌ای در بازار ملک و اثرگذاری بر سطح قیمت وتداوم تورم مسکن شد که در میانه تابستان با افت بازدهی در این بازار، اثرگذاری بورسی بر بازار مسکن کاهش یافت.

با این حال در فاصله کمی از این رویداد، نوسانات شدید ارزی، بازار مسکن وسطح انتظارات تورمی در این بازار را تحت تاثیر قرار داده و بازار ارز به‌عنوان مهم‌ترین شارژکننده انتظارات تورمی بازار ملک، وارد عمل شد.

اما تحت تاثیر کاهش ریسک‌های غیراقتصادی طی یک ماه گذشته، آبان ماه را می‌توان به‌عنوان ماه شگفتی‌ساز بازار‌های اقتصادی یا بازار‌های موازی بازار مسکن معرفی کرد.

بازدهی سه بازار مهم اقتصادی که نوسانات قیمتی بازار معاملات مسکن دست‌کم از ابتدای سال تاکنون مهمترین عامل تداوم جهش قیمت واحد‌های مسکونی بود، در آبان ماه به میزان قابل توجهی کاهش یافت و منفی شد.

بازدهی بازار معاملات سهام در آبان ماه ۵‌درصد ریزش کرد. در بازار ارز نرخ‌ها با کاهش ۹ درصدی مواجه و بازار سکه نیز با سقوط ۱۷ درصدی همراه شد.

در واقع آبان ماه را می‌توان به‌عنوان ماه ریزش، تخلیه حباب قیمتی یا ماه بازگشت بازار‌ها از مسیر اضافه پرش معرفی کرد. بررسی‌ها حاکی است روندی که دست‌کم طی یکسال گذشته به دنبال افزایش ریسک‌های غیراقتصادی در کنار رشد قابل توجه نقدینگی آغاز شده بود، بازار‌ها را تحت تاثیر قرار داده بود و منجر به افزایش تقاضای سفته‌بازی و سرمایه‌ای و در نتیجه بروز و تشدید التهاب قیمتی در بازار‌ها شده بود، هم‌اکنون تغییر کرده و متوقف شده است.

این روند که به خصوص تا قبل از آبان ماه وبه ویژه در نیمه اول سال جاری، منجر به بروز شوک‌های پی در پی در بازار‌ها شده بود در آبان ماه با کاهش بازدهی در بازار معاملات سهام، ریزش نرخ ارز و سقوط قیمت سکه، متوقف شد و روند کاهشی طی کرد. هر چند همان‌گونه که گفته شد بازار معاملات سهام از نیمه تابستان در این شرایط قرار گرفته وافت بازدهی را تجربه کرد، اما آبان ماه را می‌توان به‌عنوان ماه سقوط بزرگ بازار‌ها که در آن هر سه بازار معاملات سهام، سکه وارز با افت قابل توجه نرخ وسطح بازدهی مواجه شد، معرفی کرد.

اما در حالی‌که هنوز آمار‌های رسمی تغییر و تحولات مربوط به قیمت وحجم معاملات مسکن شهر تهران در آبان ماه از سوی بانک مرکزی اعلام نشده است، جمع‌بندی داده‌های اولیه وخام مربوط به اطلاعات ثبت شده در سامانه رهگیری مسکن درباره معاملات مسکن صورت گرفته در آبان ماه در پایتخت از اثر سقوط سایر بازار‌ها بر بازار مسکن نیز حکایت دارد. این در حالی است که در پایش اولیه شرایط بازار معاملات مسکن مربوط به ۱۵ روز اول آبان ماه که در نیمه ماه گذشته از سوی «دنیای اقتصاد» انجام شد، سه تغییر رفتار در بازار معاملات مسکن در این ماه رصد شد.

مهم‌ترین تغییر رصد شده در ۱۵ روز اول آبان ماه در بازار معاملات مسکن، کاهش متوسط ۱۵ درصدی قیمت‌های پیشنهادی فروش مسکن اعلام شده از سوی مالکان بود.

همزمان با کاهش ریسک‌های غیراقتصادی و انتظارات تورمی در نیمه اول آبان ماه، گروهی از عرضه‌کنندگان مسکن سطح قیمت‌های پیشنهادی خود را تعدیل کردند و به‌طور نسبی حجم عرضه فایل از سوی مالکان به بازار فروش افزایش یافت.

از سوی دیگر حجم تقاضای خرید مسکن در این بازه زمانی از سوی متقاضیان سرمایه‌ای که پیش‌تر عمده خرید‌های مسکن از سوی آن‌ها انجام می‌شد کاهش یافت ودر واقع ورودی جدید به بازار مسکن از این ناحیه افت کرد. این در حالی است که تقاضای مصرفی و به خصوص خانه‌اولی‌ها از ماه‌های قبل تحت تاثیر تداوم جهش قیمت مسکن، از بازار خارج شده بودند.

تحقیقات میدانی همچنین نشان‌دهنده شکل‌گیری ترافیک در خروجی بازار مسکن از سوی فروشنده‌های آپارتمان است. عمده این افراد سرمایه‌گذارانی هستند که پیش‌تر و به دنبال انتظارات تورمی وارد بازار مسکن شده بودند، اما هم‌اکنون با کاهش ریسک‌های غیراقتصادی، کاهش انتظارات تورمی، مشاهده سقوط و ریزش نرخ در سایر بازار‌ها و... به صف متقاضیان فروش واحد‌های مسکونی پیوسته‌اند.

تحقیقات میدانی نشان می‌دهد در روز‌های اخیر در برخی بنگاه‌های مسکن فعال در بعضی از مناطق و محلات شهر تهران حجم فایل‌های فروش مسکن تا ۴ برابر نیز افزایش یافته است. اما در مقابل در سمت تقاضا هنوز نشانه‌ای مبنی بر افزایش ورودی به بازار برای خرید مسکن نیست. همین شرایط موجب شده است واسطه‌ها وفعالان بازار مسکن، ایجاد شرایط رکود تورمی برای ماه‌های پیش‌رو را پیش‌بینی کنند.

