چهارشنبه ۰۸ بهمن ۱۳۹۹ | Wednesday, 27 January 2021
  • ارتباط با انتخاب
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیک
  • |
  • نظرسنجی
چهارشنبه ۰۸ بهمن ۱۳۹۹ | Wednesday, 27 January 2021
  • صفحه نخست
  • اخبار انتخابات ۱۴۰۰
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • آی تی و فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
جستجو
ویدئو جدیدترین اخبار پربیننده ترین
لایو خبر عکس خواندنی ها اخبار ویژه
  • صفحه نخست
  • اخبار انتخابات ۱۴۰۰
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • آی تی و فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • ارتباط با انتخاب
  • پیوندها
  • آب و هوا
  • اوقات شرعی
  • مجله الکترونیک
  • نظرسنجی
  • آرشیو
ویدیو / محرمانه‌های کنگره آمریکا؛ از حمل و نقل زیرزمینی نمایندگان تا دخمه‌های پنهان + زیرنویس فارسی

ویدیو / محرمانه‌های کنگره آمریکا؛ از حمل و نقل زیرزمینی نمایندگان تا دخمه‌های پنهان + زیرنویس فارسی

ویدیو /  بازداشت مدعی دروغین امامت در قم

ویدیو / بازداشت مدعی دروغین امامت در قم

ویدیو / تصمیمی برای حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی روغن نیست

ویدیو / تصمیمی برای حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی روغن نیست

ویدیو / اولین تصاویر از ویروس کرونای جهش یافته

ویدیو / اولین تصاویر از ویروس کرونای جهش یافته

تماشا کنید: استارت مجدد /  خودروسازان خارجی در راه ایران؟

تماشا کنید: استارت مجدد / خودروسازان خارجی در راه ایران؟

ویدیو / حمله به پلیس با گلوله‌های برفی⁣ در مسکو

ویدیو / حمله به پلیس با گلوله‌های برفی⁣ در مسکو

کد خبر: ۵۹۲۹۷۸
تاریخ انتشار: ۴۷ : ۱۱ - ۰۹ دی ۱۳۹۹
سلامت >> پزشکی
پ

امکان تشخیص کرونا جهش یافته در ایران وجود دارد

عضو ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: امکان تشخیص ویروس کرونا جهش یافته در ایران وجود دارد، از همه مسافران انگلیس و اروپا در فرودگاه تست سریع و از موارد مشکوک تست دقیق تر «پی سی آر» گرفته و بررسی می‌شود و تاکنون موردی از این ویروس در ایران تایید نشده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

عضو ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: امکان تشخیص ویروس کرونا جهش یافته در ایران وجود دارد، از همه مسافران انگلیس و اروپا در فرودگاه تست سریع و از موارد مشکوک تست دقیق تر «پی سی آر» گرفته و بررسی می‌شود و تاکنون موردی از این ویروس در ایران تایید نشده است.

مسعود مردانی افزود: ویروس کرونا جهش یافته از اواخر شهریور در انگلیس وجود داشته است. به هر صورت این موضوع را اعلام نکردند شاید از جهش کروموزوم ویروس کرونا مطمئن نبودند البته برخی منابع هم می گویند بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس عامدا این موضوع را اعلام نکرده اما در هر صورت این ویروس جهش یافته در جنوب انگلیس مشاهده و بلافاصله مشخص شد که در اکثر کشورهای اروپایی مثل هلند، بلژیک، آلمان، دانمارک، ایتالیا و حتی خارج از اتحادیه اروپا مثل لبنان، استرالیا و خیلی از کشورها دیده شده است.

وی ادامه داد: تفاوت ویروس جهش یافته با ویروس کرونا قبلی این است که شدیدا آلوده کننده تر است. میزان بیماری زایی و سرایت آن در حدود ۷۰ درصد تا دو برابر بیشتر است و افراد مبتلا به این ویروس با یک تماس کوچک می توانند اطرافیان را مبتلا کنند حتی شدت علایم آن بیشتر است اما میزان مرگ و میر آن فرقی نکرده است و این نشانه خوبی است.

