سه‌شنبه ۲۴ فروردين ۱۴۰۰ | Tuesday, 13 April 2021
  • ارتباط با انتخاب
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیک
  • |
  • نظرسنجی
سه‌شنبه ۲۴ فروردين ۱۴۰۰ | Tuesday, 13 April 2021
  • صفحه نخست
  • اخبار انتخابات ۱۴۰۰
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • آی تی و فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
جستجو
ویدئو جدیدترین اخبار پربیننده ترین
لایو خبر عکس خواندنی ها اخبار ویژه
  • صفحه نخست
  • اخبار انتخابات ۱۴۰۰
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • آی تی و فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • ارتباط با انتخاب
  • پیوندها
  • آب و هوا
  • اوقات شرعی
  • مجله الکترونیک
  • نظرسنجی
  • آرشیو
تماشا کنید: تله / اسرائیل از خرابکاری در نطنز چه هدفی را دنبال می کند؟

تماشا کنید: تله / اسرائیل از خرابکاری در نطنز چه هدفی را دنبال می کند؟

ویدیو / تکواندوکار نیجریه‌ای که ۸ ماهه باردار بود، مدال طلا گرفت

ویدیو / تکواندوکار نیجریه‌ای که ۸ ماهه باردار بود، مدال طلا گرفت

ویدیو /  حضور متهم به کودتای اردن در انظار عمومی

ویدیو / حضور متهم به کودتای اردن در انظار عمومی

ویدیو / سخنگوی ستاد کرونا:  هرکس سرفه کرد کرونا دارد، نیازی هم به تست نیست

ویدیو / سخنگوی ستاد کرونا: هرکس سرفه کرد کرونا دارد، نیازی هم به تست نیست

ویدیو / اجرای قانون مالیات خودروها و خانه‌های لوکس از خرداد

ویدیو / اجرای قانون مالیات خودروها و خانه‌های لوکس از خرداد

ویدیو / شرایط وخیم بیمارستان‌های اصفهان / بستری هزار و ۸۰۰ بیمار، تنها در امروز

ویدیو / شرایط وخیم بیمارستان‌های اصفهان / بستری هزار و ۸۰۰ بیمار، تنها در امروز

کد خبر: ۶۰۴۹۲
تاریخ انتشار: ۱۹ : ۰۴ - ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۱
سیاست >> سیاست داخلی
پ

محمود احمدی نژاد دادگاهی می شود

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
همین 4 روز پیش بود که دبیر کمیسیون اصل 90 در مجلس شورای اسلامی از شکایت 21 نماینده از احمدی نژاد و ارجاع نامه آن به لاریجانی خبر داد.

موضوع شکایت اما همان ماجرای تکراری تخلفات گاه و بی گاه دولت از قانون و توهین به شان مجلس بود تا تبعات سوال از رئیس جمهور و پاسخ های طنز گونه و توهین آمیز وی همچنان برای دولتی ها دردسر ساز شود.

حالا از مجلس خبر می رسد، شکایت از رئیس جمهور سرانجام پس از 4 روز از سوی علی لاریجانی به هیئت رئیسه ارسال شد تا این شکایت در یک قدمی کمیسیون اصل نود مجلس هشتم قرار بگیرد.

علی اکبر اولیا در مورد روند پیگیری شکایت از رئیس جمهور گفت: در حاشیه جلسه علنی امروز مجلس آقای علی لاریجانی ما را از ارسال این شکایت به «محمدرضا باهنر» عضو هیئت رئیسه مطلع کرد.

این نماینده مجلس هشتم با بیان این نکته که نامه شکایت از رئیس جمهور با امضای 21 نماینده مجلس هشتم، 4 روز پیش تقدیم رئیس مجلس شده بود افزود: هم اکنون رئیس مجلس این نامه شکایت را برای بررسی بیشتر به باهنر به عنوان عضو هیئت رئیسه ارسال کرده است تا شکایت از احمدی‌نژاد پس از عبور از این مرحله به کمیسیون اصل نود ارسال شود.

وی ضمن اظهار بی‌اطلاعی از این موضوع که «چه مواردی از سوی باهنر مورد بررسی قرار می‌گیرد؟» گفت: ما امید داشتیم که این شکایت زود‌تر از این به دست کمیسیون تخصصی برسد تا کمیسیون بتواند در‌‌ همان زمان قانونی 10 روز خود به این موضوع رسیدگی کند اما متأسفانه رسیدگی به این شکایت مانند موارد مشابه دیگر با سرعت پائینی پیگیری می‌شود.