در حالی که هنوز آمار رسمی مربوط به حجم و قیمت واحد‌های مسکونی معامله شده در آبان ماه تا زمان تنظیم این گزارش- عصر دیروز- اعلام نشده است، اما نتایج دومین پایش «دنیای‌اقتصاد» از شرایط بازار معاملات مسکن در آبان ماه از سقوط قابل توجه تورم ماهانه مسکن در شهر تهران در میانه پاییز خبر می‌دهد. تحقیقات میدانی انجام شده و استخراج آمار اولیه از سامانه ثبت مبایعه‌نامه‌های ملکی نشان می‌دهد در آبان ماه سرعت رشد تورم مسکن در مقایسه با مهرماه کاهش یافته است. این آمار اولیه که از داده‌های خام و پایش نشده مربوط به معاملات مسکن انجام شده وثبت شده در سامانه رهگیری مسکن در ۲۵ روز اول آبان ماه، به دست آمده است چند ویژگی و تفاوت عمده با آمار رسمی دارد.

مسکن

اولین تفاوت آن است که آمار رسمی که به زودی از سوی بانک مرکزی منتشر می‌شود تحولات بازار مسکن شهر تهران مربوط به یک دوره ۳۰ روزه را بررسی و اعلام می‌کند، اما این آمار‌های اولیه مربوط به داده‌های بازار مسکن در ۲۵ روز اول آبان ماه است. دومین تفاوت این آمار‌ها با آمار‌های رسمی در آن است که اطلاعات و داده‌های اولیه از مجموع داده‌های خالص وناخالص مربوط به همه مبایعه نامه‌های ثبت شده در سامانه رهگیری مسکن در آبان ماه استخراج شده است، اما در داده‌ها وآمار‌های رسمی کارشناسان، آمار‌های خام را مورد پایش قرار می‌دهند.

در گزارش‌های رسمی، کارشناسان اطلاعات نامتعارف را از سایر فایل‌ها حذف می‌کنند. در واقع با در نظر گرفتن یک کف و سقف متعارف قیمتی برای هر منطقه، اطلاعات فایل‌هایی که به لحاظ قیمتی با عرف منطقه همخوانی نداشته باشند وسطح قیمتی آن‌ها با کف و سقف قیمت در آن منطقه فاصله زیادی داشته باشد را از سایر اطلاعات موجود حذف می‌کنند.

در واقع فایل‌هایی که با سطح قیمتی نامتعارف در سامانه ثبت شده باشند در محاسبات مربوط به میانگین قیمت مسکن شهر تهران و همچنین حجم کل معاملات صورت گرفته در پایتخت طی یک ماه لحاظ نمی‌شوند.

اما داده‌های اولیه که براساس آن دومین پایش از شرایط بازار معاملات مسکن در آبان ماه صورت گرفته است حاوی اطلاعات خالص وناخالص همه فایل‌های ثبت شده در سامانه رهگیری مسکن بدون تعیین کف وسقف قیمتی و حذف مشخصات برخی از فایل‌هاست.

براساس داده‌های اولیه مربوط به معاملات انجام شده و ثبت شده در سامانه رهگیری مسکن مربوط به ۲۵ روز اول آبان ماه، برآورد‌ها درخصوص حجم معاملات صورت گرفته در این ماه نشان می‌دهد در آبان ماه حول و حوش ۳هزار و۵۰۰ فقره معامله خرید مسکن در شهر تهران انجام شده است که این میزان در مقایسه با ماه قبل حدود ۶۰ درصد کاهش یافته است.

آنچه بر مبنای داده‌های اولیه قابل محاسبه است آنکه با توجه به اطلاعات اولیه، میانگین قیمت هر مترمربع مسکن در شهر تهران نیز حول و حوش ۳ درصد رشد کرده است که این موضوع در صورت انعکاس در آمار‌های رسمی مربوط به اطلاعات رسمی بازار مسکن در آبان ماه به معنای عبور بازار مسکن از مرحله ابرنوسان قیمتی به دوره رشد خفیف قیمت آپارتمان در آبان ماه است.

با توجه به شرایط تجربه شده در ماه‌های گذشته تورم ماهانه ۳ درصدی نوعی تورم خفیف محسوب می‌شود. به‌طور متوسط در نیمه اول سال جاری، تورم ماهانه ۸ تا ۱۰ درصدی در بازار مسکن تجربه شد. در مهرماه نیز تورم ماهانه مسکن معادل ۳/ ۱۰ درصد به ثبت رسید. حال با تک رقمی شدن تورم ماهانه و کاهش محسوس آن در مقایسه با ماه‌های قبل، به نظر می‌رسد بازار معاملات مسکن نیز مانند سایر بازار‌های اقتصادی از فاز ابر تورمی عبور کرده و در مسیر ثبات قرار گرفته است.

برآورد‌های اولیه از میانگین قیمت مسکن شهر تهران در آبان ماه نیز نشان می‌دهد براساس داده‌های خام، میانگین قیمت هر مترمربع مسکن در این ماه به حول و حوش۲۷ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان رسیده است. این میزان در ماه گذشته معادل ۲۶ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان بود.

اطلاعات اولیه نشان می‌دهد، در میانه پاییز که ماه ریزش نرخ و افت بازدهی در سایر بازار‌های اقتصادی بوده است، سرعت رشد قیمت مسکن نیز معادل یک سوم سرعت رشد قیمت ملک در ابتدای این فصل شده است. در صورت انعکاس این اطلاعات در آمار‌های رسمی، بازار مسکن از فاز ابرنوسان قیمتی وارد فاز ریزنوسان یا نوسان خفیف شده است وانتظار می‌رود حتی در ماه‌های پیش‌رو در مسیر کاهش قیمت نیز قرار بگیرد.

