شنبه ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۱ | Saturday, 21 May 2022
  • ارتباط با انتخاب
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیک
  • |
  • نظرسنجی
شنبه ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۱ | Saturday, 21 May 2022
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • گردشگری
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
جستجو
ویدئو جدیدترین اخبار پربیننده ترین
لایو خبر عکس خواندنی ها اخبار ویژه
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • گردشگری
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • ارتباط با انتخاب
  • پیوندها
  • آب و هوا
  • اوقات شرعی
  • مجله الکترونیک
  • نظرسنجی
  • آرشیو
ویدیو / گیتار نوازی وزیر خارجه آمریکا در برنامه تلویزیونی

ویدیو / گیتار نوازی وزیر خارجه آمریکا در برنامه تلویزیونی

ویدیو / بازی کردن نخست‌وزیر استرالیا با بچه‌ها

ویدیو / بازی کردن نخست‌وزیر استرالیا با بچه‌ها

ویدیو / تصاویر جدید از حرکات زننده در جریان بازی تراکتور- پرسپولیس؛ پرتاب آب دهان به سمت مربی پرسپولیس!

ویدیو / تصاویر جدید از حرکات زننده در جریان بازی تراکتور- پرسپولیس؛ پرتاب آب دهان به سمت مربی پرسپولیس!

ویدیو / تبریک تولد هوتن شکیبا به ایرج طهماسب به سبک بچه

ویدیو / تبریک تولد هوتن شکیبا به ایرج طهماسب به سبک بچه

ویدیو / سید مهدی رحمتی: مگر در مملکت ما چه خبر است که این همه گرانی شده؟

ویدیو / سید مهدی رحمتی: مگر در مملکت ما چه خبر است که این همه گرانی شده؟

ویدیو / خفتگیری دو مرد از یک زن در شهریار

ویدیو / خفتگیری دو مرد از یک زن در شهریار

کد خبر: ۵۸۶۸۳۳
تاریخ انتشار: ۰۶ : ۱۵ - ۰۷ آذر ۱۳۹۹
سلامت >> پزشکی
پ

اصول طلایی قرنطینه خانگی

یک متخصص طب اورژانس با تاکید بر اهمیت رعایت پروتکل ها و محدودیت‌های کرونایی و تاثیر آن در قطع زنجیره انتقال بیماری، علایم اصلی کووید در فازهای مختلف بیماری و اصول طلایی قرنطینه خانگی را تشریح کرد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

یک متخصص طب اورژانس با تاکید بر اهمیت رعایت پروتکل ها و محدودیت‌های کرونایی و تاثیر آن در قطع زنجیره انتقال بیماری، علایم اصلی کووید در فازهای مختلف بیماری و اصول طلایی قرنطینه خانگی را تشریح کرد.

رضا زاهد با تاکید بر اهمیت مراجعه به هنگام بیماران کرونایی برای شروع و اثرگذاری درمان، اظهار کرد: در ابتدای شیوع بیماری، نبود درمان مؤثر و اختصاصی برای بیماری کووید، امکانات محدود برای تشخیص و درمان و نهی افراد برای درخواست تست تشخیصی، سبب شد تا تصور غلط مراجعه تنها در مراحل شدید بیماری در بین مردم شکل بگیرد، در حالیکه امروز ثابت شده که آغاز درمان از روزهای اول بیماری با اثرگذاری درمان ارتباط مستقیم دارد.

وی افزایش تعداد تست‌های تشخیصی برای شناسایی سریع‌تر بیماران و در پی آن قرنطینه مبتلایان را در کاهش شیوع بیماری و کنترل اپیدمی موثر دانست و افزود: با غربالگری، مبتلایان بدون علامت و یا دارای علائم خفیف شناسایی شده و ضمن قرنطینه خانگی، می‌توان با مراجعه سریع‌تر به پزشک از وخیم شدن وضعیت بیماری پیشگیری کرد.

علائم کووید در فازهای مختلف بیماری

این پزشک اورژانس با اشاره به علایم و فازهای مختلف بیماری کووید ۱۹، اظهار کرد: مبتلایان معمولا چند فاز را تجربه می‌کنند، در فاز صفر بیماران بی علامت بوده و تنها با غربالگری شناسایی می‌شوند؛ این مرحله به دلیل کمبود تست‌های تشخیصی حلقه مفقوده در کشور ما بوده، چراکه افراد بدون علامت شناسایی نشده و با حضور در جامعه، بیماری را به دیگران منتقل می‌کنند. البته امیدواریم با ورود تست­‌های سریع جدید این مرحله نیز به زنجیره بیماریابی، قرنطینه و درمان اضافه گردد تا کنترل بیماری دست­ یافتنی ­تر شود.

