سه‌شنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۹ | Tuesday, 02 March 2021
  • ارتباط با انتخاب
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیک
  • |
  • نظرسنجی
سه‌شنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۹ | Tuesday, 02 March 2021
  • صفحه نخست
  • اخبار انتخابات ۱۴۰۰
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • آی تی و فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
جستجو
ویدئو جدیدترین اخبار پربیننده ترین
لایو خبر عکس خواندنی ها اخبار ویژه
  • صفحه نخست
  • اخبار انتخابات ۱۴۰۰
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • آی تی و فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • ارتباط با انتخاب
  • پیوندها
  • آب و هوا
  • اوقات شرعی
  • مجله الکترونیک
  • نظرسنجی
  • آرشیو
ویدیو / بهترین و بدترین خاطرات زلاتکو کرانچار در ایران

ویدیو / بهترین و بدترین خاطرات زلاتکو کرانچار در ایران

ویدیو / ماجرای تیراندازی پلیس البرز به پای یک فرد قمه به دست در کرج

ویدیو / ماجرای تیراندازی پلیس البرز به پای یک فرد قمه به دست در کرج

ویدیو / فیلم منتشر شده توسط سنتکام درباره حمله موشکی ایران به عین‌الاسد

ویدیو / فیلم منتشر شده توسط سنتکام درباره حمله موشکی ایران به عین‌الاسد

تماشا کنید: تاخیر کشنده / کاهش محسوس مرگ و میر در دنیا با کلید خوردن واکسیناسیون؛ ایران همچنان در انتظار پیک چهارم کرونا!

تماشا کنید: تاخیر کشنده / کاهش محسوس مرگ و میر در دنیا با کلید خوردن واکسیناسیون؛ ایران همچنان در انتظار پیک چهارم کرونا!

ویدیو / ۱۰ نکته در مورد پوتین + زیرنویس فارسی

ویدیو / ۱۰ نکته در مورد پوتین + زیرنویس فارسی

ویدیو / حریرچی: در برخی استان ها مراسم عزاداری هزار نفری برگزار می شود؛ نمیدانیم صاحب عزا را دستگیر کنیم یا نه

ویدیو / حریرچی: در برخی استان ها مراسم عزاداری هزار نفری برگزار می شود؛ نمیدانیم صاحب عزا را دستگیر کنیم یا نه

کد خبر: ۶۰۱۹۳۱
تاریخ انتشار: ۵۶ : ۱۲ - ۲۶ بهمن ۱۳۹۹
سلامت >> پزشکی
پ

چرا آمار فوتی‌ها پایین و شمار ابتلا بالاست؟

شمار فوتی‌های کرونا از ابتدای دی، روند نزولی به‌خود گرفته است. آمار قربانیان روزانه از 191نفر در نخستین روز این ‌ماه شروع شد و در پایان دی به 87نفر رسید.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

شمار فوتی‌های کرونا از ابتدای دی، روند نزولی به‌خود گرفته است. آمار قربانیان روزانه از 191نفر در نخستین روز این ‌ماه شروع شد و در پایان دی به 87نفر رسید.

این سیر نزولی در بهمن‌‌ماه هم ادامه داشت و نوزدهم بهمن، به پایین‌ترین میزان آن، یعنی 57فوتی در یک روز رسید. آمار فوتی‌های کرونا از شانزدهم دی تاکنون مرزهای 3رقمی‌شدن را طی نکرد؛ این در حالی است که در آذرماه، تعداد فوتی‌ها به نزدیک 500نفر هم رسیده بود. روند نزولی تعداد فوتی‌ها در شرایطی است که تعداد مبتلایان کاهش چشمگیری نداشته و در یک‌ماه گذشته از عدد 6هزار پایین نیامده است.

حالا درست یک هفته است که شمار مبتلایان روزانه بالای 7هزار نفر ثبت می‌شود. پرسش اصلی اما اینجاست که چرا با وجود بالا بودن تعداد مبتلایان روزانه، شمار فوتی‌های کرونا، عدد بالایی را نشان نمی‌دهد؛ آن هم در شرایطی که شهرهای قرمز دوباره به نقشه کرونای کشور بازگشته‌اند. نگاهی به آمارهای مشابه در ماه‌های گذشته نشان می‌دهد که با همین تعداد ابتلا، شمار فوتی‌ها چندین برابر آمارهای فعلی است؛ برای مثال در آذرماه که اوج شیوع کرونا بود، زمانی که روزانه بالای 7هزار ابتلای جدید ثبت می‌شد، تعداد فوتی‌ها بالای 250نفر اعلام می‌شد.

حالا اما با همین تعداد ابتلا، تعداد فوتی‌ها زیر 100 و گاهی حدود 50نفر ثبت می‌شود. همه اینها در شرایطی است که به‌گفته متخصصان، نه ویروس ضعیف شده و نه از شدت آن کاسته شده است. کارشناسان می‌گویند چند عامل سبب شده تا تعداد فوتی‌های کرونا کاهش پیدا کند. مینو محرز، متخصص عفونی و عضو کمیته کشوری مقابله با کرونا می‌گوید که بیماران نسبت به گذشته، زودتر برای درمان اقدام می‌کنند و هاشمیان، فوق‌تخصص بیماری‌های عفونی بیمارستان مسیح‌دانشوری تأکید می‌کند، داروهایی که قبلا در پروتکل‌ها نبود در حال استفاده بوده و تأثیرات مثبتی روی بیماران بدحال داشته است. ماجرای کاهش فوتی‌های کرونا را سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا هم تأیید می‌کند، اما این توضیح را می‌دهد که این کاهش آمار نتیجه اعمال محدودیت‌ها در چند هفته گذشته است؛ بنابراین پیش‌بینی می‌شود در آینده موارد افزایش پیدا کند.

