سه‌شنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۹ | Tuesday, 02 March 2021
  • ارتباط با انتخاب
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیک
  • |
  • نظرسنجی
سه‌شنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۹ | Tuesday, 02 March 2021
  • صفحه نخست
  • اخبار انتخابات ۱۴۰۰
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • آی تی و فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
جستجو
ویدئو جدیدترین اخبار پربیننده ترین
لایو خبر عکس خواندنی ها اخبار ویژه
  • صفحه نخست
  • اخبار انتخابات ۱۴۰۰
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • آی تی و فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • ارتباط با انتخاب
  • پیوندها
  • آب و هوا
  • اوقات شرعی
  • مجله الکترونیک
  • نظرسنجی
  • آرشیو
ویدیو / بهترین و بدترین خاطرات زلاتکو کرانچار در ایران

ویدیو / بهترین و بدترین خاطرات زلاتکو کرانچار در ایران

ویدیو / ماجرای تیراندازی پلیس البرز به پای یک فرد قمه به دست در کرج

ویدیو / ماجرای تیراندازی پلیس البرز به پای یک فرد قمه به دست در کرج

ویدیو / فیلم منتشر شده توسط سنتکام درباره حمله موشکی ایران به عین‌الاسد

ویدیو / فیلم منتشر شده توسط سنتکام درباره حمله موشکی ایران به عین‌الاسد

تماشا کنید: تاخیر کشنده / کاهش محسوس مرگ و میر در دنیا با کلید خوردن واکسیناسیون؛ ایران همچنان در انتظار پیک چهارم کرونا!

تماشا کنید: تاخیر کشنده / کاهش محسوس مرگ و میر در دنیا با کلید خوردن واکسیناسیون؛ ایران همچنان در انتظار پیک چهارم کرونا!

ویدیو / ۱۰ نکته در مورد پوتین + زیرنویس فارسی

ویدیو / ۱۰ نکته در مورد پوتین + زیرنویس فارسی

ویدیو / حریرچی: در برخی استان ها مراسم عزاداری هزار نفری برگزار می شود؛ نمیدانیم صاحب عزا را دستگیر کنیم یا نه

ویدیو / حریرچی: در برخی استان ها مراسم عزاداری هزار نفری برگزار می شود؛ نمیدانیم صاحب عزا را دستگیر کنیم یا نه

کد خبر: ۵۹۶۸۶۷
تاریخ انتشار: ۵۹ : ۲۰ - ۲۹ دی ۱۳۹۹
سیاست >> سیاست داخلی
پ

قالیباف: بگویند صاحبان ۱۵۰۰ هزار میلیارد تومان بودجه، کدام شرکت‌های دولتی هستند؟

رئیس مجلس با اشاره به بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۰ در مجلس گفت: واقعیت این است که ۲ هزار و ۴۶۰ هزار میلیارد تومان مجموع بودجه عمومی کشور است. اما از این مقدار، رقمی بالغ بر هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان (بیش از ۶۰ درصد بودجه) به صورت یکجا به عنوان بودجه شرکت‌های دولتی کنار گذاشته شده است؛ خب بگویند این شرکت‌ها چه کسانی هستند و جزئیات این بودجه چیست؟
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

فارس: رئیس مجلس با انتقاد از جزییات نامشخص اختصاص ۶۰ درصد بودجه عمومی کشور به شرکت‌های دولتی گفت: خب بگویند این شرکت ها چه کسانی هستند؟

محمدباقر قالیباف در نشست هیات های عالی نظارت استانی ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی با اشاره به مشکلات شوراهای اسلامی گفت: رهبر معظم انقلاب در مباحث مفصل تبیین فرمودند که دشمن شماره یک ما آمریکا است و برای مبارزه با این دشمن باید «کار» کنیم، از طرفی آنچه مانع کار ما است، نخست دیوان سالاری و دیگری سوءمدیریت در کشور است.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه افزود: ما امروز در مجلس قانون تصویب می کنیم اما به دلایل مختلف نمی توان نظارت دقیقی بر اجرا داشت یا مانع از عدم اجرا شد، زیرا نظام بروکراسی اسب سرکشی شده که هیچکس صاحب آن نیست.

