دوشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۰ | Monday, 19 April 2021
  • ارتباط با انتخاب
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیک
  • |
  • نظرسنجی
دوشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۰ | Monday, 19 April 2021
  • صفحه نخست
  • اخبار انتخابات ۱۴۰۰
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • آی تی و فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
جستجو
ویدئو جدیدترین اخبار پربیننده ترین
لایو خبر عکس خواندنی ها اخبار ویژه
  • صفحه نخست
  • اخبار انتخابات ۱۴۰۰
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • آی تی و فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • ارتباط با انتخاب
  • پیوندها
  • آب و هوا
  • اوقات شرعی
  • مجله الکترونیک
  • نظرسنجی
  • آرشیو
ویدیو / جزئیات و علت درگذشت محمد حجازی، جانشین فرماندهی نیروی‌قدس سپاه از زبان سخنگوی سپاه پاسداران

ویدیو / جزئیات و علت درگذشت محمد حجازی، جانشین فرماندهی نیروی‌قدس سپاه از زبان سخنگوی سپاه پاسداران

ویدیو / سخنگوی ستاد کرونا: محدودیت‌های کرونایی هوشمند می‌شود

ویدیو / سخنگوی ستاد کرونا: محدودیت‌های کرونایی هوشمند می‌شود

ویدیو / خوشحالی حسن یزدانی پس از رسیدن به مدال طلا آسیا

ویدیو / خوشحالی حسن یزدانی پس از رسیدن به مدال طلا آسیا

ویدیو / ریزش کوه‌های اطراف گناوه بر اثر زلزله

ویدیو / ریزش کوه‌های اطراف گناوه بر اثر زلزله

تماشا کنید: پدیده وحدت شکن / آیا سعید محمد برنامه اصولگرایان برای ائتلاف در انتخابات ۱۴۰۰ را به هم می‌زند؟

تماشا کنید: پدیده وحدت شکن / آیا سعید محمد برنامه اصولگرایان برای ائتلاف در انتخابات ۱۴۰۰ را به هم می‌زند؟

ویدیو / سرنوشت دختر استالین + زیرنویس فارسی

ویدیو / سرنوشت دختر استالین + زیرنویس فارسی

کد خبر: ۶۱۴۱۹
تاریخ انتشار: ۳۰ : ۱۵ - ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۱
صفحه نخست >> سیاست
پ

واشنگتن آسوده شد؛ تل آویو به تهران حمله نمی‌کند

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
دیپلماسی ایرانی: روزنامه عبری یدیعوت احرونوت به نقل از منابع امریکایی که به ادعای این روزنامه مقام‌های عالی‌رتبه این کشور محسوب می‌شوند، گزارش داد که کاخ سفید به این باور رسیده است که احتمال حمله نظامی اسرائیل به برنامه هسته‌ای ایران به شدت کاهش یافته و تقریبا نزدیک به صفر است. به گفته این روزنامه این رفتار دو دلیل دارد: اولا، ایرانی‌ها در مذاکرات استانبول با 1+5 به رغم تداوم مواضع سابقشان مواضع بسیار نرمی از خود نشان دادند، موضوعی که باعث شد تا دو طرف به فکر برگزاری دور دوم مذاکرات بیفتنند. دوم، به گفته منابع رسمی امریکایی اختلافات سنگینی در تلاویو بر سر رفتارهای نتانیاهو و باراک اوباما بر سر برنامه هسته‌ای ایران در افتاده است به گونه‌ای که شاهد بوده‌ایم که مئیر داگان، رئیس سابق موساد، یوفال دیسکین، رئیس سابق شاباک، ژنرال گابی اشکنازی و رئیس ستاد ارتش اسرائیل تا چه اندازه به این دو مقام ارشد اسرائیلی تاختند و آنها را متهم به کوته‌فکری، فریب افکار عمومی برای رسیدن به اهداف شخصی و حزبی و سوء تدبیر کردند.

