دوشنبه ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۱ | Monday, 16 May 2022
  • ارتباط با انتخاب
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیک
  • |
  • نظرسنجی
دوشنبه ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۱ | Monday, 16 May 2022
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • گردشگری
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
جستجو
ویدئو جدیدترین اخبار پربیننده ترین
لایو خبر عکس خواندنی ها اخبار ویژه
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • گردشگری
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • ارتباط با انتخاب
  • پیوندها
  • آب و هوا
  • اوقات شرعی
  • مجله الکترونیک
  • نظرسنجی
  • آرشیو
ویدیو / چرا ارتش روسیه ضعیف از آب درآمد؟ + زیرنویس فارسی

ویدیو / چرا ارتش روسیه ضعیف از آب درآمد؟ + زیرنویس فارسی

ویدیو / عادل فردوسی پور: با رفتن هر ایرانی از کشور، انگار یک خنجر به قلب من وارد می‌کنند

ویدیو / عادل فردوسی پور: با رفتن هر ایرانی از کشور، انگار یک خنجر به قلب من وارد می‌کنند

ویدیو / حضور «مسی» در شهر جده عربستان

ویدیو / حضور «مسی» در شهر جده عربستان

ویدیو / سفر غیرمنتظره سناتورهای آمریکایی به کی‌یف

ویدیو / سفر غیرمنتظره سناتورهای آمریکایی به کی‌یف

ویدیو / نیویورک، امریکا؛ پخش زنده تیراندازی مرگبار نژادپرستانه

ویدیو / نیویورک، امریکا؛ پخش زنده تیراندازی مرگبار نژادپرستانه

ویدیو / قابلیت حیرت انگیز جدید گوگل: جستجو در دنیای واقعی!

ویدیو / قابلیت حیرت انگیز جدید گوگل: جستجو در دنیای واقعی!

کد خبر: ۵۹۸۴۲۲
تاریخ انتشار: ۵۳ : ۱۸ - ۰۷ بهمن ۱۳۹۹
سیاست >> سیاست داخلی
پ

کدخدایی: رعایت قانون از سوی شورای نگهبان عامل افزایش مشارکت مردم است

سخنگوی شورای نگهبان اهمیت توجه به جذب مشارکت حداکثری مردم در انتخابات را یادآور شد و افزود: در بحث مشارکت مردم در انتخابات باید ارزیابی کنیم که سهم مباحث اقتصادی و معیشتی چند درصد است و باید آن را احصا کرده و مدنظر قرار گیرد. کدخدایی، رعایت قانون از سوی شورای نگهبان و وزارت کشور را عاملی جهت افزایش مشارکت مردم در انتخابات برشمرد و گفت: اگر در جایی هم قانون اشکال دارد باید این اشکال برطرف شود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 سخنگوی شورای نگهبان گفت: وظیفه ما رعایت مُرّ قانون و رعایت بی‌طرفی است و نمی‌توانیم بگوییم این جناح و آن جناح ارجح‌تر است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان، آیین تکریم و معارفه سرپرست قدیم و رئیس جدید دفتر نظارت و بازرسی انتخابات استان امروز ۷ بهمن‌ماه با حضور عباسعلی کدخدایی عضو حقوقدان و سخنگوی شورای نگهبان و همچنین مسئولان ارشد استان فارس همچون نماینده رهبر معظم انقلاب، استاندار و سرپرستان دفاتر ۱۵ گانه دفتر نظارت در سطح استان برگزار شد.

کدخدایی در این نشست ضمن قدردانی از حضور مسئولان ارشد استان فارس، یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی که برای پیروزی انقلاب اسلامی جان خود را فدا کردند و همچنین یاد سردار سرافراز اسلام، سردار دل‌ها، شهید سلیمانی و شهید فخری‌زاده و علمایی نظیر مرحوم آیت‌الله یزدی، آیت‌الله مؤمن، آیت‌الله شاهرودی و آیت‌الله مصباح یزدی که سهم بزرگی در پیروزی نهضت امام و بعد از انقلاب هم سهم بزرگی برای انجام وظایف دینی و تربیت شاگردان داشتند را گرامی داشت.

وی افزود: اگر بگوییم تمام این‌ها را از برکت وجود یک فرد الهی مانند امام خمینی (ره) داریم، اغراق نکرده‌ایم و در واقع این راهی بود که امام راحل برای همه ما ترسیم و چراغی روشن کردند که تبدیل به نهضت و انقلاب اسلامی شد و بعد از آن هم این نظام به لطف خدا و با پشتیبانی مردم، مرز چهل سالگی را پشت سر گذاشت.

سخنگوی شورای نگهبان نگاه امام را یک نگاه راهبردی توصیف کرد که با استفاده از آموزه‌های اسلامی برای ملت ایران ترسیم کردند و سپس ادامه داد: امام راحل مصداق دقیق «مَنْ خَافَ مَقَامَ رَبِّهِ» و یک انسان خود ساخته‌ای بودند که همه وجودش برای خداوند بود و با خودسازی که انجام داده بودند، توانست مردم را هدایت کند و نهایتاً وظیفه دینی خویش را انجام دادند و به همین دلیل انقلاب اسلامی مردم ایران یک انقلاب دینی و الهی شد و با آنچه که در کشورهای دیگر اتفاق می‌افتد، متفاوت بود.

وی با بیان اینکه مردم امام خمینی(ره) را باور کردند و همراه ایشان بودند، گفت: قبل از انقلاب اسلامی گروه‌های مختلف مبارز داشتیم که آوازه آنها نه تنها در ایران بلکه در خارج از کشور هم پیچیده بود اما موفقیتی نداشتند. شاید برای امثال ما که جوانان آن دوران هم بودیم، خیلی انگیزه‌های خوبی هم وجود داشت و مبارزه مسلحانه برای جوانان بسیار جاذبه داشت اما امام خمینی هیچ‌گاه مبارزه مسلحانه‌ای را شروع نکردند و تمام تکیه‌شان بر مردم بود و در نهایت هم با حضور مردم و هدایت الهی امام(ره) و راهنمایی صحیح ایشان، انقلاب اسلامی پیروز شد.

کدخدایی با تصریح اینکه امام راحل تعابیر زیادی برای انقلاب اسلامی مطرح کردند، یکی از این تعابیر را استقلال برشمرد و گفت: با کلیدواژه استقلال، انقلاب اسلامی راه خود را طی کرد تا به پیروزی رسید. البته استقلال از یک سو به مفهوم زیربار ظلم نرفتن، نفی استعمار، نفی استثمار، نفی ظلم رژیم طاغوت و از طرف دیگر خودکفایی در همه ابعادی که آثارش را تاکنون مشاهده می‌کنیم و بیشتر هم خواهیم دید.

عضو حقوقدان شورای نگهبان ادامه داد: امام معتقد بودند که نفی استعمار باید صورت گیرد ولی از آن طرف نیز باید خودکفایی در حوزه اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی انجام شود تا بتوانیم راه خود را ادامه دهیم.

