arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۶۰۴۱۹۸
تاریخ انتشار: ۳۶ : ۱۴ - ۰۷ اسفند ۱۳۹۹

اعلام موضع روسیه درمورد تحولات ارمنستان

سخنگوی دولت روسیه اعلام کرد، این کشور با نگرانی در حال پایش تحولات ارمنستان است اما آن را جزء مسائل داخلی این کشور می‌داند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

فارس: «دیمیتری پسکوف» سخنگوی دولت روسیه روز پنجشنبه نسبت به تحولات اخیر ارمنستان ابراز نگرانی کرد.

به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، پسکوف در نشستی خبری گفت: «با نگرانی تحولات در ارمنستان را نظاره‌گر هستیم. متعقدیم که این مسئله اختصاصاً جزء مسائل داخلی ارمنستان محسوب می‌شوند و ما [ارمنستان را کشوری] بسیار مهم و متحد نزدیک خود در قفقاز می‌دانیم».

سخنگوی کاخ کرملین افزود: «قاطعاً تمام طرف‌ها را به خویشتن‌داری دعوت می‌کنیم. باور داریم که اوضاع نباید از چارچوب قانون اساسی خارج شود».

«اونیک گاسپاریان» رئیس ستادکل ارتش ارمنستان و جمعی از معاونانش امروز (پنحشنبه) با انتشار بیانیه‌ای استعفای نخست‌وزیر و کابینه دولت را خواستار شدند.

در این بیانیه آمده است: «با توجه به اوضاع پیش آمده، نیروهای مسلح ارمنستان استعفای نخست‌وزیر و دولت را خواستار هستند و هشدار می‌دهند از به‌کار بردن زور در برابر مردمی که فرزندانشان در حفظ میهن و آرتساخ کشته شدند، خودداری شود. ارتش همواره در کنار مردم است، همانطور که مردم همواره در کنار ارتش بوده‌اند».

دقایقی پس از انتشار این بیانیه، «نیکول پاشینیان» نخست‌وزیر ارمنستان، گاسپاریان را از سمت خود برکنار کرد و از هوادارانش خواست در میدان جمهوری شهر ایروان تجمع برگزار کنند.

مخالفان پاشینیان ساعاتی پس از انتشار بیانیه ستادکل ارتش ارمنستان از آن حمایت کرده و بیان داشتند: «بیانیه نیروهای مسلح و فرمانده ستادکل و دعوت به ایستادن شانه به شانه با مردم و کشور، بازی را تغییر می‌دهد. از نیکول پاشینیان می‌خواهیم به سمت جنگ داخلی حرکت نکند و در داخل کشور خون ارمنی‌ها را به زمین نریزد و به دنبال تفرقه میان آن‌ها نباشد. نیکول پاشینیان آخرین فرصت را دارد که بدون بروز تنش از قدرت کناره‌گیری کند».

علیرغم فشارهای چند ماهه، پاشینیان در مقابل درخواست‌ها برای کناره‌گیری مقاومت کرده و از توافق با جمهوری آذربایجان بر سر منطقه قره‌باغ کوهستانی به عنوان حرکتی دردناک اما ضروری دفاع کرده است.

بعد از شکست ارمنستان در جنگ ۴۴ روزه با جمهوری آذربایجان در منطقه قره‌باغ کوهستانی که با توافق سه‌جانبه ایروان، باکو و مسکو به آتش‌بس منجر شد، انتقادها و تظاهرات علیه نخست‌وزیر ارمنستان بیشتر شده است.

ارمنستان در این جنگ بعد از پیشروی نیروهای آذربایجان، مجبور شد هفت منطقه اشغالی این کشور را در منطقه قره‌باغ کوهستانی تخلیه کرده و به مرزهای بین‌المللی عقب‌نشینی کند. مخالفان پاشینیان او را به خیانت و کشتار نیروهای ارمنی در جنگ متهم کرده و خواستار برکناری او از قدرت هستند.

نظرات بینندگان