کارشناس تحولات عراق مهمترین راهکار برای جلوگیری از تکرار انفجارهای تروریستی امروز بغداد را واکذاری نقشه مقابله با داعش به حشد شعبی دانست و گفت: این نیرو کاملا با تاکتیکها و شیوههای تروریستی داعش آشناست.
«سید هادی افقهی» در گفتوگو با تسنیم با اشاره دو انفجار تروریستی روز پنج شنبه (دوم بهمن ماه) بغداد که بیش از 100 کشته و مجروح به جای گذاشت، اظهار داشت: این انفجارها یادآور برنامهریزیهای آمریکا، رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای حوزه جنوبی خلیج فارس از جمله عربستان سعودی است. این کشور بیشترین زندانی تکفیری – انتحاری - وهابی را در بازداشتگاههای عراق دارد. ناگفته نماند از ملیتهای دیگر در زندانهای عراق مثل ابوغریب و الحوت در ناصریه در بازداشت به سر میبرند.
این کارشناس تحولات منطقه با اشاره به افزایش عملیات گروههای تروریستی تکفیری طی چند روز اخیر در ناصریه عراق اظهار داشت: هدف تروریستهای تکفیری آن بود که امنیت این شهر را به هم بریزند و بسترهای لازم را برای حمله به زندان الحوت فراهم و با تصرف آن ، بیش از 4 هزار زندانی عربستان سعودی و سایر ملیتها را از زندن الحوت آزاد کنند.
وی با بیان اینکه چند تحلیل و تفسیر درباره انفجارهای انتحاری روز پنجشنبه بغداد میتوان ارائه داد، درباره اولین تحلیل گفت: بر اساس اعتراف هیلاری کلینتون وزیر خارجه سابق آمریکا، گروههای تروریستی داعش، القاعده و جبهه النصره را آمریکا در منطقه غرب آسیا ایجاد کرده است. این گروهها با هدف تغییر معادلات در منطقه به سود آمریکا و تامین امنیت رژیم صهیونیستی ایجاد شدهاند. در شرایط کنونی میتوان گفت، داعشیها به بازگشت سیاست اوبامیسم و بایدنیسم امیدوار شدهاند. داعشیها میخواهند به دولت بایدن- اوباما نشان دهند که حضور دارند و دولت جدید آمریکا میتواند بر روی آنها برای تغییر هر معادلهای در عراق و منطقه حساب باز کند.
وی دومین تحلیل را وضعیت عربستان دانست و گفت: با توجه به روابط دولت جدید آمریکا با ولیعهد عربستان، روزهای سختی در پیش روی ریاض خواهد بود لذا این احتمال وجود دارد که سعودیها بخواهند از طریق عراق خودنمایی کنند و به آمریکاییها بگویند که ما میتوانیم عراق را به گونهای به هم بریزیم که منافع آمریکا تحت تاثیر قرار بگیرد.
این کارشناس تحولات غرب آسیا، سومین تحلیل درباره انفجارهای بغداد را وجود اتاق عملیات مشترک آمریکا، رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس عنوان کرد و گفت: آنها با اقدام به چنین عملیاتی میخواهند فضای عراق را نا آرام و ملتهب کنند و انتخابات آینده این کشور را به نفع طرفداران آمریکا و جوکرهای وابسته به سفارت این کشور تغییر بدهند.
وی در پاسخ به این سوال « آیا انفجارهای تروریستی بغداد بیانگر وجود نقص یا خلل امنیتی امنیتی عراق است؟» گفت: موضوع فراتر از وجود روزنه در دیوار امنیتی عراق است. وقتی که یک دولت تروریستی به نام آمریکا کشوری را تحت اشغال خودش قرار داده و بزرگترین پایگاههای نظامی این کشور را تحت تسلط خودش در آورده است و سفارت آمریکا، انگلیس و عربستان به عنوان یک مثلث شیطانی در تمام ارکان قدرت و امنیت عراق حضور دارند، دیگر صحبت کردن از روزنه و حفره ،کوچک کردن نقش آمریکا در حوادث تروریستی است.
این کارشناس غرب آسیا با طرح این سوال که «در شرایط کنونی مهم این است که ما بدانیم، هدف آمریکا، عربستان و رژیم صهیونیستی از فعال کردن گروههای تروریستی چیست؟» گفت: رژیم صهیونیستی در ماههای اخیر به مرزهای عراق نزدیکتر شده است. صهیونیستها در امارات و بحرین حضور دارند و همکاریهای امنیتی گستردهای با سعودیها به صورت پنهانی دارند. خب، شما میدانید که داعش در دست آمریکاست. دولت کنونی بغداد نیز با سیاستهای واشنگتن هماهنگ است و سعودیها نیز برای خوش خدمتی به آمریکا ممکن است به جریان هماهنگ، سرویس دهند و امکانات لجستک فراهم و در عراق هزینه کنند لذا ضروری است که در این زمینه بسیار دقت شود.
افقهی درباره راهکار جلوگیری از وقوع تکرار انفجارهای از این دست که در بغداد رخ داد و جان غیرنظامیان را گرفت، گفت: یکی از مهم ترین راهها، واگذاری نقشه مقابله با داعش به حشد شعبی است چراکه این نیرو کاملا با تاکتیکها و شیوههای تروریستی داعش آشناست لذا چنانچه نقش محوری به حشد شعبی داده شود، این نیرو میتواند به عملیاتهای تروریستی داعش در عراق پایان دهد.