بیماران زودتر مراجعه می‌کنند

تخت‌های بستری بیمارستان‌های خصوصی پر شده، 100تخت بیمارستان مسیح‌دانشوری هم در اشغال بیماران مبتلا به کروناست. اینها صحبت‌های محرز است. او می‌گوید، اگر بیماران زودتر به مراکز درمانی مراجعه کنند، سریع‌تر هم درمان می‌شوند و وضعیت‌شان وخیم نمی‌شود. به‌گفته او، با درمان زودرس میزان مرگ‌ومیر هم کمتر می‌شود:

«قبلا وقتی بیماران مراجعه می‌کردند در بیمارستان‌های معین ظرفیت کافی نبود و بیماران ناچار می‌شدند در خانه بمانند و این روند درمانشان را مختل می‌کرد، اما حالا امکان پذیرش آنها در بیمارستان‌ها وجود دارد. وقتی بیماران بدحال کم شوند، قاعدتا تعداد فوتی‌ها هم کاهش پیدا می‌کند.» براساس اعلام این متخصص عفونی، ویروس کرونا ضعیف نشده و حتی برخی از جهش‌های آن شدیدتر از قبل است، اما نکته اینجاست که تعداد افراد بستری‌شده در بخش‌های معمولی بیشتر از قبل است.

این متخصص می‌گوید که برای بررسی وضعیت شیوع بیماری، تعداد مبتلایان، مهم است؛ چراکه وقتی میزان ابتلا بالا می‌رود، فوتی‌ها هم افزایش پیدا می‌کنند. از میان تمام مبتلایان 20درصد نیاز به بستری پیدا می‌کنند و 5درصد از آنها بدحال می‌شوند و نیاز به بستری در بخش مراقبت‌های ویژه پیدا می‌کنند.


ویروس‌ آفریقایی، برزیلی و انگلیسی

حالا در همین شرایط پیش‌بینی می‌شود که در اسفند‌ماه پیک جدیدی از شیوع کرونا در دنیا اتفاق بیفتد که شدیدتر از پیک‌های قبلی است. نشانه‌های شدت گرفتن شیوع را از بالا رفتن موارد بستری و قرمز شدن برخی شهرهای کشور، می‌توان فهمید. محرز می‌گوید: دلیل این اتفاق، خسته شدن مردم از شرایط و رعایت نکردن پروتکل‌های بهداشتی است؛ هر چند که واکسیناسیون هم شروع شده، اما خطر همچنان در اوجش قرار دارد. مردم حتی پس از آغاز واکسیناسیون هم باید پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند.

به‌گفته این متخصص عفونی، ویروس کرونا، اخیرا 2جهش شدید پیدا کرده؛ یکی در آفریقای جنوبی و دیگری در برزیل. قبل از آن هم ویروس کرونای انگلیسی پیدا شده بود که در کشورمان مواردی از آن دیده شد، اما ویروس آفریقای جنوبی و برزیلی از انگلیسی هم جدیدترند و هنوز مشخص نیست که در برابر واکسن‌های تولید شده چقدر مقاومت دارند.

به هر حال زمانی که واکسیناسیون شروع می‌شود، به‌دلیل رفت‌وآمدهای بیشتر مردم، احتمال اینکه انواع ویروس‌های مقاوم شایع شوند، وجود دارد. به‌گفته او، مواردی از ویروس آفریقای جنوبی و برزیلی هنوز در ایران گزارش نشده است: «ویروس در آفریقای جنوبی شدیدتر است و مرگ‌ومیر بالاتری دارد؛ درحالی‌که ویروس انگلیسی تنها قدرت سرایت بیشتری داشت.»

حسین قناعتی، رئیس اتاق فکر ستاد فرماندهی عملیات مدیریت کرونای تهران اما به همشهری می‌گوید : دلایل بالا رفتن موارد ابتلا، گسترش بیماریابی‌ و انجام تست‌های بیشتر است؛ هر چند که در ارتباط با فوتی‌ها کم‌شماری به‌طور طبیعی اتفاق می‌افتد، اما به هر حال مردم پروتکل‌ها را بیشتر از قبل رعایت می‌کنند و همین مسئله منجر به کاهش موارد شدید ابتلا شده است.از سوی دیگر هم مردم با دیدن نشانه‌های اولیه بیماری زودتر به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند.

استفاده از چندین داروی ضدویروس نتیجه داد

محمدرضا هاشمیان، فوق‌تخصص بیماری‌های عفونی بیمارستان مسیح‌دانشوری استفاده از داروهایی که قبلا در پروتکل‌های درمانی کرونا وجود نداشت را از دلایل کاهش آمار فوت ناشی از کرونا می‌داند. او در توضیح بیشتر می‌گوید که هم‌اکنون هر بیماری که به بیمارستان مراجعه می‌کند، می‌تواند داروهای مورد نیاز را تهیه کند.