این مساله نشان داد که تا چه اندازه سازمان‌های نظامی و امنیتی اسرائیل با حمله با تاسیسات هسته‌ای ایران مخالفند و هر گونه صحبت از جنگ را به شدت رد می‌کنند. این در حالی است که به اعتقاد کارشناسان از سال 1948 یعنی زمان تاسیس رژیم صهیونیستی تا کنون همواره همین نهادهای امنیتی و نظامی بوده‌اند که چنین تصمیم‌های حساسی را اتخاذ می‌کرده‌اند و در صورت مخالفت آنها هیچ گاه جنگی علیه کشوری از سوی اسرائیل صورت نگرفته است.

این روزنامه همچنین به اظهارات چند روز پیش ایهود اولمرت، نخست‌وزیر سابق اسرائیل اشاره می‌کند که گفت به بنیامین نتانیاهو اعتقاد ندارد و به او به هیچ وجه اطمینان نمی‌کند و اگر بخواهد تصمیم‌هایی مثل حمله نظامی به تهران را بگیرد از پس رهبری ر‍ژیم صهیونیستی بر نمی‌آید.

یدیعوت احرونوت همچنین به اظهارات اخیر دنیس راس در گفت‌وگو با روزنامه امریکایی نیویورک تایمز اشاره می‌کند که گفت: «تلاویو و واشنگتن به این توافق رسیدند که به طوری جدی فرصتی برای حل دیپلماتیک مشکل برنامه هسته‌ای ایران بدهند و هر دو طرف نیز محدودیت زمانی‌ای برای این مذاکرات تعیین نکردند.» اگر چه راس تاکید کرد، این بدان معنا نیست که در هیچ حالتی ایالات متحده امریکا در صورتی که ایران نخواهد مطالبات امریکا را پاسخ دهد به سراغ گزینه نظامی نخواهد رفت.   

به اعتقاد همین منابع آگاه ایران تلاش می‌کند که از اعمال تحریم‌های جدید که قرار است از ماه ژوئن اعمال شوند، اجتناب کند و مدعی شدند که هماهنگی میان دیپلماسی و تحریم‌های اقتصادی توانسته‌ است نتیجه‌بخش باشد و بازتاب آن را در نرمش مواضع ایران شاهد بوده‌ایم. آنها هچنین تاکید کردند، نیت واقعی تهران و جدیت آن در پیشبرد مذاکرات را به طور روشن در دور دوم گفت‌وگوها در بغداد خواهیم دید. در آن‌جا کشورهای بزرگ از ایران خواهند خواست که گام‌های عملی بردارد و مثلا توقف غنی‌سازی اورانیوم را بپذیرد.

این در حالی است که روزنامه لوس آنجلس تایمز چند روز پیش اعلام کرد، امریکا موافقت کرده است که غنی سازی تا سطح 5 درصد در خاک ایران را به رسمیت بشناسد.

از سوی دیگر روزنامه عبری هاآرتص نوشت که نتایج ایجابی مذاکرات ایران با 1+5 در استانبول و گزارش ایجابی‌ای که پس از آن از روابط دو طرف منتشر شد اسرائیلی‌ها را به شدت نگران و مضطرب کرده است چرا که می‌ترسند که غرب و ایران برای تداوم غنی‌سازی اورانیوم در خاک ایران و ادامه برنامه هسته‌ای‌اش به توافق برسند.

باراک رافید، کارشناس مسائل سیاسی این روزنامه در این باره به نقل از منابع عالی‌رتبه اسرائیلی نوشت: ژنرال یعقوب عامی درور، مشاور امنیت ملی اسرائیل روز یک‌شنبه به بروکسل، پایتخت بلژیک سفر کرد تا با طرف‌های غربی درباره برنامه هسته‌ای ایران به مذاکره بنشیند و به اطلاع آنها برساند که موضع اسرائیل توقف کامل برنامه‌های هسته‌ای ایران است.

