سه‌شنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۹ | Tuesday, 02 March 2021
  • ارتباط با انتخاب
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیک
  • |
  • نظرسنجی
سه‌شنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۹ | Tuesday, 02 March 2021
  • صفحه نخست
  • اخبار انتخابات ۱۴۰۰
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • آی تی و فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
جستجو
ویدئو جدیدترین اخبار پربیننده ترین
لایو خبر عکس خواندنی ها اخبار ویژه
  • صفحه نخست
  • اخبار انتخابات ۱۴۰۰
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • آی تی و فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • ارتباط با انتخاب
  • پیوندها
  • آب و هوا
  • اوقات شرعی
  • مجله الکترونیک
  • نظرسنجی
  • آرشیو
ویدیو / بهترین و بدترین خاطرات زلاتکو کرانچار در ایران

ویدیو / بهترین و بدترین خاطرات زلاتکو کرانچار در ایران

ویدیو / ماجرای تیراندازی پلیس البرز به پای یک فرد قمه به دست در کرج

ویدیو / ماجرای تیراندازی پلیس البرز به پای یک فرد قمه به دست در کرج

ویدیو / فیلم منتشر شده توسط سنتکام درباره حمله موشکی ایران به عین‌الاسد

ویدیو / فیلم منتشر شده توسط سنتکام درباره حمله موشکی ایران به عین‌الاسد

تماشا کنید: تاخیر کشنده / کاهش محسوس مرگ و میر در دنیا با کلید خوردن واکسیناسیون؛ ایران همچنان در انتظار پیک چهارم کرونا!

تماشا کنید: تاخیر کشنده / کاهش محسوس مرگ و میر در دنیا با کلید خوردن واکسیناسیون؛ ایران همچنان در انتظار پیک چهارم کرونا!

ویدیو / ۱۰ نکته در مورد پوتین + زیرنویس فارسی

ویدیو / ۱۰ نکته در مورد پوتین + زیرنویس فارسی

ویدیو / حریرچی: در برخی استان ها مراسم عزاداری هزار نفری برگزار می شود؛ نمیدانیم صاحب عزا را دستگیر کنیم یا نه

ویدیو / حریرچی: در برخی استان ها مراسم عزاداری هزار نفری برگزار می شود؛ نمیدانیم صاحب عزا را دستگیر کنیم یا نه

کد خبر: ۵۹۸۱۷۳
تاریخ انتشار: ۴۵ : ۱۵ - ۰۶ بهمن ۱۳۹۹
اقتصاد >> داخلی
پ
مهدی پازوکی، استاد اقتصاد، در گفتگو با «انتخاب»:

اینکه مجلس دائم به صداوسیما پول بیشتری می‌دهد یعنی نگران انتخابات ۱۴۰۰ است / مجلس اگر می‌خواهد مشکلات اقتصادی را حل کند، چرا معافیت‌های مالیاتی را لغو نمی‌کند؟

آقایان دنبال افزایش نرخ دلار هستند و ادعا می‌کنند که این تفاوت نرخ را به صورت یارانه بین مردم تقسیم می‌کنیم. مگر چه موفقیتی در دوره قبلی یارانه حادث شد که دوباره به دنبال این رویکرد هستید، جز آنکه این روزها در آستانه انتخابات قرار داریم؟
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

یک کارشناس اقتصادی در واکنش به افزایش چندباره بودجه صداوسیما در مجلس، گفت: شما به تلویزیون پول می‌دهید تا بتوانید در آن به دولت و رقیب به راحتی فحش بدهید و توهین کنید و اتهام بزنید. امروز تندرو‌ها واقعا نگران هستند و فهمیدند که اگر ارز ارزان شود و اقتصاد کشور ثبات پیدا کند و برجام احیا شود، حتی با کمک شورای نگهبان هم شانسی برای پیروزی در انتخابات ۱۴۰۰ نخواهند داشت.

مهدی پازوکی در گفتگو با «انتخاب» و در پاسخ به این پرسش که چرا مصوبات و پیشنهادات اقتصادی مجلس همچون افزایش چندباره بودجه سازمان صداوسیما با شعار‌های اقتصادی آن در تعارض و تناقض است، گفت: دلیل اصلی این تناقض، آن است که رویکرد مجلس کاملا سیاسی و جناح است. آن‌ها با یک روش و منش انتخاباتی و جناحی تصمیم به حمایت از صداوسیما گرفتند و ما نتایج این حمایت‌ها را کمابیش در همین مدت در برنامه‌های صداوسیما نیز شاهد بودیم.

این کارشناس اقتصادی افزود: اینکه افرادی در برنامه‌های زنده تلوزیون حضور یافته و رسما و صراحتا به دولت توهین کرده و مقامات دولت را در مظان اتهامات سنگین مثل رانت و فساد قرار می‌دهند، نشان می‌دهد که آنان درصدد آن هستند که از طریق این سازمان فضای کشور را دچار ناامیدی و یاس کنند. اخیرا یک جوانی از نمایندگان تهران در مجلس در یکی از برنامه‌های صداوسیما حاضر شده بود که من بعد از شنیدن ادبیات و بیان ایشان به حال مردم تهران قبطه خوردم. اینکه یک روزی افرادی، چون بازرگان، هاشمی رفسنجانی و ... نماینده مردم تهران بودند و حالا چه افرادی قرار است نماینده مردم تهران در مجلس باشند! این افراد حتی اخلاق اسلامی هم ندارند.