سخنگوی شورای نگهبان تصریح کرد: طبیعتاً امروز ممکن است گاهی اوقات انتقادهایی هم از سوی برخی از جوانان و کسانی که دوره قبل از انقلاب را ندیدند، باشد و ممکن است این انتقادات هم درست باشد و کم کاری من و امثال من موجب این انتقادات شده باشد، این مسئله اشکالی ندارد اما وقتی بخواهیم قبل و بعد از انقلاب را مقایسه کنیم، فاصله بسیار زیادی مشاهده خواهیم کرد.

وی با تأکید بر اینکه امام خودباوری را در میان ملت ایران ایجاد کرد و آن زنجیرهایی که به دست و پای مردم ما توسط رژیم طاغوت و کشورهای استعماری بسته شده بود، را باز کرد، گفت: دولت‌هایی که بعد از انقلاب اسلامی بر روی کار آمدند، همگی در جهت تعالی و رشد کشور حرکت کردند و کم و بیش در این زمینه حرکت داشته‌اند اما اصلاً نمی‌توانیم وضعیت موجود را با قبل از انقلاب و زمان طاغوت مقایسه کنیم.

استاد حقوق دانشگاه تهران به شرایط اوایل پیروزی انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: ۸ سال جنگ تحمیلی به مردم ایران تحمیل شد و همه کشورهای بزرگ و کوچک پشت صدام آمدند اما یک وجب از خاک ما به برکت خون شهدا و با تدابیر امام راحل کم نشد و بعد از امام هم با تدابیر رهبر معظم انقلاب این راه ادامه دارد.

کدخدایی در ادامه به نقش محوری ایران در مبارزه با داعش اشاره کرد و افزود: جمهوری اسلامی ایران توانست با کمک به کشورهایی مانند سوریه و عراق که بیش از۷۰ درصد خاک آن‌ها در تصرف تروریست‌های داعش بود، این مناطق را آزاد کند.
سخنگوی شورای نگهبان تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران علی‌رغم همه فشارها و مسائلی که داشت، وظیفه خود می‌دانست که کشورهای حامی مقاومت را حمایت کند و بالاخره سردار شهید سلیمانی پایان داعش را اعلام کرد آن هم با وجود تمام تحریم‌ها و مشکلات که البته این‌ها نعمت‌های کمی نیستند.

وی در عین حال با پذیرش اینکه مشکلاتی وجود دارد و باید سعی کرد این مشکلات را برطرف کنیم، گفت: اگر جایی فساد و ناکارآمدی وجود دارد، باید با آن برخورد کرد و هیچکس با این موارد موافق نیست. در رأس این نظام فردی مانند حضرت امام خمینی بوده است و امروز همان مسیر هم توسط رهبر معظم انقلاب ادامه می‌یابد.

کدخدایی با تأکید دوباره بر مبارزه با فساد و مسئولان ناکارآمد گفت: باید عدالت، محور کارها باشد و این همان فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی است که هم در سخنرانی رسمی و هم در قالب سیاست‌ها اعلام فرموده‌اند و باید در قالب قانون اجرا شوند و این مسیری است که باید ادامه پیدا کند.

عضو حقوقدان شورای نگهبان در بخش دیگری از سخنان خود به بحث انتخابات اشاره کرد و آن را یکی از دستاوردهای بزرگ جمهوری اسلامی برشمرد و گفت: قبل از انقلاب، به هیچ عنوان انتخابات نداشتیم اما بعد از انقلاب و در نظام جمهوری اسلامی مردم محور شدند.

وی با تأکید بر اینکه انتخابات در این نظام یک امر فرمایشی نبوده و نیست و از روز اولی که مردم به نظام جمهوری اسلامی رأی دادند، تاکنون همین مردم پای صندوق‌ها بوده‌اند، گفت: تاکنون دشمن هر کاری کرده که مردم را از این نظام جدا کند، موفق نشده البته نباید به این مسئله اکتفا کنیم و باید همچنان این مسیر را ادامه دهیم تا حضور مردم را همواره حفظ کنیم.

کدخدایی خواستار شناسایی و رفع عواملی که موجب کاهش حضور مردم در انتخابات می‌شود، شد و گفت: اگر مشکل در حوزه‌های اقتصادی است، مسئولان اجرایی تلاش بیشتری کند و اگر در حوزه‌های دیگری هم مشکلاتی وجود دارد، حتما آنها بررسی و مرتفع شوند.

وی بر ضرورت حفظ و پاسداری از نظام جمهوری اسلامی تأکید کرد و گفت: امروز مردم به راحتی و با خواست خودشان به پای صندوق‌های رأی می‌روند و کسی به آن‌ها نمی‌گوید که به چه کسی رأی دهید، در صورتی که در برخی از کشورها اگر مردم در انتخابات حضور نیابند، جریمه می‌شوند.

سخنگوی شورای نگهبان با تأکید بر اینکه انتخابات بعد از انقلاب و در زمان جمهوری اسلامی مفهوم پیدا کرد، گفت: البته شرایط انتخابات در زمان اوایل انقلاب با امروز متفاوت بود چرا که وحدت سیاسی بیشتری وجود داشت و گروه‌ها کمتر پراکنده بودند اما امروز فعالیت گروه‌ها و احزاب بیشتر شده و نیاز است که قوانین کارآمدتری داشته و روش‌های بهتری را برای جذب مشارکت حداکثری مردم در انتخابات فراهم کنیم.

کدخدایی با بیان اینکه اگر در نظام انتخاباتی ما اشکالاتی وجود دارد، باید آن را برطرف کنیم، گفت: انتخابات در همه دنیا یک کنش عظیم سیاسی و اجتماعی است و مردم با تشخیص و شناخت خودشان در آن حضور می‌یابند لذا لازم است که مشکلات آن برطرف شود.

وی این نکته را متذکر شد که شورای نگهبان ناظر قوانین است و پاسخگوی همه چیز نیست و نمی‌توان همه مسائل را با ابزار وزارت کشور و شورای نگهبان تنظیم کرد زیرا اکنون رقابت‌ها سیاسی شده و مفهوم دیگری پیدا کرده و باید به سراغ ابزارهای دیگر برویم. شاید لازم باشد جایگاه احزاب را بهتر تعریف کنیم.

عضو حقوقدانان شورای نگهبان ادامه داد: بخشی از وظایفی که ما داریم و اشکالاتی که ممکن است ایجاد شود، شاید مربوط به احزاب باشد و باید این قضیه ساماندهی شود تا بتوانیم پاسخگوی نیازهای مردم باشیم.

کدخدایی اظهار کرد: گاهی اوقات مشاهده می‌کنیم شورای نگهبان از هر دو طرف مورد اعتراض است که چرا فلانی تأیید شد یا فلانی تأیید نشد و گروهی می‌گویند تأیید باید انجام شود و برخی دیگر برخلاف آن نظر دارند در صورتی که شورای نگهبان قانون انتخابات دارد و باید در چارچوب قانون اساسی حرکت کند و وظیفه ما هم رعایت مر قانون و رعایت بی‌طرفی است و نمی‌توانیم بگوییم این جناح و آن جناح ارجح‌تر است.

وی اهمیت توجه به جذب مشارکت حداکثری مردم در انتخابات را یادآور شد و افزود: در بحث مشارکت مردم در انتخابات باید ارزیابی کنیم که سهم مباحث اقتصادی و معیشتی چند درصد است و باید آن را احصا کرده و مدنظر قرار گیرد.