وی همچنین در بروکسل با بهیلگا اشمیت، مشاور کاترین اشتون، وزیر امور خارجه اتحادیه اروپا که مسئول تماس مستقیم اروپا با ایران است دیدار داشته و با او درباره جزئیات مذاکرات بغداد که قرار است در 23 ماه جاری میلادی در بغداد برگزار شود، گفت‌وگو کرده است.  

این روزنامه به نقل از منابع اسرائیلی می‌نویسد که دور بعدی مذاکرات در بغداد به شدت حساس است و اسرائیلی‌ها تلاش می‌کنند استراتژی اروپا در این مذاکرات را به خوبی درک کنند.

قرار است درور پس از پایان دیدارهایش در بروکسل به برلین برود و در همین رابطه با مقام‌های آلمانی به گفت‌وگو بنشیند. از این رو انتظار می‌رود که با کریستوف هویسجین، مشاور امنیت ملی آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان، ایمیلی هابر، مدیر کل وزارت امور خارجه این کشور و هانس دیتیر لوکاس، نماینده آلمان در این مذاکرات دیدار کند.

این روزنامه صهیونیستی همچنین خبر از سفر دو هفته پیش عامی درور، مشاور امنیت ملی اسرائیل به روسیه و انجام مذاکراتی مشابه از طریق مذاکره با سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه داد. در آن دیدار لاوروف نامه‌ای را به درور داد که در آن بر مخالفت صریح و قاطع روسیه با انجام هر گونه حمله نظامی به ایران تاکید شده بود و آمده بود که هر گونه حمله‌ای به ایران عواقب ویرانگری خواهد داشت که کل خاورمیانه را در برخواهد گرفت. درور نیز مخالفت صریح تلاویو را با تعلیق تحریم‌ها علیه ایران به خصوص در بخش نفت به استثنای زمانی که ایرانی‌ها تعلیق غنی‌سازی را بپذیرند، اعلام کرد و گفت که اسرائیل می‌خواهد همه اورانیوم غنی‌شده در ایران از این کشور خارج خارج شود و ایران تاسیسات هسته‌ای فوردو را تعطیل کند.
لینک کوتاه
ارسال به تلگرام
بازید از صفحه اول ارسال به دوستان نسخه چاپی
گزارش خطا
0
وب گردی
کدام بسته اینترنتی بهتر است؟!

کدام بسته اینترنتی بهتر است؟!

پدر، دخترش را به خاطر تماشای کارتون کتک زد!

پدر، دخترش را به خاطر تماشای کارتون کتک زد!

۸۴ اقدام به خودکشی فقط در یک روز تهران!

۸۴ اقدام به خودکشی فقط در یک روز تهران!

راز مرگ زن جوان در خانه مرد همسایه

راز مرگ زن جوان در خانه مرد همسایه

چرا پخش سریال بهروز افخمی منتفی افتاد؟

چرا پخش سریال بهروز افخمی منتفی افتاد؟

یاور هیچ شباهتی به حشمت فردوس ندارد

یاور هیچ شباهتی به حشمت فردوس ندارد

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر:
تصاویر
۱/۴
۱/۴
تصاویر: نور پردازی به مناسبت روز جهانی بیماران هموفیلی

تصاویر: نور پردازی به مناسبت روز جهانی بیماران هموفیلی

۲/۴
تصاویر: وضعیت روستاهای منطقه زلزله زده بندر گناوه

تصاویر: وضعیت روستاهای منطقه زلزله زده بندر گناوه

۳/۴
تصاویر: رژه روز ارتش در پایگاه هوایی شهید نوژه

تصاویر: رژه روز ارتش در پایگاه هوایی شهید نوژه

۴/۴
تصاویر: دیدار وزیر خارجه صربستان با رییس جمهور

تصاویر: دیدار وزیر خارجه صربستان با رییس جمهور

ببینید!

تماشا کنید: در مسیر هاشمی / سیدحسن خمینی می خواهد «رئیس جمهور ساز» باشد

ویدیو / سخنگوی ستاد کرونا: محدودیت‌ها تا پایان هفته تمدید شد / میزان رعایت پروتکل‌ها خوب نیست

ویدیو / ماجرای عجیب؛ ۶۰ میلیون پول رهن خانه خرج بازی آنلاین شد!