این در حالی است که تورم عمومی در آبان ماه ۲/ ۵ درصد گزارش شد که در صورت انعکاس آمار اولیه در آمار رسمی بازار مسکن عملا در آبان ماه قیمت واقعی مسکن کاهشی بوده است. براساس آمار‌های اولیه در آبان ماه میانگین قیمت مسکن در دو منطقه بیش از ۵ درصد کاهش یافته است. در ۳ منطقه بیش از ۵ درصد افزایش داشته است ودر ۳ منطقه نیز تورم ماهانه مسکن حول و حوش یک درصد بوده است. در یکی از مناطق شمالی شهر تهران هم در آمار اولیه، کاهش میانگین قیمت مسکن مشاهده می‌شود.

از آنجا که عملا سرعت تغییر و تحولات در بازار مسکن معمولا کندتر از سایر بازارهاست، کاهش سرعت رشد قیمت مسکن در ماه سقوط بازدهی سایر بازار‌ها به معنای اثرپذیری بازار مسکن از تحولات سایر بازار‌ها و همچنین کاهش انتظارات غیرتورمی ناشی از تحولات غیراقتصادی است. این در حالی است که در میانه این ماه، دو صاحبنظر ارشد بازار مسکن نیز تشدید شرایط رکود تورمی، کاهش قیمت مسکن و حجم معاملات خرید آپارتمان را برای آینده پیش‌روی بازار مسکن پیش‌بینی کردند.

لینک کوتاه
ارسال به تلگرام
بازید از صفحه اول ارسال به دوستان نسخه چاپی
گزارش خطا
0
وب گردی
کدام بسته اینترنتی بهتر است؟!

کدام بسته اینترنتی بهتر است؟!

پای پلیس فتا به ماجرای بازیکن استقلال باز شد

پای پلیس فتا به ماجرای بازیکن استقلال باز شد

آقای بازیگر در بیمارستان بستری شد

آقای بازیگر در بیمارستان بستری شد

واکنش علی نصیریان به حذف ادبیات از کنکور

واکنش علی نصیریان به حذف ادبیات از کنکور

مرضیه برومند: مخاطبان شهرک کلیله‌ودمنه کودکان دهه شصت هستند

مرضیه برومند: مخاطبان شهرک کلیله‌ودمنه کودکان دهه شصت هستند

افشاگری مهران مدیری درباره وضعیت بازیگران سینما

افشاگری مهران مدیری درباره وضعیت بازیگران سینما

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر:
رپورتاژ / تریبون 2
تصاویر
۱/۴
۱/۴
تصاویر: دیدار وزیر خارجه جمهوری آذربایجان با امیرعبداللهیان

تصاویر: دیدار وزیر خارجه جمهوری آذربایجان با امیرعبداللهیان

۲/۴
تصاویر: تمرین تیم فوتبال پرسپولیس

تصاویر: تمرین تیم فوتبال پرسپولیس

۳/۴
تصاویر: خانه‌ای در خاکستر

تصاویر: خانه‌ای در خاکستر

۴/۴
تصاویر: «باتومی» دومین شهر بزرگ گرجستان

تصاویر: «باتومی» دومین شهر بزرگ گرجستان

خرید و فروش بیتکوین
ببینید!

ویدیو / دستور تخلیه بزرگ‌ترین شهر استرالیا به دلیل سیل صادر شد

تماشا کنید: برجام بین مرگ و زندگی / چرا برجام هنوز احیا نشده؟ گره کار کجاست؟

ویدیو / مهران مدیری: در سینما رشوه می‌دهند تا نقش بگیرند

ویدیو / فیلم توقیف شده زنده‌یاد ضیاالدین دری دوشنبه از شبکه سوم سیما پخش می‌شود

ویدیو / وسایل عجیب برای تقلب در کنکور؛ از هندزفری نامرئی تا پاک‌کن سیمکارت‌خور!

ویدیو / اینجا یک شهر خصوصی‌ست! / گورگائون شهری در اطراف دهلی بدون حضور دولت + زیرنویس فارسی

ویدیو / مخترع تلفن همراه: بی خیال گوشی شوید و کمی زندگی کنید

آرشیو
خرید و فروش بیتکوین
پربازدیدها
روز هفته ماه سال

دستور تخلیه شهر سیدنی استرالیا صادر شد

تصاویر: معارفه سخنگوی وزارت امور خارجه

اقلیم کردستان عراق مانع فرود هواپیمای ایرانی شد / هواپیما به جای اربیل در بغداد نشست

محمدرضا ستاره، فیزیکدان برجسته کشور بر اثر سانحه رانندگی درگذشت

قیمت طلا و سکه، امروز ۱۳ تير ۱۴۰۱

رئیس کمیسیون آموزش: ابطال کنکور در صورت محرز شدن لو رفتن سوالات؟ شدنی نیست / رئیس سازمان سنجش قسم جلاله خورده که تقلبی صورت نگرفته

خالق واقعی نقش‌های «بروس لی» درگذشت

انتصاب‌های جدید در وزارت امور خارجه

تماشا کنید: فخر فروشی با باغ وحش های شخصی / گزارشی از رواج باغ وحش های شخصی در ایران

رئیس سازمان انرژی اتمی: اسرائیل ادعا دارد ۵۰ هزار برگ مدرک درباره فعالیت هسته‌ای ایران را دزدیده؛ خب این همان PMD است / با اقدام نپخته یک دستگاه در زمینه اصلاح یارانه‌ها یک بهانه فراگیر کشور را تحت تاثیر خود قرار داد

ویدیو / بیرون کردن جنجالی خواننده ایرانی از برنامه تلویزیونی در آذربایجان

تصاویر: کنکور سراسری هنر ۱۴۰۱

ویدیو / اهدای گل همایون شجریان به سحردولتشاهی، در کنسرت دیشب

ایجاد یک شغل جدید، مستاجر تخلیه کن! / هزینه بیرون کردن مستاجر: ۱۰ تا ۵۰ میلیون تومان

