سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: وضعیت بیماری کرونا در استان مازندران در پیک سوم قرار دارد و اکثر شهرهای این استان درگیر بیماری بوده و چهار شهر سواد کوه شمالی، ساری، آمل و رامسر در شرایط قرمز کرونا قرار دارند.
علی رضا رییسی روز شنبه درباره مصوبات پنجاه و یکمین جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا و وضعیت بیماری کووید ۱۹ در کشور افزود: در حال حاضر ۴۰۱ شهر در وضعیت زرد و ۴۳ شهر در وضعیت نارنجی کرونا قرار دارند که ۱۸ شهر نارنجی مربوط به استان مازندران است.
وی ادامه داد: شهر لاهیجان در استان گیلان نیز نیازمند مراقبت بیشتری است و همه شهرهای استان مازندران نیازمند مراقبت بیشتری هستند.
کرونای جهش یافته به ترکیه رسید
معاون وزیر بهداشت گفت: در این جلسه درباره وضعیت کرونا در دنیا و ویروس جهش یافته در انگلستان بررسیهایی انجام شد. این ویروس جهش یافته تمام اروپا را در بر گرفته و موجی از نگرانی در اروپا ایجاد شده است. این ویروس تنفسی است و هرکشوری را میتواند درگیر کند. حتی خبرهایی مبنی بر دیده شدن این ویروس جهش یافته در ترکیه هم دریافت شده است. بنابراین باید مرزهای زمینی و هوایی و دریایی رصد شود تا از ورود این ویروس جهش یافته جلوگیری کنیم.
وی افزود: چه این ویروس جهش یافته از خارج وارد شده یا ویروس داخل کشور دچار جهش شود، مهم این است که پروتکلهای بهداشتی و فاصله گذاری و استفاده از ماسک را رعایت کنیم و از حضور در جمع پرهیز کنیم. به همین دلیل شاید با وجود اینکه در مناسبتهای مختلفی بودیم و هستیم، مسئولان و مردم به خوبی رعایت کرده و جای تشکر دارد.
میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی
رییسی بیان کرد: میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی به بیش از ۸۶ درصد رسیده و این یعنی به سمتی حرکت میکنیم که مردم این سبک زندگی را جدی گرفتهاند، زیرا تنها راه مقابله با ویروس کرونا است.
روند بیماری نزولی است
وی اظهار کرد: روند بیماری در سطح کشور نزولی است و اعلام میکنیم که میزان بستری در بیمارستانها تقریبا یک چهارم شده و میزان مرگ و میر کشور کمتر از یک سوم به نسبت پنج تا شش هفته قبل شده و این آمار درخشانی است.
رییسی افزود: از همه مردم میخواهیم با تغییر شرایط از رنگ نارنجی به زرد، کوچکترین غفلت میتواند شرایط را تغییر بدهد. زیرا ویروس کرونا بسیار قابل سرایت است و اگر غفلت کنیم، درگیر موج بعدی میشویم. در این ۱۰ تا ۱۱ ماه ضمن تشکر از همه مردم و مسئولان و کادر بهداشت و درمان، از کسبه و اصناف و بازریان تشکر میکنیم که با وجود فشارهای اقتصادی واقعا خوب همکاری کردهاند. به همین دلیل همه باید رعایت کنیم تا شهرهای با وضعیت زرد که اکثر کسبه در حال فعالیت هستند، اگر تغییر رنگ پیدا کند، مجبور میشویم محدودیتها را بر گردانیم.
معاون بهداشت وزارت بهداشت ادامه داد: اگر رعایت نکنیم، ممکن است شاهد موج بعدی بیماری در بهمن و اسفند ماه باشیم.
طرح شهید سلیمانی با قوت در حال اجراست
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: طرح شهید قاسم سلیمانی با قدرت در سراسر کشور اجرا میشود و بسیج و نیروهای مسلح و هلال احمر و سازمانهای مردم نهاد و خیرین سلامت کار بزرگی انجام میدهند و جای افتخار دارد. این حرکت عظیم مردمی در برابر کرونا میتواند در حفظ شرایط موجود، بسیار موثر باشد. خبرهای تکمیلی از این طرح را در هفتههای آتی اعلام خواهیم کرد.
به گزارش ایرنا، طرح شهید حاج قاسم سلیمانی با همکاری مشترک وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان بسیج مستضعفین همزمان با دوم آذر ماه و آغازین روز از هفته بسیج در سراسر کشور به اجرا درآمده است.
در این طرح بسیجیان و کارشناسان حوزه بهداشت با مراجعه به افراد نیازمند و تأمین نیازهای اولیه آنها، به اجرای بهینه پروژه قرنطینه معکوس یاری می دهند.
اطلاع رسانی به موقع و تشخیص مخاطرات در فوریت ها می تواند جان انسانهای در معرض خطر را در شرایط اضطراری به شرط اعمال مداخلات موثر، سریع و هماهنگ نجات بخشد.
در این زمینه بهترین و موثرترین راه جلب مشارکت اجتماعی از طریق بهره گیری از کمک نیروهای بسیج و داوطلب مردمی و سازماندهی محله محور مردم است.
این مشارکت محله محور باید بگونه ای طراحی شود که ضمن جلب اعتماد مردم، اهداف و فعالیتها توسط گروههای مردمی نیز به تحقق برسد. در این راه اطلاعات مرتبط با پیشگیری و مقابله با مخاطرات باید به روشی مورد قبول و منطبق بر فرهنگ و توانایی مردم محله به آنان ارائه شود.
موضوعی که مقام معظم رهبری هم بر آن تاکید و یادآور می شوند: بهره گیری از کمک نیروهای بسیج و داوطلب مردمی، کمک بزرگی به رهایی کشور از این عارضه (ویروس کرونا) همه گیر خواهد کرد.
بر همین اساس، طرح «هر خانه یک پایگاه سلامت» از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با محتوای مدیریت و کنترل اپیدمی کووید ۱۹ و برای جلب مشارکت مردم از طریق انتخاب یک سفیر سلامت برای هر خانوار و یک رابط سلامت محله برای هر ۴۰ سفیر خانوار با محوریت بسیج امکانات محله و در جهت بهبود وضعیت اجتماعی (از جمله سلامت)، اقتصادی و فرهنگی جامعه مطرح شد تا با مشارکت مردم و نهادهای مردم محور، محلات از محرومیت خارج شود.
ایرنا