سخنگوی شورای نگهبان بیان کرد: گاهی اوقات از ما خواسته می‌شود که خلاف قانون عمل کنیم، به عنوان مثال در انتخابات مجلس گفتند که موارد رد صلاحیت افراد را اعلام کنیم در صورتی که قانون چنین اجازه‌ای به ما نداده بلکه قانون مقرر کرده است که باید این موارد به صورت محرمانه به افراد ارائه شود.

کدخدایی، رعایت قانون از سوی شورای نگهبان و وزارت کشور را عاملی جهت افزایش مشارکت مردم در انتخابات برشمرد و گفت: اگر در جایی هم قانون اشکال دارد باید این اشکال برطرف شود.

وی با بیان اینکه هماهنگی‌ها و ارتباطات نزدیکی با وزارت کشور داریم، گفت: جلسات کارشناسی با حضور کارشناسان وزارت کشور و شورای نگهبان در این زمینه برگزار می‌شود و مباحث مطرح می‌شود تا بتوانیم کارشناسی‌تر عمل کنیم.

کدخدایی با تأکید بر اینکه شورای نگهبان ناظر نهایی است و قانون اساسی این وظیفه را به عهده این شورا گذشته‌ است، گفت: اگر جایی اشکالی وجود دارد که به آن نظارت اخلال ایجاد می‌کند، طبیعتاً نظر شورای نگهبان حاکم است. البته ممکن است مسئولان اجرایی نظراتی داشته باشند که می‌توانیم این نظرات را در جلسات کارشناسی مورد بحث و بررسی قرار دهیم.

سخنگوی شورای نگهبان در بخش پایانی سخنان خود از فعالیت ۴ ساله حسن جوکار در کسوت سرپرست دفتر نظارت و ارزیابی شورای نگهبان در سطح استان فارس قدردانی کرد و گفت: سابقه همکاری خوبی در انتخابات گذشته از سوی مسئولان ارشد استان با دفتر نظارت و بازرسی بر انتخابات داشتیم که جای قدردانی دارد و امیدواریم این همکاری‌ها در دوره سرپرست جدید نیز ادامه داشته باشد.

 

در ادامه این مراسم، آیت‌الله لطف‌الله دژکام، نماینده رهبر معظم انقلاب در فارس و امام جمعه شیراز نیز با بیان اینکه رهبر عظیم الشأن انقلاب بسیار زمان‌شناس و موقعیت‌شناس هستند، ابلاغ بیانیه گام دوم انقلاب از سوی معظم له را مصداق این ویژگی‌ها برشمرد و گفت: در این بیانیه رهبر معظم فرمودند در گام دوم عرصه وسیعی برای خودسازی، جامعه‌پردازی و تمدن‌سازی به وجود آمد که باید این کارها را انجام دهیم.

وی با بیان اینکه در مرحله تمدن‌سازی عقب نیستیم و کار مرحله به مرحله جلو می‌رود، گفت: گاهی اوقات این پرسش مطرح می‌شود که تقسیم کار چگونه انجام می‌شود و چه کسی باید در کجا تصمیم بگیرد که باید اینها بر مبانی خودش استوار شود.

آیت‌الله دژکام، وظیفه شورای نگهبان را در این زمینه سنگین توصیف کرد و گفت: باید آموزش‌های لازم انجام شود تا هر کسی آگاهانه وارد انتخابات شود.

امام جمعه شیراز با تأکید بر اینکه در عرصه مدیریت اخلاق و توانمندی مدیر بسیار کارساز است گفت: همه ما در هر جایی که مسئولیتی داریم باید بدانیم که زیر ذره‌بین الهی قرار داریم و باید جواب دهیم. امیدواریم به آن نقطه مورد نظر خود برسیم و انسان‌هایی باشیم که در چارچوب خواست خدا عمل کنیم.

عنایت‌الله رحیمی، استاندار فارس هم در این نشست با تأکید بر اینکه انقلاب اسلامی ایران هیچگاه وابسته به یک جناح و شخص نبوده است، گفت: همگی این اعتقاد داریم که ضامن این انقلاب و حافظ آن حضرت بقیه الله الاعظم(عج) است و حتماً مسیر تکاملی خود را طی می‌کند.

وی با تصریح اینکه امروز نظام جمهوری اسلامی دستاوردهای بسیار خوب و شگرفی در ابعاد مختلف استانی، منطقه‌ای، ملی و بین‌المللی دارد، گفت: شرایط امروز اصلاً قابل قیاس با قبل از انقلاب نیست و آمارها چنین چیزی را ثابت می‌کنند و انتخابات هر ۴ سال یک‌بار در چارچوب قانون اساسی برگزار می‌شود.

رحیمی در ادامه با ذکر این نکته که شورای نگهبان مورد اعتماد مردم و نظام بوده و پاسدار فرایند انتخابات است، گفت: شورای نگهبان همواره تلاش کرده تا بر مبنای قانون و شرع عمل کند و همیشه هم در این زمینه اثرگذار بوده است.

استاندار فارس، وظیفه دستگاه‌های اجرایی را در برگزاری انتخابات یادآور شد و گفت: وظیفه ما در این راستا اجرای انتخابات سالم، ایمن و با امنیت است که حتماً در انتخابات آینده هم این نکات را رعایت خواهیم کرد.

وی با تأکید بر اینکه باید راهکارهای مختلفی برای جذب مشارکت حداکثری مردم انجام دهیم، گفت: یکسری اقدامات باید انجام دهیم تا مردم امیدوارتر به آینده و پرشورتر و با نشاط تر به عرصه انتخابات ورود پیدا کنند و قطعاً با تلاش و کار انتخابات خوبی خواهیم داشت.

همچنین در این مراسم حسن جوکار، سرپرست سابق دفتر نظارت و بازرسی شورای نگهبان در استان فارس هم با ذکر این نکته که ۴ سال در این مرکز مشغول به خدمت بوده است، گفت: خدا را شاکرم که توانسته‌ام در طول ۴۰ سال انقلاب اسلامی، مسئولیت‌هایی هم در شورای نگهبان داشته باشم که البته تجربه بسیار خوبی بود.

وی با تأکید بر اینکه مسئولیت شورای نگهبان را آگاهانه پذیرفتم و کارها را با مشورت و هماهنگی دوستان انجام می‌دادیم، گفت: باید تلاش کنیم تا محور کلیه فعالیت‌های حبل‌الله و وحدت و رویش باشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد عباس‌زاده جهرمی، سرپرست جدید دفتر نظارت و ارزیابی شورای نگهبان استان فارس هم به‌عنوان آخرین سخنران این نشست ضمن قدردانی از فعالیت‌های انجام شده در این دفتر، بر لزوم روند وحدت و همگرایی با نهادهای مختلف استان به خصوص در بحث انتخابات

تأکید کرد و گفت: برنامه‌ریزی‌های خود را مبتنی بر وحدت و انسجام انجام خواهیم داد.