در هر حال اخبار رسیده حاکی از این است که این شکایت جدید 4 بندی از رئیس جمهور می رود که اصل نودی شود و در صورت تصویب شکایت نمایندگان از رئیس جمهور بر اساس ماده 233 آیین نامه داخلی، این شکایت به قوه قضائیه ارسال خواهد شد تا پای محمود احمدی نژاد به قوه قضاییه باز شود.


بر اساس ماده 233 هرگاه حداقل ده‌ نفر از نمایندگان و یا هرکدام از کمیسیونها، عدم رعایت شؤونات و نقض یا استنکاف از اجراء قانون یا اجراء ناقص قانون توسط رئیس جمهور و یا وزیر و یا مسؤولین دستگاههای زیرمجموعه آنان را اعلام نمایند، موضوع بلافاصله از طریق هیأت رئیسه جهت رسیدگی به کمیسیون ذی‌ربط ارجاع می‌گردد.

کمیسیون حداکثر ظرف مدت ده ‌روز موضوع را رسیدگی و درصورت وارد بودن با اظهارنظر صریح، گزارش خود را از طریق هیأت‌رئیسه به مجلس ارائه می‌دهد.

تبصره 1 این ماده تصریح می‌کند: چنانچه نظر مجلس بر تأیید گزارش باشد موضوع جهت رسیدگی به قوه قضائیه و سایر مراجع ذی‌صلاح ارسال می‌شود تا خارج از نوبت و بدون تشریفات دادرسی رسیدگی نمایند.

تبصره 2 این ماده نیز تاکید دارد: درصورتی که مجلس در مورد رئیس‌جمهور یا هریک از وزیران سه نوبت ‌رأی به وارد بودن گزارش بدهد طرح استیضاح درصورت رعایت مفاد اصل هشتاد و نهم(89) قانون اساسی در دستور کار مجلس قرار خواهد گرفت.

البته این اولین باری نیست که مجلس هشتمی ها از شکایت خود درباره دولت را به کمسیون اصل 90 ارجاع می دهند.

شکایت اول نمایندگان از رئیس جمهور به مهر ماه سال 90 بر میگردد که در 9 بند ارائه شد. 9 بندی که مهمترین آنها، عدم اهتمام به اجرای برنامه چهارم، عدم پایبندی به قانون اصل 44 و عدم ارائه به موقع لوایح بودجه سالانه بود.

شکایت دوم اما، به تخلف از اصول 135 و 133 قانون اساسی و تفسیر شورای نگهبان از این اصول و تخلف رئیس جمهور از ماده 53 قانون برنامه پنجم توسعه در خصوص شیوه ادغام وزارتخانه ها مورد شکایت نمایندگان بازمی گشت.

شکایت سوم در خصوص مقاومت رئیس جمهور در مقابل اجرای حکم رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر ابقای حجت الاسلام مصلحی در مقام وزارت اطلاعات بود که نمایندگان آن را مصداق عدم رعایت شئونات و نقض یا استنکاف از اجرای قانون توسط رئیس جمهور خواندند.

ماجرای این شکایت جدید هم که در 4 بند ارائه شده، به دلیل توهین رئیس جمهور به برخی نمایندگان درباره مدک تحصیلی آنهاست چرا که اعلام شده، شکایت از پاسخ‌های احمدی‌نژاد به سوال نمایندگان در چهار محور تدوین شده است .در بخش اول از آنچه «توهین» به نمایندگان خوانده شده شکایت شده است. سبب این توهین هم ماجرای «شاسی» و «شست»و «مدرک تحصیلی» برخی از نمایندگان است.

نمایندگان در بخش دوم ازپاسخ رییس‌جمهوری به دلیل«بیان مطالب خلاف واقع» شکایت کرده‌اند و از اظهار بی‌اطلاعی احمدی‌نژاد از سفر «منوچهر متکی» به عنوان وزیر امور خارجه به سنگال گرفته تا «صفر» اعلام کردن موجودی حساب ذخیره ارزی، تعجب نمایندگان را برانگیخته و کار را به شکایت کشانده است.