عضو ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: تشخیص این ویروس در برخی کشورها ممکن است مدتها طول بکشد و خیلی از کشورها ممکن است امکانات تشخیص کروموزومی و ژنتیکی این ویروس را نداشته باشند اما خوشبختانه در ایران توانایی شناسایی این ویروس را با تست پی سی آر داریم. بعد از اینکه از طریق تست «پی سی آر» شناسایی شد، بر روی ویروس مطالعات کروموزومی انجام می شود و حتی در ماههای گذشته چندین مورد از جهش ویروس کرونا که با این جهش انگلیسی تفاوت داشت اولین بار در ایران شناسایی و به دنیا اعلام شد.

وی افزود: در هر صورت روش آزمایشگاهی تشخیص این ویروس روش خاصی است و در خیلی از کشورها ممکن است تشخیص نوع ویروس هفته ها یا حتی ماهها طول بکشد و در خیلی از کشورهای دنیا از نظر فنی امکان تشخیص نوع ویروس وجود ندارد شاید در خاورمیانه، ایران و یکی دو کشور دیگر چنین امکانی را داشته باشند.

مردانی در پاسخ به اینکه آیا ممکن است این ویروس اکنون به ایران وارد شده باشد، گفت: هر چیزی ممکن است ولی تاکنون مورد ثابت شده ای از وجود این ویروس جهش یافته در ایران نداشته ایم. باید همه حواس خود را جمع کنیم و اگر مورد مشکوکی بود سریعا رسیدگی کنیم. راه حل آن هم این است. همه کسانی که به کشورهای خارجی سفر کرده اند از جمله کسانی که برای تعطیلات کریسمس به خارج رفته اند و به ایران بر می گردند پس از بازگشت باید حداقل دو هفته در قرنطینه بمانند و اگر علایمی داشتند، سریعا مراجعه کنند و تست بدهند و در این مدت از بوسیدن و در آغوش گرفتن اعضای خانواده و دوستان و نزدیک شدن به دیگران خودداری کنند.

عضو ستاد ملی مقابله با کرونا افزود: به جز این اقدام مهم که همه مسافران از خارج آمده باید انجام دهند، وزارت بهداشت هم از همه مسافران خارجی در فرودگاه تست سریع می گیرد و اگر مشخص شود فردی آلوده است بلافاصله وارد چرخه مثبت ها می شوند و اگر مشخص شود که آن فرد از یکی از کشورهای آلوده به ویروس جهش یافته آمده، وارد بررسی های دقیق تر می شود و آزمایشهای اختصاصی برای او انجام می شود.

وی گفت: امیدوارم همانطور که اعلام شده پروازهای مستقیم از انگلیس به ایران قطع شده باشد، البته پروازهای غیر مستقیم برقرار است اما در هر صورت چه پروازهای مستقیم و چه غیرمستقیم از انگلیس به ایران برقرار باشد، وزارت بهداشت اعلام کرده که اسامی همه مسافران از مبدا انگلیس را در اختیار دارد و همه را رصد می کند. اگر این کار را هم نکنند، اتفاق خاصی نیست و مبتلایان به ویروس جدید تحت مراقبت و پیگیری های بعدی قرار می گیرند زیرا مرگ آوری این ویروس نسبت به ویروس قبلی بیشتر نیست و از این نظر نگران نیستیم.

مردانی گفت: آنچه نگران آن هستیم این است که واکسن تولید شده برای کووید۱۹ در دنیا که این همه برای آن زحمت کشیده شده، نسبت به ویروس جهش یافته بی اثر باشد که خوشبختانه بررسی ها نشان می دهد، جهش ویروس و تغییر کرمووزمومی ویروس به قدری نیست که ماهیت کلی آن تغییر کند که اگر این اتفاق می افتاد اسم دیگری بر روی ویروس می گذاشتند و واکسن جدیدی برای آن می ساختند بنابراین واکسن تولید و تایید شده در دنیا بر روی ویروس جهش یافته هم اثر می کند و افرادی که واکسن تایید شده را بزنند علیه این ویروس هم مصونیت پیدا می کنند.

فوق متخصص بیماری های عفونی افزود: اکنون در انگلیس که جهش ویروس را اعلام کرد، واکسن فایزر به شهروندان تزریق می شود و این نشان می دهد که به احتمال زیاد واکسن های تولید و تایید شده در دنیا روی این ویروس جهش یافته هم اثر دارد و از بروز بیماری پیشگیری می کند.