در پایان این نشست نیز از زحمات ۴ ساله حسن جوکار قدردانی و حجت‌الاسلام والمسلمین محمد عباس‌زاده جهرمی به‌عنوان سرپرست جدید دفتر نظارت و ارزیابی شورای نگهبان استان فارس معارفه ش

لینک کوتاه
ارسال به تلگرام
بازید از صفحه اول ارسال به دوستان نسخه چاپی
گزارش خطا
0
وب گردی
کدام بسته اینترنتی بهتر است؟!

کدام بسته اینترنتی بهتر است؟!

چه کسی مانع استعفای یحیی پس از قهرمانی استقلال شد؟

چه کسی مانع استعفای یحیی پس از قهرمانی استقلال شد؟

حمله «فرهیختگان» به حسن فتحی: ضعف قصه را با دیالوگ‌های جنسی جبران می‌کنید!

حمله «فرهیختگان» به حسن فتحی: ضعف قصه را با دیالوگ‌های جنسی جبران می‌کنید!

مهران مهام: نتوانستیم جواد عزتی را با بودجه صداوسیما نگه داریم

مهران مهام: نتوانستیم جواد عزتی را با بودجه صداوسیما نگه داریم

آخرین وضعیت رضا رویگری پس از ترخیص از کهریزک

آخرین وضعیت رضا رویگری پس از ترخیص از کهریزک

حسودی همسر ترامپ به همسر بایدن

حسودی همسر ترامپ به همسر بایدن

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر:
رپورتاژ / تریبون 2
تصاویر
۱/۴
۱/۴
تصاویر: جشنواره گل و گلاب

تصاویر: جشنواره گل و گلاب

۲/۴
تصاویر: مارال های آینالو جنگل های ارسباران

تصاویر: مارال های آینالو جنگل های ارسباران

۳/۴
تصاویر: خشکسالی در حوضه رود کرخه

تصاویر: خشکسالی در حوضه رود کرخه

۴/۴
تصاویر: هفدهمین شب بازیگر

تصاویر: هفدهمین شب بازیگر

رپورتاژ / تریبون 2
ببینید!

ویدیو / وریا غفوری در پایان دیدار با فولاد: این حق مردم ایران است که سعادتمند زندگی کنند

ویدیو / کانال سوئز چگونه دنیا را تغییر داد؟ +زیرنویس فارسی

ویدیو / فرزند دیکتاتور بدنام فیلیپین چگونه در کمال تعجب انتخابات را برد؟ +زیرنویس فارسی

تماشا کنید: انقلابی های نئولیبرال! / دولت چگونه در حال پیاده سازی مدل شیلی در ایران است؟ / آش شله قلمکار تیم اقتصادی رئیسی

ویدیو / جشن قهرمانی بازیکنان استقلال پس از شکست پرسپولیس مقابل سپاهان

ویدیو / واکنش رشیدپور به ادعای ضرر ۷۰ میلیونی یک خودروساز: به درک، نسازید!

ویدیو / انتقال اجساد نظامیان روسی به کی‌یف با قطارهای یخچال‌دار

آرشیو
رپورتاژ / تریبون 2
پربازدیدها
روز هفته ماه سال

فرزند بریتنی اسپرز و سام اصغری سقط شد

قیمت دلار در صرافی‌های بانکی، امروز ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۱

تماشا کنید: انقلابی های نئولیبرال! / دولت چگونه در حال پیاده سازی مدل شیلی در ایران است؟ / آش شله قلمکار تیم اقتصادی رئیسی

آیت‌الله فاطمی‌نیا درگذشت

قیمت انواع برنج ایرانی و خارجی در بازار / دم سیاه به ۱۱۵ هزار تومان رسید، پاکستانی ۴۳ هزار تومان

اجرای یک نمایش در قم به دلیل حجاب تماشاگران و رنگ چتر توقیف شد

بن بست در مذاکرات احیای برجام واقعا شکسته است؟ / رضا نصری تحلیلگر سیاست خارجی پاسخ می دهد

آغاز فعالیت سامانه یکپارچه فروش خودرو از امروز/ ثبت‌نام خرید خودرو از ۲۷ اردیبهشت

خداحافظی سحر قریشی از سینما / اعلام رسمی ازدواج با امیر تتلو

هتل شهر با دستور دادستان تهران تخلیه شد

روز‌های پر استرسی که همچنان ادامه دارد/ اردیبهشت ۱۴۰۱ با فیش‌های ۱۴۰۰ مستمری تامین اجتماعی!

ویدیو / سعید پیردوست: نماز گوگوش هیچوقت ترک نمی‌شد

سازمان نجات حیوانات درباره توله یوز‌های «ایران»: شیردهی به توله‌ها به صورت وارونه باعث ورود شیر به ریه‌ها و مرگ یکی از آن‌ها شد / گرفتن بوی انسان علت نپذیرفتن فرزندان توسط مادر است

معیار دهک بندی‌ها؛ از درآمد فرزندان گرفته تا خودرو، سود‌های بانکی و گردش مالی

ویدیو / تجلیل آیت الله هاشمی رفسنجانی از مقام علمی مریم میرزاخانی در سال ۱۳۷۴: شما مایه افتخار ما هستید

تصاویر: آیین پنجاه بدر در قزوین

قیمت جدید نان‌های صنعتی بعد از آزاد شدن آرد؛ نان باگت معمولی ۱۰ هزارتومان شد

خداحافظی سحر قریشی از سینما / اعلام رسمی ازدواج با امیر تتلو

هتل شهر با دستور دادستان تهران تخلیه شد

روز‌های پر استرسی که همچنان ادامه دارد/ اردیبهشت ۱۴۰۱ با فیش‌های ۱۴۰۰ مستمری تامین اجتماعی!

ویدیویی از توله های یوز ایرانی که دیروز متولد شدند

فردا در ایران عید فطر نیست

ویدیو / مزاحمت برای پرویز پرستویی و گوهر خيرانديش در آمریکا

افزایش ۵۷ درصدی حقوق کارگران منتفی می‌شود؟ / رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس: احتمال دارد در طول هفته آینده، به دستور رئیسی، تعدیلاتی اعمال و در نرخ افزایش حقوق بازنگری شود

زمان بازی های تیم ملی فوتبال ایران در مقدماتی جام جهانی

ویدیو / این حیوان عجیب الخلقه در عراق، شیر منقرض شده آشوری است؟

سازمان جهانی بهداشت: قرنطینه امیکرون ۵ روز نیست

معاوضه شماره موبایل با آپارتمان لوکس / قیمت شماره‌های رند به ۵۰ میلیارد تومان رسید

تماشا کنید: خداحافظی ایران با ارس؟ / پروژه «داپ» ترکیه چگونه در سکوت منابع آبی ایران را خشک می کند؟

سیلی «ویل اسمیت» به صورت مجری اسکار به خاطر شوخی با همسرش / تصویر واکنش حاضران در سالن / گریه و عذرخواهی اسمیت پس از دریافت جایزه: عشق موجب می‌شود کارهای دیوانه‌واری انجام دهیم؛ وقتی در اوج هستی، شیطان دقیقا همان موقع سراغت می‌آید +عکس و ویدیو

درگذشت ناگهانی بازیگر مشهور سینمای ایران/ علت فوت به روایت خبرگزاری قوه قضاییه: خودکشی