مورد سوم شکایت 4 بندی نیز به داستان در «راس امور ندانستن» مجلس باز می‌گردد؛ موضوعی که احمدی‌نژاد در حضور نمایندگان به صراحت اعلام کرد به آن اعتقاد دارد و مجلس را در راس امور نمی‌داند و همین مساله موجبات ناراحتی و خشم نمایندگان را فراهم کرد.

در بخش پایانی هم از «استنکاف از اجرای قوانین مطرح شده در سوال» و «قانون ندانستن بعضی از قوانین» شکایت شده است تا شکایت تکمیل شود تا نوار شکایت های نمایندگان مجلس از دولت به کمسیون اصل 90 تکمیل شود.

هر چند تا کنون این شکایت ها به قضایی شدن نرسیده است اما به نظر می رسد این بار موضوع جدی است چرا که پای مجلس و توهین به شان مجلس در میان است و باید منتظر ماند و دید این بار این شکایت جدید پای رئیس جمهور را به محکمه قضایی باز خواهد کرد یا خیر؟

لینک کوتاه
ارسال به تلگرام
بازید از صفحه اول ارسال به دوستان نسخه چاپی
گزارش خطا
0
وب گردی
کدام بسته اینترنتی بهتر است؟!

کدام بسته اینترنتی بهتر است؟!

تیپ خفن بهاره رهنما و همسرش + عکس

تیپ خفن بهاره رهنما و همسرش + عکس

بهروز وثوقی تن به بازی انتخاباتی نداد

بهروز وثوقی تن به بازی انتخاباتی نداد

۵ آدمی که مرگ خود را پیش بینی کردند/ ترس از عدد ۱۳ آرنولد شوئنبرگ را به قتل رساند

۵ آدمی که مرگ خود را پیش بینی کردند/ ترس از عدد ۱۳ آرنولد شوئنبرگ را به قتل رساند

این بازیگر ۲ متری رییس‌جمهور آمریکا می‌شود؟

این بازیگر ۲ متری رییس‌جمهور آمریکا می‌شود؟

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر:
تصاویر
۱/۴
۱/۴
تصاویر: حمل و نقل عمومی مشهد در وضعیت قرمز

تصاویر: حمل و نقل عمومی مشهد در وضعیت قرمز

۲/۴
تصاویر: اختتامیه مسابقات دو و میدانی جام امام رضا (ع)

تصاویر: اختتامیه مسابقات دو و میدانی جام امام رضا (ع)

۳/۴
تصاویر: استهلال ماه مبارک رمضان-قم

تصاویر: استهلال ماه مبارک رمضان-قم

۴/۴
تصاویر: دیدار مشاور امنیت ملی عراق با محمد جواد ظریف

تصاویر: دیدار مشاور امنیت ملی عراق با محمد جواد ظریف

ببینید!

تماشا کنید: چرخش عراق؟ / آیا هدف از سفر الکاظمی به عربستان و امارات، رویگردانی از ایران بود؟

تماشا کنید: «نه» به مردم / چرا اصولگرایان از رودررویی بی واسطه با افکارعمومی در کلاب هاوس اجتناب می کنند؟

ویدیو / حسام نواب صفوی در آی‌سی‌یو: بیماری کرونا خیلی سخت است؛ مردم رعایت کنند

ویدیو / فارسی حرف زدنِ نخست‎ وزیر کره‎ جنوبی در نشست با جهانگیری

ویدیو / در باغ‌ وحش مرموز «حسن رعیت» چه می‌گذشت؟

ویدیو / چرا کریمه اینقدر برای روسیه مهم است؟ + زیرنویس فارسی

ویدیو / زالی: هر ۱۶ دقیقه یک شهروند تهرانی را از دست دادیم

آرشیو
پربازدیدها
روز هفته ماه سال

محسن رضایی از آتش سوزی در نطنز خبر داد

پاسخ دفتر حضرت آیت الله سیستانی به پرسش هایی درباره روزه ماه مبارک رمضان

ایران گفت‌و‌گوهای جامع با اتحادیه اروپا را تعلیق کرد

تصمیم «قطعی» سیدحسن خمینی برای عدم کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰/ سید یاسر خمینی: رهبر انقلاب کاندیداتوری او را به صلاح ندانستند؛ خواستند در شرایط فعلی به این عرصه ورود نکند