این اقتصاددان ادامه داد: متاسفانه سازمان صداوسیما کاری کرده که مردم ایران نه تنها برنامه‌های سیاسی و تحلیلی آن را دنبال نمی‌کنند، بلکه رغبتی برای تماشای برنامه‌های سرگرمی و فیلم و سریال آن را هم ندارند. مردم رفته رفته اسم بازیگران و هنرمندان ایرانی فعال در صداوسیما را فراموش کرده‌اند و این در حالی است که در همین مدت، سریال‌ها، فیلم‌ها، بازیگران و هنرمندان ترکیه‌ای نزد مردم محبوبیت بدست آوردند و ترکیه از همین طریق فرهنگ خودش را به کشور ما صادر کرده است.

پازوکی خاطرنشان کرد: زمانی در همین صداوسیما برنامه‌های مناظراتی برگزار میشد و نظرات مختلف بیان می‌شدند، ولی حالا یک نماینده جوان تهران که سابقا در جریان سخنرانی ریس جمهوری در یکی از دانشگاه‌های تهران اقدام به درگیری با دانشجویان کرده بود، خیلی راحت از ترببونی که قرار است برای مردم باشد، با ادبیات و علم نادرست و پراشتباه علیه دولت حرف می‌زند و کسی به او کاری ندارد. قطعا در چنین شرایطی مشخص است که چرا مجلس باید اینگونه و چندباره بودجه صداوسیما را افزایش بدهد و اتفاقا همان نماینده جوان یکی از اعضای کمیسیون تلفیق بودجه باشد.

این کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه مجلس یازدهم بار‌ها شعار و وعده حل مشکلات اقتصادی داده، ولی هیچ اقدامی در این راستا انجام نداده است، گفت: شما به تلوزیون پول می‌دهید تا بتوانید در آن به دولت و رقیب به راحتی فحش بدهید و توهین کنید و اتهام بزنید. امروز تندرو‌ها واقعا نگران ۱۴۰۰ هستند و فهمیدند که اگر ارز ارزان شود و اقتصاد کشور ثبات پیدا کند و برجام احیا شود، حتی با کمک شورای نگهبان هم شانسی برای پیروزی در انتخابات ۱۴۰۰ نخواهند داشت. واقعیت این است که این‌ها دنبال منافع ملی و خدمت به مردم نیستند و در این مسیر صداوسیما را نیز با خود همراه کرده‌اند.

این استاد دانشگاه افزود: امروز تریبون صداوسیما در اختیار تندروترین افراد جریان اصولگرایی است؛ بنابراین دلیل اینکه مجلس در چند نوبت بودجه صداوسیما را افزایش داده است و اخیرا در نظر گرفته که یک درصد از بودجه عمرانی کشور را در اختیار صداوسیما قرار بدهد، کاملا مشخص است. امروز شبکه سه صداوسیما به یکی از تریبون‌های اصلی جریان‌های تندرو بدل شده است. این شبکه حتی حاضر به حضور چهره‌ای مانند فردوسی پور که محبوب دل مردم است، نیست، آن به هم به جرم آنکه از جریان‌های تندرو تبعیت نکرده است.

پازوکی با بیان اینکه اگر این نگاه و رویکرد افراطی و تندروی در انتخابات آینده پیروز شود، کشور با مشکلات اساسی و بزرگ اقتصادی مواجه شده و از نظر اقتصادی کشور کاملا دچار وابستگی کامل به قدرت‌های اقتصادی جهان خواهد شد، گفت: متاسفانه امروز در کشور ما اقتصاد در خدمت سیاست قرار گرفته است و در چنین شرایطی تندرو‌ها علاقه ندارند که مردم به رفاه و آسایش اقتصادی برسند. این در حالی است که در دوران انقلاب هیچ کسی به دنبال گسترش، فقر، ظلم و فساد نبود که امروز شاهد آن هستیم.

وی با بیان اینکه مجلس یازدهم رویکرد کاملا جناحی و سیاسی دارد، گفت: اگر نمایندگان مجلس واقعا به دنبال حل مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم هستند، چرا معافیت‌های مالیاتی را لغو نمی‌کنند تا همه مشمول مالیات شوند و در این میان هرکسی درآمدش بیشتر بود، ملزم به پرداخت مالیات و هرکسی کمتر بود، تحت پوشش کمیته امداد قرار بگیرد؟ اگر این مجلس راست می‌گوید چرا هزینه‌های اضافی را از دولت برنمی‌دارد و به بخش خصوصی اجازه فعالیت نمی‌دهد؟ اگر مجلس راست می‌گوید چرا سری به مدارس مناطق محروم نمی‌زند؟