وی ادامه داد: در فاز یک، افراد علائم خفیفی مثل سر درد، گلودرد، دل درد و درد قفسه سینه، اسهال، تهوع، استفراغ، بی‌اشتهایی، تب و لرز، ضعف، خستگی مفرط، کوفتگی، درد شکم، سرفه خشک، تنگی نفس خفیف، اختلال بویایی و چشایی، خشکی دهان و گلو، احتقان و آبریزش بینی را تجربه می‌کنند که در صورت تشدید هر یک از این علایم بیمار باید حتما به پزشک و مراکز درمانی مراجعه کند.

این پزشک متخصص با تاکید بر اینکه حدود ۸۰ درصد مبتلایان بدون مراجعه به پزشک و تنها با استراحت در منزل بهبود می‌یابند، عنوان کرد: تب و بدن‌درد این افراد نیز با استامینوفن ساده مرتفع می‌شود.

وی با بیان اینکه برخی بیماران ممکن است این فازها را به ترتیب رد نکرده و بلافاصله بعد از شروع علائم وارد فاز بحرانی شوند، گفت: در فاز تنفسی متوسط فرد درد و فشار قفسه سینه را احساس کرده و میزان اشباع اکسیژن خون بین ۹۰ تا ۹۳ است؛ در فاز شدید و بحرانی تعداد تنفس بیمار به بالای ۳۰ و میزان اشباع اکسیژن خون به زیر ۹۰ می‌رسد، همچنین درگیری ریوی به بالای ۵۰ درصد رسیده و احتمالا فرد نارسایی ارگان پیدا می‌کند، بنابراین پیش از بروز این علایم فرد باید حتما به پزشک مراجعه کرده باشد.

علائم هشدار کووید ۱۹

این متخصص طب اورژانس همچنین در رابطه با علائم هشدار در افراد مبتلا به کووید ۱۹، گفت: بی‌اشتهایی شدید مخصوصا در سنین بالا، اسهال شدید که سبب دهیدره و بی‌حالی بیمار شده، تداوم یا تشدید تب با گذشت پنج روز از شروع علائم، سیر فزاینده تعداد تنفس در دقیقه، سیر پیش‌رونده تنگی نفس با انجام فعالیت‌های ساده مثل جابجایی کوچک در منزل، سیانوز محیطی و تغییر رنگ اندام‌ها به خاکستری یا آبی، تغییرات هوشیاری، گیجی و منگی و خواب آلود شدن از علائم هشدار شدید کووید ۱۹ است که افراد با مشاهده این علائم باید هرچه سریعتر به پزشک مراجعه کنند.

اصول طلایی قرنطینه خانگی

زاهد با تأکید بر اینکه عدم رعایت اصول قرنطینه خانگی از عوامل اصلی افزایش آمار ابتلا در سطح جامعه و خانواده‌هاست، عنوان کرد: مبتلایان به محض اطلاع از بیماری چه با علایم و چه بدون علایم باید در قرنطینه خانگی بمانند، فرد مبتلا باید حداقل برای ۱۰ تا ۱۴ روز در یک اتاق جداگانه از سایر اعضای خانواده استراحت کند، هنگام مواجهه با افراد ماسک بزند و حتی‌المقدور مدت مواجهه با سایرین را به حداقل رسانده و تا حد امکان مدت زمان صحبت کردن را کاهش دهد.

وی ادامه داد: حتی الامکان از سرویس بهداشتی جداگانه استفاده کند، در غیر اینصورت روزانه حداقل یکبار سرویس بهداشتی با محلول وایتکس ( ۹ قسمت آب و یک قسمت وایتکس) شست و شو داده شده و تمامی شیرآلاتی که بیمار تماس داشته ضدعفونی شود. همچنین بهداشت دست و لمس اشیا رعایت شده و سعی کنند وسایل خواب، حوله و وسایل بهداشتی ترجیحا به صورت روزانه شسته شود.

این پزشک متخصص با بیان اینکه بیمار در اتاق قرنطینه نیازی به استفاده از ماسک ندارد، گفت: اما در زمان حضور در اتاق‌های مشترک با سایر اعضای خانواده، هم فرد مبتلا و هم سایرین باید از ماسک استفاده کنند. همچنین مراقبین بیمار کرونایی باید سیستم ایمنی قوی داشته باشند و اصول بهداشتی و مراقبتی را به درستی رعایت کنند.

زاهد در خصوص نوع تغذیه مبتلایان نیز عنوان کرد: مصرف مایعات کافی، سبزیجات و میوه‌های تازه و ضدعفونی شده بسیار توصیه می‌شود؛ اگر تغذیه خوب و کافی باشد نیازی به مصرف مکمل نیست، در غیر اینصورت برای تقویت سیستم ایمنی، مکمل‌های ویتامین D و C مصرف کنند.

بهترین زمان برای خروج از قرنطینه

این متخصص طب اورژانس با تاکید بر اینکه افراد با علائم خفیف و حتی بدون علامت نباید در سطح جامعه حضور پیدا کنند و باید اصول قرنطینه ۱۴ روزه را رعایت کنند، گفت: با گذشت دو هفته از زمان شروع علائم، اگر فرد حداقل سه روز آخر بدون مصرف دارو تب نداشته باشد، سرفه از بین رفته یا به طور چشمگیری کاهش یافته و علامت دیگری نیز نداشته باشد، می‌تواند به قرنطینه پایان دهد اما در صورت بازگشت علائم، قرنطینه باید ادامه پیدا کند تا شرایط خروج مجدد احراز شود.