وی ادامه داد: پیش بینی من برای دی، بهمن و زمستان امسال این است که اگر مردم صبوری پیشه کنند و همچنان اصول بهداشتی را رعایت کنند، ماسک بزنند و محدودیت ها برقرار باشد، میزان بروز بیماری کووید۱۹ روز به روز کمتر می شود و به سمت مهار و کنترل می رویم و امیدواریم عید خوبی در سال ۱۴۰۰ در پیش داشته باشیم.

ایرنا

لینک کوتاه
ارسال به تلگرام
بازید از صفحه اول ارسال به دوستان نسخه چاپی
گزارش خطا
0
وب گردی
 تصاویر حیرت‌انگیز ناسا از «مریخ»

تصاویر حیرت‌انگیز ناسا از «مریخ»

برندگان جوایز میلیاردی همراه اول معرفی شدند!

برندگان جوایز میلیاردی همراه اول معرفی شدند!

 نکات جالبی که درباره مغز نمی‌دانید

نکات جالبی که درباره مغز نمی‌دانید

 گریم جالب طناز طباطبایی در فیلمی که هشت سال توقیف بود

گریم جالب طناز طباطبایی در فیلمی که هشت سال توقیف بود

 قدیمی‌ترین عکس هوایی تهران!

قدیمی‌ترین عکس هوایی تهران!

 ۸ عادت سمی که شما را از شادی محروم می کنند

۸ عادت سمی که شما را از شادی محروم می کنند

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر:
تصاویر
۱/۴
۱/۴
تصاویر: لیگ برتر شمشیربازی

تصاویر: لیگ برتر شمشیربازی

۲/۴
تصاویر: شروع تولید انبوه ربات‌های انسان‌نمای سوفیا

تصاویر: شروع تولید انبوه ربات‌های انسان‌نمای سوفیا

۳/۴
تصاویر: خسارات طوفان در جنوب استان کرمان

تصاویر: خسارات طوفان در جنوب استان کرمان

۴/۴
تصاویر: پرواز بر فراز بام ایران

تصاویر: پرواز بر فراز بام ایران

ببینید!

ویدیو / زنگنه، وزیر نفت: نفتکش توقیف شده ایرانی توسط اندونزی حامل نفت بود

ویدیوی جدید از لحظه درگیری فیزیکی علی‌اصغر عنابستانی، نماینده مجلس با سرباز راهور

ویدیو / اظهارات یک سال پیش ویلیام برنز؛ جنگ با ایران فاجعه خواهد بود + زیرنویس فارسی

ویدیو / افتتاح بلندترین تاب جهان در دبی

ویدیو / ظاهر شدن ترامپ با پلیس مخفی در زمین گلف

تماشا کنید: منشأ «سیلی» کجاست؟ / سوابق نماینده ای که به صورت یک سرباز سیلی زد؛ از ریاست ستاد احمدی نژاد تا جبهه پایداری

تماشا کنید: کارت زرد اقلیت / مجلس یازدهم چگونه در یک روز دو کارت زرد به ظریف داد؟

آرشیو
پربازدیدها
روز هفته ماه سال

«زیست شبانه» در تهران تصویب شد

عنابستانی: توهین شنیدم و عصبانی شدم / از مردم عذرخواهی می‌کنم، از سرباز تشکر

قیمت دلار، امروز ۷ بهمن ۹۹

ارزش سهام عدالت، امروز ۷ بهمن ۹۹

عباس آخوندی: روحانی شخصاً تضعیف برجام را کلید زد؛ او می‌دانست که برجام بدون «FATF» بی‌مفهوم است

پاسخ احمد توکلی به اظهارات ابطحی: پارکینسون روی عقل تاثیر نمی گذارد

قیمت طلا و سکه، امروز ۷ بهمن ۹۹

حبیب رحیم پور مجری و سردبیر «زاویه»: من اخراج شده‌ام / در مورد میهمان همه‌چیز هماهنگ می‌شود؛ مدیر گروه، مدیر شبکه و حراست سازمان می‌دانند که چه کسی می‌آید

فرمان اجرایی بایدن: لغو ممنوعیت مسافرتی و مهاجرتی ایرانیان

قیمت دلار، امروز ۱ بهمن ۹۹

مصوبه کمیسیون تلفیق مجلس: دولت، موظف به استخدام رسمی فرزندان ایثارگران بدون الزام به داشتن شرط سنی، تحصیل و آزمون شد