۱۰ سازه باستانی حیرت انگیزی که بسیار جلوتر و پیشرفته تر از زمانه خود بودند

ویدیو / واکنش افشین آذری به اقدام توهین آمیز مجری تلویزیون آذربایجان

صداوسیما: توقف پخش برنامه طبیب / مجری نتوانست اظهارات غیرعلمی مهمان درمورد نماز را تصحیح کند

وزارت کار: حقوق بازنشستگان در سه دسته جداگانه افزایش می‌یابد

تماشا کنید: فخر فروشی با باغ وحش های شخصی / گزارشی از رواج باغ وحش های شخصی در ایران

ویدیو / پسر گوگوش: مصداقی شوهر مادرم من را ساعت ۳ نصف شب از خانه بیرون انداخت

سرنوشت بازیگران سریال «آینه عبرت» چه شد؟

رئیس سازمان انرژی اتمی: اسرائیل ادعا دارد ۵۰ هزار برگ مدرک درباره فعالیت هسته‌ای ایران را دزدیده؛ خب این همان PMD است / با اقدام نپخته یک دستگاه در زمینه اصلاح یارانه‌ها یک بهانه فراگیر کشور را تحت تاثیر خود قرار داد

حمید جبلی به تلویزیون بازمی‌گردد / فصل هفتم "پایتخت" ساخته می‌شود

ویدیو / بیرون کردن جنجالی خواننده ایرانی از برنامه تلویزیونی در آذربایجان

ویدیو / این حیوان عجیب الخلقه در عراق، شیر منقرض شده آشوری است؟

سازمان جهانی بهداشت: قرنطینه امیکرون ۵ روز نیست

معاوضه شماره موبایل با آپارتمان لوکس / قیمت شماره‌های رند به ۵۰ میلیارد تومان رسید

شرط تحویل آپارتمان ۱۵۰ متری در نیاوران به رضا رویگری / مجری صداوسیما: مالک منزل گفته خانه را با چند پرستار آماده کرده‌ام؛ فقط رضا باید تنها بیاید / وقتش رسیده بگویم که چقدر به رضا ظلم شده / او مدت‌هاست که در روابط‌ش دچار مشکل شده / مو‌های رضا به طرز عجیبی سوزانده شده بود؛ به گریمور گفتم جوری درست کن که فکر کند مو دارد

تماشا کنید: خداحافظی ایران با ارس؟ / پروژه «داپ» ترکیه چگونه در سکوت منابع آبی ایران را خشک می کند؟

سیلی «ویل اسمیت» به صورت مجری اسکار به خاطر شوخی با همسرش / تصویر واکنش حاضران در سالن / گریه و عذرخواهی اسمیت پس از دریافت جایزه: عشق موجب می‌شود کارهای دیوانه‌واری انجام دهیم؛ وقتی در اوج هستی، شیطان دقیقا همان موقع سراغت می‌آید +عکس و ویدیو

درگذشت ناگهانی بازیگر مشهور سینمای ایران/ علت فوت به روایت خبرگزاری قوه قضاییه: خودکشی

ویدیو / حمله با چاقو به چند طلبه در حرم امام رضا؛ ضارب دستگیر شد

خرید و فروش بیتکوین
خواندنی ها
۱۵ واقعیت کمتر شناخته شده در مورد جکی چان؛ از نام واقعی تا خودکشی دختران طرفدارش

۱۵ واقعیت کمتر شناخته شده در مورد جکی چان؛ از نام واقعی تا خودکشی دختران طرفدارش

۱۰ سال پس از کشف «ذره خدا»؛ دانشمندان همچنان در پی اسرار «بوزون هیگز»

۱۰ سال پس از کشف «ذره خدا»؛ دانشمندان همچنان در پی اسرار «بوزون هیگز»

مطالعه جدید: کم خوابی به مغز آسیب دائمی و جدی می‌زند

مطالعه جدید: کم خوابی به مغز آسیب دائمی و جدی می‌زند

۱۰ فیلم برتر تاریخ سینمای کره جنوبی؛ از I Saw The Devil تا Memories Of Murder

۱۰ فیلم برتر تاریخ سینمای کره جنوبی؛ از I Saw The Devil تا Memories Of Murder

خرید و فروش بیتکوین
آخرین اخبار مهمترین عناوین روز

صبحانه خبری، ۱۴ تیر ۱۴۰۱؛ از تخفیف ۱۰ دلاری نفتی ایران به چین تا ممنوع شدن ارائه خدمات به افراد بدحجاب در مشهد

تصاویر: دیدار وزیر خارجه جمهوری آذربایجان با امیرعبداللهیان

تصاویر: تمرین تیم فوتبال پرسپولیس

تصاویر: خانه‌ای در خاکستر

تصاویر: «باتومی» دومین شهر بزرگ گرجستان

خاطرات هاشمی رفسنجانی، ۱۳ تیر ۱۳۷۸: آنچه روح الله حسینیان درمورد قتل‌های زنجیره‌ای گفت

خاطرات حسن روحانی، شماره ۸۳: قمه زنی هولناکی که دیدم

یادداشت‌های علم، سه‌شنبه ۲۰ تیر ۱۳۴۶: روشنفکران مثل سگ و گربه به جان هم افتاده اند

ویدیو / واکنش عجیب سرپرست هواپیمایی ایران به قیمت های نجومی بلیط هواپیما

ونزوئلا یک میلیون هکتار زمین در اختیار ایران قرارد داد / روسیه امکان کشت فراسرزمینی را هموار کرد

