پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ایرنا: موراشکو امروز (جمعه) در گفت وگو با خبرنگاران گفت: متخصصان ما با آزمایش سرم خون افراد داوطلب که به آنها واکسن اسپوتنیک وی زده شده بود به این نتیجه رسیدند که این واکسن علیه ویروس کرونای انگلیسی (ویروس جهش یافته سارس-کوو-۲) کارایی بالایی دارد.
وی افزود: در جریان تحقیقات مشخص شد که میزان پادتن خنثی کننده تولید شده علیه ویروس انگلیسی از میزان پادتن تولید شده برای ویروس کرونا فرقی نمی کند.
وزیر بهداشت روسیه نتیجه گیری کرد: به این ترتیب واکسن اسپوتنیک وی به همان اندازه که در برابر ویروس کرونا مصونیت ایجاد می کند در برابر ویروس تغییر ماهیت یافته (ویروس انگلیسی) نیز مصونیت بوجود می آورد.
واکسن اسپوتنیک وی اوت ۲۰۲۰ در وزارت بهداشت روسیه به ثبت رسید و در بسیاری از کشورها از جمله روسیه، بلاروس، آرژانتین، بولیوی، صربستان، الجزیره، فلسطین، ونزوئلا، پاراگوئه، ترکمنستان، مجارستان، امارات متحده عربی، ایران، جمهوری گینه، تونس، ارمنستان، مکزیک، نیکاراگوئه، لبنان و میانمار مورد استفاد قرار گرفته است.
روسیه اکنون در تحویل و نیز تولید مشترک واکسن اسپوتنیک وی واکسن نخست این کشور علیه کووید-۱۹ با بیش از ۲۰ کشور جهان از جمله ایران همکاری می کند.
این واکسن در ۵۰ کشور جهان تایید و ثبت شده است.
ویروس کرونا جهش یافته موسوم به کرونا انگلیسی از جنبههای مختلف خطرات و نگرانیهایی بین مردم ایجاد کرده که برخی از آنها جدی است.
این ویروس جهش یافته، مشکلاتی از جمله سرعت انتشار، ابتلای بیشتر جوانان و سرایت پذیری بیشتر را ایجاد کرده است و هم اکنون در تعدادی از کشورها ازجمله روسیه و ایران منتشر شده است.
مطالعات در انگلیس نشان داده بیماران کووید - ۱۹ که مبتلا به این نوع جهش یافته بودند، در سنین ۵۵ تا ۷۰ سال، بیشتر در معرض مرگ و میر قرار گرفته اند که این موضوع نیاز به بررسی بیشتری دارد.