قیمت طلا و سکه، امروز ۱ بهمن ۹۹

«زیست شبانه» در تهران تصویب شد

جدول خاموشی مناطق مختلف تهران منتشر شد + فایل

قیمت پراید به کمتر از ۱۰۰ میلیون تومان رسید

قیمت گوشی های سامسونگ امروز 1 بهمن

ویدیو/ کتک زدن یک زن افغانستانی توسط مامور نیروی انتظامی

سحنگوی قوه قضاییه: شیرین نجفی دستگیر شده است

قیمت هر شانه تخم مرغ ۳۰ هزار تومان کاهش یافت

فرمان اجرایی بایدن: لغو ممنوعیت مسافرتی و مهاجرتی ایرانیان

قیمت دلار، امروز ۱ بهمن ۹۹

۶ پیام فرستاده نخست وزیر عراق برای ایران

چرا ترامپ همچنان ممکن است در آخرین لحظات ریاست جمهوری اش، جنگی با ایران به راه اندازد؟

مصوبه کمیسیون تلفیق مجلس: دولت، موظف به استخدام رسمی فرزندان ایثارگران بدون الزام به داشتن شرط سنی، تحصیل و آزمون شد

بازار خودرو سکته کرد / پژو ۲۰۶ تا ۵۲ میلیون، سمند ۱۴ میلیون، پژو ۴۰۵ تا ۱۵ میلیون و تیبا ۲۶ میلیون ارزان شد / پراید ۹۰ میلیونی هم خریدار ندارد

جو بایدن پیروز انتخابات معرفی شد / فاکس نیوز، آسوشیتدپرس، سی ان ان و ان بی سی این خبر را اعلام کرده اند / بیانیه ترامپ: نتیجه انتخابات هنوز قطعی نشده / پیشنهاد داماد ترامپ به او برای پذیرش شکست

استفتاء مهم ایت الله سیستانی در باره مراسم عزاداری امام حسین (ع)

ترامپ: ایران اگر کرم بریزد بلایی سرش می آوریم که تا حالا سابقه نداشته!

دانش‌آموز ممتاز تهرانی بعد از کنکور خودکشی کرد

جدول غیررسمی افزایش حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری / افزایش ۳۰ تا ۷۰ درصدی حقوق ها

مدیرعامل سایپا: خیال همه را از پراید راحت کردیم

ویدیو/ کتک زدن یک زن افغانستانی توسط مامور نیروی انتظامی

خواندنی ها
ویروس کرونا خانواده ربات سوفیا را گسترش می‌دهد

ویروس کرونا خانواده ربات سوفیا را گسترش می‌دهد

این روش‌های شام خوردن عمر شما را کوتاه می‌کنند!

این روش‌های شام خوردن عمر شما را کوتاه می‌کنند!

به روزرسانی «One UI ۳.۰» برای سری «گلکسی اس ۱۰ » سامسونگ ارائه شد

به روزرسانی «One UI ۳.۰» برای سری «گلکسی اس ۱۰ » سامسونگ ارائه شد

چگونه وزن خود را ثابت نگه داریم؟

چگونه وزن خود را ثابت نگه داریم؟

آخرین اخبار مهمترین عناوین روز

ویروس کرونا خانواده ربات سوفیا را گسترش می‌دهد

معاون وزیر راه: پس از اجرای قانون مالیات بر خانه های خالی، عرضه مسکن به بازار ۳۰ درصد افزایش یافت

رایزنی وزیر خارجه بایدن با وزرای خارجه کانادا، مکزیک، ژاپن و کره جنوبی در اولین روز کاری خود

وضعیت آب و هوا، امروز ۸ بهمن ۹۹ / هوای کلانشهر‌ها تا فردا آلوده است

ظریف با وزیر امور خارجه ارمنستان دیدار کرد / ظریف: زمینه برای همکاری کشورهای منطقه مخصوصاً در حوزه اقتصادی فراهم است

ویدیو / محرمانه‌های کنگره آمریکا؛ از حمل و نقل زیرزمینی نمایندگان تا دخمه‌های پنهان + زیرنویس فارسی

این روش‌های شام خوردن عمر شما را کوتاه می‌کنند!