داروهای فاویپیراویر و رمدسیویر که قبلا در بازار آزاد به قیمت‌های نجومی فروخته می‌شد، حالا در داخل کشور تولید می‌شود و تحت پوشش بیمه قرار گرفته‌اند: «یک بسته 40تایی از داروی فاویپیراویر، 20 تا 40میلیون تومان در بازار آزاد فروخته می‌شد. رمدسیویر به 50میلیون تومان هم رسید. همه اینها در شرایطی بود که همین داروها به سختی پیدا می‌شدند یا جزو پروتکل‌های درمانی کرونا، به شمار نمی‌رفتند.

حالا اما به‌طور گسترده استفاده می‌شوند، همچنین مصرف داروهای ضدویروس مثل کلترا هم بالا رفته و در پروتکل درمانی قرار گرفته است؛ درحالی‌که قبلا تأکید شده بود که این داروها بی‌تأثیرند. بنابراین همراهی داروها با هم می‌تواند جان بیماران بدحال را نجات دهد.»

به‌گفته این متخصص، مصرف رمدسیویر از روز هفتم بیماری، دیگر بی‌فایده است؛ بنابراین مراجعه زودهنگام و شروع دارو، می‌تواند بر کاهش موارد مرگ‌ومیر تأثیر داشته باشد؛ هر چند که بسیاری از افرادی که جانشان را بر اثر این بیماری از دست می‌دهد، دارای بیماری زمینه‌ای هستند و در خانه به‌طور اختصاصی درمان نشده‌اند. هاشمیان رعایت پروتکل‌ها را هم در کاهش موارد ابتلا مؤثر می‌داند: «اگر محدودیت‌ها اجرا نمی‌شد، قطعا موارد فوت ما بیشتر از اینها بود.»

با اینکه از هفته گذشته واکسیناسیون برای گروه کوچکی آغاز شده، اما این متخصص می‌گوید که از وقتی واکسن تزریق می‌شود تا 40روز بعد، می‌توان گفت که فرد ایمن شده است؛ بنابراین تا زمانی که 60 تا 70درصد جمعیت واکسن نزنند، نمی‌توان گفت که ایمنی جمعی ایجاد شده است.

واکسیناسیون فعلی هم تا 5‌ماه آینده روی آمارها تأثیر خواهد گذاشت. او بر مراجعه زودهنگام برای درمان تأکید می‌کند و می‌گوید افراد به محض مشاهده مشکلات تنفسی بر اثر ابتلا به کرونا، برای درمان اقدام کنند، زمانی که سرفه‌هایشان زیاد شد و تنگی نفس پیدا کردند، برای مراجعه به پزشک تعلل نکنند. تنگی نفس مساوی است با استفاده از درمان‌های پیشرفته.


شیوع کرونا در 9شهر شدت گرفت

در شرایطی که به استناد آمارها، شیوع کرونا تا حدودی در حال کنترل است، اما روز گذشته از ستاد ملی مقابله با کرونا خبر رسید که 9شهر کشور وارد وضعیت قرمز شده‌اند. این در حالی است که پیش از این تمام شهرهای کشور از وضعیت قرمز خارج شده بودند، اما با مشخص شدن نشانه‌هایی از پیک چهارم کرونا، به‌نظر می‌رسد بار دیگر، وضعیت قبلی در حال تکرار است.

براساس اعلام علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، هم‌اکنون ۹شهر در وضعیت قرمز، ۳۹شهر در وضعیت نارنجی، ۲۲۸شهر زرد و ۱۷۲شهر در وضعیت آبی کرونا قرار دارند. استان خوزستان، بالاترین میزان شیوع بیماری را دارد و وضعیت قرمز مربوط به شهرهای این استان است؛ آبادان، اهواز، بندر ماهشهر، دزفول، دشت آزادگان، کارون، هویزه، شادگان و شوشتر. وی در ادامه گفت:

مشاهده می‌کنید که از تعداد شهرهای آبی کم شده و به تعداد شهرهای زرد و نارنجی اضافه شده است. رئیسی درباره تعداد شهرهای نارنجی در استان‌های مختلف، گفت: آذربایجان‌غربی ۵شهر، آذربایجان‌شرقی ۴شهر، اصفهان 2شهر، خوزستان ۵شهر، خراسان جنوبی یک شهر، کرمان یک شهر، کهگیلویه و بویراحمد و گلستان هرکدام ۳شهر، گیلان ۷شهر و مازندران ۸شهر نارنجی دارند.


 روزنامه همشهری 

لینک کوتاه
ارسال به تلگرام
بازید از صفحه اول ارسال به دوستان نسخه چاپی
گزارش خطا
0
وب گردی
کدام بسته اینترنتی بهتر است؟!

کدام بسته اینترنتی بهتر است؟!

 تصاویر حیرت‌انگیز ناسا از «مریخ»

تصاویر حیرت‌انگیز ناسا از «مریخ»

 نکات جالبی که درباره مغز نمی‌دانید

نکات جالبی که درباره مغز نمی‌دانید

 گریم جالب طناز طباطبایی در فیلمی که هشت سال توقیف بود

گریم جالب طناز طباطبایی در فیلمی که هشت سال توقیف بود

 قدیمی‌ترین عکس هوایی تهران!