شناسایی هویت عامل اختلال در سیستم برق سایت نطنز

آخرین آمار کرونا در ایران، ۲۳ فروردین ۱۴۰۰: فوت ۲۷۴ نفر در شبانه روز گذشته

قیمت سکه و طلا، امروز ۲۳ فروردین ۱۴۰۰

کدام کشورها فردا را اولین روز ماه مبارک رمضان اعلام کردند؟

قیمت دلار، امروز ۲۲ فروردین ۱۴۰۰

قیمت سکه پارسیان، امروز ۱۹ فروردین ۱۴۰۰

قیمت دلار، امروز ۱۹ فروردین ۱۴۰۰

علم الهدی کرونا گرفت

پیشنهاد مهم روحانی به رهبر انقلاب درباره FATF

قیمت سکه پارسیان، امروز ۲۱ فروردین ۱۴۰۰

محسن رضایی از آتش سوزی در نطنز خبر داد

حقوق ناظران شرعی واردات مرغ؛ ۲۵۰۰ یورو!

بازار خودرو سکته کرد / پژو ۲۰۶ تا ۵۲ میلیون، سمند ۱۴ میلیون، پژو ۴۰۵ تا ۱۵ میلیون و تیبا ۲۶ میلیون ارزان شد / پراید ۹۰ میلیونی هم خریدار ندارد

جو بایدن پیروز انتخابات معرفی شد / فاکس نیوز، آسوشیتدپرس، سی ان ان و ان بی سی این خبر را اعلام کرده اند / بیانیه ترامپ: نتیجه انتخابات هنوز قطعی نشده / پیشنهاد داماد ترامپ به او برای پذیرش شکست

استفتاء مهم ایت الله سیستانی در باره مراسم عزاداری امام حسین (ع)

ترامپ: ایران اگر کرم بریزد بلایی سرش می آوریم که تا حالا سابقه نداشته!

دانش‌آموز ممتاز تهرانی بعد از کنکور خودکشی کرد

جدول غیررسمی افزایش حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری / افزایش ۳۰ تا ۷۰ درصدی حقوق ها

مدیرعامل سایپا: خیال همه را از پراید راحت کردیم

ویدیو/ کتک زدن یک زن افغانستانی توسط مامور نیروی انتظامی

خواندنی ها
رشد خیره کننده تعداد برنامه‌های هوشمند طی  ۵ سال اخیر

رشد خیره کننده تعداد برنامه‌های هوشمند طی  ۵ سال اخیر

گوشی گلکسی M۴۲ با تراشه اسنپدراگون ۷۵۰G در راه است

گوشی گلکسی M۴۲ با تراشه اسنپدراگون ۷۵۰G در راه است

ساخت عروسک اختصاصی برای تولد کودک سندرم داون+تصاویر

ساخت عروسک اختصاصی برای تولد کودک سندرم داون+تصاویر

بیماری مرموزی که کودکان را به خواب می‌برد!

بیماری مرموزی که کودکان را به خواب می‌برد!

آخرین اخبار مهمترین عناوین روز

تأیید صلاحیت ۹۰ درصد داوطلبان انتخابات شوراهای شهر استان تهران

ارتباط حمله نطنز با شانس نخست وزیری مجدد نتانیاهو

نمکی: ۴۵ روزه می‌توانیم علیه جهش‌های جدید ویروس کرونا، واکسن بسازیم

ارتش آمریکا: برای حملات طالبان در افغانستان آماده هستیم

وزیر راه: یک‌میلیون و ۳۰۰ هزار خانه خالی در کشور شناسایی شد

همتی: اطلاعات پولهای بلوکه شده ایران در اختیار بانک مرکزی است/ صندوق بین المللی پول گزارش غلط داد

خبر توقف فعالیت روسیه در نیروگاه بوشهر بی‌اساس است

کارگردان «خط فرضی» به کرونا مبتلا شد

فیلمبرداری «هِرمان» به پایان رسید

نمکی: ۴۵ روزه می‌توانیم علیه جهش‌های جدید ویروس کرونا، واکسن بسازیم

فریدون عباسی: «طراحی دشمن [خرابکاری] در نطنز، خیلی کار قشنگی بوده»!