ویدیو/ روحانی: بعضی‌ها تا آخر هم منظور ما از ۱۰۰ روز را نفهمیدند

ویدیو / گنجینه‌ای زیر زمین افغانستان+ زیرنویس فارسی

تماشا کنید: تله / اسرائیل از خرابکاری در نطنز چه هدفی را دنبال می کند؟

ویدیو / انتخاب شادی پس از گل قائدی به عنوان زیباترین شادی گل هفته لیگ قهرمانان آسیا

آرشیو
پربازدیدها
روز هفته ماه سال

سردار حجازی، جانشین فرمانده نیروی قدس سپاه درگذشت

۹ کاندیدای اصلی اصولگرایان در انتخابات ۱۴۰۰ مشخص شدند

بازداشت پدر ۵۲ ساله و پسر ۲۲ ساله سازنده کلیپ ساختگی «سیلی به یک روحانی»

حمله احمدی نژاد به مذاکرات وین: چه کسی به شما اجازه مذاکره داده؟ / از آن طرف دنیا تأسیسات ما را منفجر می‌کنند و بعد شما می‌خواهید برای مذاکره بروید؟

سعید محمد: خودم را اصلح می‌دانم / رئیسی گفت که به انتخابات ورود نمی‌کند / شورای وحدت از من دعوت کرده اما شورای ائتلاف نه / نحوه اجماع را براساس نظرسنجی انجام خواهیم داد نه تحمیل اشخاص / در ستاد ما خیلی‌ها دلی کار می‌کنند؛ پول دادن‌ها اتهام است / در بحث مدیریت صاحب سبک و دارای رتبه‌های بین‌المللی هستم

ادعای فایننشال تایمز: ایران و عربستان در بغداد، مذاکرات مستقیم برگزار کردند / مذاکرات روز ۲۰ فروردین و با ایفای نقش نخست‌وزیر عراق برگزار شد / نتیجه گفت‌و‌گوها، مثبت بود / دور بعدی مذاکرات برای هفته آینده برنامه ریزی شده

قیمت طلا و سکه، امروز ۲۹ فروردین ۱۴۰۰

قیمت دلار، امروز ۲۹ فروردین ۱۴۰۰

متن کامل فتوای حضرت آیت الله سیستانی درباره روزه در شرایط کرونا

تصاویری جدید از آیفون ۱۳ قرمز منتشر شد

رضا کریمی، عامل خرابکاری در نظنز، قبل از حادثه به خارج از کشور گریخته

قیمت دلار، امروز ۲۵ فروردین ۱۴۰۰

قیمت طلا و سکه، امروز ۲۶ فروردین ۱۴۰۰

اسما جانشین بشار می شود؟ / همسر بشار چگونه پس از درگذشت همسر حافظ اسد قدرت گرفت؟ / اسما می خواهد از دمشق یک دبی بسازد

ایران غنی سازی ۶۰ درصد را آغاز کرد

قیمت دلار، امروز ۲۶ فروردین ۱۴۰۰

بازار خودرو سکته کرد / پژو ۲۰۶ تا ۵۲ میلیون، سمند ۱۴ میلیون، پژو ۴۰۵ تا ۱۵ میلیون و تیبا ۲۶ میلیون ارزان شد / پراید ۹۰ میلیونی هم خریدار ندارد

جو بایدن پیروز انتخابات معرفی شد / فاکس نیوز، آسوشیتدپرس، سی ان ان و ان بی سی این خبر را اعلام کرده اند / بیانیه ترامپ: نتیجه انتخابات هنوز قطعی نشده / پیشنهاد داماد ترامپ به او برای پذیرش شکست

استفتاء مهم ایت الله سیستانی در باره مراسم عزاداری امام حسین (ع)

ترامپ: ایران اگر کرم بریزد بلایی سرش می آوریم که تا حالا سابقه نداشته!