قدیمی‌ترین عکس هوایی تهران!

 ۸ عادت سمی که شما را از شادی محروم می کنند

۸ عادت سمی که شما را از شادی محروم می کنند

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر:
تصاویر
۱/۳
۱/۳
تصاویر: مسابقات قهرمانی اسکی روی آب جزیره کیش

تصاویر: مسابقات قهرمانی اسکی روی آب جزیره کیش

۲/۳
تصاویر: ماهشهر در وضعیت قرمز کرونا

تصاویر: ماهشهر در وضعیت قرمز کرونا

۳/۳
تصاویر: دیدار تیم‌های فوتبال پرسپولیس و سایپا

تصاویر: دیدار تیم‌های فوتبال پرسپولیس و سایپا

ببینید!

ویدیو / شکسته شدن صفحه یخی به مساحت لندن در قطب جنوب

ویدیو / امام جمعه موقت دزفول: سه بار کرونا گرفتم و با مصرف داروی امام کاظم و داروی جامع امام رضا شفا یافتم

ویدیو / همتی: برای رمزارزها صرافی‌هایی مشخص می‌کنیم

تماشا کنید: محتوای نامه خاتمی چیست؟ / نامه خاتمی به رهبر انقلاب؛ مرور همه آنچه تاکنون از این دستخط می دانیم

تماشا کنید: بن بست شکن / صالحی چگونه توانست هم قانون مجلس را اجرا کند هم از شکل گیری اجماع جهانی علیه ایران جلوگیری کند؟

ویدیو / چرا لورنس عربستان قهرمان نبود؟ + زیرنویس فارسی

ویدیو / مشکلات حذف دفترچه‌های بیمه / مردم: هزینه‌ها را آزاد حساب می‌کنند

آرشیو
پربازدیدها
روز هفته ماه سال

احمدی نژاد: بحث ترور من جدی است / مسائلی که اطلاع دارم را ضبط کرده ام و در چند جای مطمئن قرار داده ام

احضار استاندار سابق خوزستان به دادسرا

نشانه هایی که می گویند بایدن «شیفته» ایران است و در حال دوری از عربستان!

آژانس بین المللی انرژی اتمی به ایران: ملزم به اجرای توافق مکمل پروتکل الحاقی هستید

اتهام جنجالی مقابل حاجی‌صفی؛ افشای رای علیه علی کریمی+عکس

مدیرعامل منطقه آزاد کیش برکنار شد

شادترین و غمگین‌ترین استان‌های کشور + جدول / قم، شادترین است

العرب، نزدیک به ریاض: هدف بایدن از فشار بر بن سلمان، دور کردنِ عربستان از پرونده هسته ای ایران است

ابطال گواهی فوت ۹ خدمه سانچی

علم الهدی: متاسفانه زن و همسر در خانه همدیگر را با اسم کوچک صدا می‌زنند / تفاهم دولتمردان ما با آژانس خلاف قانون است؛ شما که گفتید ما حقوقدان هستیم و سرهنگ نیستیم

بایدن: پیام حمله هوایی برای ایران این بود که اعمال‌تان بی پاسخ نخواهد ماند

مردی که سلطان عمان، آرزویش را داشت / میانه روها و اصلاح‌طلبان تعهد محضری دهند که «برجام» به نام و کام اصولگرایان باشد / حضرات اصولگرا! یقه ملت را رها کنید و معیشت‌ را به گروگان نگیرید

خطوط قرمز بایدن درباره ایران کدام است؟ / چرا واکنش بایدن به حمله اربیل، به کلی متفاوت از ترامپ بود؟

سهمیه بنزین وانت‌ بارها تغییر کرد

احمدی نژاد: بحث ترور من جدی است / مسائلی که اطلاع دارم را ضبط کرده ام و در چند جای مطمئن قرار داده ام

سریال‌های تلویزیون برای نوروز ۱۴۰۰

بازار خودرو سکته کرد / پژو ۲۰۶ تا ۵۲ میلیون، سمند ۱۴ میلیون، پژو ۴۰۵ تا ۱۵ میلیون و تیبا ۲۶ میلیون ارزان شد / پراید ۹۰ میلیونی هم خریدار ندارد

جو بایدن پیروز انتخابات معرفی شد / فاکس نیوز، آسوشیتدپرس، سی ان ان و ان بی سی این خبر را اعلام کرده اند / بیانیه ترامپ: نتیجه انتخابات هنوز قطعی نشده / پیشنهاد داماد ترامپ به او برای پذیرش شکست

استفتاء مهم ایت الله سیستانی در باره مراسم عزاداری امام حسین (ع)

ترامپ: ایران اگر کرم بریزد بلایی سرش می آوریم که تا حالا سابقه نداشته!