پزشکی قانونی: در ۹ ماه گذشته، ۱۰ هزار خودزنی با ادعای نزاع و با هدف دریافت دیه انجام شده

پزشکی قانونی: در ۹ ماه گذشته، ۱۰ هزار خودزنی با ادعای نزاع و با هدف دریافت دیه انجام شده

معاون وزیر راه: پس از اجرای قانون مالیات بر خانه های خالی، عرضه مسکن به بازار ۳۰ درصد افزایش یافت

رایزنی وزیر خارجه بایدن با وزرای خارجه کانادا، مکزیک، ژاپن و کره جنوبی در اولین روز کاری خود

وضعیت آب و هوا، امروز ۸ بهمن ۹۹ / هوای کلانشهر‌ها تا فردا آلوده است

آل اسحاق، وزیر اسبق بازرگانی: نرخ ارز نزولی است؛ بازیگران ارزی حواس شان باشد با تجربه شوک ارزی قطعنامه ۵۹۸ مواجه نشوند

وزیر دفاع آمریکا: طرح دقیقه آخری ترامپ برایخروج نیروهای آمریکایی از عراق و افغانستان بازنگری می شود

رییس جلسات استیضاح ترامپ راهی بیمارستان شد

سوال زیباکلام از مخالفان FATF: اساسا چرا تحریم‌ها به‌وجود آمده‌اند که ما مجبور شویم آنها را دور بزنیم و بعد به FATF نپیوندیم؟

تلاش سناتورهای جمهوری‌خواه برای غیرقانونی اعلام کردن استیضاح ترامپ شکست خورد

تماس تلفنی میرحسین موسوی با آیت‌الله بیات زنجانی

آسوشیتدپرس: آمریکا در فکر احداث پایگاه‌های نظامی جدید در طول دریا سرخ در عربستان

عراقچی: به وزیر خارجه کویت گفتم آماده ی گفتگو با کشورهای منطقه هستیم

بازداشت ۸ نفر دیگر در شهرداری آبسرد / مجموع بازداشت‌ها به ۲۶ نفر رسید

بحرین: هرگونه توافق با ایران باید مورد قبول تمامی کشورها در منطقه باشد / همکاری ما با اسرائیل برای فشار به آمریکا می تواند راهگشا باشد

ثبت نام انتخابات۱۴۰۰ از طریق اپلیکیشن انجام می‌شود

سنا به آنتونی بلینکن برای سمت وزارت خارجه رأی اعتماد داد

رئیس ستاد اجرایی فرمان امام: تنها واکسن بدون عوارض و اثرگذار روی کرونای جهش‌یافته در حال تولید است

خطیب زاده: هدف سفر هیات طالبان گفت‌وگو درباره صلح پایدار در افغانستان است / اگر عربستان از مسیر غلط بازگردد آغوش ما برای مذاکره باز است

سخنگوی صنعت برق: از صبح تاکنون قطع برق نداشتیم / فردا جدول خاموشی نداریم

ظریف: رفتار دولت بایدن در حذف تحریم‌های دوران ترامپ برای ما اهمیت دارد؛ مطمئنا بعد از اقدام او ماهم عکس العمل نشان می دهیم

واکسن کرونا تا ۲۰ روز دیگر وارد کشور می‌شود و واکسیناسیون شروع می شود

تکذیب رای مثبت وزیر ارتباطات به انسداد سیگنال

لاوروف: مسکو امیدوار است آمریکا به برجام بازگردد؛ این مساله باعث بازگشت ایران به تعهداتش می‌شود / ظریف: با حرفهای لاوروف درباره برجام موافقم

ظریف: آماده همکاری با روسیه در مورد قفقاز و خلیج فارس هستیم/ روابط تهران و مسکو وابسته به کسی نیست

عباس آخوندی: روحانی شخصاً تضعیف برجام را کلید زد؛ او می‌دانست که برجام بدون «FATF» بی‌مفهوم است