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه مجلس باید اصلاح ساختار بودجه را از خودش شروع کند، گفت: ساختمان مجلس رفته رفته به میدان شهدا نزدیک می‌شود، ولی چرا در این دوران گذشته تا امروز هیچگاه مجلس به فکر تنظیم بودجه خودش نبوده است؟ دلیل همه این اتفاقات روشن است؛ واقعیت این است که مجلس دنبال منافع جناحی و سیاسی خودش بوده و هیچ نگاهی به مشکلات مردم ندارد. وگرنه دلیلی برای افزایش بودجه صداوسیما وجود ندارد. همین سازمان صداوسیما می‌تواند با یک برنامه‌ریزی مشخص و صرفا با تکیه بر آگهی و تبلیغات خودش اداره شود. سوال این است که چرا درآمد صداوسیما به صورت کامل و دقیق منتشر نمی‌شود؟ چرا تلویزیون اجازه شفافیت و روشنگری به هچکسی نمی‌دهد؟

این اقتصاددان، گفت: لایحه بودجه دولت اگرچه ایراداتی داشت، ولی در مجموع و در بسیاری از موارد بسیار بهتر از طرح مجلس است. آقایان دنبال افزایش نرخ دلار هستند و ادعا می‌کنند که این تفاوت نرخ را به صورت یارانه بین مردم تقسیم می‌کنیم. مگر چه موفقیتی در دوره قبلی یارانه حادث شد که دوباره به دنبال این رویکرد هستید، جز آنکه این روز‌ها در آستانه انتخابات قرار داریم؟

پازوکی تصریح کرد: این مجلس صرفا با مصوبات اقتصادی خودش دنبال حفظ منافع جریان خودش است و در این مسیر سعی می‌کند، اهداف خودش را محقق کند. جالب اینجاست که این مجلس در موضوعاتی مانند برجام و FATF همصدا با تندرو‌های آمریکایی شده است. وگرنه همین نمایندگان مجلس یکبار پاسخ بدهند که چرا بعد از برجام و رفع تحریم‌ها دولت یازدهم برای اولین بار در تاریخ جمهوری اسلامی توانست، نرخ تورم را تک رقمی کند؟ ثبات اقتصادی در آن دوران باعث اقبال عمومی از آقای روحانی شد و آنان نمی‌خواهند که این اتفاق دوباره تکرار شود.

این کارشناس اقتصادی اظهارکرد: همین امروز اکثریت اصولگرایان در مجمع تشخیص مصلحت نظام با رد FATF خواستن در آستانه بازگشت احتمالی آمریکا به برجام، این پیام را به جهان مخابره کنند که ایران از ارتباط با جهان استقبال نمی‌کند و خواهان روابط گسترده با جهان نیست. همین آقایان با افتخار در تلویزیون اعلام کردند که ما مجبور هستیم به دلیل عدم تایید FATF پول بیشتری را پرداخت کنیم. این پول مگر بر کسی جز تاجران ایرانی تحمیل می‌شود؟ همه این اتفاقات دارای کد‌های مشترکی است. کم اینکه آقای حدادعادل هم اخیرا اعلام کردند که در انتخابات آینده به دولتی مانند مجلس کنونی نیاز داریم!

وی با بیان اینکه مخالفت مجلس با مذاکره و برجام نشان دهنده یک رویکرد کاملا سیاسی و جناحی است، گفت: ایران در تاریخ کهن خودش هرجایی مذاکره کرده به موفقیت رسیده است، ولی همین نمایندگان مجلس در صدد رفتار‌های تنش‌زا هستند که دقیقا این رفتار مورد پسند حکومت‌های مخالف جمهوری اسلامی است. جالب اینجاست که همین آقایان به راحتی ویزا اروپا و آمریکا را دارند، ولی به خودشان لقب انقلابی و ضدآمریکایی داده و دیگران را طرفدار آمریکا می‌خوانند!

لینک کوتاه
بیشتر بخوانید

تازه‌ترین تغییر مجلس در لایحه بودجه؛ سهم «حوزه‌های علمیه» ۲۰۲ درصد افزایش یافت

مصوبه جدید کمیسیون تلفیق: تخصیص یک درصد از اعتبارات تملک دارایی دستگاه‌های اجرایی برای تولید محتوای فرهنگی به صداوسیما

تماشا کنید: ریاضت برای مردم، پول برای صداوسیما! / مصوبه کمیسیون تلفیق درباره سپردن مدیریت فضای مجازی به صداوسیما و اختصاص بودجه بیشتر به آن چه پیامدهایی دارد؟

مصوبه کمیسیون تلفیق: مدیریت و نظارت بر محتوای فضای مجازی به صدا و سیما سپرده شد / ۲ هزار میلیارد تومان اعتبار برای تولید محتوا در اختیار این سازمان و سازمان تبلیغات اسلامی قرار می گیرد

ارسال به تلگرام
بازید از صفحه اول ارسال به دوستان نسخه چاپی
گزارش خطا
2
وب گردی
کدام بسته اینترنتی بهتر است؟!