دانش‌آموز ممتاز تهرانی بعد از کنکور خودکشی کرد

جدول غیررسمی افزایش حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری / افزایش ۳۰ تا ۷۰ درصدی حقوق ها

مدیرعامل سایپا: خیال همه را از پراید راحت کردیم

ویدیو/ کتک زدن یک زن افغانستانی توسط مامور نیروی انتظامی

خواندنی ها
اطلاعاتی جدید از دوربین‌های گوشی «گلکسی A۵۲» منتشر شد

اطلاعاتی جدید از دوربین‌های گوشی «گلکسی A۵۲» منتشر شد

چگونه سیب به کاهش وزن شما کمک می‌کند؟

چگونه سیب به کاهش وزن شما کمک می‌کند؟

نسخه چهارم «eBike» ترکیبی از دوچرخه و خودرو خواهد بود+تصاویر

نسخه چهارم «eBike» ترکیبی از دوچرخه و خودرو خواهد بود+تصاویر

خودروی الکتریکی مسابقه‌ای مناسب راننده‌های حرفه‌ای و مبتدی+تصاویر

خودروی الکتریکی مسابقه‌ای مناسب راننده‌های حرفه‌ای و مبتدی+تصاویر

آخرین اخبار مهمترین عناوین روز

تصاویر: مسابقات قهرمانی اسکی روی آب جزیره کیش

تصاویر: ماهشهر در وضعیت قرمز کرونا

تصاویر: دیدار تیم‌های فوتبال پرسپولیس و سایپا

تصاویر: پایان تلخ مهاجران خلیج

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا: بهترین روش برای واشنگتن و تهران در موضوع برجام، مسیر ۱+۵ است

یادداشت‌های محمدعلی فروغی، سه‌شنبه ۱۱ اسفند ۱۲۹۸؛ وزیر خارجه گفت، دول متفقه حمل اسلحه در ایران را ممنوع کرده و ما را خبر نکرده‌اند

شنیده شدن صدای انفجاردر جنوب عربستان سعودی / منابع محلی: پدافند هوایی یک موشک بالستیک را رهگیری و منهدم کرده

خاطرات آیت‌الله هاشمی؛ ۱۱ اسفند ۱۳۷۶: گزارشی از سفر به جده

گل محمدی: پنجره نقل و انتقالات پرسپولیس تا ۳ روز دیگر باز می‌شود / احتمال دارد ۱۰ درصد دیگر قراردادها را فردا دریافت کنیم

شنیده شدن صدای انفجاردر جنوب عربستان سعودی / منابع محلی: پدافند هوایی یک موشک بالستیک را رهگیری و منهدم کرده

مجوز مجلس به دولت: برای پرداخت یارانه ها پول چاپ کنید

نماینده آمریکا در سازمان ملل: با همتای ایرانی دیدار نداشته‌ام

پنتاگون: ارزیابی هایمان نشان می دهد در حمله به سوریه یک نفر کشته و دو نفر زخمی شده اند / روابط واشنگتن با ریاض تغییر نخواهد کرد

کاخ سفید: آماده تعامل با ایران درباره برجام هستیم

مسکو: حملات اخیر آمریکا به سوریه به تعطیلی مذاکرات غیررسمی واشنگتن و تهران انجامید / بی شک، این اقدامات از سوی قدرت‌های تاثیرگذار انجام شده

پایان برج سازی در حریم رضوی / طرح تفصیلی بافت پیرامون حرم مطهر رضوی تصویب شد

معاون بانک مرکزی: دلار ۱۵ هزار تومانی در صورت صادرات ۲.۵ ميليون بشکه نفت

گروسی : آلودگی به مواد هسته ای در محل گزارش نشده ایران وجود دارد / تهران به هیچ یک از سوالات آژانس در رابطه با احتمال حضور مواد هسته ای در سه مکان دیگر پاسخ نداده

واکسیناسیون ۸ میلیون سالمند از فروردین ۱۴۰۰

هشدار گروسی درباره پیامد هرگونه قطعنامه ضدایرانی: پرونده هسته‌ای ایران نباید قربانی بده‌بستان‌های سیاسی شود / همه می دانیم که در شرایط جدی قرار داریم و هر گام به جلو نباید به کار آژانس لطمه بزند

نماینده مجلس از قول صالحی: مهلت سه ماهه برای لغو تحریم‌ها تمدید نمی‌شود

وزیر کشور: محدودیت نوروزی در شهرهای نارنجی، زرد و قرمز اعمال می‌شود

نامه کلانتری به رئیسی: ثبت سند ۴۲ تالاب به‌ نام وزارت نیرو متوقف شود

عراقچی: تلاش برای تصویب قطعنامه در شورای حکام تهدیدکننده دیپلماسی است

آمریکا به استرداد اموال صداوسیما موظف شد

واکنش مدیرکل آژانس به هشدار ایران: بازرسی از تهران نباید به برگ چانه‌زنی دیپلماتیک تبدیل شود

«نیکلا سارکوزی» به یک سال حبس محکوم شد

اتحادیه اروپا: به زمان بیشتری برای احیای توافق هسته‌ای نیاز است

آژانس بین المللی انرژی اتمی به ایران: ملزم به اجرای توافق مکمل پروتکل الحاقی هستید