وی تاکید کرد: توصیه اساسی این است که در صورت مثبت شدن تست افراد بدون علامت، این افراد نیز در قرنطینه بمانند تا بتوان به قطع زنجیره انتقال کمک کرد؛ چراکه یکی از عوامل اصلی شیوع بیماری، انتقال ویروس از افراد بدون علامت به سایرین است.

زاهد در بخش دیگر با اشاره به نحوه انتقال ویروس، عنوان کرد: در صورت عدم رعایت اصول بهداشتی و انتقال بیماری به سایر افراد، یک دستگاه کپی در اختیار ویروس قرار داده و به تکثیر ویروس و انتقال آن به سایرین کمک می‌کنیم؛ این در حالیست که همین تکثیرها شانس جهش و تغییر را برای ویروس فراهم می‌کند، ولی اگر ویروس تکثیر نشود شانس جهش آن کم شده و محدود کردن و کنترل آن کار بسیار ساده‌ای خواهد شد.

این پزشک متخصص با اشاره به اهمیت رعایت اصول پیشگیری برای جلوگیری از وضعیت فاجعه بار ویروس در جامعه و با تاکید بر رعایت محدودیت‌ها و پروتکل‌های کرونایی برای کمک به قطع زنجیره انتقال، هشدار داد: نبود درمان مؤثر و قطعی برای بیماری، کمبود تعداد تخت‌های بیمارستانی و متناسب با آن تعداد پزشک و پرستار و کمبود فشار اکسیژن در بیمارستان‌ها وضعیت را به شدت سخت کرده و ادامه این روند مطمئنا نحوه پاسخگویی سیستم بهداشت و درمان به نیاز بیماران را با مشکل مواجه می‌کند.

لزوم اطلاع رسانی صحیح و تعادل بین ترس و آرامش در افراد

زاهد در پایان با اشاره به غیر قابل پیش‌­بینی بودن وضعیت بیماران مبتلا به کرونا، گفت: در این بیماری باید بین ترس واقعی و آرامش در افراد تعادل ایجاد کرد؛ زیرا نترساندن مردم باعث حضور بی مهابا در جامعه و عدم رعایت پروتکل‌ها شده و ترساندن بیش از حد مردم نیز باعث ایجاد یک موج نا امیدی، یأس و اضطراب در بین مردم می‌شود. این در حالیست که باید در نظر داشت ۲۰ درصد مبتلایان نیاز به بستری دارند، از این۲۰ درصد ۱۰ تا ۱۵ درصد در بخش بستری شده و چیزی نزدیک ۵ درصد به ICU نیاز پیدا می‌کنند و متاسفانه کسی که وارد ICU می‌شود ۵۰ درصد شانس زنده ماندن دارد. بنابراین با توجه به غیرقابل پیش­‌بینی بودن وضعیت افراد باید فرض را بر این بگذاریم که ممکن است هر کسی به این وضعیت دچار شود، لذا باید اصول بهداشتی و پیشگیری با دقت هر چه تمام رعایت شود.

 ایسنا

لینک کوتاه
ارسال به تلگرام
بازید از صفحه اول ارسال به دوستان نسخه چاپی
گزارش خطا
0
وب گردی
کدام بسته اینترنتی بهتر است؟!

کدام بسته اینترنتی بهتر است؟!

کریم باقری باید میان تیم‌ملی و پرسپولیس یکی را انتخاب کند

کریم باقری باید میان تیم‌ملی و پرسپولیس یکی را انتخاب کند

انتقام از دختر پولدار بعد از شنیدن پاسخ منفی در خواستگاری

انتقام از دختر پولدار بعد از شنیدن پاسخ منفی در خواستگاری

تام کروز در جشنواره کن غافل‌گیر شد

تام کروز در جشنواره کن غافل‌گیر شد

ادعای عجیب شهردار مادرید درباره امباپه

ادعای عجیب شهردار مادرید درباره امباپه

ماجرای درگیری پیشکسوت پرسپولیس با تتلو!

ماجرای درگیری پیشکسوت پرسپولیس با تتلو!

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر:
رپورتاژ / تریبون 2
تصاویر
۱/۴
۱/۴
تصاویر: آیین سنتی گل غلتان

تصاویر: آیین سنتی گل غلتان

۲/۴
تصاویر: تشییع پیکر عثمان محمدپرست

تصاویر: تشییع پیکر عثمان محمدپرست

۳/۴
تصاویر: والیبال قهرمانی باشگاه‌های آسیا؛ پیکان تهران ۳ - سانتوری سانبردز ۲

تصاویر: والیبال قهرمانی باشگاه‌های آسیا؛ پیکان تهران ۳ - سانتوری سانبردز ۲

۴/۴
تصاویر: حاشیه‌های بازی تراکتور سازی و پرسپولیس

تصاویر: حاشیه‌های بازی تراکتور سازی و پرسپولیس

رپورتاژ / تریبون 2
ببینید!

