arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۸۷۹۲۹
تاریخ انتشار: ۴۵ : ۰۹ - ۱۳ آذر ۱۳۹۹

آمریکا: تلاش چین برای نفوذ در دولت آتی بایدن شتاب گرفته

مقام های اطلاعاتی آمریکا می‌گویند ماموران چین بر تلاش‌های خود برای نفوذ در دولت آینده جو بایدن، رئیس جمهور منتخب آمریکا، افزوده اند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

مقام های اطلاعاتی آمریکا می‌گویند ماموران چین بر تلاش‌های خود برای نفوذ در دولت آینده جو بایدن، رئیس جمهور منتخب آمریکا، افزوده اند.

ویلیام اِوانینا، از دفتر مدیر اطلاعات ملی آمریکا، گفت که چین همچنین بر افراد نزدیک به تیم بایدن متمرکز است.

همزمان یک مقام وزارت دادگستری آمریکا می گوید اخیرا بیش از هزار مامور مظنون چینی از آمریکا گریخته اند.

اوانینا، سرپرست شاخه ضدجاسوسی اطلاعات ملی، روز چهارشنبه در یک نشست مجازی در اندیشکده موسسه اَسپِن گفت که چینی ها سعی داشته اند در روند تولید واکسن کرونا در آمریکا و همچنین انتخابات این کشور مداخله کنند.

او افزود: "ما همچنین شاهد افزایش خفیف تلاش های برنامه ریزی شده و پیش بینی شده چین برای تغییر جهت کمپین نفوذ به سوی دولت آتی بایدن بوده ایم."

او گفت تلاش چین برای نفوذ در آمریکا نه فقط بر افرادی که در دولت تازه آمریکا شروع به کار کرده اند بلکه همچنین اطرافیان آنها متمرکز است.

او افزود: "ما خیلی مشتاقیم اطمینان حاصل کنیم دولت تازه این نفوذ را درک می کند."

بایدن و دونالد ترامپ رئیس جمهور کنونی آمریکا در جریان مبارزات انتخاباتی همدیگر را متهم کردند تحت نفوذ چین هستند.

ترامپ بر معاملات تجاری هانتر، پسر جو بایدن، در چین تمرکز کرد و نامزد دمکرات ها در مقابل حساب بانکی ترامپ در چین را انگشت‌نما کرد.

در جریان نشست روز چهارشنبه همچنین جان دِمِرز، سرپرست شعبه امنیت ملی وزارت دادگستری، گفت که صدها محقق چینی مرتبط با ارتش چین در طول تابستان از سوی اف بی آی شناسایی شدند.

دِمِرز گفت که این تحقیقات زمانی آغاز شد که مقام ها پنج یا شش پژوهشگر چینی که وابستگی خود به "ارتش آزادی بخش خلق" چین را پنهان کرده بودند بازداشت کردند.

او گفت: "این پنج یا شش مورد فقط نوک کوه یخ بود و باید بگویم که ابعاد عظیم این کوه یخی طوری بود که مطمئن نیستم ما یا دیگران از آن خبر داشتیم."

او در نشست اَسپِن گفت که بعد از مصاحبه اف‌بی‌آی با ده‌ها نفر دیگر "بیش از هزار محقق وابسته به ارتش چین کشور را ترک کردند."

دِمِرز گفت "فقط چینی ها منابع، توانایی و اراده" انجام چنین "تجسس" سیاسی و اقتصادی و "سایر فعالیت های شرورانه" را دارند.

او گفت که اینها علاوه بر حدود هزار دانشجو و پژوهشگر چینی بودند که آمریکا ویزای آنها را در ماه سپتامبر لغو کرد.

وزارت خارجه آمریکا در آن زمان گفت که فقط از آن دسته از دانشجویان چینی استقبال می کند که "اهداف حزب کمونیست چین در زمینه سلطه نظامی را پیش نمی برند."

آمریکا در ماه ژوئیه همچنین کنسولگری چین در شهر هوستون تگزاس را بست و این کشور را به سرقت محصولات فکری متهم کرد.

پکن در مقابل آمریکا را به تبعیض نژادی متهم کرد، اما دمرز در جلسه چهارشنبه تکذیب کرد که آمریکا دانشجویان چینی را به خاطر نژاد آنها زیر نظر می گیرد.

روابط آمریکا و چین در پی اختلافات ترامپ با پکن بر سر مسائل مختلف از جمله هنگ کنگ و همه گیری به سطح تازه ای نزول کرده است.

منبع: بی بی سی

نظرات بینندگان