وزارت بهداشت: تزریق ماهانه ۲۰ میلیون واکسن کرونا در کشور از تیر ماه

ارزش سهام عدالت، امروز ۱۱ اسفند ۹۹

شاخص کل بورس، امروز ۱۱ اسفند ۹۹

خطیب‌زاده: مسائل فنی آزادسازی دارایی های ایران در عراق در حال مرتفع شدن است

روحانی: آمریکا ناچار خواهد شد تحریم‌ها را کنار بگذارد / دولت جدید آمریکا تاکنون ۴ بار اعتراف کرده که فشار حداکثری شکست خورده

قاچاق چوب با آمبولانس تایید شد / سازمان جنگل‌ها: مواردی از قاچاق چوب با آمبولانس حمل جنازه و ماشین‌های حمل گوشت داشتیم

وضعیت جاده‌ها و راه‌ها، امروز ۱۱ اسفند ۹۹ / ممنوعیت تردد در جاده چالوس از ساعت ۸ تا ۱۷

روحانی: اگر همین امروز شیر نفت و گاز بسته شود همه فعالیت‌ها متوقف می‌شود

قیمت سکه پارسیان، امروز ۱۱ اسفند ۹۹

خطیب‌زاده: دولت بایدن‌ آغاز ناامید کننده‌ای داشته / تاکنون هیچ تغییری در سیاست‌های آمریکا علیه ایران مشاهده نکرده‌ایم

آرشیو
وبگردی

جدیدترین واکنش علی کریمی پس از انتخابات فدراسیون فوتبال/عکس

واکنش سارا خوئینی‌ها به حواشیِ یک استوری

قتل هولناک در حمایت از برادر

بازیگری که پس از مرگ برنده جایزه گلدن گلوب شد

تیپ خفن بازیگر زن مشهور ایرانی در یک اقدام ممنوعه / در یکی از خیابان های تهران

یکتا ناصر با تیپ دهه شصتی درکنار خانواده اش

استوری پسر ۲۲ ساله کرمانی قبل از خودکشی

کشف جسد ۲جوان در جنگل النگدره گرگان

نه، آقای حسینی، شترسواری دولا دولا نمی‌شود

دردِ دل‌های مهوش وقاری، درباره بستری شدن محسن قاضی‌مرادی

9 جراحی عجیب برای شبیه شدن به ایوانکا ترامپ + عکس

حمایت محسن چاوشی از شهاب حسینی

  • صفحه نخست
  • اخبار انتخابات ۱۴۰۰
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • آی تی و فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • |
  • ارتباط با ما
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیکی
  • |
  • نظرسنجی
  • |
  • جستجو
  • |
  • آرشیو
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انتخاب است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید : "ایران سامانه"
کد خبر: ۶۰۱۹۳۱
تاریخ انتشار: ۵۶ : ۱۲ - ۲۶ بهمن ۱۳۹۹
سلامت >> پزشکی
پ

چرا آمار فوتی‌ها پایین و شمار ابتلا بالاست؟

شمار فوتی‌های کرونا از ابتدای دی، روند نزولی به‌خود گرفته است. آمار قربانیان روزانه از 191نفر در نخستین روز این ‌ماه شروع شد و در پایان دی به 87نفر رسید.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

شمار فوتی‌های کرونا از ابتدای دی، روند نزولی به‌خود گرفته است. آمار قربانیان روزانه از 191نفر در نخستین روز این ‌ماه شروع شد و در پایان دی به 87نفر رسید.

این سیر نزولی در بهمن‌‌ماه هم ادامه داشت و نوزدهم بهمن، به پایین‌ترین میزان آن، یعنی 57فوتی در یک روز رسید. آمار فوتی‌های کرونا از شانزدهم دی تاکنون مرزهای 3رقمی‌شدن را طی نکرد؛ این در حالی است که در آذرماه، تعداد فوتی‌ها به نزدیک 500نفر هم رسیده بود. روند نزولی تعداد فوتی‌ها در شرایطی است که تعداد مبتلایان کاهش چشمگیری نداشته و در یک‌ماه گذشته از عدد 6هزار پایین نیامده است.

حالا درست یک هفته است که شمار مبتلایان روزانه بالای 7هزار نفر ثبت می‌شود. پرسش اصلی اما اینجاست که چرا با وجود بالا بودن تعداد مبتلایان روزانه، شمار فوتی‌های کرونا، عدد بالایی را نشان نمی‌دهد؛ آن هم در شرایطی که شهرهای قرمز دوباره به نقشه کرونای کشور بازگشته‌اند. نگاهی به آمارهای مشابه در ماه‌های گذشته نشان می‌دهد که با همین تعداد ابتلا، شمار فوتی‌ها چندین برابر آمارهای فعلی است؛ برای مثال در آذرماه که اوج شیوع کرونا بود، زمانی که روزانه بالای 7هزار ابتلای جدید ثبت می‌شد، تعداد فوتی‌ها بالای 250نفر اعلام می‌شد.