چرخه 60 ساله دیوان سالاری در کشور

وی با اشاره به چرخه 60 ساله دیوان سالاری که بین همه دستگاه های مختلف وجود دارد، اظهار کرد: متاسفانه افرادی وارد چرخه نظام اداری و استخدام های چندگانه می شوند و پس از 30 سال خدمت، 3 دهه دیگر به صورت غیرمستقیم با همین سیستم در ارتباطند. به این صورت که در قالب قانون های ایجاد صندوق های مختلف، تعاونی های کارکنان یا ... بکارگیری این افراد به صورت کارشناس در سطوح مختلف تعریف شده و حاکمیت دیوان سالاری بر این چرخه سوار است. صدها مورد هم از این دست افراد در دستگاه های مختلف، بخش خصوصی، نهادهای عمومی غیردولتی و ... وجود دارد.

وی افزود: در همین راستا یکی از موضوعاتی که به ام الفساد در کشور ما تبدیل شده، تمرکزگرایی است، متاسفانه همه چیز در جغرافیای مرکزی تهران متمرکز شده و ما می خواهیم از تهران راهکار همه مشکلات و بودجه را به سایر بخش ها و استان ها تزریق کنیم، به همین دلیل منابع در جای خود هزینه نمی شود.

ابهامات بودجه شرکت های دولتی

رئیس مجلس با اشاره به بررسی لایحه بودجه 1400 در مجلس گفت: واقعیت این است که 2 هزار و 460 هزار میلیارد تومان مجموع بودجه عمومی کشور است. اما از این مقدار، رقمی بالغ بر هزار و 500 میلیارد تومان (بیش از 60 درصد بودجه) به صورت یکجا به عنوان بودجه شرکت های دولتی کنار گذاشته شده است؛ خب بگویند این شرکت ها چه کسانی هستند و جزئیات این بودجه چیست؟

وی افزود: اما بودجه عمومی هم خودش چهار پنج خزانه دارد، جایی براساس تبصره 14 و جایی براساس تبصره 16 برای بانک ها و ... تعیین می شود و در نهایت فقط مسئولیت تقسیم حقوق ها باقی می‌ماند! و شاید حداکثر100 هزار میلیارد تومان در بخش عمرانی پول پیدا شود! این اشکالات و نقیصه ها به دلیل تمرکز گرایی است.

در سال های گذشته بیشترین بی توجهی ها از طرف مجلس به شوراها شده است

رئیس قوه مقننه اضافه کرد: ما باید مسائل موضوعی و آنچه که از جنس تصدی گری است را از تمرکز رها و در اختیار سطح دیگر تصمیم گیری نظیر شوراهای اسلامی شهر و روستا قرار دهیم. بنابراین ما طبق اصول قانون اساسی باید به شوراها توجه کنیم، زیرا در این سال ها بیشترین بی توجهی ها از طرف مجلس به شوراها شده است.

شوراهای محلی باید به پارلمان های محلی تبدیل شوند

وی با تاکید بر اصلاح قانون شوراها در مجلس اظهار کرد: قیم شوراها، مجلس است. از جهت حکمرانی ما با یک مجلس نمی توانیم برای کشور تصمیم گیری کنیم. تصمیمات باید در دو مجلس اتخاذ شود؛ همانطور که در قانون اساسی نیز دیده شده است، بنابراین شوراهای محلی باید به پارلمان های محلی تبدیل شوند تا تصدی گری ها به آنها واگذار و فقط تولی گری ها در دولت و پارلمان مرکزی انجام گیرد.

قالیباف تاکید کرد: هر کاری که جزء امور حاکمیتی است، باید در اختیار پارلمان مرکزی باشد و امور خدماتی و کارهای مرتبط با زندگی مردم به شوراها واگذار شود.