ویدیو / فرهاد مجیدی، در واکنش به سوال خبرنگار: وقاحت تا چه حد؟ / عکس کاپیتان تیم من را حذف می‌کنید

ویدیو / دوتار نوازی عثمان محمدپرست و آواز شجریان

ویدیو / ایمنی در مقابل کرونا قابل اندازه‌گیری‌ست؟ + زیرنویس فارسی

ویدیو / طوفان شن برج خلیفه را در برگرفت

ویدیو / سخنرانی زلنسکی در جشنواره کن؛ دیکتاتورها در حال مرگ هستند ما باید پیروز شویم

ویدیو / جلوگیری طالبان از ورود دختران روسری رنگی به دانشگاه!

ویدیو / گردوخاک چه بر سر بغداد آورده؟

آرشیو
رپورتاژ / تریبون 2
پربازدیدها
روز هفته ماه سال

متین بالسینی، پدیده شنا هم از ایران رفت / ورزشکاری که زیر پرچم پناهجویان می‌رود

واکنش امام جمعه کرج به ماجرای شکایت و حبس ۶ ماهه: دستگاه قضا با صلابت مسیر خود را طی کند؛ من دخالتی نمی‌کنم

جزئیات حادثه خودرو تجهیزات نظامی / معاون استاندار تهران: احتمال خرابکاری منتفی است

پشت پرده‌ی انگیزه‌ی برخی دموکرات‌ها در همراهی با جمهوری‌خواهان علیه ایران

افزایش حق عائله‌مندی و اولاد بازنشستگان کشوری در ۱۴۰۱

مشوق جدید دولت برای فرزندآوری بازنشستگان! / در صورت ثبت تاریخ ازدواج و تولد فرزند در سال ۱۴۰۱ حق عائله‌مندی دو برابر می‌شود

قانون رتبه‌بندی معلمان از اول شهریورماه در فیش حقوقی فرهنگیان اعمال خواهد شد

شمار کشته‌شدگان حادثه گروگانگیری ایلام به ۶ نفر رسید / آخرین مجروح جان باخت

فرمانده سپاه: قطعاً خداوند و امام زمان (عج) بر سرود سلام فرمانده نظر داشته است / این سرود در تاریخ کشور ماندگار خواهد شد

منابع اسرائیلی: برای اولین بار در حملات هوایی تل آویو علیه سوریه، سامانه روسیه به سوی جنگنده‌های اسرائیلی شلیک کردند

تمامی مدارس، دانشگاه‌ها و ادارات استان تهران فردا تعطیل شد

معیار دهک بندی‌ها؛ از درآمد فرزندان گرفته تا خودرو، سود‌های بانکی و گردش مالی

ویدیو / چرا ارتش روسیه ضعیف از آب درآمد؟ + زیرنویس فارسی

تصاویر: گروگانگیری در ایلام

امضا برای اخراج امبر هرد از فیلم پرفروشش به رقم باورنکردنی رسید

فرزند بریتنی اسپرز و سام اصغری سقط شد

قیمت جدید نان‌های صنعتی بعد از آزاد شدن آرد؛ نان باگت معمولی ۱۰ هزارتومان شد

خداحافظی سحر قریشی از سینما / اعلام رسمی ازدواج با امیر تتلو

هتل شهر با دستور دادستان تهران تخلیه شد

روز‌های پر استرسی که همچنان ادامه دارد/ اردیبهشت ۱۴۰۱ با فیش‌های ۱۴۰۰ مستمری تامین اجتماعی!

ویدیویی از توله های یوز ایرانی که دیروز متولد شدند

فرمانده سپاه: قطعاً خداوند و امام زمان (عج) بر سرود سلام فرمانده نظر داشته است / این سرود در تاریخ کشور ماندگار خواهد شد

منابع اسرائیلی: برای اولین بار در حملات هوایی تل آویو علیه سوریه، سامانه روسیه به سوی جنگنده‌های اسرائیلی شلیک کردند

تمامی مدارس، دانشگاه‌ها و ادارات استان تهران فردا تعطیل شد

زمان بازی های تیم ملی فوتبال ایران در مقدماتی جام جهانی

ویدیو / این حیوان عجیب الخلقه در عراق، شیر منقرض شده آشوری است؟

سازمان جهانی بهداشت: قرنطینه امیکرون ۵ روز نیست

معاوضه شماره موبایل با آپارتمان لوکس / قیمت شماره‌های رند به ۵۰ میلیارد تومان رسید

تماشا کنید: خداحافظی ایران با ارس؟ / پروژه «داپ» ترکیه چگونه در سکوت منابع آبی ایران را خشک می کند؟

