arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۸۷۳۶
تاریخ انتشار: ۳۴ : ۰۱ - ۲۵ فروردين ۱۳۹۱

درآمد هزار میلیارد تومانی ایران از فروش برق

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

سیاست کشور به سمت صادرات نفت و گاز پیش می رود و درهمین راستا هم سالهاست که مسوولان دولتی ما سعی دارند تا همسایگان را به خرید گاز ایران متقاعد کنند.
این تلاش مسوولان در شرایطی صورت می گیرد که طی سالیان گذشته آمریکا سعی دارد تا مشتریان گازی ایران را از خرید گاز منصرف کند و در این راستا تضمین می کند که گاز مورد نیاز این کشورها را از طریق کشورهای دیگر و با قیمتی استثنایی تامین می کند.
البته تنها این وعده نیست بلکه وعده های دیگری چون انتقال تکنولوژی هسته ای نیز از جمله وعده هایی است آمریکا سعی دارد از طریق آنها این کشورها را از خرید گاز ایران منصرف کند.
شاید کناره گیری هند از خط لوله صلح نمونه ای باشد برای این ادعا! البته در حال حاضر نیز کشورهای دیگر چون پاکستان و ترکیه  تحت فشار آمریکا قرار گرفته اند تا ارتباط گازی خود با ایران را قطع کنند.شاید گذری بر اظهارات یکی دوماهه اخیر مسوولان این کشورها گواهی بر این ادعا باشد.

 

صادرات برق به کشورهای همسایه(میلیون مگاوت ساعت)


آمریکا می گوید که می تواند گاز مورد نیاز این کشورها را تامین کند و این امر درست به نظر می رسد.چراکه گاز را می توان از طریق کشتی حمل کرد و کار چندان سختی نیست.حتی اگر این کشور بخواهد گاز این کشورها را خود تامین کند بازهم این کار امکان پذیر است.اگرچه هزینه حمل بالا می رود اما غیرممکن نیست.این امر در شرایطی است که اگر مسوولان ما کمی هوشمندانه تر عمل کنند قطعا سیاست خود در خصوص صادرات گاز را به صادرات برق تغییر می دهند و سعی می کنند با تولید گاز صنعت پتروشیمی کشور و صنعت پایین دستی کشور را تقویت کنند.
برق، انرژی است که کشورهای همسایه به شدت به آن محتاجند و خوشبختانه بسترهای ایران برای صادرات آن بسیار آماده است.
به جای آنکه بارها کارشناسان بگویند گاز داریم اما زیر زمین یا اظهاراتی از این دست می توان با تقویل بخش برق کشور،صادرات آن را افزایش داد و مطمئن بود که نه آمریکا و نه کشور دیگری نمی تواند همسایگان را متقاعد کند که از خرید برق ایران منصرف شوند.چراکه برق قابل انتقال از طریق کشتی نیست و تنها باید با کشیدن خطوط انتقال آن را به دست مصرف کننده رساند.

 


 

این پتانسیل در شرایطی وجود دارد که متاسفانه طی سالیان گذشته ظرفیت های تولید و توسعه برقی بخش خصوصی به دلیل بدهکاری دولت به آنها به شدت کاهش یافته و به نظر می رسد در صورت تداوم شرایط فعلی طی چند سال آینده به طور کامل از بین برود.
به گفته مسوولان سندیکای صنعت برق کشور،طی سالهای گذشته بسیاری از شرکت های برقی ورشکست شده اند و یا کارخانه های خود را تعطیل کرده اند و مشغول واردات کالای چینی و فروش آن هستند.
به گفته صالحی آنچنان قیمت تجهیزات برقی چینی پایین است که برخی از سازندگان و تولید کنندگان صنعت برق ترجیح داده اند به جای افزایش بدهی دولت به خود و افزایش فشارها در این خصوص به سمت واردات این تجهیزات و فروش آن بیفتند که البته سود خوبی هم در آن هست.

 

نظرات بینندگان