شرط تحویل آپارتمان ۱۵۰ متری در نیاوران به رضا رویگری / مجری صداوسیما: مالک منزل گفته خانه را با چند پرستار آماده کرده‌ام؛ فقط رضا باید تنها بیاید / وقتش رسیده بگویم که چقدر به رضا ظلم شده / او مدت‌هاست که در روابط‌ش دچار مشکل شده / مو‌های رضا به طرز عجیبی سوزانده شده بود؛ به گریمور گفتم جوری درست کن که فکر کند مو دارد

رپورتاژ / تریبون 2
خواندنی ها
ایلان ماسک: شاید بیش از ۹۰ درصد کاربران روزانه توییتر غیرواقعی باشند / ماسک به افشای اطلاعات شرکت متهم شد

ایلان ماسک: شاید بیش از ۹۰ درصد کاربران روزانه توییتر غیرواقعی باشند / ماسک به افشای اطلاعات شرکت متهم شد

گروه موسیقی اوکراینی برنده مسابقه یوروویژن ۲۰۲۲ شد

گروه موسیقی اوکراینی برنده مسابقه یوروویژن ۲۰۲۲ شد

جزئیات رسمی جدید از «برادران لیلا» / انتشار تصاویر جدید از ساخته سعید روستایی

جزئیات رسمی جدید از «برادران لیلا» / انتشار تصاویر جدید از ساخته سعید روستایی

اجرای یک نمایش در قم به دلیل حجاب تماشاگران و رنگ چتر توقیف شد

اجرای یک نمایش در قم به دلیل حجاب تماشاگران و رنگ چتر توقیف شد

رپورتاژ / تریبون 2
آخرین اخبار مهمترین عناوین روز

قیمت طلا و سکه، امروز ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۱

قیمت دلار در بازار آزاد، امروز ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۱

احتمال اوج گیری کرونا در کشور/مردم ماسک ها را برداشته اند

وزیر رفاه: یارانه جدید ماه اول به حساب همه معترضان واریز شد؛ در صورت تایید قابل برداشت خواهد بود / ظرف یک ماه همه درخواست‌ها را بررسی می‌کنیم

روش های برداشتن عینک طبی/ اصلاح عیوب انکساری با متدهای جدید

قیمت لیر ترکیه، امروز ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۱

قیمت سکه پارسیان، امروز ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۱

افزایش تعداد مبتلایان به تب کریمه کنگو/ یک نفر فوت کرد

میرسلیم: مدعیان باز نشدن ایربگ ها، خودشان در تصادفات مقصرند / باز نشدن ایربگ ۱۰۰ خودرو بین ۹۰۰ هزار آمار ناچیزی است / خودرو‌های داخلی لج خودروسازان خارجی را در آورده اند

قیمت طلا و سکه، امروز ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۱

قیمت دلار در بازار آزاد، امروز ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۱

قیمت لیر ترکیه، امروز ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۱

قیمت سکه پارسیان، امروز ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۱

پلیس برای فعالیت دوباره پارکبان‌ها مجوز داد/ تعیین نرخ بر عهده «شرکت‌های انتظام» است

وضعیت جاده‌ها و راه ها، امروز ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ / بارش باران در برخی جاده‌های آذربایجان شرقی و غربی

قیمت دلار در صرافی‌های بانکی، امروز ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۱

سخنگوی وزارت خارجه: رئیسی عازم یکی از کشورهای حوزه خلیج فارس است

وضعیت آب و هوا، امروز ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ / رگبار پراکنده باران و وزش باد شدید در استان‌های ساحلی خزر و البرز مرکزی / خیزش گردوخاک در جنوب‌شرق / آب‌های شمال و جنوب کشور متلاطم و توفانی است

ادعای طالبان: نشست علمای شیعه افغانستان را برای جلوگیری از فاجعه لغو کردیم / گزارش هایی به ما رسیده بود که ممکن است حادثه دلخراشی رخ دهد

مقتدی صدر به «اپوزیسیون ملی» پیوست

رئیس اتاق بازرگانی ایران و سوئیس: افزایش سطح مبادلات ما با سوئیس به برجام بستگی دارد / حتی اگر برجام برای مدت کوتاهی احیا شود، شکوفایی اقتصادی به همراه خواهد آورد

احتمال قطع آبِ بوستان‌های جنگلی تهران به دلیل کم‌آبی/ عضو شورای شهر: ممکن است برخی درختان خشک شوند

پادشاه عربستان از بیمارستان مرخص شد

نماینده مجلس: خودروسازان ۲۰۰ نیرو و مشاور، از نزدیکان و اقوام خود استخدام کرده‌اند

سوئد و فنلاند 'چهارشنبه' درخواست عضویت‌شان را به ناتو می‌دهند

مقام رصدخانه مهاجرت ایران: اقلیم، زلزله و سیل عوامل جدید کوچ اجباری /۸۰ درصد جمعیت کشور اثرات بیابان‌زایی را حس می‌کنند

وزیر کار: مبلغ کمک‌معیشتی به حساب افرادی که تا فروردین یارانه می‌گرفتند، اما حذف شده بودند واریز می‌شود / این‌ مبلغ تا زمان بررسی شکایت افراد مسدود خواهد بود

۳۰ اردیبهشت؛ تاریخ واریز سود سهام عدالت / فوت شده‌ها، پایان شهریور

رئیسی: همراهی و کمک مردم به دولت برای اجرای طرح توزیع عادلانه یارانه‌ها حقیقتاً جای تقدیر دارد / هنوز برای برخی ابهام وجود دارد که باید با استدلال برای آن‌ها اقناع‌سازی شود / در جریان حمله سایبری به پمپ بنزین‌ها می‌خواستند کشور دچار التهاب و آشوب شود، اما ناکام ماندند

نماینده سیستان و بلوچستان: پرداخت یارانه ۴۰۰ هزار تومانی به دهک پایین جامعه از هیچی بهتر است

طالبان از سفر «حامد کرزی» به امارات ممانعت کرد

نماینده مجلس: واردات خودرو با پایه ۷ تا ۲۰ هزار دلار صورت می‌گیرد / در صورت تصویب دولت، همه افراد با اعلام منشاء ارز خود و تایید بانک مرکزی، می‌توانند خودرو وارد کنند

نایب رییس کمیسیون برنامه: افراد زیادی از دریافت یارانه حذف شده‌اند، کسانی که جز دهک دهم نیستند / سایت سازمان هدفمندی یارانه‌ها تا اوایل هفته آینده برای ثبت نام افراد جامانده راه اندازی می‌شود

با حکم کمیته اخلاق؛ عزیزی خادم دو سال محروم شد

ریزگردهای سیستان و بلوچستان طی یک روز بیش از ۷۰ نفر را راهی بیمارستان کرد

تقاضای ۲۰ سینما برای پایان فعالیت/ موافقت انجمن سینماداران با انحلال سینما عصر جدید

قیمت انواع برنج ایرانی و خارجی در بازار / دم سیاه به ۱۱۵ هزار تومان رسید، پاکستانی ۴۳ هزار تومان

آخرین آمار کرونا در ایران، ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۱: فوت ۸ نفر در شبانه روز گذشته / شناسایی ۳۶۸ بیمار جدید کرونایی

وزیر اموزش و پرورش: طبق فرمایش رهبری مطالب غیرکاربردی در کتاب‌های درسی حذف خواهند شد

آرشیو
رپورتاژ / تریبون 2
وبگردی

احتمال «مرگ آرام» برای یک شیر در باغ وحش ارم

تبریک نوید محمدزاده به هواداران استقلال

رکورد شکنی پورتو با طارمی سوژه نشریه معروف اسپانیایی شد/عکس

حسودی همسر ترامپ به همسر بایدن

آخرین وضعیت رضا رویگری پس از ترخیص از کهریزک

مهران مهام: نتوانستیم جواد عزتی را با بودجه صداوسیما نگه داریم

چه کسی مانع استعفای یحیی پس از قهرمانی استقلال شد؟

حمله «فرهیختگان» به حسن فتحی: ضعف قصه را با دیالوگ‌های جنسی جبران می‌کنید!