قالیباف با بیان این که شوراها بزرگترین فرصت برای اداره حکومت هستند که متاسفانه به بزرگترین تهدید تبدیل شده اند، تاکید کرد: شوراها باید مبنای تصمیم ها و اقدامات در سطح محلی و منطقه ای باشند و باید ساختار نظارتی براین شوراها نیز شکل بگیرد. به عنوان نمونه دیوان محاسبات طبق قانون امکان نظارت مالی بر شوراها را ندارد، لذا ما باید در مجلس دیوان دیگری شکل دهیم تا سالانه بر مصوبات شوراها نظارت کند و کار تفریغ بودجه شوراها را انجام دهد.

رئیس مجلس شورای اسلامی یادآور شد: براساس آمار کمّی حدود 123 هزار نفر در شوراها فعالیت می کنند، لذا مفاسدی که در این مجموعه رخ داده با توجه به پراکندگی در کشور، نسبت به سایر مجموعه ها به مراتب کمتر است.

نباید انتخابات محلی را ملی کنیم

قالیباف با بیان اینکه برای نظارت دقیق بر انتخابات، نباید انتخابات محلی را ملی کنیم گفت: برگزاری همزمان انتخابات شوراها به عنوان محلی ترین انتخابات کشور با انتخابات ریاست جمهوری به عنوان سیاسی ترین انتخابات، موجب بروز یک نگاه سیاسی به انتخابات شوراها شده، لذا ما نباید شوراها را به سیاسی ترین انتخابات کشور گره بزنیم، از این رو با اصلاح قانون می توانیم فرصت برگزاری انتخابات شوراها را افزایش دهیم.

وی تاکید کرد: انتخابات شوراها باید به صورت تخصصی برگزار شود و در طی اصلاح قانون، اختیاراتی به شوراها دهیم تا از تبدیل شوراهای شهر به شوراهای شهرداری جلوگیری شود. قانون شوراها نیز با مشورت کارشناسان دانشگاهی، مرکز پژوهش های مجلس و نخبگان باید اصلاح شود.

وی افزود: البته اگر اصلاحات لازم برای ششمین دوره انتخابات لحاظ نشد، ایرادی ندارد چرا که این قانون باید به طور اساسی و تخصصی اصلاح شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: یکی از مهمترین رسالت های مجلس یازدهم، تفکیک امور محلی از ملی است که در این رابطه باید طرح اصلاح قانون انتخابات شوراها تهیه شود زیرا منجر به اصلاح دیوان سالاری از طریق نظام حکمرانی و تفکیک کار ملی و محلی منطبق بر قانون اساسی است.

لینک کوتاه
ارسال به تلگرام
بازید از صفحه اول ارسال به دوستان نسخه چاپی
گزارش خطا
0
وب گردی
کدام بسته اینترنتی بهتر است؟!

کدام بسته اینترنتی بهتر است؟!

 تصاویر حیرت‌انگیز ناسا از «مریخ»

تصاویر حیرت‌انگیز ناسا از «مریخ»

 نکات جالبی که درباره مغز نمی‌دانید

نکات جالبی که درباره مغز نمی‌دانید

 گریم جالب طناز طباطبایی در فیلمی که هشت سال توقیف بود

گریم جالب طناز طباطبایی در فیلمی که هشت سال توقیف بود

 قدیمی‌ترین عکس هوایی تهران!

قدیمی‌ترین عکس هوایی تهران!

 ۸ عادت سمی که شما را از شادی محروم می کنند

۸ عادت سمی که شما را از شادی محروم می کنند

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر:
تصاویر
۱/۳
۱/۳
تصاویر: مسابقات قهرمانی اسکی روی آب جزیره کیش

تصاویر: مسابقات قهرمانی اسکی روی آب جزیره کیش

۲/۳
تصاویر: ماهشهر در وضعیت قرمز کرونا

تصاویر: ماهشهر در وضعیت قرمز کرونا

۳/۳
تصاویر: دیدار تیم‌های فوتبال پرسپولیس و سایپا

تصاویر: دیدار تیم‌های فوتبال پرسپولیس و سایپا

ببینید!