مدیرعامل بهشت زهرا: آمار جان باختگان کرونا در تهران در دو روز گذشته سه رقمی شده / از ۸ آذرماه تا امروز تهران چنین عددی را تجربه نکرده بود؛ شب عید تک رقمی شده بودیم

محسن هاشمی: شرایط کرونایی بسیار حاد است؛ تعداد فوتی‌ها در تهران به نزدیک ۱۰۰ نفر رسیده

پاسخ رحمانی فضلی به یک نماینده: وزارت کشور در حوادث آبان ۹۸ قصوری نداشته

قیمت سکه پارسیان، امروز ۲۴ فروردین ۱۴۰۰

وضعیت جاده‌ها و راه ها، امروز ۲۴ فروردین ۱۴۰۰ / ترافیک سنگین در آزادراه قزوین – کرج

قیمت دلار و یورو در بازار آزاد، امروز ۲۴ فروردین ۱۴۰۰

قیمت طلا و سکه، امروز ۲۴ فروردین ۱۴۰۰

شاخص کل بورس، امروز ۲۴ فروردین ۱۴۰۰

عراقچی راهی وین شد / فردا؛ ادامه مذاکرات ایران و ۱+۴

لاوروف: همه تحریم‌ها علیه ایران باید بی‌قید و شرط برداشته شود / اگر آمریکا این کار را نکند ممکن است گرفتار اقدام خطرناکی شود / اعمال تحریم‌های اروپا علیه ایران در اوج مذاکرات برای حفظ برجام اشتباه بزرگی است؛ حتی بدتر از یک جرم است

ربیعی: خرابکاری نطنز، با فناوری های جدیدتر در مدت کوتاهی بازسازی خواهد شد/ این اقدام نشان دهنده موفق بودن مذاکرات برای رفع تحریم هاست / حق خود را برای اقدام علیه عاملین، آمرین و مباشرین این حمله محفوظ می دانیم

سخنگوی دستگاه قضا: جنایی بودن پرونده آزاده نامداری منتفی است

سخنگوی قوه قضاییه درباره فیلترینگ کلاب هاوس: مسئولیت مدیریت فضای مجازی به عهده دولت و وزارت ارتباطات است؛ چنانچه قصور کردند باید پاسخگو باشند؛ ما هم موضوعات را تعقیب می‌کنیم

وزیر راه: حتی یک درخواست وزارت بهداشت در خصوص لغو پروازها نبوده که اجرا نکرده باشیم

قیمت دلار، امروز ۲۴ فروردین ۱۴۰۰

وضعیت آب و هوا، امروز ۲۴ فروردین ۱۴۰۰ / بارش‌ها فردا به شرق کشور می‌رسد

وزیر راه: اتوبوس حامل روحانی متخلف از پروتکل‌های کرونایی را جریمه کردیم/ قشم ایر تذکر گرفت/ پرواز آبادان – مشهد با ۱۲ صندلی خالی پرید

نقوی حسینی: اگر رئیسی نیاید، جلیلی نامزد می‌شود / جلیلی هم برنامه دارد و هم دولتش را آماده کرده

واکسیناسیون ورزشکاران المپیکی آغاز شد

ستاد استهلال دفتر رهبری: چهارشنبه اول ماه رمضان است

روزنامه جمهوری اسلامی: با خرابکاری‌هایی که اسرائیل انجام داده، دستگاه‌های اطلاعاتی کشور باید بازبینی شوند

نامه ظریف به گوترش درباره حادثه نطنز: آمریکا باید تمامی تحریم ها از زمان اجرای برجام را لغو کند / ایران با توقف اقدامات جبرانی خود پاسخ می دهد؛ اقداماتی که به دلیل خرابکاری اخیر سیر صعودی خواهد گرفت

سخنگوی ستاد کرونا: تعداد فوتی‌های کرونا تا ۲ هفته دیگر به ۳۰۰ نفر خواهد رسید / حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد بستری‌های کرونا فوت می‌کنند و کاری نمی‌شود کرد

مسکو: لاوروف فردا به ایران سفر می کند و با روحانی نیز دیدار خواهد داشت

کاخ سفید: در حادثه نطنز نقش نداشتیم / روی مذاکرات وین متمرکز هستیم

حدادعادل: کاندیدای ما پس از ثبت نام ها اعلام می شود

غریب آبادی: غنی‌سازی در نطنز متوقف نشده / چند اقدام فنی در واکنش اولیه به خرابکاری برنامه‌ریزی شده است

آرشیو
وبگردی

بخشش زنی که در آستانه قصاص بود

چرا این روز‌ها شهاب حسینی صدای موتور می‌دهد؟

قیمت کفش‌های دزدیده شده حسن تفتیان چقدر بود؟

آیا همایون جانشین خلف استاد شجریان است؟!