دانش‌آموز ممتاز تهرانی بعد از کنکور خودکشی کرد

جدول غیررسمی افزایش حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری / افزایش ۳۰ تا ۷۰ درصدی حقوق ها

مدیرعامل سایپا: خیال همه را از پراید راحت کردیم

ویدیو/ کتک زدن یک زن افغانستانی توسط مامور نیروی انتظامی

خواندنی ها
خانه داری سلامت مغز را بهبود می‌بخشد؟

خانه داری سلامت مغز را بهبود می‌بخشد؟

کم خوابی خطر ابتلا به زوال عقل را ۲ برابر می‌کنند

کم خوابی خطر ابتلا به زوال عقل را ۲ برابر می‌کنند

وفادارترین طرفدار گوشی‌های ال جی با ۹۰ تلفن هوشمند

وفادارترین طرفدار گوشی‌های ال جی با ۹۰ تلفن هوشمند

تغییر عکس‌های اینستاگرامی پس از واکسیناسیون کرونا

تغییر عکس‌های اینستاگرامی پس از واکسیناسیون کرونا

آخرین اخبار مهمترین عناوین روز

تصاویر: نور پردازی به مناسبت روز جهانی بیماران هموفیلی

تصاویر: وضعیت روستاهای منطقه زلزله زده بندر گناوه

تصاویر: رژه روز ارتش در پایگاه هوایی شهید نوژه

تصاویر: دیدار وزیر خارجه صربستان با رییس جمهور

ترکیب استقلال مقابل الشرطه عراق مشخص شد / سه تغییر مهم در ترکیب اصلی

نگرانی مشاور وزیر دفاع اوکراین از بروز جنگ: آماده نیستیم

اتصال اینترنت Starlink به وسایل نقلیه تا پایان سال ۲۰۲۱

ادامه تنش روسیه با غرب؛ مسکو: ۲۰ دیپلمات جمهوری چک همین امشب روسیه را باید ترک کنند

فرماندار آبادان: اسامی سو استفاده کنندگان از واکسن کرونا اعلام می شود

تصمیم جدید بورسی؛ اجرای اصلاح دستورالعمل رفع گره معاملاتی متوقف شد / افزایش حجم معاملات در ۵ روز از ۵ درصد به ۲۰۰ درصد

آخرین وضعیت برجام، محور نشست شورای اتحادیه اروپا

مشاور امنیت ملی بایدن: مذاکرات وین سازنده بوده‌اند / همه مسایل مربوط به تحریم و هسته‌ای روی میز است

یارانه ماه رمضان کم واریز شد؛ چرا؟

جوابیه برادران جهانگیری به اتهام ادشیر مطهری، نماینده مجلس: از تریبون مجلس تهمت می زنند بی آنکه نگران از پیگرد قضایی باشند

بازداشت پدر ۵۲ ساله و پسر ۲۲ ساله سازنده کلیپ ساختگی «سیلی به یک روحانی»

به پیشنهاد وزیر ارتباطات، دولت اپراتورهای اختلالگر اینترنت را نقره داغ کرد

سخنگوی ستاد کرونا: هنوز به پیک چهارم نرسیده‌ایم اما بیش از ۴٠ هزار تخت اشغال‌شده داریم؛ احتمالا به ۶۰ هزار تخت هم برسد / نیمه دوم اردیبهشت فاز دوم واکسیناسیون را آغاز می‌کنیم

کشتی آزاد قهرمانی آسیا؛ یزدانی و قاسم‌پور طلایی شدند، حسین‌خانی نقره گرفت / ایران قهرمان شد

سخنگوی جبهه اصلاحات: اگر کاندیدای ما ردصلاحیت شود، تکلیف‌مان روشن است

پیشنهاد همکاری «۲۵ ساله» با چین پیشنهاد روحانی بود

ضرغامی دعوت شورای وحدت را رد کرد

قالیباف: دشمن می خواهد ایران را مُعَطّلِ مذاکرات بدون هیچ نتیجۀ عملی کند

بیانیه «روایت فتح» علیه مستند «آقا مرتضی»: نیمی از گفتار مصاحبه شوندگان را از آرشیو ما برداشته اند / کار مسئول سازمان اوج است