ویدیو / شکسته شدن صفحه یخی به مساحت لندن در قطب جنوب

ویدیو / امام جمعه موقت دزفول: سه بار کرونا گرفتم و با مصرف داروی امام کاظم و داروی جامع امام رضا شفا یافتم

ویدیو / همتی: برای رمزارزها صرافی‌هایی مشخص می‌کنیم

تماشا کنید: محتوای نامه خاتمی چیست؟ / نامه خاتمی به رهبر انقلاب؛ مرور همه آنچه تاکنون از این دستخط می دانیم

تماشا کنید: بن بست شکن / صالحی چگونه توانست هم قانون مجلس را اجرا کند هم از شکل گیری اجماع جهانی علیه ایران جلوگیری کند؟

ویدیو / چرا لورنس عربستان قهرمان نبود؟ + زیرنویس فارسی

ویدیو / مشکلات حذف دفترچه‌های بیمه / مردم: هزینه‌ها را آزاد حساب می‌کنند

آرشیو
پربازدیدها
روز هفته ماه سال

نشانه هایی که می گویند بایدن «شیفته» ایران است و در حال دوری از عربستان!

احمدی نژاد: بحث ترور من جدی است / مسائلی که اطلاع دارم را ضبط کرده ام و در چند جای مطمئن قرار داده ام

احضار استاندار سابق خوزستان به دادسرا

شادترین و غمگین‌ترین استان‌های کشور + جدول / قم، شادترین است

پرداخت وام ۱۵۰ میلیونی به خانوارهای دهک ۱ تا ۳

اتهام جنجالی مقابل حاجی‌صفی؛ افشای رای علیه علی کریمی+عکس

آژانس بین المللی انرژی اتمی به ایران: ملزم به اجرای توافق مکمل پروتکل الحاقی هستید

مدیرعامل منطقه آزاد کیش برکنار شد

ابطال گواهی فوت ۹ خدمه سانچی

علم الهدی: متاسفانه زن و همسر در خانه همدیگر را با اسم کوچک صدا می‌زنند / تفاهم دولتمردان ما با آژانس خلاف قانون است؛ شما که گفتید ما حقوقدان هستیم و سرهنگ نیستیم

بایدن: پیام حمله هوایی برای ایران این بود که اعمال‌تان بی پاسخ نخواهد ماند

مردی که سلطان عمان، آرزویش را داشت / میانه روها و اصلاح‌طلبان تعهد محضری دهند که «برجام» به نام و کام اصولگرایان باشد / حضرات اصولگرا! یقه ملت را رها کنید و معیشت‌ را به گروگان نگیرید

خطوط قرمز بایدن درباره ایران کدام است؟ / چرا واکنش بایدن به حمله اربیل، به کلی متفاوت از ترامپ بود؟

سهمیه بنزین وانت‌ بارها تغییر کرد

نشانه هایی که می گویند بایدن «شیفته» ایران است و در حال دوری از عربستان!

احمدی نژاد: بحث ترور من جدی است / مسائلی که اطلاع دارم را ضبط کرده ام و در چند جای مطمئن قرار داده ام

بازار خودرو سکته کرد / پژو ۲۰۶ تا ۵۲ میلیون، سمند ۱۴ میلیون، پژو ۴۰۵ تا ۱۵ میلیون و تیبا ۲۶ میلیون ارزان شد / پراید ۹۰ میلیونی هم خریدار ندارد

جو بایدن پیروز انتخابات معرفی شد / فاکس نیوز، آسوشیتدپرس، سی ان ان و ان بی سی این خبر را اعلام کرده اند / بیانیه ترامپ: نتیجه انتخابات هنوز قطعی نشده / پیشنهاد داماد ترامپ به او برای پذیرش شکست

استفتاء مهم ایت الله سیستانی در باره مراسم عزاداری امام حسین (ع)

ترامپ: ایران اگر کرم بریزد بلایی سرش می آوریم که تا حالا سابقه نداشته!