سیلی «ویل اسمیت» به صورت مجری اسکار به خاطر شوخی با همسرش / تصویر واکنش حاضران در سالن / گریه و عذرخواهی اسمیت پس از دریافت جایزه: عشق موجب می‌شود کارهای دیوانه‌واری انجام دهیم؛ وقتی در اوج هستی، شیطان دقیقا همان موقع سراغت می‌آید +عکس و ویدیو

درگذشت ناگهانی بازیگر مشهور سینمای ایران/ علت فوت به روایت خبرگزاری قوه قضاییه: خودکشی

شرط تحویل آپارتمان ۱۵۰ متری در نیاوران به رضا رویگری / مجری صداوسیما: مالک منزل گفته خانه را با چند پرستار آماده کرده‌ام؛ فقط رضا باید تنها بیاید / وقتش رسیده بگویم که چقدر به رضا ظلم شده / او مدت‌هاست که در روابط‌ش دچار مشکل شده / مو‌های رضا به طرز عجیبی سوزانده شده بود؛ به گریمور گفتم جوری درست کن که فکر کند مو دارد

رپورتاژ / تریبون 2
خواندنی ها
ثبت رکورد گران‌ترین خودرو؛ مرسدس مدل ۱۹۵۵ حدود ۱۴۳ میلیون دلار فروخته شد

ثبت رکورد گران‌ترین خودرو؛ مرسدس مدل ۱۹۵۵ حدود ۱۴۳ میلیون دلار فروخته شد

اپل هدست واقعیت ترکیبی خود را برای اعضای هیئت مدیره به نمایش گذاشت

اپل هدست واقعیت ترکیبی خود را برای اعضای هیئت مدیره به نمایش گذاشت

قلدری تیک‌تاک، رییس داوران جشنواره کن را مجبور به استعفا کرد

قلدری تیک‌تاک، رییس داوران جشنواره کن را مجبور به استعفا کرد

ساخت "متاورس" اختصاصی توسط ارتش آمریکا

ساخت "متاورس" اختصاصی توسط ارتش آمریکا

رپورتاژ / تریبون 2
آخرین اخبار مهمترین عناوین روز

حمله هوایی گسترده اسرائیل به جنوب دمشق

تصاویر: آیین سنتی گل غلتان

تصاویر: تشییع پیکر عثمان محمدپرست

تصاویر: والیبال قهرمانی باشگاه‌های آسیا؛ پیکان تهران ۳ - سانتوری سانبردز ۲

تصاویر: حاشیه‌های بازی تراکتور سازی و پرسپولیس

خاطرات حسن روحانی، شماره ۴۱: در جلسه‌ی مهم پسر موسس حوزه با علما و امام چه گذشت؟

یادداشت‌های علم، پنجشنبه ۴ خرداد ۱۳۴۶: اسرائیل و مصر هر دو بلوف می‌زنند

خاطرات اردشیر زاهدی، شماره ۲۲: شرط پدرم برای انتخابات، آزادی مصدق السلطنه، بقایی و مکی بود

دمای هوای تهران به ۲۸ درجه سانتی‌گراد می‌رسد

روسیه به زودی پایان عملیات آزادی جمهوری خلق لوهانسک را اعلام می‌کند

خزعلی، معاون رییس جمهور: زنان با مدیریت صحیح مخارج خانواده به پیشبرد مردمی کردن یارانه‌ها کمک کنند

روسیه به دنبال به خدمت گرفتن شهروندان بالای ۴۰ سال در ارتش است

یدیعوت‌‎‎احارونوت: احتمال تعویق سفر بایدن به اسرائیل به علت اوضاع امنیتی و بحران داخلی

رئیسی: برای اصلاحات اقتصادی مصمم هستیم / باید قدرت خرید را بالا ببریم تا فقر مطلق کاهش پیدا کند / آینده را بسیار روشن می‌بینم

دبیر ستاد کشوری امر به معروف: درخواست چهار هزار میلیارد ریال بودجه برای سال ۱۴۰۱ داشتیم

مسکو: هر کاری که ممکن است برای اطمینان از نتیجه مثبت مذاکرات وین انجام می‌دهیم

جزئیات حادثه خودرو تجهیزات نظامی / معاون استاندار تهران: احتمال خرابکاری منتفی است

کاهش وابستگی برلین به گاز روسیه؛ قطر از اوایل ۲۰۲۴ گاز به آلمان صادر می‌کند

مشوق جدید دولت برای فرزندآوری بازنشستگان! / در صورت ثبت تاریخ ازدواج و تولد فرزند در سال ۱۴۰۱ حق عائله‌مندی دو برابر می‌شود

وزیر کشور: رئیس جمهور دستور ویژه‌ای برای حل معضل ریزگرد‌ها به رئیس سازمان محیط زیست داده / منشا این ریزگرد‌ها ایران نیست

رئیس بانک مرکزی حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی را امری «اجتناب ناپذیر» خواند

رئیسی: گام‌های بلندی برای رشد اقتصادی برداشته‌ایم / رشد اقتصادی ۸ درصدی دور از انتظار نیست