برای اولین بار در جهان؛ روسیه واکسن خوراکی برای کرونا ساخت

نایب رئیس مجلس: ۲۰۰ کد حقوقی بورس در اوج شاخص ۱۳۰ هزار میلیارد تومان سهم فروختند

سخنگوی سازمان غذا و دارو: واکسن پولی و خارج از نوبت نداریم

اولیانوف: فعالیت کارگروه‌های کمیسیون مشترک برجام ادامه دارد

اورژانس: خودکشی ۸۴ تهرانی در یک روز صحت ندارد / آمار تماس‌های اورژانس اجتماعی از اول فروردین تاکنون کمتر از ۸۰ مورد بوده است

سازمان محیط زیست: علت مرگ گربه ماهیان در ساحل جاسک فعالیت‌های صیادی است

المیادین: گفت‌وگو ایران با عربستان سعودی صحت ندارد

سازمان هواپیمایی: قرار نیست با پایان کرونا، قیمت بلیت هواپیما کاهش یابد / افزایش ۱۰ درصدی قیمت بلیت، هیچ ربطی به رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی نداشت

ابوطالبی: هرگونه رد یا تعلیقِ مذاکرات، حلِّ ناقص و بدون راهبرد، شروط مبهم پیش از مذاکرات، و بازگشتِ آمریکا ‌و ایران به برجام بدون مذاکره‌ واقعی، خطاهایی استراتژیک‌ هستند

ارزش سهام عدالت، امروز ۲۹ فروردین ۱۴۰۰

نتیجه اولیه کنکور دکتری ۱۴۰۰ اعلام شد

زلزله گناوه ۵ مصدوم برجای گذاشت

روحانی در دیدار وزیر خارجه صربستان: با لغو کامل تحریم‌ها، فضای جدیدی برای تعاملات اقتصادی ایران با جهان ایجاد خواهد شد؛ بهتر است کشور‌های دوست برای استفاده از این فرصت تلاش کنند

شاخص کل بورس، امروز ۲۹ فروردین ۱۴۰۰

قیمت دلار و یورو در بازار آزاد، امروز ۲۹ فروردین ۱۴۰۰

قیمت طلا و سکه، امروز ۲۹ فروردین ۱۴۰۰

آرشیو
وبگردی

راز مرگ زن جوان در خانه مرد همسایه

بهزاد فراهانی چه جمله ای به خسروگلسرخی گفت که خوشش نیامد؟

دلیل اصلی مرگ کشتی‌گیر ایرانی مشخص شد

«سگ زرد»، و مرد میانسالی که دست به جنایت می‌زند

تعریف و تمجید اکبر عبدی از استقلال

از جمشید مشایخی تا بهرام رادان، بازیگرانی در لباس پادشاه

این فرد به طور عمدی خودروهای سواری خیابان "دیباجی" را آتش می‌زد

واکنش ساترا به نامه اعتراضی ارشاد علیه «دراکولا»

پرونده میلاد حاتمی هنوز در مرحله تحقیقات است

کارلوس کی‌روش چقدر پیر شده/عکس

هزینه نجومی ساخت سریال «ارباب حلقه ها»

«شنای پروانه» رکورد «خوب، بد جلف ۲» را شکست

  • صفحه نخست
  • اخبار انتخابات ۱۴۰۰
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • آی تی و فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • |
  • ارتباط با ما
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیکی
  • |
  • نظرسنجی
  • |
  • جستجو
  • |
  • آرشیو
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انتخاب است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید : "ایران سامانه"
کد خبر: ۶۱۴۱۹
تاریخ انتشار: ۳۰ : ۱۵ - ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۱
صفحه نخست >> سیاست
پ

