arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۶۱۰۹۰۵
تاریخ انتشار: ۱۳ : ۱۵ - ۱۵ فروردين ۱۴۰۰

دردسرهای پناهجویان برای دولت بایدن

در حالیکه به نظر می‌رسید با روی کارآمدن جو بایدن و مخالفت وی با سیاست‌های مهاجرتی دونالد ترامپ، مساله پناهجویان حل‌وفصل شود، اما اکنون صدور فرمان‌های اجرایی وی در این حوزه سبب انتقادات هر دو حزب از رئیس‌جمهوری ایالات‌متحده شده‌است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ایرنا: درحالیکه تنها کمتر از سه ماه از آغاز ریاست جمهوری «جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا می گذرد و به نظر می رسید بزرگترین چالش های پیش روی وی در روزهای آغازین ورود به کاخ سفید، دست و پنجه نرم کردن با همه گیری ویروس کرونا و پیامدهای اقتصادی حاصل از آن باشد. اما اکنون بحران مهاجرت به مشکلی بزرگ بدل و سبب شده اعضای حزب جمهوری خواه و حتی برخی هم حزبی های بایدن وی را به همین دلیل به باد انتقاد بگیرند.

«ایلهان عمر» نماینده دموکرات مجلس نمایندگان که خود یک پناهجو است، با انتقاد از وضعیت کنونی مهاجران در مرز با مزیک گفت: هر چه برقرای شرایط پایدار به تاخیر بیفتد و تصمیم برای حل بحران مهاجران به تعویق انداخته شود مشکلات بزرگتر می شوند.

«هنری کولار» نماینده دیگر هم حزبی بایدن هم ضمن تاکید بر ضرورت تلاش تیم بایدن برای منصرف کردن مهاجران برای ورود به آمریکا گفت: «قصد آنها [تیم بایدن] متفاوت بودن با ترامپ است و من مخالفتی با این کار ندارم. آن‌ها باید متفاوت باشند؛ ما بچه‌ها را جدا نمی‌کنیم. اما برخورد 'انسانی' بایدن دارد به این حس دامن می‌زند که قاچاقچی های انسان از هیچ تلاشی برای کشاندن مردم از آمریکا لاتین به اینجا فروگذار نمی کنند؛ الان وقت چانه‌زنی نیست».

مقامات تگزاس، ایالت هم مرز مکزیک هم ضمن انتقاد از سیاست های مهاجرتی بایدن، این اقدامات را مسبب ورود غیرقانونی جنایتکاران به کشور دانستند.

کلانتر دموکرات تگزاس در گفت و گو با شبکه تلویزیونی فاکس بیزنس گفت: سیل ورود غیرقانونی مهاجران از آمریکای جنوبی باعث می شود نیروهای مخصوص تامین امنیت تمام وقت خود را برای کمک به نیروهای مرزبانی صرف کنند و دیگر زمانی برای حفظ امنیت شهر باقی نمی ماند.

اگرچه مساله مهاجرت موضوع تازه ای در ایالات متحده نیست و در زمان ریاست جمهوری «دونالد ترامپ»، وی با اتخاذ تصمیم های سختگیرانه در این حوزه ساخت دیوار مرزی با مکزیک را آغاز کرد. اما با روی کار آمدن دولت جدید، بایدن با صدور چندین فرمان اجرایی از جمله توقف ساخت این دیوار مرزی، مواضعی کاملا متفاوت با رئیس جمهوری پیشین در پیش گرفت. فرمان مهاجرتی بایدن که گفته می شد در روزهای نخست انتظاراتی را در پناهجویان به امید آسانتر شدن شرایط مهاجرت به وجود آورده و بسیاری را از کشورهای آمریکای لاتین روانه مرزهای آمریکا کرده بود اکنون به نظر می رسد به پاشنه آشیل دولت تازه کار بایدن شده است.

«آندرس مانوئل لوپز اوبرادور» رئیس جمهوری مکزیک بحران کنونی پناهجویان در مرزهای آمریکا را نتیجه سیاست های مهاجرتی بایدن دانست و وی را به عمل نکردن به وعده هایش در تسهیل شرایط پذیرش مهاجران متهم کرد.

اظهارات رئیس جمهوری مکزیک در پی انتشار تصاویری از وضعیت نامناسب پناهجویان در مرزها بیان شد. گفته می شود پس از لغو فرمان مهاجرتی ترامپ توسط بایدن، مراکز مرزی برای سیل عظیم مهاجران آماده نبوده و همین امر سبب بروز بحران کنونی شده است.

هفته گذشته هم شماری از قانونگذاران جمهوری‌خواه کنگره آمریکا در نامه‌ای به «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه این کشور،خواستار توضیح وی درباره اقدامات دولت بایدن در قبال بحران مهاجرتی در مرزهای جنوبی شدند. گفته می شود در حالیکه وزارت امنیت داخلی آمریکا مسئول اصلی تصمیم گیری در امر مهاجرت است، وزارت امور خارجه این کشور در این حوزه مشارکت دارد.

جمهوری خواهان پیشتر نیز نسبت به افزایش شمار مهاجران در مرزهای جنوبی آمریکا هشدار داده بودند. هرچند کاخ سفید وجود بحران مهاجرتی در مرزهای جنوبی آمریکا را رد کرده و معتقد است در راستای ساماندهی سیاست‌های مهاجرتی آمریکا گام برمی دارد.

نظرات بینندگان