العربی الجدید: تهران طی چند روز آتی وساطت جدیدی به ریاست آل‌صادق بین احزاب سیاسی عراقی آغاز می‌کند / سفیر ایران با مقتدی صدر نیز دیدار خواهد کرد

گروسی: همچنان منتظر توضیحات ایران در ارتباط با برخی فعالیت‌های هسته‌ای‌شان هستیم

درگیری جبهه مقاومت با طالبان؛ ۱۷ نظامی طالبان در کمین نیروهای جبهه مقاومت کشته شدند

سی ان ان: بایدن با بن سلمان در ماه آینده میلادی دیدار می‌کند

وضعیت جاده‌ها و راه‌ها، امروز ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ / ترافیک سنگین در محور‌های چالوس و هراز

تعرفه‌های جدید گاز از اوایل خرداد اعلام می‌شود

افزایش حق عائله‌مندی و اولاد بازنشستگان کشوری در ۱۴۰۱

شمار کشته‌شدگان حادثه گروگانگیری ایلام به ۶ نفر رسید / آخرین مجروح جان باخت

وضعیت آب و هوا، امروز ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ / هشدار تشدید آلودگی هوا در ۲۲ استان / بارش‌های ۵ روزه در برخی مناطق

مدیرعامل سابق انجمن یوز ایران: بر اساس تصاویر منتشر شده در فضای مجازی، نقص‌های زیادی در جریان تولد توله‌های «ایران» مشاهده شد / وضعیت یوز ایرانی بحرانی است؛ طرح تکثیر در اسارت به‌طور قطع لازم است / مجوز معدن‌کاری در توران صادر شده، باید فاتحه یوز در این منطقه را خواند

ادعای وزیر دفاع آمریکا در حضور مقام سعودی: با عربستان درباره فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده ایران در منطقه هم‌نظریم

وزیر نفت: ۸۰ درصد پول نفت را ارزی دریافت می‌کنیم

پناهیان: اصولا هیئت نمی تواند سیاسی نباشد؛ زیرا ائمه اطهار را به خاطر حفظ قدرت کشتند

سی ان ان: بایدن با ولیعهد عربستان سعودی دیدار می کند

بایدن: از تصمیم فنلاند و سوئد برای عضویت در ناتو حمایت می کنیم

آرشیو
رپورتاژ / تریبون 2
وبگردی

انتقام از دختر پولدار بعد از شنیدن پاسخ منفی در خواستگاری

کریم باقری باید میان تیم‌ملی و پرسپولیس یکی را انتخاب کند

تام کروز در جشنواره کن غافل‌گیر شد

ادعای عجیب شهردار مادرید درباره امباپه

تایید نام ۱۵ ورزشکار ایرانی برای دریافت بورسیه از IOC

خوش‌آمدگویی باشگاه پرتغالی به بازیکن سابق پرسپولیس

منتظر حضور ایتالیا در جام‌جهانی نباشید

محرومیت روسیه و بلاروس از حضور در جام جهانی بسکتبال

نقدی دیگر بر برنامه تلویزیونی«زندگی پس از زندگی»/ تجربیات پس از مرگ چقدر اعتبار دارد؟

اکبر صوتی درگذشت

  • صفحه نخست
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • گردشگری
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • |
  • ارتباط با ما
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیکی
  • |
  • نظرسنجی
  • |
  • جستجو
  • |
  • آرشیو
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انتخاب است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید : "ایران سامانه"
کد خبر: ۵۸۶۸۳۳
تاریخ انتشار: ۰۶ : ۱۵ - ۰۷ آذر ۱۳۹۹
سلامت >> پزشکی
پ

اصول طلایی قرنطینه خانگی

یک متخصص طب اورژانس با تاکید بر اهمیت رعایت پروتکل ها و محدودیت‌های کرونایی و تاثیر آن در قطع زنجیره انتقال بیماری، علایم اصلی کووید در فازهای مختلف بیماری و اصول طلایی قرنطینه خانگی را تشریح کرد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

یک متخصص طب اورژانس با تاکید بر اهمیت رعایت پروتکل ها و محدودیت‌های کرونایی و تاثیر آن در قطع زنجیره انتقال بیماری، علایم اصلی کووید در فازهای مختلف بیماری و اصول طلایی قرنطینه خانگی را تشریح کرد.

رضا زاهد با تاکید بر اهمیت مراجعه به هنگام بیماران کرونایی برای شروع و اثرگذاری درمان، اظهار کرد: در ابتدای شیوع بیماری، نبود درمان مؤثر و اختصاصی برای بیماری کووید، امکانات محدود برای تشخیص و درمان و نهی افراد برای درخواست تست تشخیصی، سبب شد تا تصور غلط مراجعه تنها در مراحل شدید بیماری در بین مردم شکل بگیرد، در حالیکه امروز ثابت شده که آغاز درمان از روزهای اول بیماری با اثرگذاری درمان ارتباط مستقیم دارد.