تیراندازی در رژه روز استقلال آمریکا در شیکاگو ۵ کشته و ۱۶ زخمی برجای گذاشت

ثبت تورم ۷۹ درصدی در ترکیه رکورد ۲۴ ساله را شکست

رئیسی: باید آنچنان در جامعه امید تزریق کنیم که مهاجرت نخبگان معکوس شود

امیرعبداللهیان به وزیر خارجه عمان: مذاکرات سازنده را منوط به جدیت، داشتن ابتکار و انعطاف پذیری در طرف آمریکایی می‌دانیم

آمریکا می‌گوید نتوانسته درباره قتل شیرین ابوعاقله به نتیجه قطعی برسد

دبیر ستاد احیای امر به معروف: ۱۱ دستگاه حاکمیتی در راستای «گشت ارشاد مسئولین» تذکر گرفتند / در راس این دستگاه‌ها وزارت گردشگری، صدا وسیما و دانشگاه آزاد است

اقلیم کردستان عراق مانع فرود هواپیمای ایرانی شد / هواپیما به جای اربیل در بغداد نشست

اراکی، ‏عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه: اینکه در اسلام توصیه می‌شود زن از خانه بیرون نیاید، به معنای عدم ترک محل مسئولیت است

رئیس کمیسیون آموزش: ابطال کنکور در صورت محرز شدن لو رفتن سوالات؟ شدنی نیست / رئیس سازمان سنجش قسم جلاله خورده که تقلبی صورت نگرفته

علم‌الهدی: دشمن اراده دارد تا بی‌بندوباری‌ها و لاابالی‌گری‌ها را در سطح وسیع در مشهد ترویج دهد / سودجویان و سرمایه‌داران بسیاری هم قصد دارند به تدریج این شهر به جای آن که شهر امام رضا (ع) باشد، به عنوان یک مرکز تفریحی شناخته شود / تعداد مقلدان رهبر معظم انقلاب در کشورهای اسلامی حتی از جمعیت ملت ایران هم بیشتر است

وزیر آموزش و پرورش: قانون رتبه‌بندی معلمان هفته آینده اجرایی می‌شود

رئیسی: صدور قطعنامه علیه ایران در حین مذاکره، غیرمسئولانه بود / آمریکا باید تصمیم بگیرد که به الزامات مذاکره و توافق پایبند بماند

سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا: ایران کاملاً این را می‌داند که ایالات متحده آماده پاسخ مستقیم به هرگونه تهدید علیه نیروهای آمریکایی است

امیرعبداللهیان: نشست سه جانبه وزرای خارجه ایران، آذربایجان و ترکیه در تهران / الهام علی اف به ایران می‌آید

آخرین آمار کرونا در ایران، ۱۳ تیر ۱۴۰۱: فوت ۸ نفر در شبانه روز گذشته / شناسایی ۱۰۰۷ بیمار جدید کرونایی

روایت روزنامه دولت از نتایج یک نظرسنجی در خرداد ۱۴۰۱: ۶۹ درصد مردم ایران از زندگی لذت می‌برند/ ۵۲ درصد از مردم مقصر مشکلات را دولت قبل می‌دانند/ ۷۵ درصد مردم در زندگی احساس آسایش می‌کنند

قیمت طلا و سکه، امروز ۱۳ تير ۱۴۰۱

قیمت دلار در صرافی‌های بانکی، امروز ۱۳ تیر ۱۴۰۱

نائب رئیس کمیسیون آموزش مجلس: طبق گزارش‌های رسیده، برخی تخلفات در کنکور صحت دارد

نماینده مجلس: سوابق تحصیلی در کنکور ۱۴۰۲ اعمال نمی‌شود

وضعیت جاده‌ها و راه ها، امروز ۱۳ تیر ۱۴۰۱ / ترافیک سنگین در جاده چالوس / بارش باران در اتوبان قزوین - رشت

وضعیت آب و هوا، امروز ۱۳ تیر ۱۴۰۱ / خیزش گردوخاک و کاهش کیفیت هوا در نقاط مختلف کشور

قالیباف: زمانی که جمعیت کشور ۳۶ میلیون نفر بود، ۱۰ هزار نفر زندانی داشتیم، امروز که جمعیت دو برابر شده، ۲۹۰ هزار نفر زندانی داریم؛ این برای ما ننگ است / آموزش و پرورش در ۱۶ سال گذشته به طور متوسط هر ۲۰ ماه یک وزیر جابجا کرده / در دوران شهرداری، هیچ گاه از هیچ مدرسه‌ای در تهران غافل نشدم

رییس سازمان هواپیمایی: فروش ارزی بلیت هواپیما به خارجی‌ها متوقف شد / دستورالعمل جدید هفته آینده ابلاغ می‌شود

رئیس انستیتو پاستور: از ٣٩ مورد مشکوک آبله میمونی در کشور، هیچ کدام از تست ها مثبت نشدند

خبرگزاری دولت: دسترسی به سامانه‌های بانکی ایران از خارج کشور، با هدف دفع حملات سایبری قطع شد / این محدودیت‌ها موقتی است

معاون زنان ریاست جمهوری: رئیسی دستور داد که علاوه بر وام ازدواج، تسهیلات ویژه‌ای برای زوج‌های دهه شصتی در نظر گرفته شود

کارشناس حوزه آب: سرانه آب هر ایرانی از ۶۹۰۰ به ۱۲۰۰ متر مکعب رسید/ زمانی نگران تامین آب برای نسل‌های آینده بودیم؛ اکنون برای نسل فعلی هم نگرانیم

آرشیو
خرید و فروش بیتکوین
وبگردی

۹۷ درصد مردم جهان از فضا می‌ترسند

آقای بازیگر در بیمارستان بستری شد

پای پلیس فتا به ماجرای بازیکن استقلال باز شد

سود 90 میلیون یورویی یونایتد از فروش رونالدو

واکنش علی نصیریان به حذف ادبیات از کنکور

لو رفتن مکالمه جنجالی لواندوفسکی و ژاوی

عجیب اما واقعی؛ آبروریزی یک استقلالی در ماجرای کارلوس

قتل پسر دستفروش به خاطر محل بساط

مرضیه برومند: مخاطبان شهرک کلیله‌ودمنه کودکان دهه شصت هستند

افشاگری مهران مدیری درباره وضعیت بازیگران سینما

چراغ سبز رئال به بازگشت کریستیانو رونالدو/عکس

لو رفتن پول پارو کردن سحر قریشی در ویلای تتلو ! / خانم بازیگر بی دلیل از ایران نرفت !