متلک‌های تند مهراب قاسم‌خانی به وزیر بهداشت

تیپ خفن بهاره رهنما و همسرش + عکس

پویا امینی هم درگیر کرونا شد

روزی که جواد خواجوی، به‌خاطر خجالت، مسافرکشی را کنار گذاشت

قتل فجیع موذن و نمازگزار بر سَر اوقات شرعی

شلیک پسر، جان پدر را گرفت

۲ مرد همسرکش در انتظار جلسه محاکمه

پرونده کشدار مردی که چشمس به خاطر فروش سبزی گندیده کور شد

  • صفحه نخست
  • اخبار انتخابات ۱۴۰۰
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • آی تی و فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • |
  • ارتباط با ما
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیکی
  • |
  • نظرسنجی
  • |
  • جستجو
  • |
  • آرشیو
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انتخاب است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید : "ایران سامانه"
کد خبر: ۶۰۴۹۲
تاریخ انتشار: ۱۹ : ۰۴ - ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۱
سیاست >> سیاست داخلی
پ

محمود احمدی نژاد دادگاهی می شود

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
همین 4 روز پیش بود که دبیر کمیسیون اصل 90 در مجلس شورای اسلامی از شکایت 21 نماینده از احمدی نژاد و ارجاع نامه آن به لاریجانی خبر داد.

موضوع شکایت اما همان ماجرای تکراری تخلفات گاه و بی گاه دولت از قانون و توهین به شان مجلس بود تا تبعات سوال از رئیس جمهور و پاسخ های طنز گونه و توهین آمیز وی همچنان برای دولتی ها دردسر ساز شود.

حالا از مجلس خبر می رسد، شکایت از رئیس جمهور سرانجام پس از 4 روز از سوی علی لاریجانی به هیئت رئیسه ارسال شد تا این شکایت در یک قدمی کمیسیون اصل نود مجلس هشتم قرار بگیرد.

علی اکبر اولیا در مورد روند پیگیری شکایت از رئیس جمهور گفت: در حاشیه جلسه علنی امروز مجلس آقای علی لاریجانی ما را از ارسال این شکایت به «محمدرضا باهنر» عضو هیئت رئیسه مطلع کرد.

این نماینده مجلس هشتم با بیان این نکته که نامه شکایت از رئیس جمهور با امضای 21 نماینده مجلس هشتم، 4 روز پیش تقدیم رئیس مجلس شده بود افزود: هم اکنون رئیس مجلس این نامه شکایت را برای بررسی بیشتر به باهنر به عنوان عضو هیئت رئیسه ارسال کرده است تا شکایت از احمدی‌نژاد پس از عبور از این مرحله به کمیسیون اصل نود ارسال شود.

وی ضمن اظهار بی‌اطلاعی از این موضوع که «چه مواردی از سوی باهنر مورد بررسی قرار می‌گیرد؟» گفت: ما امید داشتیم که این شکایت زود‌تر از این به دست کمیسیون تخصصی برسد تا کمیسیون بتواند در‌‌ همان زمان قانونی 10 روز خود به این موضوع رسیدگی کند اما متأسفانه رسیدگی به این شکایت مانند موارد مشابه دیگر با سرعت پائینی پیگیری می‌شود.


در هر حال اخبار رسیده حاکی از این است که این شکایت جدید 4 بندی از رئیس جمهور می رود که اصل نودی شود و در صورت تصویب شکایت نمایندگان از رئیس جمهور بر اساس ماده 233 آیین نامه داخلی، این شکایت به قوه قضائیه ارسال خواهد شد تا پای محمود احمدی نژاد به قوه قضاییه باز شود.


بر اساس ماده 233 هرگاه حداقل ده‌ نفر از نمایندگان و یا هرکدام از کمیسیونها، عدم رعایت شؤونات و نقض یا استنکاف از اجراء قانون یا اجراء ناقص قانون توسط رئیس جمهور و یا وزیر و یا مسؤولین دستگاههای زیرمجموعه آنان را اعلام نمایند، موضوع بلافاصله از طریق هیأت رئیسه جهت رسیدگی به کمیسیون ذی‌ربط ارجاع می‌گردد.

کمیسیون حداکثر ظرف مدت ده ‌روز موضوع را رسیدگی و درصورت وارد بودن با اظهارنظر صریح، گزارش خود را از طریق هیأت‌رئیسه به مجلس ارائه می‌دهد.