وی افزایش تعداد تست‌های تشخیصی برای شناسایی سریع‌تر بیماران و در پی آن قرنطینه مبتلایان را در کاهش شیوع بیماری و کنترل اپیدمی موثر دانست و افزود: با غربالگری، مبتلایان بدون علامت و یا دارای علائم خفیف شناسایی شده و ضمن قرنطینه خانگی، می‌توان با مراجعه سریع‌تر به پزشک از وخیم شدن وضعیت بیماری پیشگیری کرد.

علائم کووید در فازهای مختلف بیماری

این پزشک اورژانس با اشاره به علایم و فازهای مختلف بیماری کووید ۱۹، اظهار کرد: مبتلایان معمولا چند فاز را تجربه می‌کنند، در فاز صفر بیماران بی علامت بوده و تنها با غربالگری شناسایی می‌شوند؛ این مرحله به دلیل کمبود تست‌های تشخیصی حلقه مفقوده در کشور ما بوده، چراکه افراد بدون علامت شناسایی نشده و با حضور در جامعه، بیماری را به دیگران منتقل می‌کنند. البته امیدواریم با ورود تست­‌های سریع جدید این مرحله نیز به زنجیره بیماریابی، قرنطینه و درمان اضافه گردد تا کنترل بیماری دست­ یافتنی ­تر شود.

وی ادامه داد: در فاز یک، افراد علائم خفیفی مثل سر درد، گلودرد، دل درد و درد قفسه سینه، اسهال، تهوع، استفراغ، بی‌اشتهایی، تب و لرز، ضعف، خستگی مفرط، کوفتگی، درد شکم، سرفه خشک، تنگی نفس خفیف، اختلال بویایی و چشایی، خشکی دهان و گلو، احتقان و آبریزش بینی را تجربه می‌کنند که در صورت تشدید هر یک از این علایم بیمار باید حتما به پزشک و مراکز درمانی مراجعه کند.

این پزشک متخصص با تاکید بر اینکه حدود ۸۰ درصد مبتلایان بدون مراجعه به پزشک و تنها با استراحت در منزل بهبود می‌یابند، عنوان کرد: تب و بدن‌درد این افراد نیز با استامینوفن ساده مرتفع می‌شود.

وی با بیان اینکه برخی بیماران ممکن است این فازها را به ترتیب رد نکرده و بلافاصله بعد از شروع علائم وارد فاز بحرانی شوند، گفت: در فاز تنفسی متوسط فرد درد و فشار قفسه سینه را احساس کرده و میزان اشباع اکسیژن خون بین ۹۰ تا ۹۳ است؛ در فاز شدید و بحرانی تعداد تنفس بیمار به بالای ۳۰ و میزان اشباع اکسیژن خون به زیر ۹۰ می‌رسد، همچنین درگیری ریوی به بالای ۵۰ درصد رسیده و احتمالا فرد نارسایی ارگان پیدا می‌کند، بنابراین پیش از بروز این علایم فرد باید حتما به پزشک مراجعه کرده باشد.

علائم هشدار کووید ۱۹

این متخصص طب اورژانس همچنین در رابطه با علائم هشدار در افراد مبتلا به کووید ۱۹، گفت: بی‌اشتهایی شدید مخصوصا در سنین بالا، اسهال شدید که سبب دهیدره و بی‌حالی بیمار شده، تداوم یا تشدید تب با گذشت پنج روز از شروع علائم، سیر فزاینده تعداد تنفس در دقیقه، سیر پیش‌رونده تنگی نفس با انجام فعالیت‌های ساده مثل جابجایی کوچک در منزل، سیانوز محیطی و تغییر رنگ اندام‌ها به خاکستری یا آبی، تغییرات هوشیاری، گیجی و منگی و خواب آلود شدن از علائم هشدار شدید کووید ۱۹ است که افراد با مشاهده این علائم باید هرچه سریعتر به پزشک مراجعه کنند.

اصول طلایی قرنطینه خانگی

زاهد با تأکید بر اینکه عدم رعایت اصول قرنطینه خانگی از عوامل اصلی افزایش آمار ابتلا در سطح جامعه و خانواده‌هاست، عنوان کرد: مبتلایان به محض اطلاع از بیماری چه با علایم و چه بدون علایم باید در قرنطینه خانگی بمانند، فرد مبتلا باید حداقل برای ۱۰ تا ۱۴ روز در یک اتاق جداگانه از سایر اعضای خانواده استراحت کند، هنگام مواجهه با افراد ماسک بزند و حتی‌المقدور مدت مواجهه با سایرین را به حداقل رسانده و تا حد امکان مدت زمان صحبت کردن را کاهش دهد.

وی ادامه داد: حتی الامکان از سرویس بهداشتی جداگانه استفاده کند، در غیر اینصورت روزانه حداقل یکبار سرویس بهداشتی با محلول وایتکس ( ۹ قسمت آب و یک قسمت وایتکس) شست و شو داده شده و تمامی شیرآلاتی که بیمار تماس داشته ضدعفونی شود. همچنین بهداشت دست و لمس اشیا رعایت شده و سعی کنند وسایل خواب، حوله و وسایل بهداشتی ترجیحا به صورت روزانه شسته شود.