آنتن تلویزیون ایران در تسخیر جومونگ و دوستانش

طارمی: هرگز به کسی بی‌احترامی نکرده‌ام

رد پیشنهاد بازی دوستانه با یک کشور اروپایی توسط فدراسیون فوتبال

کتک‌کاری دو بازیکن منچستر

  • صفحه نخست
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • گردشگری
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • |
  • ارتباط با ما
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیکی
  • |
  • نظرسنجی
  • |
  • جستجو
  • |
  • آرشیو
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انتخاب است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید : "ایران سامانه"
کد خبر: ۵۹۸۴۲۲
تاریخ انتشار: ۵۳ : ۱۸ - ۰۷ بهمن ۱۳۹۹
سیاست >> سیاست داخلی
پ

کدخدایی: رعایت قانون از سوی شورای نگهبان عامل افزایش مشارکت مردم است

سخنگوی شورای نگهبان اهمیت توجه به جذب مشارکت حداکثری مردم در انتخابات را یادآور شد و افزود: در بحث مشارکت مردم در انتخابات باید ارزیابی کنیم که سهم مباحث اقتصادی و معیشتی چند درصد است و باید آن را احصا کرده و مدنظر قرار گیرد. کدخدایی، رعایت قانون از سوی شورای نگهبان و وزارت کشور را عاملی جهت افزایش مشارکت مردم در انتخابات برشمرد و گفت: اگر در جایی هم قانون اشکال دارد باید این اشکال برطرف شود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 سخنگوی شورای نگهبان گفت: وظیفه ما رعایت مُرّ قانون و رعایت بی‌طرفی است و نمی‌توانیم بگوییم این جناح و آن جناح ارجح‌تر است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان، آیین تکریم و معارفه سرپرست قدیم و رئیس جدید دفتر نظارت و بازرسی انتخابات استان امروز ۷ بهمن‌ماه با حضور عباسعلی کدخدایی عضو حقوقدان و سخنگوی شورای نگهبان و همچنین مسئولان ارشد استان فارس همچون نماینده رهبر معظم انقلاب، استاندار و سرپرستان دفاتر ۱۵ گانه دفتر نظارت در سطح استان برگزار شد.

کدخدایی در این نشست ضمن قدردانی از حضور مسئولان ارشد استان فارس، یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی که برای پیروزی انقلاب اسلامی جان خود را فدا کردند و همچنین یاد سردار سرافراز اسلام، سردار دل‌ها، شهید سلیمانی و شهید فخری‌زاده و علمایی نظیر مرحوم آیت‌الله یزدی، آیت‌الله مؤمن، آیت‌الله شاهرودی و آیت‌الله مصباح یزدی که سهم بزرگی در پیروزی نهضت امام و بعد از انقلاب هم سهم بزرگی برای انجام وظایف دینی و تربیت شاگردان داشتند را گرامی داشت.

وی افزود: اگر بگوییم تمام این‌ها را از برکت وجود یک فرد الهی مانند امام خمینی (ره) داریم، اغراق نکرده‌ایم و در واقع این راهی بود که امام راحل برای همه ما ترسیم و چراغی روشن کردند که تبدیل به نهضت و انقلاب اسلامی شد و بعد از آن هم این نظام به لطف خدا و با پشتیبانی مردم، مرز چهل سالگی را پشت سر گذاشت.

سخنگوی شورای نگهبان نگاه امام را یک نگاه راهبردی توصیف کرد که با استفاده از آموزه‌های اسلامی برای ملت ایران ترسیم کردند و سپس ادامه داد: امام راحل مصداق دقیق «مَنْ خَافَ مَقَامَ رَبِّهِ» و یک انسان خود ساخته‌ای بودند که همه وجودش برای خداوند بود و با خودسازی که انجام داده بودند، توانست مردم را هدایت کند و نهایتاً وظیفه دینی خویش را انجام دادند و به همین دلیل انقلاب اسلامی مردم ایران یک انقلاب دینی و الهی شد و با آنچه که در کشورهای دیگر اتفاق می‌افتد، متفاوت بود.

وی با بیان اینکه مردم امام خمینی(ره) را باور کردند و همراه ایشان بودند، گفت: قبل از انقلاب اسلامی گروه‌های مختلف مبارز داشتیم که آوازه آنها نه تنها در ایران بلکه در خارج از کشور هم پیچیده بود اما موفقیتی نداشتند. شاید برای امثال ما که جوانان آن دوران هم بودیم، خیلی انگیزه‌های خوبی هم وجود داشت و مبارزه مسلحانه برای جوانان بسیار جاذبه داشت اما امام خمینی هیچ‌گاه مبارزه مسلحانه‌ای را شروع نکردند و تمام تکیه‌شان بر مردم بود و در نهایت هم با حضور مردم و هدایت الهی امام(ره) و راهنمایی صحیح ایشان، انقلاب اسلامی پیروز شد.

کدخدایی با تصریح اینکه امام راحل تعابیر زیادی برای انقلاب اسلامی مطرح کردند، یکی از این تعابیر را استقلال برشمرد و گفت: با کلیدواژه استقلال، انقلاب اسلامی راه خود را طی کرد تا به پیروزی رسید. البته استقلال از یک سو به مفهوم زیربار ظلم نرفتن، نفی استعمار، نفی استثمار، نفی ظلم رژیم طاغوت و از طرف دیگر خودکفایی در همه ابعادی که آثارش را تاکنون مشاهده می‌کنیم و بیشتر هم خواهیم دید.

عضو حقوقدان شورای نگهبان ادامه داد: امام معتقد بودند که نفی استعمار باید صورت گیرد ولی از آن طرف نیز باید خودکفایی در حوزه اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی انجام شود تا بتوانیم راه خود را ادامه دهیم.

سخنگوی شورای نگهبان تصریح کرد: طبیعتاً امروز ممکن است گاهی اوقات انتقادهایی هم از سوی برخی از جوانان و کسانی که دوره قبل از انقلاب را ندیدند، باشد و ممکن است این انتقادات هم درست باشد و کم کاری من و امثال من موجب این انتقادات شده باشد، این مسئله اشکالی ندارد اما وقتی بخواهیم قبل و بعد از انقلاب را مقایسه کنیم، فاصله بسیار زیادی مشاهده خواهیم کرد.