تبصره 1 این ماده تصریح می‌کند: چنانچه نظر مجلس بر تأیید گزارش باشد موضوع جهت رسیدگی به قوه قضائیه و سایر مراجع ذی‌صلاح ارسال می‌شود تا خارج از نوبت و بدون تشریفات دادرسی رسیدگی نمایند.

تبصره 2 این ماده نیز تاکید دارد: درصورتی که مجلس در مورد رئیس‌جمهور یا هریک از وزیران سه نوبت ‌رأی به وارد بودن گزارش بدهد طرح استیضاح درصورت رعایت مفاد اصل هشتاد و نهم(89) قانون اساسی در دستور کار مجلس قرار خواهد گرفت.

البته این اولین باری نیست که مجلس هشتمی ها از شکایت خود درباره دولت را به کمسیون اصل 90 ارجاع می دهند.

شکایت اول نمایندگان از رئیس جمهور به مهر ماه سال 90 بر میگردد که در 9 بند ارائه شد. 9 بندی که مهمترین آنها، عدم اهتمام به اجرای برنامه چهارم، عدم پایبندی به قانون اصل 44 و عدم ارائه به موقع لوایح بودجه سالانه بود.

شکایت دوم اما، به تخلف از اصول 135 و 133 قانون اساسی و تفسیر شورای نگهبان از این اصول و تخلف رئیس جمهور از ماده 53 قانون برنامه پنجم توسعه در خصوص شیوه ادغام وزارتخانه ها مورد شکایت نمایندگان بازمی گشت.

شکایت سوم در خصوص مقاومت رئیس جمهور در مقابل اجرای حکم رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر ابقای حجت الاسلام مصلحی در مقام وزارت اطلاعات بود که نمایندگان آن را مصداق عدم رعایت شئونات و نقض یا استنکاف از اجرای قانون توسط رئیس جمهور خواندند.

ماجرای این شکایت جدید هم که در 4 بند ارائه شده، به دلیل توهین رئیس جمهور به برخی نمایندگان درباره مدک تحصیلی آنهاست چرا که اعلام شده، شکایت از پاسخ‌های احمدی‌نژاد به سوال نمایندگان در چهار محور تدوین شده است .در بخش اول از آنچه «توهین» به نمایندگان خوانده شده شکایت شده است. سبب این توهین هم ماجرای «شاسی» و «شست»و «مدرک تحصیلی» برخی از نمایندگان است.

نمایندگان در بخش دوم ازپاسخ رییس‌جمهوری به دلیل«بیان مطالب خلاف واقع» شکایت کرده‌اند و از اظهار بی‌اطلاعی احمدی‌نژاد از سفر «منوچهر متکی» به عنوان وزیر امور خارجه به سنگال گرفته تا «صفر» اعلام کردن موجودی حساب ذخیره ارزی، تعجب نمایندگان را برانگیخته و کار را به شکایت کشانده است.

مورد سوم شکایت 4 بندی نیز به داستان در «راس امور ندانستن» مجلس باز می‌گردد؛ موضوعی که احمدی‌نژاد در حضور نمایندگان به صراحت اعلام کرد به آن اعتقاد دارد و مجلس را در راس امور نمی‌داند و همین مساله موجبات ناراحتی و خشم نمایندگان را فراهم کرد.

در بخش پایانی هم از «استنکاف از اجرای قوانین مطرح شده در سوال» و «قانون ندانستن بعضی از قوانین» شکایت شده است تا شکایت تکمیل شود تا نوار شکایت های نمایندگان مجلس از دولت به کمسیون اصل 90 تکمیل شود.

هر چند تا کنون این شکایت ها به قضایی شدن نرسیده است اما به نظر می رسد این بار موضوع جدی است چرا که پای مجلس و توهین به شان مجلس در میان است و باید منتظر ماند و دید این بار این شکایت جدید پای رئیس جمهور را به محکمه قضایی باز خواهد کرد یا خیر؟

رومیس د
رازیانه د
ارسال به تلگرام
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
  • صفحه نخست
  • اخبار انتخابات ۱۴۰۰
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • آی تی و فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • |
  • ارتباط با ما
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیکی
  • |
  • نظرسنجی
  • |
  • جستجو
  • |
  • آرشیو
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انتخاب است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید : "ایران سامانه"