arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۶۰۴۴۴۴
تاریخ انتشار: ۲۵ : ۱۱ - ۰۹ اسفند ۱۳۹۹
سخنگوی ستاد کرونا:

۲۵۰ هزار دوز واکسن کرونای چینی «سینوفارم» امروز وارد کشور می‌شود

سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا گفت: امروز ۲۵۰ هزار دوز واکسن کرونای سینوفارم وارد کشور می‌شود و در آینده نزدیک نیز از هندوستان واکسن کرونا وارد کشور خواهد شد؛ تاریخ ورود ۴.۲ میلیون دوز واکسن کرونا از سبد کووکس نیز طی امروز یا فردا به ما اعلام می‌شود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا گفت: امروز ۲۵۰ هزار دوز واکسن کرونای سینوفارم وارد کشور می‌شود و در آینده نزدیک نیز از هندوستان واکسن کرونا وارد کشور خواهد شد؛ تاریخ ورود ۴.۲ میلیون دوز واکسن کرونا از سبد کووکس نیز طی امروز یا فردا به ما اعلام می‌شود.

به گزارش «انتخاب»، علیرضا رئیسی در حاشیه جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا اظهار کرد: امروز یا فردا، تاریخ ورود ۴.۲ میلیون دوز واکسن کرونا از سبد کوواکس به ما اعلام می‌شود. بسیار امیدواریم که بتوانیم گروه پرخطر را که حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر هستند تا پایان سال واکسینه کنیم. امیدواریم تا فروردین ماه بتوانیم گروه پرخطر مرحله اول را واکسینه کنیم. بقیه واکسیناسیون نیز به تدریج و بر اساس سند ملی واکسیناسیون کووید ۱۹ انجام می‌شود.

وی ادامه داد: واکسیناسیون سالمندان با حضور وزیر بهداشت در سرای سالمندان کهریزک آغاز شد. در این دوره افراد مقیم سرای سالمندان و افراد دارای معلولیت جسمی و ذهنی و جانبازان شیمیایی بالای ۵۰ درصد، غسال‌ها و افرادی که در آرامستان‌ها کار می‌کنند و باقی مانده افرادی که در بخش‌های ویژه کرونا مشغول به کار هستند، بخش‌های کووید ۱۹، آزمایشگاه‌هایی که آزمایش کووید ۱۹ را انجام می‌دهند، مراکز نمونه گیری، مراکز منتخب کووید ۱۹ و اورژانس واکسینه می‌شوند.

وضعیت بیماری در جهان

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا بیان کرد: وضعیت بیماری کووید ۱۹ در سطح دنیا همچنان خیلی مطلوب نیست. بیش از ۱۱۴ میلیون نفر مبتلا در جهان داریم و بیش از دو میلیون و ۵۰۰ هزار نفر فوت کرده‌اند. آمریکا سهم بسیار بالایی داشته و بیش از ۵۲۰ هزار نفر فوتی در این کشور است. میزان مرگ و میر به نسبت جمعیت در انگلستان نیز در اروپا رتبه اول را دارد. محدودیت‌های شدیدی در ایتالیا، فرانسه، آلمان و انگلیس در حال اجراست. ویروس جهش یافته که از انگلستان شروع شده نیز همه اروپا را درگیر کرده و در انگلیس جایگزین ویروس ووهان شده است.

وی ادامه داد: سیستم بهداشت و درمان انگلیس و سیستم سلامت آلمان بسیار قوی است، اما در مقابل این ویروس جهش یافته به زانو درآمده‌اند.

وضعیت کرونا در خوزستان

معاون بهداشت وزیر بهداشت اظهار کرد: در ایران به طور کلی وضعیت روند بیماری تقریبا با ثبات است، اما استان خوزستان و چهارمحال و بختیاری از جمله استان‌هایی هستند که بیماری افزایش یافته است. در استان خوزستان ویروس جهش یافته انگلیسی در اهواز و آبادان و برخی شهرهای دیگر در حال گردش است. میزان بسیاری نیز بالا رفته است.

وی افزود: میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در دزفول و شادگان افزایش یافته و روند افزایشی بیماری تا حدودی کنترل شده، اما تا وضعیت مطلوب فاصله داریم. اقدامات خوبی در زمینه بیماریابی و انجام تست‌ها انجام شده و بیش از ۱۲ هزار تست روزانه در خوزستان انجام می‌شود.

رییسی ادامه داد: میزان تست روزانه در کشور به بیش از ۱۰۰ هزار تست در روز رسیده و این در زمینه تشخیص سریع بیماران موثر است.

معاون وزیر بهداشت گفت: در خوزستان ۱۱ شهر قرمز داریم که شامل اهواز، آبادان، خرمشهر، بندر ماهشهر، دزفول، دشت آزادگان، رامهرمز، شادگان، شوشتر، کارون و هویزه است. امیدواریم با افزایش رعایت پروتکل‌های بهداشتی از وضعیت قرمز خارج شویم.

وی بیان کرد: اکنون ۱۱ شهر در کشور با وضعیت قرمز، ۳۲ شهر نارنجی، ۲۵۱ شهر زرد و ۱۵۴ شهر با وضعیت آبی کرونا داریم.

کرونا قابل پیش بینی نیست

معاون بهداشت وزیر بهداشت اظهار کرد: میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی را باید به دقت رصد کرده و بالا ببریم. از مردم عزیز می‌خواهیم که چند هفته باقی مانده تا عید نوروز را به شدت مراقبت کنند تا ایام نوروز آرامی داشته باشیم.

وی افزود: ماهیت ویروس کرونا به شکلی است که قابل پیش بینی نیست و اگر پروتکل‌های بهداشتی رعایت نشود، موجی از بیماری کشور را فرا می‌گیرد. قدرت سرایت ویروس جهش یافته انگلیسی نیز بسیار بالاست.

مرزهای غربی بسته است

رییسی گفت: امروز درباره کنترل مرزها بحث شد. قرار شد جمعیت هلال احمر نیز به کمک نیروهای بهداشتی بیایند. در حال حاضر مرزهای غربی کشور بسته شده و به شدت در حال کنترل است. امیدواریم مرزهای هوایی و زمینی و دریایی را کنترل کنیم. ویروس جهش یافته انگلیسی در کشور گردش پیدا کرده، اما باید از انتشار بیشتر آن جلوگیری کنیم و یکی از راه‌ها این است که اطرافیان بیمار به سرعت شناسایی شده و قرنطینه شوند.

نظرات بینندگان