حالا اما با همین تعداد ابتلا، تعداد فوتی‌ها زیر 100 و گاهی حدود 50نفر ثبت می‌شود. همه اینها در شرایطی است که به‌گفته متخصصان، نه ویروس ضعیف شده و نه از شدت آن کاسته شده است. کارشناسان می‌گویند چند عامل سبب شده تا تعداد فوتی‌های کرونا کاهش پیدا کند. مینو محرز، متخصص عفونی و عضو کمیته کشوری مقابله با کرونا می‌گوید که بیماران نسبت به گذشته، زودتر برای درمان اقدام می‌کنند و هاشمیان، فوق‌تخصص بیماری‌های عفونی بیمارستان مسیح‌دانشوری تأکید می‌کند، داروهایی که قبلا در پروتکل‌ها نبود در حال استفاده بوده و تأثیرات مثبتی روی بیماران بدحال داشته است. ماجرای کاهش فوتی‌های کرونا را سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا هم تأیید می‌کند، اما این توضیح را می‌دهد که این کاهش آمار نتیجه اعمال محدودیت‌ها در چند هفته گذشته است؛ بنابراین پیش‌بینی می‌شود در آینده موارد افزایش پیدا کند.

بیماران زودتر مراجعه می‌کنند

تخت‌های بستری بیمارستان‌های خصوصی پر شده، 100تخت بیمارستان مسیح‌دانشوری هم در اشغال بیماران مبتلا به کروناست. اینها صحبت‌های محرز است. او می‌گوید، اگر بیماران زودتر به مراکز درمانی مراجعه کنند، سریع‌تر هم درمان می‌شوند و وضعیت‌شان وخیم نمی‌شود. به‌گفته او، با درمان زودرس میزان مرگ‌ومیر هم کمتر می‌شود:

«قبلا وقتی بیماران مراجعه می‌کردند در بیمارستان‌های معین ظرفیت کافی نبود و بیماران ناچار می‌شدند در خانه بمانند و این روند درمانشان را مختل می‌کرد، اما حالا امکان پذیرش آنها در بیمارستان‌ها وجود دارد. وقتی بیماران بدحال کم شوند، قاعدتا تعداد فوتی‌ها هم کاهش پیدا می‌کند.» براساس اعلام این متخصص عفونی، ویروس کرونا ضعیف نشده و حتی برخی از جهش‌های آن شدیدتر از قبل است، اما نکته اینجاست که تعداد افراد بستری‌شده در بخش‌های معمولی بیشتر از قبل است.

این متخصص می‌گوید که برای بررسی وضعیت شیوع بیماری، تعداد مبتلایان، مهم است؛ چراکه وقتی میزان ابتلا بالا می‌رود، فوتی‌ها هم افزایش پیدا می‌کنند. از میان تمام مبتلایان 20درصد نیاز به بستری پیدا می‌کنند و 5درصد از آنها بدحال می‌شوند و نیاز به بستری در بخش مراقبت‌های ویژه پیدا می‌کنند.


ویروس‌ آفریقایی، برزیلی و انگلیسی

حالا در همین شرایط پیش‌بینی می‌شود که در اسفند‌ماه پیک جدیدی از شیوع کرونا در دنیا اتفاق بیفتد که شدیدتر از پیک‌های قبلی است. نشانه‌های شدت گرفتن شیوع را از بالا رفتن موارد بستری و قرمز شدن برخی شهرهای کشور، می‌توان فهمید. محرز می‌گوید: دلیل این اتفاق، خسته شدن مردم از شرایط و رعایت نکردن پروتکل‌های بهداشتی است؛ هر چند که واکسیناسیون هم شروع شده، اما خطر همچنان در اوجش قرار دارد. مردم حتی پس از آغاز واکسیناسیون هم باید پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند.

به‌گفته این متخصص عفونی، ویروس کرونا، اخیرا 2جهش شدید پیدا کرده؛ یکی در آفریقای جنوبی و دیگری در برزیل. قبل از آن هم ویروس کرونای انگلیسی پیدا شده بود که در کشورمان مواردی از آن دیده شد، اما ویروس آفریقای جنوبی و برزیلی از انگلیسی هم جدیدترند و هنوز مشخص نیست که در برابر واکسن‌های تولید شده چقدر مقاومت دارند.

به هر حال زمانی که واکسیناسیون شروع می‌شود، به‌دلیل رفت‌وآمدهای بیشتر مردم، احتمال اینکه انواع ویروس‌های مقاوم شایع شوند، وجود دارد. به‌گفته او، مواردی از ویروس آفریقای جنوبی و برزیلی هنوز در ایران گزارش نشده است: «ویروس در آفریقای جنوبی شدیدتر است و مرگ‌ومیر بالاتری دارد؛ درحالی‌که ویروس انگلیسی تنها قدرت سرایت بیشتری داشت.»

حسین قناعتی، رئیس اتاق فکر ستاد فرماندهی عملیات مدیریت کرونای تهران اما به همشهری می‌گوید : دلایل بالا رفتن موارد ابتلا، گسترش بیماریابی‌ و انجام تست‌های بیشتر است؛ هر چند که در ارتباط با فوتی‌ها کم‌شماری به‌طور طبیعی اتفاق می‌افتد، اما به هر حال مردم پروتکل‌ها را بیشتر از قبل رعایت می‌کنند و همین مسئله منجر به کاهش موارد شدید ابتلا شده است.از سوی دیگر هم مردم با دیدن نشانه‌های اولیه بیماری زودتر به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند.