این پزشک متخصص با بیان اینکه بیمار در اتاق قرنطینه نیازی به استفاده از ماسک ندارد، گفت: اما در زمان حضور در اتاق‌های مشترک با سایر اعضای خانواده، هم فرد مبتلا و هم سایرین باید از ماسک استفاده کنند. همچنین مراقبین بیمار کرونایی باید سیستم ایمنی قوی داشته باشند و اصول بهداشتی و مراقبتی را به درستی رعایت کنند.

زاهد در خصوص نوع تغذیه مبتلایان نیز عنوان کرد: مصرف مایعات کافی، سبزیجات و میوه‌های تازه و ضدعفونی شده بسیار توصیه می‌شود؛ اگر تغذیه خوب و کافی باشد نیازی به مصرف مکمل نیست، در غیر اینصورت برای تقویت سیستم ایمنی، مکمل‌های ویتامین D و C مصرف کنند.

بهترین زمان برای خروج از قرنطینه

این متخصص طب اورژانس با تاکید بر اینکه افراد با علائم خفیف و حتی بدون علامت نباید در سطح جامعه حضور پیدا کنند و باید اصول قرنطینه ۱۴ روزه را رعایت کنند، گفت: با گذشت دو هفته از زمان شروع علائم، اگر فرد حداقل سه روز آخر بدون مصرف دارو تب نداشته باشد، سرفه از بین رفته یا به طور چشمگیری کاهش یافته و علامت دیگری نیز نداشته باشد، می‌تواند به قرنطینه پایان دهد اما در صورت بازگشت علائم، قرنطینه باید ادامه پیدا کند تا شرایط خروج مجدد احراز شود.

وی تاکید کرد: توصیه اساسی این است که در صورت مثبت شدن تست افراد بدون علامت، این افراد نیز در قرنطینه بمانند تا بتوان به قطع زنجیره انتقال کمک کرد؛ چراکه یکی از عوامل اصلی شیوع بیماری، انتقال ویروس از افراد بدون علامت به سایرین است.

زاهد در بخش دیگر با اشاره به نحوه انتقال ویروس، عنوان کرد: در صورت عدم رعایت اصول بهداشتی و انتقال بیماری به سایر افراد، یک دستگاه کپی در اختیار ویروس قرار داده و به تکثیر ویروس و انتقال آن به سایرین کمک می‌کنیم؛ این در حالیست که همین تکثیرها شانس جهش و تغییر را برای ویروس فراهم می‌کند، ولی اگر ویروس تکثیر نشود شانس جهش آن کم شده و محدود کردن و کنترل آن کار بسیار ساده‌ای خواهد شد.

این پزشک متخصص با اشاره به اهمیت رعایت اصول پیشگیری برای جلوگیری از وضعیت فاجعه بار ویروس در جامعه و با تاکید بر رعایت محدودیت‌ها و پروتکل‌های کرونایی برای کمک به قطع زنجیره انتقال، هشدار داد: نبود درمان مؤثر و قطعی برای بیماری، کمبود تعداد تخت‌های بیمارستانی و متناسب با آن تعداد پزشک و پرستار و کمبود فشار اکسیژن در بیمارستان‌ها وضعیت را به شدت سخت کرده و ادامه این روند مطمئنا نحوه پاسخگویی سیستم بهداشت و درمان به نیاز بیماران را با مشکل مواجه می‌کند.

لزوم اطلاع رسانی صحیح و تعادل بین ترس و آرامش در افراد

زاهد در پایان با اشاره به غیر قابل پیش‌­بینی بودن وضعیت بیماران مبتلا به کرونا، گفت: در این بیماری باید بین ترس واقعی و آرامش در افراد تعادل ایجاد کرد؛ زیرا نترساندن مردم باعث حضور بی مهابا در جامعه و عدم رعایت پروتکل‌ها شده و ترساندن بیش از حد مردم نیز باعث ایجاد یک موج نا امیدی، یأس و اضطراب در بین مردم می‌شود. این در حالیست که باید در نظر داشت ۲۰ درصد مبتلایان نیاز به بستری دارند، از این۲۰ درصد ۱۰ تا ۱۵ درصد در بخش بستری شده و چیزی نزدیک ۵ درصد به ICU نیاز پیدا می‌کنند و متاسفانه کسی که وارد ICU می‌شود ۵۰ درصد شانس زنده ماندن دارد. بنابراین با توجه به غیرقابل پیش­‌بینی بودن وضعیت افراد باید فرض را بر این بگذاریم که ممکن است هر کسی به این وضعیت دچار شود، لذا باید اصول بهداشتی و پیشگیری با دقت هر چه تمام رعایت شود.

 ایسنا

رومیس د
رازیانه د
ارسال به تلگرام
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • گردشگری
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • |
  • ارتباط با ما
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیکی
  • |
  • نظرسنجی
  • |
  • جستجو
  • |
  • آرشیو
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انتخاب است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید : "ایران سامانه"