واشنگتن آسوده شد؛ تل آویو به تهران حمله نمی‌کند

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
دیپلماسی ایرانی: روزنامه عبری یدیعوت احرونوت به نقل از منابع امریکایی که به ادعای این روزنامه مقام‌های عالی‌رتبه این کشور محسوب می‌شوند، گزارش داد که کاخ سفید به این باور رسیده است که احتمال حمله نظامی اسرائیل به برنامه هسته‌ای ایران به شدت کاهش یافته و تقریبا نزدیک به صفر است. به گفته این روزنامه این رفتار دو دلیل دارد: اولا، ایرانی‌ها در مذاکرات استانبول با 1+5 به رغم تداوم مواضع سابقشان مواضع بسیار نرمی از خود نشان دادند، موضوعی که باعث شد تا دو طرف به فکر برگزاری دور دوم مذاکرات بیفتنند. دوم، به گفته منابع رسمی امریکایی اختلافات سنگینی در تلاویو بر سر رفتارهای نتانیاهو و باراک اوباما بر سر برنامه هسته‌ای ایران در افتاده است به گونه‌ای که شاهد بوده‌ایم که مئیر داگان، رئیس سابق موساد، یوفال دیسکین، رئیس سابق شاباک، ژنرال گابی اشکنازی و رئیس ستاد ارتش اسرائیل تا چه اندازه به این دو مقام ارشد اسرائیلی تاختند و آنها را متهم به کوته‌فکری، فریب افکار عمومی برای رسیدن به اهداف شخصی و حزبی و سوء تدبیر کردند.

این مساله نشان داد که تا چه اندازه سازمان‌های نظامی و امنیتی اسرائیل با حمله با تاسیسات هسته‌ای ایران مخالفند و هر گونه صحبت از جنگ را به شدت رد می‌کنند. این در حالی است که به اعتقاد کارشناسان از سال 1948 یعنی زمان تاسیس رژیم صهیونیستی تا کنون همواره همین نهادهای امنیتی و نظامی بوده‌اند که چنین تصمیم‌های حساسی را اتخاذ می‌کرده‌اند و در صورت مخالفت آنها هیچ گاه جنگی علیه کشوری از سوی اسرائیل صورت نگرفته است.

این روزنامه همچنین به اظهارات چند روز پیش ایهود اولمرت، نخست‌وزیر سابق اسرائیل اشاره می‌کند که گفت به بنیامین نتانیاهو اعتقاد ندارد و به او به هیچ وجه اطمینان نمی‌کند و اگر بخواهد تصمیم‌هایی مثل حمله نظامی به تهران را بگیرد از پس رهبری ر‍ژیم صهیونیستی بر نمی‌آید.

یدیعوت احرونوت همچنین به اظهارات اخیر دنیس راس در گفت‌وگو با روزنامه امریکایی نیویورک تایمز اشاره می‌کند که گفت: «تلاویو و واشنگتن به این توافق رسیدند که به طوری جدی فرصتی برای حل دیپلماتیک مشکل برنامه هسته‌ای ایران بدهند و هر دو طرف نیز محدودیت زمانی‌ای برای این مذاکرات تعیین نکردند.» اگر چه راس تاکید کرد، این بدان معنا نیست که در هیچ حالتی ایالات متحده امریکا در صورتی که ایران نخواهد مطالبات امریکا را پاسخ دهد به سراغ گزینه نظامی نخواهد رفت.   

به اعتقاد همین منابع آگاه ایران تلاش می‌کند که از اعمال تحریم‌های جدید که قرار است از ماه ژوئن اعمال شوند، اجتناب کند و مدعی شدند که هماهنگی میان دیپلماسی و تحریم‌های اقتصادی توانسته‌ است نتیجه‌بخش باشد و بازتاب آن را در نرمش مواضع ایران شاهد بوده‌ایم. آنها هچنین تاکید کردند، نیت واقعی تهران و جدیت آن در پیشبرد مذاکرات را به طور روشن در دور دوم گفت‌وگوها در بغداد خواهیم دید. در آن‌جا کشورهای بزرگ از ایران خواهند خواست که گام‌های عملی بردارد و مثلا توقف غنی‌سازی اورانیوم را بپذیرد.