دانش‌آموز ممتاز تهرانی بعد از کنکور خودکشی کرد

جدول غیررسمی افزایش حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری / افزایش ۳۰ تا ۷۰ درصدی حقوق ها

مدیرعامل سایپا: خیال همه را از پراید راحت کردیم

ویدیو/ کتک زدن یک زن افغانستانی توسط مامور نیروی انتظامی

خواندنی ها
تاکید دولت چین به آموزش امنیت هوشمند

تاکید دولت چین به آموزش امنیت هوشمند

پیشگیری از ریزش مو در گیاهخواران

پیشگیری از ریزش مو در گیاهخواران

«اپ گالری» هواوی از رکورد ۵۳۰ میلیون کاربر فعال گذشت

«اپ گالری» هواوی از رکورد ۵۳۰ میلیون کاربر فعال گذشت

زیاد نشستن چه بلایی سر بدنتان می‌آورد

زیاد نشستن چه بلایی سر بدنتان می‌آورد

آخرین اخبار مهمترین عناوین روز

احتمال ۴۰ درصدی انتقال ژن چاقی به نسل بعد

قیمت اتریوم امروز ۱۲ اسفند۹۹

اسیدیته بدن به چه معناست؟ ۱۰ راه حل سریع

قیمت بیت کوین امروز ۱۲ اسفند۹۹

یک رژیم لاغری استاندارد چه ویژگی هایی دارد؟

هفت مزیت علمی ویتامین E

هر بیمار خوزستانی، ۱.۲۳ نفر را مبتلا می‌کند / انتقال غیرکرونایی‌ها به بیمارستان‌های غیردانشگاهی

۲۰ نفر دیگر در استان همدان به کرونا مبتلا شدند

سازمان جهانی بهداشت: تصور پایان کرونا در سال جاری غیرواقعی است

سنگنوردی بانوان از کوه سفید اصفهان به سالن ورزشی محدود شد

ارزش سهام عدالت، امروز ۱۲ اسفند ۹۹

شاخص کل بورس، امروز ۱۲ اسفند ۹۹

امکان دریافت وام بانکی برای همه صاحبان سهام عدالت فراهم شد

نمایندگان پارلمان اروپا: اتحادیه اروپا با استفاده از فرصت ریاست جمهوری بایدن، از الحاق کرانه باختری به اسرائیل جلوگیری کند

وضعیت آب و هوا، امروز ۱۲ اسفند ۹۹ / بارش‌های پراکنده در برخی استان‌ها / ورود سامانه بارشی جدید به کشور از پنجشنبه

وضعیت جاده‌ها و راه ها، امروز ۱۲ اسفند ۹۹ / آخرین روز انسداد آزادراه تهران-شمال و کندوان / برف و باران در جاده‌های ۷ استان

ربیعی: رفتن به لیست سیاه FATF صادرات و آوردن ارز به چرخه اقتصاد را با مشکل روبرو می کند؛ دوستان و همسایگان هم تمایل کار با ایران را از دست خواهند داد

ربیعی: آزادسازی پول های ایران در حال پیگیری است / بانک مرکزی با کره جنوبی و عراق توافقاتی انجام داده / استفاده از منابع به صورت تدریجی خواهد بود

خبر رفع تعلیق فدراسیون جودو صحت ندارد / فریب افکار عمومی به سبک وزارت ورزش و فدراسیون جودو

قیمت سکه پارسیان، امروز ۱۲ اسفند ۹۹

ربیعی: توافق با ‌آژانس پیام روشن حسن نیت ایران بود؛ منتظر گام متقابل اعضای برجام برای اثبات حسن نیت هستیم

مرکز آمار: ایران ۹.۲ میلیارد دلار بدهی خارجی دارد

مجلس برای اخذ مالیات از اینفلوئنسر‌ها ضرب‌الاجل دو ماهه تعیین کرد

قیمت دلار و یورو در بازار آزاد، امروز ۱۲ اسفند ۹۹

قیمت طلا و سکه، امروز ۱۲ اسفند ۹۹

گورباچف: بابت اصلاحات سیاسی و اقتصادی شرمنده‌ام اما برای تغییر حیاتی بود / این اصلاحات ممکن است باز هم رخ دهد

