پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
هزینه نقل و انتقال سند خودرو برای هر کدام از خودروها بر اساس سال ساخت آنها متفاوت است. برای انتقال سند خودرو در دفاتر اسناد رسمی، حضور فروشنده و خریدار یا وکیل آنها، کارت ملی و شناسنامه، اسناد مالکیت خودرو، شناسنامه خودرو یا همان برگه سبز و برگه تایید نقل و انتقال خودرو که توسط مراکز تعویض پلاک صادر میشود، بیمهنامه شخص ثالث و برگه مفاصاحساب عوارض خودرو که توسط شهرداریها صادر میشود را ارائه کنند
به گزارش فرارو؛ مراجعه به مراکز تعویض پلاک، اولین قدم برای خرید خودرو دست دوم است. در این مراکز بعد از اینکه پلاک خودرو به نام خریدار ثبت شد، برگه سبز خودرو توسط پلیس صادر میشود. البته این تنها یکی از مدارک مالکیت خودرو است. بعد از آن باید به دفاتر اسناد رسمی بروید تا سند خودرو را به نام بزنید. برای این کار باید برگه مفاصا حساب شهرداری ارائه کنید که نشان میدهد مالک خودرو به ازای هر سال ماشین داشتن، مالیات خود را به شهرداری پرداخت کرده است. بعد از این کارها دفترخانه سند مالکیت خودرو را به صاحب جدید آن منتقل میکند.
این بخش بیشتر از بقیه خرج دارد و پرداخت آن عموما بر اساس عرف، بر عهده فروشنده است. بعضی ترجیح میدهند به همان برگه سبز اکتفا کنند و به کلی سراغ انتقال سند نمیروند، چون عقیده دارند پلیس راهنمایی و رانندگی، برگه سبز را بهتنهایی قبول دارد، اما این کار در آینده میتواند دردسرساز شود. اگر مالکیت خودرو چند دست چرخیده باشد، باید صاحبان قبلی خودرو را یکی یکی پیدا کنید و برای هر بار انتقال هزینه آن را به دفترخانه پرداخت کنید.
هزینه نقل و انتقال سند خودرو برای هر کدام از خودروها بر اساس سال ساخت آنها متفاوت است. مثلا اگر بخواهید سند مالکیت پراید مدل ۹۵ را به شخص دیگری منتقل کنید، بر اساس تعرفه سال ۹۹ باید حدود ۶۲۸ هزار تومان هزینه پرداخت کنید.
برای انتقال سند خودرو در دفاتر اسناد رسمی، حضور فروشنده و خریدار یا وکیل آنها، کارت ملی و شناسنامه، اسناد مالکیت خودرو، شناسنامه خودرو یا همان برگه سبز و برگه تایید نقل و انتقال خودرو که توسط مراکز تعویض پلاک صادر میشود، بیمهنامه شخص ثالث و برگه مفاصاحساب عوارض خودرو که توسط شهرداریها صادر میشود را ارائه کنند. تمام قیمتهای این گزارش به تومان محاسبه شدهاند.