  • صفحه نخست
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • |
  • ارتباط با ما
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیکی
  • |
  • نظرسنجی
  • |
  • جستجو
  • |
  • آرشیو
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انتخاب است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید : "ایران سامانه"
کد خبر: ۵۸۶۱۱۴
تاریخ انتشار: ۱۵ : ۱۰ - ۰۳ آذر ۱۳۹۹
اقتصاد >> داخلی
پ

تورم ملکی در پایتخت سکته کرد/ کاهش ۶۰ درصدی معاملات مسکن در آبان ماه

تورم ماهانه مسکن در معاملات ماه آبان، به دو اتفاق بیرونی واکنش نشان داد. نتایج استخراج و بررسی داده‌های اولیه مربوط به معاملات مسکن ۲۱ روز اول آبان مشخص می‌کند ماه گذشته تحت‌تاثیر کاهش «ریسک غیراقتصادی و انتظارات تورمی» و همچنین ریزش قیمت در بازار‌های موازی مسکن، تورم ملکی در پایتخت سکته کرد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

دنیای اقتصاد نوشت: تورم ماهانه مسکن در معاملات ماه آبان، به دو اتفاق بیرونی واکنش نشان داد. نتایج استخراج و بررسی داده‌های اولیه مربوط به معاملات مسکن ۲۱ روز اول آبان مشخص می‌کند ماه گذشته تحت‌تاثیر کاهش «ریسک غیراقتصادی و انتظارات تورمی» و همچنین ریزش قیمت در بازار‌های موازی مسکن، تورم ملکی در پایتخت سکته کرد.

میانگین قیمت مسکن در داده‌های اولیه، رشد حدود ۳‌درصدی نسبت به مهر را نشان می‌دهد که کمترین رشد قیمت از اردیبهشت‌ماه است. واسطه‌های ملکی از ترافیک فایل‌های فروش خبر می‌دهند.

دومین پایش اولیه از شرایط بازار معاملات مسکن در آبان ماه امسال، نشان دهنده شکل‌گیری ترافیک در خروجی این بازار است. بررسی‌ها و تحقیقات میدانی «دنیای اقتصاد» از شرایط فعلی بازار معاملات مسکن حاکی است در حالی داده‌های اولیه مبتنی بر اطلاعات خام ثبت شده در سامانه رهگیری مسکن مربوط به معاملات خرید وفروش واحد‌های مسکونی در ۲۵ روز اول آبان ماه از کاهش سرعت رشد قیمت مسکن از یک سو و افت محسوس حجم معاملات خرید آپارتمان در تهران از سوی دیگر حکایت دارد، که براساس اطلاعات اولیه، تحولات بیرونی ناشی از کاهش ریسک‌های غیراقتصادی و افت انتظارات تورمی، بازار معاملات مسکن را نیز مانند سایر بازار‌ها تحت تاثیر قرار داده است.

در حالی‌که بازار‌های موازی بازار مسکن دست‌کم طی یک سال و نیم گذشته بیشترین نقش را در تحولات قیمتی، تغییرات حجم و جنس معاملات مسکن داشتند هم‌اکنون تحت تاثیر کاهش انتظارات تورمی و همچنین کاهش ریسک‌های غیراقتصادی، این بازار‌ها نیز دچار افت بازدهی، ریزش و سقوط شده‌اند و داده‌های اولیه از وضعیت بازار معاملات مسکن در آبان ماه نیز نشان از سرایت افت بازدهی این بازار‌ها به بازار مسکن دارد.

تحولات بازار معاملات سهام در حالی به‌عنوان مهم‌ترین بازی‌گردان بازار مسکن در نیمه اول سال جاری منجر به افزایش خرید‌های سرمایه‌ای در بازار ملک و اثرگذاری بر سطح قیمت وتداوم تورم مسکن شد که در میانه تابستان با افت بازدهی در این بازار، اثرگذاری بورسی بر بازار مسکن کاهش یافت.

با این حال در فاصله کمی از این رویداد، نوسانات شدید ارزی، بازار مسکن وسطح انتظارات تورمی در این بازار را تحت تاثیر قرار داده و بازار ارز به‌عنوان مهم‌ترین شارژکننده انتظارات تورمی بازار ملک، وارد عمل شد.

اما تحت تاثیر کاهش ریسک‌های غیراقتصادی طی یک ماه گذشته، آبان ماه را می‌توان به‌عنوان ماه شگفتی‌ساز بازار‌های اقتصادی یا بازار‌های موازی بازار مسکن معرفی کرد.

بازدهی سه بازار مهم اقتصادی که نوسانات قیمتی بازار معاملات مسکن دست‌کم از ابتدای سال تاکنون مهمترین عامل تداوم جهش قیمت واحد‌های مسکونی بود، در آبان ماه به میزان قابل توجهی کاهش یافت و منفی شد.

بازدهی بازار معاملات سهام در آبان ماه ۵‌درصد ریزش کرد. در بازار ارز نرخ‌ها با کاهش ۹ درصدی مواجه و بازار سکه نیز با سقوط ۱۷ درصدی همراه شد.