مردانی: کرونا بیشتر از طریق ذرات ریز معلق در هوا قابل انتقال است / سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده که احتمال انتقال ویروس از طریق سطوح بسیار کم است / کرونا از طریق غذا منتقل نمی‌شود

مرتضی نبوی، عضو مجمع تشخیص: برخی از کشورهای دوست ما می‌پرسند چرا به FATF نمی‌پیوندید؟ این کار را برای ما سخت تر می‌کند

معاونت حقوقی ریاست جمهوری: تصویب لوایح پالرمو و سی اف تی مستقل از موضوع FATF مورد وفاق قوای سه گانه بوده

محسن هاشمی: من و جهانگیری از کاندیداهای کارگزاران هستیم اما دیدگاه ها درباره کاندیداتوری ظریف مثبت تر است

معاون بانک مرکزی: مبادله رمز ارزها در کشور ممنوع است

شنیده شدن صدای انفجاردر جنوب عربستان سعودی / منابع محلی: پدافند هوایی یک موشک بالستیک را رهگیری و منهدم کرده

مجوز مجلس به دولت: برای پرداخت یارانه ها پول چاپ کنید

نماینده آمریکا در سازمان ملل: با همتای ایرانی دیدار نداشته‌ام

پنتاگون: ارزیابی هایمان نشان می دهد در حمله به سوریه یک نفر کشته و دو نفر زخمی شده اند / روابط واشنگتن با ریاض تغییر نخواهد کرد

کاخ سفید: آماده تعامل با ایران درباره برجام هستیم

مسکو: حملات اخیر آمریکا به سوریه به تعطیلی مذاکرات غیررسمی واشنگتن و تهران انجامید / بی شک، این اقدامات از سوی قدرت‌های تاثیرگذار انجام شده

پایان برج سازی در حریم رضوی / طرح تفصیلی بافت پیرامون حرم مطهر رضوی تصویب شد

معاون بانک مرکزی: دلار ۱۵ هزار تومانی در صورت صادرات ۲.۵ ميليون بشکه نفت

آرشیو
وبگردی

جدیدترین واکنش علی کریمی پس از انتخابات فدراسیون فوتبال/عکس

واکنش سارا خوئینی‌ها به حواشیِ یک استوری

قتل هولناک در حمایت از برادر

بازیگری که پس از مرگ برنده جایزه گلدن گلوب شد

تیپ خفن بازیگر زن مشهور ایرانی در یک اقدام ممنوعه / در یکی از خیابان های تهران

یکتا ناصر با تیپ دهه شصتی درکنار خانواده اش

استوری پسر ۲۲ ساله کرمانی قبل از خودکشی

کشف جسد ۲جوان در جنگل النگدره گرگان

نه، آقای حسینی، شترسواری دولا دولا نمی‌شود

دردِ دل‌های مهوش وقاری، درباره بستری شدن محسن قاضی‌مرادی

9 جراحی عجیب برای شبیه شدن به ایوانکا ترامپ + عکس

حمایت محسن چاوشی از شهاب حسینی

  • صفحه نخست
  • اخبار انتخابات ۱۴۰۰
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • آی تی و فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • |
  • ارتباط با ما
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیکی
  • |
  • نظرسنجی
  • |
  • جستجو
  • |
  • آرشیو
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انتخاب است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید : "ایران سامانه"
کد خبر: ۵۹۶۸۶۷
تاریخ انتشار: ۵۹ : ۲۰ - ۲۹ دی ۱۳۹۹
سیاست >> سیاست داخلی
پ

قالیباف: بگویند صاحبان ۱۵۰۰ هزار میلیارد تومان بودجه، کدام شرکت‌های دولتی هستند؟

رئیس مجلس با اشاره به بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۰ در مجلس گفت: واقعیت این است که ۲ هزار و ۴۶۰ هزار میلیارد تومان مجموع بودجه عمومی کشور است. اما از این مقدار، رقمی بالغ بر هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان (بیش از ۶۰ درصد بودجه) به صورت یکجا به عنوان بودجه شرکت‌های دولتی کنار گذاشته شده است؛ خب بگویند این شرکت‌ها چه کسانی هستند و جزئیات این بودجه چیست؟
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