کدام بسته اینترنتی بهتر است؟!

 تصاویر حیرت‌انگیز ناسا از «مریخ»

تصاویر حیرت‌انگیز ناسا از «مریخ»

 نکات جالبی که درباره مغز نمی‌دانید

نکات جالبی که درباره مغز نمی‌دانید

 گریم جالب طناز طباطبایی در فیلمی که هشت سال توقیف بود

گریم جالب طناز طباطبایی در فیلمی که هشت سال توقیف بود

 قدیمی‌ترین عکس هوایی تهران!

قدیمی‌ترین عکس هوایی تهران!

 ۸ عادت سمی که شما را از شادی محروم می کنند

۸ عادت سمی که شما را از شادی محروم می کنند

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر:
تصاویر
۱/۳
۱/۳
تصاویر: مسابقات قهرمانی اسکی روی آب جزیره کیش

تصاویر: مسابقات قهرمانی اسکی روی آب جزیره کیش

۲/۳
تصاویر: ماهشهر در وضعیت قرمز کرونا

تصاویر: ماهشهر در وضعیت قرمز کرونا

۳/۳
تصاویر: دیدار تیم‌های فوتبال پرسپولیس و سایپا

تصاویر: دیدار تیم‌های فوتبال پرسپولیس و سایپا

ببینید!

ویدیو / شکسته شدن صفحه یخی به مساحت لندن در قطب جنوب

ویدیو / امام جمعه موقت دزفول: سه بار کرونا گرفتم و با مصرف داروی امام کاظم و داروی جامع امام رضا شفا یافتم

ویدیو / همتی: برای رمزارزها صرافی‌هایی مشخص می‌کنیم

تماشا کنید: محتوای نامه خاتمی چیست؟ / نامه خاتمی به رهبر انقلاب؛ مرور همه آنچه تاکنون از این دستخط می دانیم

تماشا کنید: بن بست شکن / صالحی چگونه توانست هم قانون مجلس را اجرا کند هم از شکل گیری اجماع جهانی علیه ایران جلوگیری کند؟

ویدیو / چرا لورنس عربستان قهرمان نبود؟ + زیرنویس فارسی

ویدیو / مشکلات حذف دفترچه‌های بیمه / مردم: هزینه‌ها را آزاد حساب می‌کنند

آرشیو
پربازدیدها
روز هفته ماه سال

نشانه هایی که می گویند بایدن «شیفته» ایران است و در حال دوری از عربستان!

احمدی نژاد: بحث ترور من جدی است / مسائلی که اطلاع دارم را ضبط کرده ام و در چند جای مطمئن قرار داده ام

احضار استاندار سابق خوزستان به دادسرا

شادترین و غمگین‌ترین استان‌های کشور + جدول / قم، شادترین است

پرداخت وام ۱۵۰ میلیونی به خانوارهای دهک ۱ تا ۳

اتهام جنجالی مقابل حاجی‌صفی؛ افشای رای علیه علی کریمی+عکس

آژانس بین المللی انرژی اتمی به ایران: ملزم به اجرای توافق مکمل پروتکل الحاقی هستید

مدیرعامل منطقه آزاد کیش برکنار شد

ابطال گواهی فوت ۹ خدمه سانچی

علم الهدی: متاسفانه زن و همسر در خانه همدیگر را با اسم کوچک صدا می‌زنند / تفاهم دولتمردان ما با آژانس خلاف قانون است؛ شما که گفتید ما حقوقدان هستیم و سرهنگ نیستیم

بایدن: پیام حمله هوایی برای ایران این بود که اعمال‌تان بی پاسخ نخواهد ماند

مردی که سلطان عمان، آرزویش را داشت / میانه روها و اصلاح‌طلبان تعهد محضری دهند که «برجام» به نام و کام اصولگرایان باشد / حضرات اصولگرا! یقه ملت را رها کنید و معیشت‌ را به گروگان نگیرید

خطوط قرمز بایدن درباره ایران کدام است؟ / چرا واکنش بایدن به حمله اربیل، به کلی متفاوت از ترامپ بود؟

سهمیه بنزین وانت‌ بارها تغییر کرد

نشانه هایی که می گویند بایدن «شیفته» ایران است و در حال دوری از عربستان!

احمدی نژاد: بحث ترور من جدی است / مسائلی که اطلاع دارم را ضبط کرده ام و در چند جای مطمئن قرار داده ام

بازار خودرو سکته کرد / پژو ۲۰۶ تا ۵۲ میلیون، سمند ۱۴ میلیون، پژو ۴۰۵ تا ۱۵ میلیون و تیبا ۲۶ میلیون ارزان شد / پراید ۹۰ میلیونی هم خریدار ندارد

جو بایدن پیروز انتخابات معرفی شد / فاکس نیوز، آسوشیتدپرس، سی ان ان و ان بی سی این خبر را اعلام کرده اند / بیانیه ترامپ: نتیجه انتخابات هنوز قطعی نشده / پیشنهاد داماد ترامپ به او برای پذیرش شکست

استفتاء مهم ایت الله سیستانی در باره مراسم عزاداری امام حسین (ع)

ترامپ: ایران اگر کرم بریزد بلایی سرش می آوریم که تا حالا سابقه نداشته!