در واقع آبان ماه را می‌توان به‌عنوان ماه ریزش، تخلیه حباب قیمتی یا ماه بازگشت بازار‌ها از مسیر اضافه پرش معرفی کرد. بررسی‌ها حاکی است روندی که دست‌کم طی یکسال گذشته به دنبال افزایش ریسک‌های غیراقتصادی در کنار رشد قابل توجه نقدینگی آغاز شده بود، بازار‌ها را تحت تاثیر قرار داده بود و منجر به افزایش تقاضای سفته‌بازی و سرمایه‌ای و در نتیجه بروز و تشدید التهاب قیمتی در بازار‌ها شده بود، هم‌اکنون تغییر کرده و متوقف شده است.

این روند که به خصوص تا قبل از آبان ماه وبه ویژه در نیمه اول سال جاری، منجر به بروز شوک‌های پی در پی در بازار‌ها شده بود در آبان ماه با کاهش بازدهی در بازار معاملات سهام، ریزش نرخ ارز و سقوط قیمت سکه، متوقف شد و روند کاهشی طی کرد. هر چند همان‌گونه که گفته شد بازار معاملات سهام از نیمه تابستان در این شرایط قرار گرفته وافت بازدهی را تجربه کرد، اما آبان ماه را می‌توان به‌عنوان ماه سقوط بزرگ بازار‌ها که در آن هر سه بازار معاملات سهام، سکه وارز با افت قابل توجه نرخ وسطح بازدهی مواجه شد، معرفی کرد.

اما در حالی‌که هنوز آمار‌های رسمی تغییر و تحولات مربوط به قیمت وحجم معاملات مسکن شهر تهران در آبان ماه از سوی بانک مرکزی اعلام نشده است، جمع‌بندی داده‌های اولیه وخام مربوط به اطلاعات ثبت شده در سامانه رهگیری مسکن درباره معاملات مسکن صورت گرفته در آبان ماه در پایتخت از اثر سقوط سایر بازار‌ها بر بازار مسکن نیز حکایت دارد. این در حالی است که در پایش اولیه شرایط بازار معاملات مسکن مربوط به ۱۵ روز اول آبان ماه که در نیمه ماه گذشته از سوی «دنیای اقتصاد» انجام شد، سه تغییر رفتار در بازار معاملات مسکن در این ماه رصد شد.

مهم‌ترین تغییر رصد شده در ۱۵ روز اول آبان ماه در بازار معاملات مسکن، کاهش متوسط ۱۵ درصدی قیمت‌های پیشنهادی فروش مسکن اعلام شده از سوی مالکان بود.

همزمان با کاهش ریسک‌های غیراقتصادی و انتظارات تورمی در نیمه اول آبان ماه، گروهی از عرضه‌کنندگان مسکن سطح قیمت‌های پیشنهادی خود را تعدیل کردند و به‌طور نسبی حجم عرضه فایل از سوی مالکان به بازار فروش افزایش یافت.

از سوی دیگر حجم تقاضای خرید مسکن در این بازه زمانی از سوی متقاضیان سرمایه‌ای که پیش‌تر عمده خرید‌های مسکن از سوی آن‌ها انجام می‌شد کاهش یافت ودر واقع ورودی جدید به بازار مسکن از این ناحیه افت کرد. این در حالی است که تقاضای مصرفی و به خصوص خانه‌اولی‌ها از ماه‌های قبل تحت تاثیر تداوم جهش قیمت مسکن، از بازار خارج شده بودند.

تحقیقات میدانی همچنین نشان‌دهنده شکل‌گیری ترافیک در خروجی بازار مسکن از سوی فروشنده‌های آپارتمان است. عمده این افراد سرمایه‌گذارانی هستند که پیش‌تر و به دنبال انتظارات تورمی وارد بازار مسکن شده بودند، اما هم‌اکنون با کاهش ریسک‌های غیراقتصادی، کاهش انتظارات تورمی، مشاهده سقوط و ریزش نرخ در سایر بازار‌ها و... به صف متقاضیان فروش واحد‌های مسکونی پیوسته‌اند.

تحقیقات میدانی نشان می‌دهد در روز‌های اخیر در برخی بنگاه‌های مسکن فعال در بعضی از مناطق و محلات شهر تهران حجم فایل‌های فروش مسکن تا ۴ برابر نیز افزایش یافته است. اما در مقابل در سمت تقاضا هنوز نشانه‌ای مبنی بر افزایش ورودی به بازار برای خرید مسکن نیست. همین شرایط موجب شده است واسطه‌ها وفعالان بازار مسکن، ایجاد شرایط رکود تورمی برای ماه‌های پیش‌رو را پیش‌بینی کنند.

در حالی که هنوز آمار رسمی مربوط به حجم و قیمت واحد‌های مسکونی معامله شده در آبان ماه تا زمان تنظیم این گزارش- عصر دیروز- اعلام نشده است، اما نتایج دومین پایش «دنیای‌اقتصاد» از شرایط بازار معاملات مسکن در آبان ماه از سقوط قابل توجه تورم ماهانه مسکن در شهر تهران در میانه پاییز خبر می‌دهد. تحقیقات میدانی انجام شده و استخراج آمار اولیه از سامانه ثبت مبایعه‌نامه‌های ملکی نشان می‌دهد در آبان ماه سرعت رشد تورم مسکن در مقایسه با مهرماه کاهش یافته است. این آمار اولیه که از داده‌های خام و پایش نشده مربوط به معاملات مسکن انجام شده وثبت شده در سامانه رهگیری مسکن در ۲۵ روز اول آبان ماه، به دست آمده است چند ویژگی و تفاوت عمده با آمار رسمی دارد.

مسکن

اولین تفاوت آن است که آمار رسمی که به زودی از سوی بانک مرکزی منتشر می‌شود تحولات بازار مسکن شهر تهران مربوط به یک دوره ۳۰ روزه را بررسی و اعلام می‌کند، اما این آمار‌های اولیه مربوط به داده‌های بازار مسکن در ۲۵ روز اول آبان ماه است. دومین تفاوت این آمار‌ها با آمار‌های رسمی در آن است که اطلاعات و داده‌های اولیه از مجموع داده‌های خالص وناخالص مربوط به همه مبایعه نامه‌های ثبت شده در سامانه رهگیری مسکن در آبان ماه استخراج شده است، اما در داده‌ها وآمار‌های رسمی کارشناسان، آمار‌های خام را مورد پایش قرار می‌دهند.