فارس: رئیس مجلس با انتقاد از جزییات نامشخص اختصاص ۶۰ درصد بودجه عمومی کشور به شرکت‌های دولتی گفت: خب بگویند این شرکت ها چه کسانی هستند؟

محمدباقر قالیباف در نشست هیات های عالی نظارت استانی ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی با اشاره به مشکلات شوراهای اسلامی گفت: رهبر معظم انقلاب در مباحث مفصل تبیین فرمودند که دشمن شماره یک ما آمریکا است و برای مبارزه با این دشمن باید «کار» کنیم، از طرفی آنچه مانع کار ما است، نخست دیوان سالاری و دیگری سوءمدیریت در کشور است.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه افزود: ما امروز در مجلس قانون تصویب می کنیم اما به دلایل مختلف نمی توان نظارت دقیقی بر اجرا داشت یا مانع از عدم اجرا شد، زیرا نظام بروکراسی اسب سرکشی شده که هیچکس صاحب آن نیست.

چرخه 60 ساله دیوان سالاری در کشور

وی با اشاره به چرخه 60 ساله دیوان سالاری که بین همه دستگاه های مختلف وجود دارد، اظهار کرد: متاسفانه افرادی وارد چرخه نظام اداری و استخدام های چندگانه می شوند و پس از 30 سال خدمت، 3 دهه دیگر به صورت غیرمستقیم با همین سیستم در ارتباطند. به این صورت که در قالب قانون های ایجاد صندوق های مختلف، تعاونی های کارکنان یا ... بکارگیری این افراد به صورت کارشناس در سطوح مختلف تعریف شده و حاکمیت دیوان سالاری بر این چرخه سوار است. صدها مورد هم از این دست افراد در دستگاه های مختلف، بخش خصوصی، نهادهای عمومی غیردولتی و ... وجود دارد.

وی افزود: در همین راستا یکی از موضوعاتی که به ام الفساد در کشور ما تبدیل شده، تمرکزگرایی است، متاسفانه همه چیز در جغرافیای مرکزی تهران متمرکز شده و ما می خواهیم از تهران راهکار همه مشکلات و بودجه را به سایر بخش ها و استان ها تزریق کنیم، به همین دلیل منابع در جای خود هزینه نمی شود.

ابهامات بودجه شرکت های دولتی

رئیس مجلس با اشاره به بررسی لایحه بودجه 1400 در مجلس گفت: واقعیت این است که 2 هزار و 460 هزار میلیارد تومان مجموع بودجه عمومی کشور است. اما از این مقدار، رقمی بالغ بر هزار و 500 میلیارد تومان (بیش از 60 درصد بودجه) به صورت یکجا به عنوان بودجه شرکت های دولتی کنار گذاشته شده است؛ خب بگویند این شرکت ها چه کسانی هستند و جزئیات این بودجه چیست؟

وی افزود: اما بودجه عمومی هم خودش چهار پنج خزانه دارد، جایی براساس تبصره 14 و جایی براساس تبصره 16 برای بانک ها و ... تعیین می شود و در نهایت فقط مسئولیت تقسیم حقوق ها باقی می‌ماند! و شاید حداکثر100 هزار میلیارد تومان در بخش عمرانی پول پیدا شود! این اشکالات و نقیصه ها به دلیل تمرکز گرایی است.

در سال های گذشته بیشترین بی توجهی ها از طرف مجلس به شوراها شده است

رئیس قوه مقننه اضافه کرد: ما باید مسائل موضوعی و آنچه که از جنس تصدی گری است را از تمرکز رها و در اختیار سطح دیگر تصمیم گیری نظیر شوراهای اسلامی شهر و روستا قرار دهیم. بنابراین ما طبق اصول قانون اساسی باید به شوراها توجه کنیم، زیرا در این سال ها بیشترین بی توجهی ها از طرف مجلس به شوراها شده است.