وی با تأکید بر اینکه امام خودباوری را در میان ملت ایران ایجاد کرد و آن زنجیرهایی که به دست و پای مردم ما توسط رژیم طاغوت و کشورهای استعماری بسته شده بود، را باز کرد، گفت: دولت‌هایی که بعد از انقلاب اسلامی بر روی کار آمدند، همگی در جهت تعالی و رشد کشور حرکت کردند و کم و بیش در این زمینه حرکت داشته‌اند اما اصلاً نمی‌توانیم وضعیت موجود را با قبل از انقلاب و زمان طاغوت مقایسه کنیم.

استاد حقوق دانشگاه تهران به شرایط اوایل پیروزی انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: ۸ سال جنگ تحمیلی به مردم ایران تحمیل شد و همه کشورهای بزرگ و کوچک پشت صدام آمدند اما یک وجب از خاک ما به برکت خون شهدا و با تدابیر امام راحل کم نشد و بعد از امام هم با تدابیر رهبر معظم انقلاب این راه ادامه دارد.

کدخدایی در ادامه به نقش محوری ایران در مبارزه با داعش اشاره کرد و افزود: جمهوری اسلامی ایران توانست با کمک به کشورهایی مانند سوریه و عراق که بیش از۷۰ درصد خاک آن‌ها در تصرف تروریست‌های داعش بود، این مناطق را آزاد کند.
سخنگوی شورای نگهبان تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران علی‌رغم همه فشارها و مسائلی که داشت، وظیفه خود می‌دانست که کشورهای حامی مقاومت را حمایت کند و بالاخره سردار شهید سلیمانی پایان داعش را اعلام کرد آن هم با وجود تمام تحریم‌ها و مشکلات که البته این‌ها نعمت‌های کمی نیستند.

وی در عین حال با پذیرش اینکه مشکلاتی وجود دارد و باید سعی کرد این مشکلات را برطرف کنیم، گفت: اگر جایی فساد و ناکارآمدی وجود دارد، باید با آن برخورد کرد و هیچکس با این موارد موافق نیست. در رأس این نظام فردی مانند حضرت امام خمینی بوده است و امروز همان مسیر هم توسط رهبر معظم انقلاب ادامه می‌یابد.

کدخدایی با تأکید دوباره بر مبارزه با فساد و مسئولان ناکارآمد گفت: باید عدالت، محور کارها باشد و این همان فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی است که هم در سخنرانی رسمی و هم در قالب سیاست‌ها اعلام فرموده‌اند و باید در قالب قانون اجرا شوند و این مسیری است که باید ادامه پیدا کند.

عضو حقوقدان شورای نگهبان در بخش دیگری از سخنان خود به بحث انتخابات اشاره کرد و آن را یکی از دستاوردهای بزرگ جمهوری اسلامی برشمرد و گفت: قبل از انقلاب، به هیچ عنوان انتخابات نداشتیم اما بعد از انقلاب و در نظام جمهوری اسلامی مردم محور شدند.

وی با تأکید بر اینکه انتخابات در این نظام یک امر فرمایشی نبوده و نیست و از روز اولی که مردم به نظام جمهوری اسلامی رأی دادند، تاکنون همین مردم پای صندوق‌ها بوده‌اند، گفت: تاکنون دشمن هر کاری کرده که مردم را از این نظام جدا کند، موفق نشده البته نباید به این مسئله اکتفا کنیم و باید همچنان این مسیر را ادامه دهیم تا حضور مردم را همواره حفظ کنیم.

کدخدایی خواستار شناسایی و رفع عواملی که موجب کاهش حضور مردم در انتخابات می‌شود، شد و گفت: اگر مشکل در حوزه‌های اقتصادی است، مسئولان اجرایی تلاش بیشتری کند و اگر در حوزه‌های دیگری هم مشکلاتی وجود دارد، حتما آنها بررسی و مرتفع شوند.

وی بر ضرورت حفظ و پاسداری از نظام جمهوری اسلامی تأکید کرد و گفت: امروز مردم به راحتی و با خواست خودشان به پای صندوق‌های رأی می‌روند و کسی به آن‌ها نمی‌گوید که به چه کسی رأی دهید، در صورتی که در برخی از کشورها اگر مردم در انتخابات حضور نیابند، جریمه می‌شوند.

سخنگوی شورای نگهبان با تأکید بر اینکه انتخابات بعد از انقلاب و در زمان جمهوری اسلامی مفهوم پیدا کرد، گفت: البته شرایط انتخابات در زمان اوایل انقلاب با امروز متفاوت بود چرا که وحدت سیاسی بیشتری وجود داشت و گروه‌ها کمتر پراکنده بودند اما امروز فعالیت گروه‌ها و احزاب بیشتر شده و نیاز است که قوانین کارآمدتری داشته و روش‌های بهتری را برای جذب مشارکت حداکثری مردم در انتخابات فراهم کنیم.

کدخدایی با بیان اینکه اگر در نظام انتخاباتی ما اشکالاتی وجود دارد، باید آن را برطرف کنیم، گفت: انتخابات در همه دنیا یک کنش عظیم سیاسی و اجتماعی است و مردم با تشخیص و شناخت خودشان در آن حضور می‌یابند لذا لازم است که مشکلات آن برطرف شود.

وی این نکته را متذکر شد که شورای نگهبان ناظر قوانین است و پاسخگوی همه چیز نیست و نمی‌توان همه مسائل را با ابزار وزارت کشور و شورای نگهبان تنظیم کرد زیرا اکنون رقابت‌ها سیاسی شده و مفهوم دیگری پیدا کرده و باید به سراغ ابزارهای دیگر برویم. شاید لازم باشد جایگاه احزاب را بهتر تعریف کنیم.

عضو حقوقدانان شورای نگهبان ادامه داد: بخشی از وظایفی که ما داریم و اشکالاتی که ممکن است ایجاد شود، شاید مربوط به احزاب باشد و باید این قضیه ساماندهی شود تا بتوانیم پاسخگوی نیازهای مردم باشیم.

کدخدایی اظهار کرد: گاهی اوقات مشاهده می‌کنیم شورای نگهبان از هر دو طرف مورد اعتراض است که چرا فلانی تأیید شد یا فلانی تأیید نشد و گروهی می‌گویند تأیید باید انجام شود و برخی دیگر برخلاف آن نظر دارند در صورتی که شورای نگهبان قانون انتخابات دارد و باید در چارچوب قانون اساسی حرکت کند و وظیفه ما هم رعایت مر قانون و رعایت بی‌طرفی است و نمی‌توانیم بگوییم این جناح و آن جناح ارجح‌تر است.

وی اهمیت توجه به جذب مشارکت حداکثری مردم در انتخابات را یادآور شد و افزود: در بحث مشارکت مردم در انتخابات باید ارزیابی کنیم که سهم مباحث اقتصادی و معیشتی چند درصد است و باید آن را احصا کرده و مدنظر قرار گیرد.

سخنگوی شورای نگهبان بیان کرد: گاهی اوقات از ما خواسته می‌شود که خلاف قانون عمل کنیم، به عنوان مثال در انتخابات مجلس گفتند که موارد رد صلاحیت افراد را اعلام کنیم در صورتی که قانون چنین اجازه‌ای به ما نداده بلکه قانون مقرر کرده است که باید این موارد به صورت محرمانه به افراد ارائه شود.