دانش‌آموز ممتاز تهرانی بعد از کنکور خودکشی کرد

جدول غیررسمی افزایش حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری / افزایش ۳۰ تا ۷۰ درصدی حقوق ها

مدیرعامل سایپا: خیال همه را از پراید راحت کردیم

ویدیو/ کتک زدن یک زن افغانستانی توسط مامور نیروی انتظامی

خواندنی ها
تاکید دولت چین به آموزش امنیت هوشمند

تاکید دولت چین به آموزش امنیت هوشمند

پیشگیری از ریزش مو در گیاهخواران

پیشگیری از ریزش مو در گیاهخواران

«اپ گالری» هواوی از رکورد ۵۳۰ میلیون کاربر فعال گذشت

«اپ گالری» هواوی از رکورد ۵۳۰ میلیون کاربر فعال گذشت

زیاد نشستن چه بلایی سر بدنتان می‌آورد

زیاد نشستن چه بلایی سر بدنتان می‌آورد

آخرین اخبار مهمترین عناوین روز

۷۰ درصد؛ سهم صدا و سیما از درآمد تبلیغات ورزشی / ۳۰ درصد، فدراسیون های ورزشی

مصادیق محتوای مجرمانه افزایش یافت؛ اضافه شدن «ارائه محتوای مستهجن و مبتذل به کودکان و نوجوانان» به این لیست

جزئیات ثبت نام داوطلبان انتخابات شوراهای اسلامی شهر / ۲۰ اسفند؛ آغاز ثبت‌نام از داوطلبان

وزیر کشور: وضعیت خوزستان از امروز «ویژه» اعلام شد/ دستگاه‌ها امکانات خود را به این استان سرازیر کنند

ترامپ: مطمئن نیستم کسی غیر از ما بتواند در انتخابات مقدماتی ۲۰۲۴ پیروز شود

شلیک مامور پلیس به تعقیب و گریز هالیوودی پراید پایان داد

تاجر معروف فرش، کلاهبردار از آب درآمد

«آوای متال» و «اخبار جهان» پیشتاز نامزد‌های جوایز تدوین صدا

تسهیلات مالیاتی برای «صورت زخمی» و ۲۱ پروژه سینمایی در کالیفرنیا

۷۰ درصد؛ سهم صدا و سیما از درآمد تبلیغات ورزشی / ۳۰ درصد، فدراسیون های ورزشی

مصادیق محتوای مجرمانه افزایش یافت؛ اضافه شدن «ارائه محتوای مستهجن و مبتذل به کودکان و نوجوانان» به این لیست

وزیر کشور: وضعیت خوزستان از امروز «ویژه» اعلام شد/ دستگاه‌ها امکانات خود را به این استان سرازیر کنند

ترامپ: مطمئن نیستم کسی غیر از ما بتواند در انتخابات مقدماتی ۲۰۲۴ پیروز شود

سنگنوردی بانوان از کوه سفید اصفهان به سالن ورزشی محدود شد

ارزش سهام عدالت، امروز ۱۲ اسفند ۹۹

شاخص کل بورس، امروز ۱۲ اسفند ۹۹

امکان دریافت وام بانکی برای همه صاحبان سهام عدالت فراهم شد

نمایندگان پارلمان اروپا: اتحادیه اروپا با استفاده از فرصت ریاست جمهوری بایدن، از الحاق کرانه باختری به اسرائیل جلوگیری کند

وضعیت آب و هوا، امروز ۱۲ اسفند ۹۹ / بارش‌های پراکنده در برخی استان‌ها / ورود سامانه بارشی جدید به کشور از پنجشنبه

وضعیت جاده‌ها و راه ها، امروز ۱۲ اسفند ۹۹ / آخرین روز انسداد آزادراه تهران-شمال و کندوان / برف و باران در جاده‌های ۷ استان

ربیعی: رفتن به لیست سیاه FATF صادرات و آوردن ارز به چرخه اقتصاد را با مشکل روبرو می کند؛ دوستان و همسایگان هم تمایل کار با ایران را از دست خواهند داد

ربیعی: آزادسازی پول های ایران در حال پیگیری است / بانک مرکزی با کره جنوبی و عراق توافقاتی انجام داده / استفاده از منابع به صورت تدریجی خواهد بود

خبر رفع تعلیق فدراسیون جودو صحت ندارد / فریب افکار عمومی به سبک وزارت ورزش و فدراسیون جودو

قیمت سکه پارسیان، امروز ۱۲ اسفند ۹۹

ربیعی: توافق با ‌آژانس پیام روشن حسن نیت ایران بود؛ منتظر گام متقابل اعضای برجام برای اثبات حسن نیت هستیم

