arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۶۰۶۰۲۱
تاریخ انتشار: ۰۸ : ۲۱ - ۱۷ اسفند ۱۳۹۹

سخنگوی برق: استخراج کنندگان رمزارزها در منازل جریمه می شوند / برق واحد متخلف به نرخ برق صادراتی که رقم بسیار بالایی است، محاسبه می‌شود

«مصطفی رجبی مشهدی» سخنگوی صنعت برق، نسبت به جریمه سنگین استخراج رمز ارزها هشدار داده و گفته: «با اشاره به اینکه افزایش نرخ رمز ارز سبب ایجاد جذابیت برای سرمایه‌گذاری در این بخش شده، صاحبان سرمایه‌های خرد، به‌صورت غیرمجاز اقدام به خرید دستگاه‌های کم بازده می‌کنند که این موضوع سبب افزایش قابل توجه مصرف برق خواهد شد».
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

روزنامه اینترنتی فراز نوشت: سخنگوی صنعت برق از جریمه سنگین برای استخراج کنندگان رمزارزها در منازل مسکونی این کشور خبر داد


این روزها بازار رمزارزها داغ شده است و با نوسانات و افت شاخص بورس بسیاری از فعالان این بازار به سمت مبادله در ارزهای دیجیتال حرکت کرده‌اند. در این میان اما برخی با نصب غیرمجاز دستگاه‌های استخراج رمزارزها در منازل مسکونی سبب بروز خسارت به شبکه برق شده‌اند.

«مصطفی رجبی مشهدی» سخنگوی صنعت برق، نسبت به جریمه سنگین استخراج رمز ارزها هشدار داده و گفته: «با اشاره به اینکه افزایش نرخ رمز ارز سبب ایجاد جذابیت برای سرمایه‌گذاری در این بخش شده، صاحبان سرمایه‌های خرد، به‌صورت غیرمجاز اقدام به خرید دستگاه‌های کم بازده می‌کنند که این موضوع سبب افزایش قابل توجه مصرف برق خواهد شد».

سخنگوی صنعت برق می‌گوید: «درصورت شناسایی این گروه از استخراج کنندگان رمز ارز، برق واحد متخلف به نرخ برق صادراتی که رقم بسیار بالایی است، محاسبه می‌شود».

میزان برق مصرفی برخی دستگاه‌های استخراج رمز ارز معادل نیاز یک شهر بزرگ به برق

میزان مصرف برق دستگاه‌های استخراج بیت‌کوین بسته به نوع دستگاه و تعداد دستگاه‌هایی که با هم کار می‌کنند متغیر است و محاسبه میزان مصرف با در دست بودن این اطلاعات ممکن است. اما گفته می‌شود میزان برق مصرفی برخی دستگاه‌های استخراج رمز ارز ۳۰۰ مگاوات است که این مقدار مصرف معادل نیاز یک شهر بزرگ به برق است.

مركز ملی فضای مجازی: سايت‌های خريدوفروش بيت‌‌كوين مجوز ندارند

مدتی قبل نیز در پی اعلام مسوولان بانك مركزي مبنی بر اينكه طبق قانون شورای عالی مبارزه با پولشويی و مصوبه هيات دولت در سال ۱۳۹۸ «مبادله رمزارزها مانند بيت‌كوين در ايران» ممنوع است، مركز ملی فضای مجازی نیز اعلام كرد كه سايت‌های خريدوفروش بيت‌‌كوين مجوز ندارند.

بنابراين، مبادله رمزارزها تنها برای استخراج رسمی رمزارز در جهت واردات بلامانع اما معامله اين نوع ارز بين افراد ممنوع است.

رمزارز‌ها که بیت‌کوین یکی از مشهورترین آن‌ها‌ست تحت کنترل هیچ دولت و نهادی نیستند و به همین دلیل یکی از جایگزین‌های جذاب پول برای افراد و گروه‌هایی است که فعالیت‌های غیرقانونی و حتی مجرمانه دارند. البته در سال‌های اخیر بسیاری از شهروندان عادی کشورهای جهان هم به استفاده از رمزارز‌ها رو آورده‌اند.

استفاده از رمز ارزها برای دور زدن تحریم!

در ایران اما سال ۱۳۹۵ همزمان با اوج گرفتن بهای «بیت کوین»، نام این رمزارز مطرح شد. سال ۱۳۹۶ اندک اندک بحث امکان استفاده از رمزارز‌ها مخصوصا بیت‌کوین برای دور زدن تحریم‌ها و دستیابی به پول مطرح شد و مقام‌های بسیاری از ضرورت استفاده از این روش صحبت کردند. مطرح شدن امکان بالقوه رمزارز‌ها برای دور زدن تحریم‌ها باعث شد گسترش فعالیت‌های مزارع پیدا و پنهان در ایران شد.

از سال ۱۳۹۶ به بعد گزارش‌های قابل توجهی از ورود افراد به این حوزه منتشر شده است. این موج به قدری گسترده شد که استخراج رمز ارزها در ایران از سال ۱۳۹۸ مشروط به دریافت مجوز قانونی شد؛ البته بسیاری هم بدون مجوز در مزارع خصوصی دست به این کار زدند.

استخراج رمز ارز؛ قاتل برق

استخراج ارزهای دیجیتال به‌ویژه نوع بیت‌کوین نیاز به مصرف بالای برق دارد به گونه‌ای که برای استخراج هر واحد بیت‌کوین نیاز به تولید ۷۲ مگاوات ساعت برق است. به طوری که از دستگاه‌های استخراج رمزارز به عنوان «قاتلین برق» نام برده می‌شود. با توجه به قیمت نازل برق در ایران، بسیاری از استخراج‌کنندگان اقدام به استخراج ارز دیجیتال با برق ارزان می‌کنند این در حالی است که ارز دیجیتال تولید شده با این برق، به بالاترین نرخ در جهان خرید و فروش می‌شود.

حالا با قطعی گسترده برق در تابستان امسال و اعتراض و انتقاد‌ها به استخراج رمزارزها در ایران، سخنگوی صنعت برق از جریمه سنگین استخراج کنندگان رمزارزها در منازل مسکونی خبر داده است. اقدامی که ممکن است درصورت موفقیت آن از قطعی برق گسترده در تابستان سال آینده جلوگیری کند.

نظرات بینندگان