در گزارش‌های رسمی، کارشناسان اطلاعات نامتعارف را از سایر فایل‌ها حذف می‌کنند. در واقع با در نظر گرفتن یک کف و سقف متعارف قیمتی برای هر منطقه، اطلاعات فایل‌هایی که به لحاظ قیمتی با عرف منطقه همخوانی نداشته باشند وسطح قیمتی آن‌ها با کف و سقف قیمت در آن منطقه فاصله زیادی داشته باشد را از سایر اطلاعات موجود حذف می‌کنند.

در واقع فایل‌هایی که با سطح قیمتی نامتعارف در سامانه ثبت شده باشند در محاسبات مربوط به میانگین قیمت مسکن شهر تهران و همچنین حجم کل معاملات صورت گرفته در پایتخت طی یک ماه لحاظ نمی‌شوند.

اما داده‌های اولیه که براساس آن دومین پایش از شرایط بازار معاملات مسکن در آبان ماه صورت گرفته است حاوی اطلاعات خالص وناخالص همه فایل‌های ثبت شده در سامانه رهگیری مسکن بدون تعیین کف وسقف قیمتی و حذف مشخصات برخی از فایل‌هاست.

براساس داده‌های اولیه مربوط به معاملات انجام شده و ثبت شده در سامانه رهگیری مسکن مربوط به ۲۵ روز اول آبان ماه، برآورد‌ها درخصوص حجم معاملات صورت گرفته در این ماه نشان می‌دهد در آبان ماه حول و حوش ۳هزار و۵۰۰ فقره معامله خرید مسکن در شهر تهران انجام شده است که این میزان در مقایسه با ماه قبل حدود ۶۰ درصد کاهش یافته است.

آنچه بر مبنای داده‌های اولیه قابل محاسبه است آنکه با توجه به اطلاعات اولیه، میانگین قیمت هر مترمربع مسکن در شهر تهران نیز حول و حوش ۳ درصد رشد کرده است که این موضوع در صورت انعکاس در آمار‌های رسمی مربوط به اطلاعات رسمی بازار مسکن در آبان ماه به معنای عبور بازار مسکن از مرحله ابرنوسان قیمتی به دوره رشد خفیف قیمت آپارتمان در آبان ماه است.

با توجه به شرایط تجربه شده در ماه‌های گذشته تورم ماهانه ۳ درصدی نوعی تورم خفیف محسوب می‌شود. به‌طور متوسط در نیمه اول سال جاری، تورم ماهانه ۸ تا ۱۰ درصدی در بازار مسکن تجربه شد. در مهرماه نیز تورم ماهانه مسکن معادل ۳/ ۱۰ درصد به ثبت رسید. حال با تک رقمی شدن تورم ماهانه و کاهش محسوس آن در مقایسه با ماه‌های قبل، به نظر می‌رسد بازار معاملات مسکن نیز مانند سایر بازار‌های اقتصادی از فاز ابر تورمی عبور کرده و در مسیر ثبات قرار گرفته است.

برآورد‌های اولیه از میانگین قیمت مسکن شهر تهران در آبان ماه نیز نشان می‌دهد براساس داده‌های خام، میانگین قیمت هر مترمربع مسکن در این ماه به حول و حوش۲۷ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان رسیده است. این میزان در ماه گذشته معادل ۲۶ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان بود.

اطلاعات اولیه نشان می‌دهد، در میانه پاییز که ماه ریزش نرخ و افت بازدهی در سایر بازار‌های اقتصادی بوده است، سرعت رشد قیمت مسکن نیز معادل یک سوم سرعت رشد قیمت ملک در ابتدای این فصل شده است. در صورت انعکاس این اطلاعات در آمار‌های رسمی، بازار مسکن از فاز ابرنوسان قیمتی وارد فاز ریزنوسان یا نوسان خفیف شده است وانتظار می‌رود حتی در ماه‌های پیش‌رو در مسیر کاهش قیمت نیز قرار بگیرد.

این در حالی است که تورم عمومی در آبان ماه ۲/ ۵ درصد گزارش شد که در صورت انعکاس آمار اولیه در آمار رسمی بازار مسکن عملا در آبان ماه قیمت واقعی مسکن کاهشی بوده است. براساس آمار‌های اولیه در آبان ماه میانگین قیمت مسکن در دو منطقه بیش از ۵ درصد کاهش یافته است. در ۳ منطقه بیش از ۵ درصد افزایش داشته است ودر ۳ منطقه نیز تورم ماهانه مسکن حول و حوش یک درصد بوده است. در یکی از مناطق شمالی شهر تهران هم در آمار اولیه، کاهش میانگین قیمت مسکن مشاهده می‌شود.

از آنجا که عملا سرعت تغییر و تحولات در بازار مسکن معمولا کندتر از سایر بازارهاست، کاهش سرعت رشد قیمت مسکن در ماه سقوط بازدهی سایر بازار‌ها به معنای اثرپذیری بازار مسکن از تحولات سایر بازار‌ها و همچنین کاهش انتظارات غیرتورمی ناشی از تحولات غیراقتصادی است. این در حالی است که در میانه این ماه، دو صاحبنظر ارشد بازار مسکن نیز تشدید شرایط رکود تورمی، کاهش قیمت مسکن و حجم معاملات خرید آپارتمان را برای آینده پیش‌روی بازار مسکن پیش‌بینی کردند.

رازیانه د
رومیس د
ارسال به تلگرام
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • |
  • ارتباط با ما
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیکی
  • |
  • نظرسنجی
  • |
  • جستجو
  • |
  • آرشیو
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انتخاب است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید : "ایران سامانه"