کدخدایی، رعایت قانون از سوی شورای نگهبان و وزارت کشور را عاملی جهت افزایش مشارکت مردم در انتخابات برشمرد و گفت: اگر در جایی هم قانون اشکال دارد باید این اشکال برطرف شود.

وی با بیان اینکه هماهنگی‌ها و ارتباطات نزدیکی با وزارت کشور داریم، گفت: جلسات کارشناسی با حضور کارشناسان وزارت کشور و شورای نگهبان در این زمینه برگزار می‌شود و مباحث مطرح می‌شود تا بتوانیم کارشناسی‌تر عمل کنیم.

کدخدایی با تأکید بر اینکه شورای نگهبان ناظر نهایی است و قانون اساسی این وظیفه را به عهده این شورا گذشته‌ است، گفت: اگر جایی اشکالی وجود دارد که به آن نظارت اخلال ایجاد می‌کند، طبیعتاً نظر شورای نگهبان حاکم است. البته ممکن است مسئولان اجرایی نظراتی داشته باشند که می‌توانیم این نظرات را در جلسات کارشناسی مورد بحث و بررسی قرار دهیم.

سخنگوی شورای نگهبان در بخش پایانی سخنان خود از فعالیت ۴ ساله حسن جوکار در کسوت سرپرست دفتر نظارت و ارزیابی شورای نگهبان در سطح استان فارس قدردانی کرد و گفت: سابقه همکاری خوبی در انتخابات گذشته از سوی مسئولان ارشد استان با دفتر نظارت و بازرسی بر انتخابات داشتیم که جای قدردانی دارد و امیدواریم این همکاری‌ها در دوره سرپرست جدید نیز ادامه داشته باشد.

 

در ادامه این مراسم، آیت‌الله لطف‌الله دژکام، نماینده رهبر معظم انقلاب در فارس و امام جمعه شیراز نیز با بیان اینکه رهبر عظیم الشأن انقلاب بسیار زمان‌شناس و موقعیت‌شناس هستند، ابلاغ بیانیه گام دوم انقلاب از سوی معظم له را مصداق این ویژگی‌ها برشمرد و گفت: در این بیانیه رهبر معظم فرمودند در گام دوم عرصه وسیعی برای خودسازی، جامعه‌پردازی و تمدن‌سازی به وجود آمد که باید این کارها را انجام دهیم.

وی با بیان اینکه در مرحله تمدن‌سازی عقب نیستیم و کار مرحله به مرحله جلو می‌رود، گفت: گاهی اوقات این پرسش مطرح می‌شود که تقسیم کار چگونه انجام می‌شود و چه کسی باید در کجا تصمیم بگیرد که باید اینها بر مبانی خودش استوار شود.

آیت‌الله دژکام، وظیفه شورای نگهبان را در این زمینه سنگین توصیف کرد و گفت: باید آموزش‌های لازم انجام شود تا هر کسی آگاهانه وارد انتخابات شود.

امام جمعه شیراز با تأکید بر اینکه در عرصه مدیریت اخلاق و توانمندی مدیر بسیار کارساز است گفت: همه ما در هر جایی که مسئولیتی داریم باید بدانیم که زیر ذره‌بین الهی قرار داریم و باید جواب دهیم. امیدواریم به آن نقطه مورد نظر خود برسیم و انسان‌هایی باشیم که در چارچوب خواست خدا عمل کنیم.

عنایت‌الله رحیمی، استاندار فارس هم در این نشست با تأکید بر اینکه انقلاب اسلامی ایران هیچگاه وابسته به یک جناح و شخص نبوده است، گفت: همگی این اعتقاد داریم که ضامن این انقلاب و حافظ آن حضرت بقیه الله الاعظم(عج) است و حتماً مسیر تکاملی خود را طی می‌کند.

وی با تصریح اینکه امروز نظام جمهوری اسلامی دستاوردهای بسیار خوب و شگرفی در ابعاد مختلف استانی، منطقه‌ای، ملی و بین‌المللی دارد، گفت: شرایط امروز اصلاً قابل قیاس با قبل از انقلاب نیست و آمارها چنین چیزی را ثابت می‌کنند و انتخابات هر ۴ سال یک‌بار در چارچوب قانون اساسی برگزار می‌شود.

رحیمی در ادامه با ذکر این نکته که شورای نگهبان مورد اعتماد مردم و نظام بوده و پاسدار فرایند انتخابات است، گفت: شورای نگهبان همواره تلاش کرده تا بر مبنای قانون و شرع عمل کند و همیشه هم در این زمینه اثرگذار بوده است.

استاندار فارس، وظیفه دستگاه‌های اجرایی را در برگزاری انتخابات یادآور شد و گفت: وظیفه ما در این راستا اجرای انتخابات سالم، ایمن و با امنیت است که حتماً در انتخابات آینده هم این نکات را رعایت خواهیم کرد.

وی با تأکید بر اینکه باید راهکارهای مختلفی برای جذب مشارکت حداکثری مردم انجام دهیم، گفت: یکسری اقدامات باید انجام دهیم تا مردم امیدوارتر به آینده و پرشورتر و با نشاط تر به عرصه انتخابات ورود پیدا کنند و قطعاً با تلاش و کار انتخابات خوبی خواهیم داشت.

همچنین در این مراسم حسن جوکار، سرپرست سابق دفتر نظارت و بازرسی شورای نگهبان در استان فارس هم با ذکر این نکته که ۴ سال در این مرکز مشغول به خدمت بوده است، گفت: خدا را شاکرم که توانسته‌ام در طول ۴۰ سال انقلاب اسلامی، مسئولیت‌هایی هم در شورای نگهبان داشته باشم که البته تجربه بسیار خوبی بود.

وی با تأکید بر اینکه مسئولیت شورای نگهبان را آگاهانه پذیرفتم و کارها را با مشورت و هماهنگی دوستان انجام می‌دادیم، گفت: باید تلاش کنیم تا محور کلیه فعالیت‌های حبل‌الله و وحدت و رویش باشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد عباس‌زاده جهرمی، سرپرست جدید دفتر نظارت و ارزیابی شورای نگهبان استان فارس هم به‌عنوان آخرین سخنران این نشست ضمن قدردانی از فعالیت‌های انجام شده در این دفتر، بر لزوم روند وحدت و همگرایی با نهادهای مختلف استان به خصوص در بحث انتخابات

تأکید کرد و گفت: برنامه‌ریزی‌های خود را مبتنی بر وحدت و انسجام انجام خواهیم داد.

در پایان این نشست نیز از زحمات ۴ ساله حسن جوکار قدردانی و حجت‌الاسلام والمسلمین محمد عباس‌زاده جهرمی به‌عنوان سرپرست جدید دفتر نظارت و ارزیابی شورای نگهبان استان فارس معارفه ش

رازیانه د
رومیس د
ارسال به تلگرام
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • گردشگری
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • |
  • ارتباط با ما
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیکی
  • |
  • نظرسنجی
  • |
  • جستجو
  • |
  • آرشیو
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انتخاب است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید : "ایران سامانه"