این در حالی است که روزنامه لوس آنجلس تایمز چند روز پیش اعلام کرد، امریکا موافقت کرده است که غنی سازی تا سطح 5 درصد در خاک ایران را به رسمیت بشناسد.

از سوی دیگر روزنامه عبری هاآرتص نوشت که نتایج ایجابی مذاکرات ایران با 1+5 در استانبول و گزارش ایجابی‌ای که پس از آن از روابط دو طرف منتشر شد اسرائیلی‌ها را به شدت نگران و مضطرب کرده است چرا که می‌ترسند که غرب و ایران برای تداوم غنی‌سازی اورانیوم در خاک ایران و ادامه برنامه هسته‌ای‌اش به توافق برسند.

باراک رافید، کارشناس مسائل سیاسی این روزنامه در این باره به نقل از منابع عالی‌رتبه اسرائیلی نوشت: ژنرال یعقوب عامی درور، مشاور امنیت ملی اسرائیل روز یک‌شنبه به بروکسل، پایتخت بلژیک سفر کرد تا با طرف‌های غربی درباره برنامه هسته‌ای ایران به مذاکره بنشیند و به اطلاع آنها برساند که موضع اسرائیل توقف کامل برنامه‌های هسته‌ای ایران است.

وی همچنین در بروکسل با بهیلگا اشمیت، مشاور کاترین اشتون، وزیر امور خارجه اتحادیه اروپا که مسئول تماس مستقیم اروپا با ایران است دیدار داشته و با او درباره جزئیات مذاکرات بغداد که قرار است در 23 ماه جاری میلادی در بغداد برگزار شود، گفت‌وگو کرده است.  

این روزنامه به نقل از منابع اسرائیلی می‌نویسد که دور بعدی مذاکرات در بغداد به شدت حساس است و اسرائیلی‌ها تلاش می‌کنند استراتژی اروپا در این مذاکرات را به خوبی درک کنند.

قرار است درور پس از پایان دیدارهایش در بروکسل به برلین برود و در همین رابطه با مقام‌های آلمانی به گفت‌وگو بنشیند. از این رو انتظار می‌رود که با کریستوف هویسجین، مشاور امنیت ملی آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان، ایمیلی هابر، مدیر کل وزارت امور خارجه این کشور و هانس دیتیر لوکاس، نماینده آلمان در این مذاکرات دیدار کند.

این روزنامه صهیونیستی همچنین خبر از سفر دو هفته پیش عامی درور، مشاور امنیت ملی اسرائیل به روسیه و انجام مذاکراتی مشابه از طریق مذاکره با سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه داد. در آن دیدار لاوروف نامه‌ای را به درور داد که در آن بر مخالفت صریح و قاطع روسیه با انجام هر گونه حمله نظامی به ایران تاکید شده بود و آمده بود که هر گونه حمله‌ای به ایران عواقب ویرانگری خواهد داشت که کل خاورمیانه را در برخواهد گرفت. درور نیز مخالفت صریح تلاویو را با تعلیق تحریم‌ها علیه ایران به خصوص در بخش نفت به استثنای زمانی که ایرانی‌ها تعلیق غنی‌سازی را بپذیرند، اعلام کرد و گفت که اسرائیل می‌خواهد همه اورانیوم غنی‌شده در ایران از این کشور خارج خارج شود و ایران تاسیسات هسته‌ای فوردو را تعطیل کند.
قران
ارسال به تلگرام
قران
قران
قران
قران
قران
قران
  • صفحه نخست
  • اخبار انتخابات ۱۴۰۰
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • آی تی و فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • |
  • ارتباط با ما
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیکی
  • |
  • نظرسنجی
  • |
  • جستجو
  • |
  • آرشیو
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انتخاب است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید : "ایران سامانه"