گزارش‌های تاییدنشده از حمله موشکی به ریاض

۱۶ فیلم راه‌یافته به جشنواره فجر ۳۹ مشخص شدند

ارزش سهام عدالت، امروز ۷ بهمن ۹۹

شاخص کل بورس، امروز ۷ بهمن ۹۹

قیمت دلار و یورو در بازار آزاد، امروز ۷ بهمن ۹۹

قیمت طلا و سکه، امروز ۷ بهمن ۹۹

آرشیو
وبگردی

خودکشی دو دختر در خیابان‌های گرگان

بازداشت سارقی که ممکن بود کارش به قیمت جان مسافران مترو تمام شود

تبلیغ جنجالی؛ شکستن گوش با تعیین وقت قبلی

نیوشا ضیغمی به کرونا مبتلا شد

جزئیات دستگیری و زندانی شدن ارسلان قاسمی بازیگر سرشناس از زبان خودش

تکرار عروسی به‌خاطر نارضایتی از عکس‌ها

محسن افشانی وقتی تپل و بانمک بود + عکس

ماجرای دست مردانه پنهان کنار مهناز افشار چیست؟ + عکس

جزئیات حلق آویز کردن کودک ملایری در یک شوخی احمقانه + عکس

جوان20ساله: از خانواده ام قهر کردم و جایی برای خوابیدن نداشتم/به قتل اعتراف کردم تا در زندان بخوابم

مرگ سه جوینده گنج در غار بابااحمد

نمایش ندادن «قاتل و وحشی» بخاطر گوش لیلا حاتمی!

  • صفحه نخست
  • اخبار انتخابات ۱۴۰۰
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • آی تی و فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • |
  • ارتباط با ما
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیکی
  • |
  • نظرسنجی
  • |
  • جستجو
  • |
  • آرشیو
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انتخاب است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید : "ایران سامانه"
کد خبر: ۵۹۲۹۷۸
تاریخ انتشار: ۴۷ : ۱۱ - ۰۹ دی ۱۳۹۹
سلامت >> پزشکی
پ

امکان تشخیص کرونا جهش یافته در ایران وجود دارد

عضو ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: امکان تشخیص ویروس کرونا جهش یافته در ایران وجود دارد، از همه مسافران انگلیس و اروپا در فرودگاه تست سریع و از موارد مشکوک تست دقیق تر «پی سی آر» گرفته و بررسی می‌شود و تاکنون موردی از این ویروس در ایران تایید نشده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

عضو ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: امکان تشخیص ویروس کرونا جهش یافته در ایران وجود دارد، از همه مسافران انگلیس و اروپا در فرودگاه تست سریع و از موارد مشکوک تست دقیق تر «پی سی آر» گرفته و بررسی می‌شود و تاکنون موردی از این ویروس در ایران تایید نشده است.

مسعود مردانی افزود: ویروس کرونا جهش یافته از اواخر شهریور در انگلیس وجود داشته است. به هر صورت این موضوع را اعلام نکردند شاید از جهش کروموزوم ویروس کرونا مطمئن نبودند البته برخی منابع هم می گویند بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس عامدا این موضوع را اعلام نکرده اما در هر صورت این ویروس جهش یافته در جنوب انگلیس مشاهده و بلافاصله مشخص شد که در اکثر کشورهای اروپایی مثل هلند، بلژیک، آلمان، دانمارک، ایتالیا و حتی خارج از اتحادیه اروپا مثل لبنان، استرالیا و خیلی از کشورها دیده شده است.

وی ادامه داد: تفاوت ویروس جهش یافته با ویروس کرونا قبلی این است که شدیدا آلوده کننده تر است. میزان بیماری زایی و سرایت آن در حدود ۷۰ درصد تا دو برابر بیشتر است و افراد مبتلا به این ویروس با یک تماس کوچک می توانند اطرافیان را مبتلا کنند حتی شدت علایم آن بیشتر است اما میزان مرگ و میر آن فرقی نکرده است و این نشانه خوبی است.

عضو ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: تشخیص این ویروس در برخی کشورها ممکن است مدتها طول بکشد و خیلی از کشورها ممکن است امکانات تشخیص کروموزومی و ژنتیکی این ویروس را نداشته باشند اما خوشبختانه در ایران توانایی شناسایی این ویروس را با تست پی سی آر داریم. بعد از اینکه از طریق تست «پی سی آر» شناسایی شد، بر روی ویروس مطالعات کروموزومی انجام می شود و حتی در ماههای گذشته چندین مورد از جهش ویروس کرونا که با این جهش انگلیسی تفاوت داشت اولین بار در ایران شناسایی و به دنیا اعلام شد.

وی افزود: در هر صورت روش آزمایشگاهی تشخیص این ویروس روش خاصی است و در خیلی از کشورها ممکن است تشخیص نوع ویروس هفته ها یا حتی ماهها طول بکشد و در خیلی از کشورهای دنیا از نظر فنی امکان تشخیص نوع ویروس وجود ندارد شاید در خاورمیانه، ایران و یکی دو کشور دیگر چنین امکانی را داشته باشند.

