پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رییس شبکه بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد که انجام آزمایش کرونا با تستهای تشخیص سریع در مراکز سرپایی دولتی و طرح شهید سلیمانی رایگان است.
جعفر صادق تبریزی روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار سلامت ایرنا درباره انجام تستهای تشخیص سریع کرونا بیان کرد: کیتهای تست تشخیص سریع کرونا که در داخل کشور تولید شده، از دو هفته قبل تحویل وزارت بهداشت شده و پس از گذراندن مراحل آزمایشی در چند مرکز برای مدت ۲۰ روز و پس از اخذ تاییدیهها وارد چرخه ارائه خدمت بهداشتی اولیه در مراکز سرپایی دولتی شده است.
وی ادامه داد: از کیتهای تشخیص سریع کرونا در مراکز منتخب کووید ۱۹ و تیمهای سیار که برای رهگیری و مراقبت در منزل در قالب طرح شهید سلیمانی مراجعه میکنند، جهت شناسایی سریع بیماران و افراد تماس نزدیک استفاده میشود.
رییس شبکه بهداشت وزارت بهداشت گفت: استفاده از کیتهای تشخیص سریع کرونا کمک بسیار زیادی به شناسایی سریع بیماران میکند و امیدواریم گسترش پیدا کند.
تبریزی اظهار کرد: انجام تست کرونا با این کیتهای تشخیص سریع کاملا رایگان است و فقط در مراکز سرپایی دولتی انجام میشود و ارزش تشخیصی در حوزه بستری ندارد.
به گزارش ایرنا، در حال حاضر نزدیک به ۵۰ هزار تست روزانه کرونا انجام میشود و با حمایتهای دولت و تولید کیتهای تشخیص سریع کرونا در کشور، قرار بر این شد که انجام تستهای روزانه کرونا در صورت نیاز تا ۱۰۰ هزار تست روزانه افزایش پیدا کند. تستهای تشخیص سریع کرونا در زمان حدود ۲۰ تا ۲۵ دقیقه پاسخ تست را مشخص میکنند.
طرح شهید حاج قاسم سلیمانی با همکاری مشترک وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان بسیج مستضعفین همزمان با دوم آذر ماه و آغازین روز از هفته بسیج در سراسر کشور به اجرا درآمده است.
در این طرح بسیجیان و کارشناسان حوزه بهداشت با مراجعه به افراد نیازمند و تأمین نیازهای اولیه آنها، به اجرای بهینه پروژه قرنطینه معکوس یاری می دهند.
اطلاع رسانی به موقع و تشخیص مخاطرات در فوریت ها می تواند جان انسانهای در معرض خطر را در شرایط اضطراری به شرط اعمال مداخلات موثر، سریع و هماهنگ نجات بخشد.
در این زمینه بهترین و موثرترین راه جلب مشارکت اجتماعی از طریق بهره گیری از کمک نیروهای بسیج و داوطلب مردمی و سازماندهی محله محور مردم است.
این مشارکت محله محور باید بگونه ای طراحی شود که ضمن جلب اعتماد مردم، اهداف و فعالیتها توسط گروههای مردمی نیز به تحقق برسد. در این راه اطلاعات مرتبط با پیشگیری و مقابله با مخاطرات باید به روشی مورد قبول و منطبق بر فرهنگ و توانایی مردم محله به آنان ارائه شود.
موضوعی که مقام معظم رهبری هم بر آن تاکید و یادآور می شوند: بهره گیری از کمک نیروهای بسیج و داوطلب مردمی، کمک بزرگی به رهایی کشور از این عارضه (ویروس کرونا) همه گیر خواهد کرد.
بر همین اساس، طرح «هر خانه یک پایگاه سلامت» از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با محتوای مدیریت و کنترل اپیدمی کووید ۱۹ و برای جلب مشارکت مردم از طریق انتخاب یک سفیر سلامت برای هر خانوار و یک رابط سلامت محله برای هر ۴۰ سفیر خانوار با محوریت بسیج امکانات محله و در جهت بهبود وضعیت اجتماعی (از جمله سلامت)، اقتصادی و فرهنگی جامعه مطرح شد تا با مشارکت مردم و نهادهای مردم محور، محلات از محرومیت خارج شود.