استفاده از چندین داروی ضدویروس نتیجه داد

محمدرضا هاشمیان، فوق‌تخصص بیماری‌های عفونی بیمارستان مسیح‌دانشوری استفاده از داروهایی که قبلا در پروتکل‌های درمانی کرونا وجود نداشت را از دلایل کاهش آمار فوت ناشی از کرونا می‌داند. او در توضیح بیشتر می‌گوید که هم‌اکنون هر بیماری که به بیمارستان مراجعه می‌کند، می‌تواند داروهای مورد نیاز را تهیه کند.

داروهای فاویپیراویر و رمدسیویر که قبلا در بازار آزاد به قیمت‌های نجومی فروخته می‌شد، حالا در داخل کشور تولید می‌شود و تحت پوشش بیمه قرار گرفته‌اند: «یک بسته 40تایی از داروی فاویپیراویر، 20 تا 40میلیون تومان در بازار آزاد فروخته می‌شد. رمدسیویر به 50میلیون تومان هم رسید. همه اینها در شرایطی بود که همین داروها به سختی پیدا می‌شدند یا جزو پروتکل‌های درمانی کرونا، به شمار نمی‌رفتند.

حالا اما به‌طور گسترده استفاده می‌شوند، همچنین مصرف داروهای ضدویروس مثل کلترا هم بالا رفته و در پروتکل درمانی قرار گرفته است؛ درحالی‌که قبلا تأکید شده بود که این داروها بی‌تأثیرند. بنابراین همراهی داروها با هم می‌تواند جان بیماران بدحال را نجات دهد.»

به‌گفته این متخصص، مصرف رمدسیویر از روز هفتم بیماری، دیگر بی‌فایده است؛ بنابراین مراجعه زودهنگام و شروع دارو، می‌تواند بر کاهش موارد مرگ‌ومیر تأثیر داشته باشد؛ هر چند که بسیاری از افرادی که جانشان را بر اثر این بیماری از دست می‌دهد، دارای بیماری زمینه‌ای هستند و در خانه به‌طور اختصاصی درمان نشده‌اند. هاشمیان رعایت پروتکل‌ها را هم در کاهش موارد ابتلا مؤثر می‌داند: «اگر محدودیت‌ها اجرا نمی‌شد، قطعا موارد فوت ما بیشتر از اینها بود.»

با اینکه از هفته گذشته واکسیناسیون برای گروه کوچکی آغاز شده، اما این متخصص می‌گوید که از وقتی واکسن تزریق می‌شود تا 40روز بعد، می‌توان گفت که فرد ایمن شده است؛ بنابراین تا زمانی که 60 تا 70درصد جمعیت واکسن نزنند، نمی‌توان گفت که ایمنی جمعی ایجاد شده است.

واکسیناسیون فعلی هم تا 5‌ماه آینده روی آمارها تأثیر خواهد گذاشت. او بر مراجعه زودهنگام برای درمان تأکید می‌کند و می‌گوید افراد به محض مشاهده مشکلات تنفسی بر اثر ابتلا به کرونا، برای درمان اقدام کنند، زمانی که سرفه‌هایشان زیاد شد و تنگی نفس پیدا کردند، برای مراجعه به پزشک تعلل نکنند. تنگی نفس مساوی است با استفاده از درمان‌های پیشرفته.


شیوع کرونا در 9شهر شدت گرفت

در شرایطی که به استناد آمارها، شیوع کرونا تا حدودی در حال کنترل است، اما روز گذشته از ستاد ملی مقابله با کرونا خبر رسید که 9شهر کشور وارد وضعیت قرمز شده‌اند. این در حالی است که پیش از این تمام شهرهای کشور از وضعیت قرمز خارج شده بودند، اما با مشخص شدن نشانه‌هایی از پیک چهارم کرونا، به‌نظر می‌رسد بار دیگر، وضعیت قبلی در حال تکرار است.

براساس اعلام علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، هم‌اکنون ۹شهر در وضعیت قرمز، ۳۹شهر در وضعیت نارنجی، ۲۲۸شهر زرد و ۱۷۲شهر در وضعیت آبی کرونا قرار دارند. استان خوزستان، بالاترین میزان شیوع بیماری را دارد و وضعیت قرمز مربوط به شهرهای این استان است؛ آبادان، اهواز، بندر ماهشهر، دزفول، دشت آزادگان، کارون، هویزه، شادگان و شوشتر. وی در ادامه گفت:

مشاهده می‌کنید که از تعداد شهرهای آبی کم شده و به تعداد شهرهای زرد و نارنجی اضافه شده است. رئیسی درباره تعداد شهرهای نارنجی در استان‌های مختلف، گفت: آذربایجان‌غربی ۵شهر، آذربایجان‌شرقی ۴شهر، اصفهان 2شهر، خوزستان ۵شهر، خراسان جنوبی یک شهر، کرمان یک شهر، کهگیلویه و بویراحمد و گلستان هرکدام ۳شهر، گیلان ۷شهر و مازندران ۸شهر نارنجی دارند.


 روزنامه همشهری 

رومیس د
رازیانه د
ارسال به تلگرام
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
  • صفحه نخست
  • اخبار انتخابات ۱۴۰۰
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • آی تی و فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • |
  • ارتباط با ما
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیکی
  • |
  • نظرسنجی
  • |
  • جستجو
  • |
  • آرشیو
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انتخاب است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید : "ایران سامانه"