arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۹۹۰۲۷
تاریخ انتشار: ۱۷ : ۲۳ - ۱۰ بهمن ۱۳۹۹

اولین گفت‌وگوی رسمی وزیران خارجه پاکستان و آمریکا درباره افغانستان / توافق قریشی و بلینکن در ارتقای منافع مشترک در منطقه

وزیر امور خارجه پاکستان در تماس تلفنی با همتای آمریکایی خود ضمن بررسی اوضاع افغانستان، بر موضع اسلام‌آباد برای مشارکت جامع با واشنگتن و همگرایی در منافع تاکید کرد.این نخستین تماس رسمی میان اسلام‌آباد و واشنگتن پس از آغاز کار دولت جدید آمریکا به ریاست جوبایدن است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ایرنا : وزیر امور خارجه پاکستان در تماس تلفنی با همتای آمریکایی خود ضمن بررسی اوضاع افغانستان، بر موضع اسلام‌آباد برای مشارکت جامع با واشنگتن و همگرایی در منافع تاکید کرد.

این نخستین تماس رسمی میان اسلام‌آباد و واشنگتن پس از آغاز کار دولت جدید آمریکا به ریاست جوبایدن است.

تصمیم دولت جدید آمریکا برای بازنگری در توافق صلح میان دولت و طالبان و همچین ماجرای تبرئه عاملان قتل خبرنگار روزنامه وال استریت ژورنال از سوی دیوان عالی پاکستان، چالش‌های جدید برای اسلام‌آباد با شروع کار دولت بایدن محسوب می‌شود.

وزارت امور خارجه پاکستان جمعه شب با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: «شاه محمود قریشی» وزیر امور خارجه این کشور در تماس تلفنی با «آنتونی بلینکن» همتای آمریکایی خود، بر تعهد پاکستان برای ایجاد مشارکت جامع با ایالات متحده بر اساس همگرایی منافع تاکید کرد.

وی افزود: دولت عمران‌خان نخست وزیر پاکستان مطابق یک چشم انداز جدید، به همکاری اقتصادی، ایجاد یک منطقه صلح آمیز و افزایش ارتباطات منطقه ای اهمیت می‌دهد.

وزیر امور خارجه پاکستان به وضعیت افغانستان و صلح در این کشور از طریق یک توافق سیاسی با مذاکره به عنوان یکی از همگرایی های اساسی بین اسلام‌آباد و واشنگتن اشاره کرد و ادامه داد که کاهش خشونت منجر به آتش بس و تلاش برای دستیابی به یک راه حل سیاسی فراگیر در افغانستان ضروری است.

قریشی تاکید کرد: پاکستان روند صلح افغانستان را تسهیل کرده و همچنان به همکاری با ایالات متحده به عنوان شریک صلح متعهد بود.

وزیر امور خارجه پاکستان درباره تحولات پیرامون پرونده قتل دانیل پرل خبرنگار آمریکایی که کاخ سفید از تبرئه عاملان این قتل از سوی دیوان عالی پاکستان خشمگین است، گفت : تحقق عدالت از طریق روند قانونی مهم و مطابق منافع متقابل خواهد بود.

قریشی و بلینکن توافق کردند که مشارکت و همکاری پاکستان و آمریکا در پیشبرد برنامه‌های دو جانبه و ارتقای منافع مشترک در منطقه و فراتر از آن همچنان ادامه داشته باشد.

پاکستان که خود را یکی از تسهیل کنندگان اصلی امضای پیمان صلح دوحه میان دولت ترامپ و طالبان می‌داند، تصمیم اخیر کاخ سفید برای بازنگری در این توافق را بی‌تاثیر تعبیر کرده و می‌گوید دولت بایدن فضای کمی برای ایجاد تغییرات خواهد داشت.

منابع خبری نوشتند: مقام های آگاه و نزدیک به دیپلماسی پاکستان مرتبط با افغانستان و نشست دوحه معتقدند که تصمیم بایدن تاثیر چندانی بر این روند نخواهد داشت. زیرا پیشرفت‌های زیادی از زمان امضای پیمان صلح دوحه میان آمریکا و طالبان صورت گرفته و امکان تغییرات اساسی برای دولت جدید آمریکا وجود نخواهد داشت.

نظرات بینندگان