مردانی در پاسخ به اینکه آیا ممکن است این ویروس اکنون به ایران وارد شده باشد، گفت: هر چیزی ممکن است ولی تاکنون مورد ثابت شده ای از وجود این ویروس جهش یافته در ایران نداشته ایم. باید همه حواس خود را جمع کنیم و اگر مورد مشکوکی بود سریعا رسیدگی کنیم. راه حل آن هم این است. همه کسانی که به کشورهای خارجی سفر کرده اند از جمله کسانی که برای تعطیلات کریسمس به خارج رفته اند و به ایران بر می گردند پس از بازگشت باید حداقل دو هفته در قرنطینه بمانند و اگر علایمی داشتند، سریعا مراجعه کنند و تست بدهند و در این مدت از بوسیدن و در آغوش گرفتن اعضای خانواده و دوستان و نزدیک شدن به دیگران خودداری کنند.

عضو ستاد ملی مقابله با کرونا افزود: به جز این اقدام مهم که همه مسافران از خارج آمده باید انجام دهند، وزارت بهداشت هم از همه مسافران خارجی در فرودگاه تست سریع می گیرد و اگر مشخص شود فردی آلوده است بلافاصله وارد چرخه مثبت ها می شوند و اگر مشخص شود که آن فرد از یکی از کشورهای آلوده به ویروس جهش یافته آمده، وارد بررسی های دقیق تر می شود و آزمایشهای اختصاصی برای او انجام می شود.

وی گفت: امیدوارم همانطور که اعلام شده پروازهای مستقیم از انگلیس به ایران قطع شده باشد، البته پروازهای غیر مستقیم برقرار است اما در هر صورت چه پروازهای مستقیم و چه غیرمستقیم از انگلیس به ایران برقرار باشد، وزارت بهداشت اعلام کرده که اسامی همه مسافران از مبدا انگلیس را در اختیار دارد و همه را رصد می کند. اگر این کار را هم نکنند، اتفاق خاصی نیست و مبتلایان به ویروس جدید تحت مراقبت و پیگیری های بعدی قرار می گیرند زیرا مرگ آوری این ویروس نسبت به ویروس قبلی بیشتر نیست و از این نظر نگران نیستیم.

مردانی گفت: آنچه نگران آن هستیم این است که واکسن تولید شده برای کووید۱۹ در دنیا که این همه برای آن زحمت کشیده شده، نسبت به ویروس جهش یافته بی اثر باشد که خوشبختانه بررسی ها نشان می دهد، جهش ویروس و تغییر کرمووزمومی ویروس به قدری نیست که ماهیت کلی آن تغییر کند که اگر این اتفاق می افتاد اسم دیگری بر روی ویروس می گذاشتند و واکسن جدیدی برای آن می ساختند بنابراین واکسن تولید و تایید شده در دنیا بر روی ویروس جهش یافته هم اثر می کند و افرادی که واکسن تایید شده را بزنند علیه این ویروس هم مصونیت پیدا می کنند.

فوق متخصص بیماری های عفونی افزود: اکنون در انگلیس که جهش ویروس را اعلام کرد، واکسن فایزر به شهروندان تزریق می شود و این نشان می دهد که به احتمال زیاد واکسن های تولید و تایید شده در دنیا روی این ویروس جهش یافته هم اثر دارد و از بروز بیماری پیشگیری می کند.

وی ادامه داد: پیش بینی من برای دی، بهمن و زمستان امسال این است که اگر مردم صبوری پیشه کنند و همچنان اصول بهداشتی را رعایت کنند، ماسک بزنند و محدودیت ها برقرار باشد، میزان بروز بیماری کووید۱۹ روز به روز کمتر می شود و به سمت مهار و کنترل می رویم و امیدواریم عید خوبی در سال ۱۴۰۰ در پیش داشته باشیم.

ایرنا

رازیانه د
رومیس د
ارسال به تلگرام
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
  • صفحه نخست
  • اخبار انتخابات ۱۴۰۰
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • آی تی و فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • |
  • ارتباط با ما
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیکی
  • |
  • نظرسنجی
  • |
  • جستجو
  • |
  • آرشیو
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انتخاب است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید : "ایران سامانه"