شوراهای محلی باید به پارلمان های محلی تبدیل شوند

وی با تاکید بر اصلاح قانون شوراها در مجلس اظهار کرد: قیم شوراها، مجلس است. از جهت حکمرانی ما با یک مجلس نمی توانیم برای کشور تصمیم گیری کنیم. تصمیمات باید در دو مجلس اتخاذ شود؛ همانطور که در قانون اساسی نیز دیده شده است، بنابراین شوراهای محلی باید به پارلمان های محلی تبدیل شوند تا تصدی گری ها به آنها واگذار و فقط تولی گری ها در دولت و پارلمان مرکزی انجام گیرد.

قالیباف تاکید کرد: هر کاری که جزء امور حاکمیتی است، باید در اختیار پارلمان مرکزی باشد و امور خدماتی و کارهای مرتبط با زندگی مردم به شوراها واگذار شود.

قالیباف با بیان این که شوراها بزرگترین فرصت برای اداره حکومت هستند که متاسفانه به بزرگترین تهدید تبدیل شده اند، تاکید کرد: شوراها باید مبنای تصمیم ها و اقدامات در سطح محلی و منطقه ای باشند و باید ساختار نظارتی براین شوراها نیز شکل بگیرد. به عنوان نمونه دیوان محاسبات طبق قانون امکان نظارت مالی بر شوراها را ندارد، لذا ما باید در مجلس دیوان دیگری شکل دهیم تا سالانه بر مصوبات شوراها نظارت کند و کار تفریغ بودجه شوراها را انجام دهد.

رئیس مجلس شورای اسلامی یادآور شد: براساس آمار کمّی حدود 123 هزار نفر در شوراها فعالیت می کنند، لذا مفاسدی که در این مجموعه رخ داده با توجه به پراکندگی در کشور، نسبت به سایر مجموعه ها به مراتب کمتر است.

نباید انتخابات محلی را ملی کنیم

قالیباف با بیان اینکه برای نظارت دقیق بر انتخابات، نباید انتخابات محلی را ملی کنیم گفت: برگزاری همزمان انتخابات شوراها به عنوان محلی ترین انتخابات کشور با انتخابات ریاست جمهوری به عنوان سیاسی ترین انتخابات، موجب بروز یک نگاه سیاسی به انتخابات شوراها شده، لذا ما نباید شوراها را به سیاسی ترین انتخابات کشور گره بزنیم، از این رو با اصلاح قانون می توانیم فرصت برگزاری انتخابات شوراها را افزایش دهیم.

وی تاکید کرد: انتخابات شوراها باید به صورت تخصصی برگزار شود و در طی اصلاح قانون، اختیاراتی به شوراها دهیم تا از تبدیل شوراهای شهر به شوراهای شهرداری جلوگیری شود. قانون شوراها نیز با مشورت کارشناسان دانشگاهی، مرکز پژوهش های مجلس و نخبگان باید اصلاح شود.

وی افزود: البته اگر اصلاحات لازم برای ششمین دوره انتخابات لحاظ نشد، ایرادی ندارد چرا که این قانون باید به طور اساسی و تخصصی اصلاح شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: یکی از مهمترین رسالت های مجلس یازدهم، تفکیک امور محلی از ملی است که در این رابطه باید طرح اصلاح قانون انتخابات شوراها تهیه شود زیرا منجر به اصلاح دیوان سالاری از طریق نظام حکمرانی و تفکیک کار ملی و محلی منطبق بر قانون اساسی است.

رازیانه د
رومیس د
ارسال به تلگرام
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
  • صفحه نخست
  • اخبار انتخابات ۱۴۰۰
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • آی تی و فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • |
  • ارتباط با ما
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیکی
  • |
  • نظرسنجی
  • |
  • جستجو
  • |
  • آرشیو
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انتخاب است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید : "ایران سامانه"