مرکز آمار: ایران ۹.۲ میلیارد دلار بدهی خارجی دارد

مجلس برای اخذ مالیات از اینفلوئنسر‌ها ضرب‌الاجل دو ماهه تعیین کرد

قیمت دلار و یورو در بازار آزاد، امروز ۱۲ اسفند ۹۹

قیمت طلا و سکه، امروز ۱۲ اسفند ۹۹

گورباچف: بابت اصلاحات سیاسی و اقتصادی شرمنده‌ام اما برای تغییر حیاتی بود / این اصلاحات ممکن است باز هم رخ دهد

مردانی: کرونا بیشتر از طریق ذرات ریز معلق در هوا قابل انتقال است / سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده که احتمال انتقال ویروس از طریق سطوح بسیار کم است / کرونا از طریق غذا منتقل نمی‌شود

مرتضی نبوی، عضو مجمع تشخیص: برخی از کشورهای دوست ما می‌پرسند چرا به FATF نمی‌پیوندید؟ این کار را برای ما سخت تر می‌کند

معاونت حقوقی ریاست جمهوری: تصویب لوایح پالرمو و سی اف تی مستقل از موضوع FATF مورد وفاق قوای سه گانه بوده

محسن هاشمی: من و جهانگیری از کاندیداهای کارگزاران هستیم اما دیدگاه ها درباره کاندیداتوری ظریف مثبت تر است

معاون بانک مرکزی: مبادله رمز ارزها در کشور ممنوع است

شنیده شدن صدای انفجاردر جنوب عربستان سعودی / منابع محلی: پدافند هوایی یک موشک بالستیک را رهگیری و منهدم کرده

مجوز مجلس به دولت: برای پرداخت یارانه ها پول چاپ کنید

نماینده آمریکا در سازمان ملل: با همتای ایرانی دیدار نداشته‌ام

پنتاگون: ارزیابی هایمان نشان می دهد در حمله به سوریه یک نفر کشته و دو نفر زخمی شده اند / روابط واشنگتن با ریاض تغییر نخواهد کرد

آرشیو
وبگردی

جدیدترین واکنش علی کریمی پس از انتخابات فدراسیون فوتبال/عکس

واکنش سارا خوئینی‌ها به حواشیِ یک استوری

قتل هولناک در حمایت از برادر

بازیگری که پس از مرگ برنده جایزه گلدن گلوب شد

تیپ خفن بازیگر زن مشهور ایرانی در یک اقدام ممنوعه / در یکی از خیابان های تهران

یکتا ناصر با تیپ دهه شصتی درکنار خانواده اش

استوری پسر ۲۲ ساله کرمانی قبل از خودکشی

کشف جسد ۲جوان در جنگل النگدره گرگان

نه، آقای حسینی، شترسواری دولا دولا نمی‌شود

دردِ دل‌های مهوش وقاری، درباره بستری شدن محسن قاضی‌مرادی

9 جراحی عجیب برای شبیه شدن به ایوانکا ترامپ + عکس

حمایت محسن چاوشی از شهاب حسینی

  • صفحه نخست
  • اخبار انتخابات ۱۴۰۰
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • آی تی و فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • |
  • ارتباط با ما
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیکی
  • |
  • نظرسنجی
  • |
  • جستجو
  • |
  • آرشیو
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انتخاب است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید : "ایران سامانه"
کد خبر: ۵۹۸۱۷۳
تاریخ انتشار: ۴۵ : ۱۵ - ۰۶ بهمن ۱۳۹۹
اقتصاد >> داخلی
پ
مهدی پازوکی، استاد اقتصاد، در گفتگو با «انتخاب»:

اینکه مجلس دائم به صداوسیما پول بیشتری می‌دهد یعنی نگران انتخابات ۱۴۰۰ است / مجلس اگر می‌خواهد مشکلات اقتصادی را حل کند، چرا معافیت‌های مالیاتی را لغو نمی‌کند؟

آقایان دنبال افزایش نرخ دلار هستند و ادعا می‌کنند که این تفاوت نرخ را به صورت یارانه بین مردم تقسیم می‌کنیم. مگر چه موفقیتی در دوره قبلی یارانه حادث شد که دوباره به دنبال این رویکرد هستید، جز آنکه این روزها در آستانه انتخابات قرار داریم؟
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

یک کارشناس اقتصادی در واکنش به افزایش چندباره بودجه صداوسیما در مجلس، گفت: شما به تلویزیون پول می‌دهید تا بتوانید در آن به دولت و رقیب به راحتی فحش بدهید و توهین کنید و اتهام بزنید. امروز تندرو‌ها واقعا نگران هستند و فهمیدند که اگر ارز ارزان شود و اقتصاد کشور ثبات پیدا کند و برجام احیا شود، حتی با کمک شورای نگهبان هم شانسی برای پیروزی در انتخابات ۱۴۰۰ نخواهند داشت.

مهدی پازوکی در گفتگو با «انتخاب» و در پاسخ به این پرسش که چرا مصوبات و پیشنهادات اقتصادی مجلس همچون افزایش چندباره بودجه سازمان صداوسیما با شعار‌های اقتصادی آن در تعارض و تناقض است، گفت: دلیل اصلی این تناقض، آن است که رویکرد مجلس کاملا سیاسی و جناح است. آن‌ها با یک روش و منش انتخاباتی و جناحی تصمیم به حمایت از صداوسیما گرفتند و ما نتایج این حمایت‌ها را کمابیش در همین مدت در برنامه‌های صداوسیما نیز شاهد بودیم.

