arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۹۷۳۴۸
تاریخ انتشار: ۳۳ : ۰۸ - ۰۲ بهمن ۱۳۹۹

روسیه: با دولت بایدن امکان پیشرفت در برجام وجود دارد

میخائیل اولیانوف، نماینده دائمی روسیه در سازمان های بین المللی در وین، گفت: با توجه به عملگرا بودن دولت جدید آمریکا احتمال پیشرفت و بازگشت به توافق هسته ای ایران (برجام) وجود دارد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

میخائیل اولیانوف، نماینده دائمی روسیه در سازمان های بین المللی در وین، گفت: با توجه به عملگرا بودن دولت جدید آمریکا احتمال پیشرفت و بازگشت به توافق هسته ای ایران (برجام) وجود دارد.

به گزارش ایرنا اولیانوف درشبکه تلویزیونی روسیه-۲۴ تصریح کرد: نگرش ایالات متحده به توافق هسته ای ایران می تواند عمل گرایانه ارزیابی شود و این بدان معناست که احتمال پیشرفت وجود دارد.

وقتی از اولیانوف در مورد زمان احتمالی بازگشت ایالات متحده به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) سوال شد، پاسخ داد: "من می گویم که همه ما فوراً به عادی سازی برجام بر گردیم زیرا طبق قانونی که مجلس ایران تصویب کرد در صورت عدم توجه طرف های برجام به تعهد خود تا ۲۱ فوریه، تهران اجرای پروتکل الحاقی توافق نامه های مربوط به پادمان آژانس بین المللی انرژی اتمی را لغو خواهد کرد و این به شدت امکان بررسی وضعیت امور در برنامه هسته ای ایران را محدود می کند.

اولیانوف همچنین با توجه به انتخابات ریاست جمهوری ایران که در ماه ژوئن (خرداد ۱۴۰۰) برگزار می شود، افزود: بنابراین، فرصت بسیار محدود است. "

ولادیمیر چیژوف، نماینده دائمی روسیه در اتحادیه اروپا نیز در این برنامه تلویزیونی خاطرنشان کرد که از سرگیری مجدد مشارکت آمریکا در توافق هسته ای ایران تحت ریاست جو بایدن رئیس جمهوری جدید ایالات متحده نباید مشروط به پیش شرط باشد.

وزارت امور خارجه روسیه نیز پیشتر اعلام کرد که تصمیم ایران برای غنی سازی اورانیوم تا ۲۰ درصد، نتیجه نقض فاحش تعهدات معامله توسط ایالات متحده است.

وقت‌کشی و عدم پایبندی طرف‌های برجام به تعهدات خود سبب شد سرانجام دولت در راستای عمل به قانون مصوب مجلس، غنی‌سازی ۲۰ درصد را در فردو آغاز و در عین حال تاکید کند که گام‌های برداشته شده در صورت بازگشت طرفین به تعهداتشان قابل بازگشت است.

ایالات متحده آمریکا به استناد این حربه که عضو شورای امنیت سازمان ملل است و قطعنامه ٢٢٣١ سندی مستقل از برجام است و متعلق به این شوراست، در ماه اکتبر سال گذشته تلاش کرد تا با استفاده از مکانیسم ماشه، تحریم های گذشته را علیه ایران بازگرداند که این تلاش در شورای امنیت ناکام ماند و این وضعیت منجر به انزوای تاریخی دولت ترامپ در سطح بین المللی شد.

نظرات بینندگان