این کارشناس اقتصادی افزود: اینکه افرادی در برنامه‌های زنده تلوزیون حضور یافته و رسما و صراحتا به دولت توهین کرده و مقامات دولت را در مظان اتهامات سنگین مثل رانت و فساد قرار می‌دهند، نشان می‌دهد که آنان درصدد آن هستند که از طریق این سازمان فضای کشور را دچار ناامیدی و یاس کنند. اخیرا یک جوانی از نمایندگان تهران در مجلس در یکی از برنامه‌های صداوسیما حاضر شده بود که من بعد از شنیدن ادبیات و بیان ایشان به حال مردم تهران قبطه خوردم. اینکه یک روزی افرادی، چون بازرگان، هاشمی رفسنجانی و ... نماینده مردم تهران بودند و حالا چه افرادی قرار است نماینده مردم تهران در مجلس باشند! این افراد حتی اخلاق اسلامی هم ندارند.

این اقتصاددان ادامه داد: متاسفانه سازمان صداوسیما کاری کرده که مردم ایران نه تنها برنامه‌های سیاسی و تحلیلی آن را دنبال نمی‌کنند، بلکه رغبتی برای تماشای برنامه‌های سرگرمی و فیلم و سریال آن را هم ندارند. مردم رفته رفته اسم بازیگران و هنرمندان ایرانی فعال در صداوسیما را فراموش کرده‌اند و این در حالی است که در همین مدت، سریال‌ها، فیلم‌ها، بازیگران و هنرمندان ترکیه‌ای نزد مردم محبوبیت بدست آوردند و ترکیه از همین طریق فرهنگ خودش را به کشور ما صادر کرده است.

پازوکی خاطرنشان کرد: زمانی در همین صداوسیما برنامه‌های مناظراتی برگزار میشد و نظرات مختلف بیان می‌شدند، ولی حالا یک نماینده جوان تهران که سابقا در جریان سخنرانی ریس جمهوری در یکی از دانشگاه‌های تهران اقدام به درگیری با دانشجویان کرده بود، خیلی راحت از ترببونی که قرار است برای مردم باشد، با ادبیات و علم نادرست و پراشتباه علیه دولت حرف می‌زند و کسی به او کاری ندارد. قطعا در چنین شرایطی مشخص است که چرا مجلس باید اینگونه و چندباره بودجه صداوسیما را افزایش بدهد و اتفاقا همان نماینده جوان یکی از اعضای کمیسیون تلفیق بودجه باشد.

این کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه مجلس یازدهم بار‌ها شعار و وعده حل مشکلات اقتصادی داده، ولی هیچ اقدامی در این راستا انجام نداده است، گفت: شما به تلوزیون پول می‌دهید تا بتوانید در آن به دولت و رقیب به راحتی فحش بدهید و توهین کنید و اتهام بزنید. امروز تندرو‌ها واقعا نگران ۱۴۰۰ هستند و فهمیدند که اگر ارز ارزان شود و اقتصاد کشور ثبات پیدا کند و برجام احیا شود، حتی با کمک شورای نگهبان هم شانسی برای پیروزی در انتخابات ۱۴۰۰ نخواهند داشت. واقعیت این است که این‌ها دنبال منافع ملی و خدمت به مردم نیستند و در این مسیر صداوسیما را نیز با خود همراه کرده‌اند.

این استاد دانشگاه افزود: امروز تریبون صداوسیما در اختیار تندروترین افراد جریان اصولگرایی است؛ بنابراین دلیل اینکه مجلس در چند نوبت بودجه صداوسیما را افزایش داده است و اخیرا در نظر گرفته که یک درصد از بودجه عمرانی کشور را در اختیار صداوسیما قرار بدهد، کاملا مشخص است. امروز شبکه سه صداوسیما به یکی از تریبون‌های اصلی جریان‌های تندرو بدل شده است. این شبکه حتی حاضر به حضور چهره‌ای مانند فردوسی پور که محبوب دل مردم است، نیست، آن به هم به جرم آنکه از جریان‌های تندرو تبعیت نکرده است.

پازوکی با بیان اینکه اگر این نگاه و رویکرد افراطی و تندروی در انتخابات آینده پیروز شود، کشور با مشکلات اساسی و بزرگ اقتصادی مواجه شده و از نظر اقتصادی کشور کاملا دچار وابستگی کامل به قدرت‌های اقتصادی جهان خواهد شد، گفت: متاسفانه امروز در کشور ما اقتصاد در خدمت سیاست قرار گرفته است و در چنین شرایطی تندرو‌ها علاقه ندارند که مردم به رفاه و آسایش اقتصادی برسند. این در حالی است که در دوران انقلاب هیچ کسی به دنبال گسترش، فقر، ظلم و فساد نبود که امروز شاهد آن هستیم.

وی با بیان اینکه مجلس یازدهم رویکرد کاملا جناحی و سیاسی دارد، گفت: اگر نمایندگان مجلس واقعا به دنبال حل مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم هستند، چرا معافیت‌های مالیاتی را لغو نمی‌کنند تا همه مشمول مالیات شوند و در این میان هرکسی درآمدش بیشتر بود، ملزم به پرداخت مالیات و هرکسی کمتر بود، تحت پوشش کمیته امداد قرار بگیرد؟ اگر این مجلس راست می‌گوید چرا هزینه‌های اضافی را از دولت برنمی‌دارد و به بخش خصوصی اجازه فعالیت نمی‌دهد؟ اگر مجلس راست می‌گوید چرا سری به مدارس مناطق محروم نمی‌زند؟

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه مجلس باید اصلاح ساختار بودجه را از خودش شروع کند، گفت: ساختمان مجلس رفته رفته به میدان شهدا نزدیک می‌شود، ولی چرا در این دوران گذشته تا امروز هیچگاه مجلس به فکر تنظیم بودجه خودش نبوده است؟ دلیل همه این اتفاقات روشن است؛ واقعیت این است که مجلس دنبال منافع جناحی و سیاسی خودش بوده و هیچ نگاهی به مشکلات مردم ندارد. وگرنه دلیلی برای افزایش بودجه صداوسیما وجود ندارد. همین سازمان صداوسیما می‌تواند با یک برنامه‌ریزی مشخص و صرفا با تکیه بر آگهی و تبلیغات خودش اداره شود. سوال این است که چرا درآمد صداوسیما به صورت کامل و دقیق منتشر نمی‌شود؟ چرا تلویزیون اجازه شفافیت و روشنگری به هچکسی نمی‌دهد؟

این اقتصاددان، گفت: لایحه بودجه دولت اگرچه ایراداتی داشت، ولی در مجموع و در بسیاری از موارد بسیار بهتر از طرح مجلس است. آقایان دنبال افزایش نرخ دلار هستند و ادعا می‌کنند که این تفاوت نرخ را به صورت یارانه بین مردم تقسیم می‌کنیم. مگر چه موفقیتی در دوره قبلی یارانه حادث شد که دوباره به دنبال این رویکرد هستید، جز آنکه این روز‌ها در آستانه انتخابات قرار داریم؟

پازوکی تصریح کرد: این مجلس صرفا با مصوبات اقتصادی خودش دنبال حفظ منافع جریان خودش است و در این مسیر سعی می‌کند، اهداف خودش را محقق کند. جالب اینجاست که این مجلس در موضوعاتی مانند برجام و FATF همصدا با تندرو‌های آمریکایی شده است. وگرنه همین نمایندگان مجلس یکبار پاسخ بدهند که چرا بعد از برجام و رفع تحریم‌ها دولت یازدهم برای اولین بار در تاریخ جمهوری اسلامی توانست، نرخ تورم را تک رقمی کند؟ ثبات اقتصادی در آن دوران باعث اقبال عمومی از آقای روحانی شد و آنان نمی‌خواهند که این اتفاق دوباره تکرار شود.

این کارشناس اقتصادی اظهارکرد: همین امروز اکثریت اصولگرایان در مجمع تشخیص مصلحت نظام با رد FATF خواستن در آستانه بازگشت احتمالی آمریکا به برجام، این پیام را به جهان مخابره کنند که ایران از ارتباط با جهان استقبال نمی‌کند و خواهان روابط گسترده با جهان نیست. همین آقایان با افتخار در تلویزیون اعلام کردند که ما مجبور هستیم به دلیل عدم تایید FATF پول بیشتری را پرداخت کنیم. این پول مگر بر کسی جز تاجران ایرانی تحمیل می‌شود؟ همه این اتفاقات دارای کد‌های مشترکی است. کم اینکه آقای حدادعادل هم اخیرا اعلام کردند که در انتخابات آینده به دولتی مانند مجلس کنونی نیاز داریم!

وی با بیان اینکه مخالفت مجلس با مذاکره و برجام نشان دهنده یک رویکرد کاملا سیاسی و جناحی است، گفت: ایران در تاریخ کهن خودش هرجایی مذاکره کرده به موفقیت رسیده است، ولی همین نمایندگان مجلس در صدد رفتار‌های تنش‌زا هستند که دقیقا این رفتار مورد پسند حکومت‌های مخالف جمهوری اسلامی است. جالب اینجاست که همین آقایان به راحتی ویزا اروپا و آمریکا را دارند، ولی به خودشان لقب انقلابی و ضدآمریکایی داده و دیگران را طرفدار آمریکا می‌خوانند!

رازیانه د
رومیس د
ارسال به تلگرام
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
  • صفحه نخست
  • اخبار انتخابات ۱۴۰۰
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • آی تی و فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • |
  • ارتباط با ما
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیکی
  • |
  • نظرسنجی
  • |
  • جستجو
  • |
  • آرشیو
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انتخاب است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید : "ایران سامانه"