arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۶۲۴۲۲
تاریخ انتشار: ۱۳ : ۰۲ - ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۱

نه پروانه نمایش «ضدگلوله» را میدهند و نه پروانه ساخت «آقازاده ها» را!

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
صطفی کیایی که اولین فیلمش «بعدازظهر سگی سگی» را زمینه ای کرده بود برای شوخی با یکی از مهمترین آثار سینمای ایران یعنی «آژانس شیشه ای»، دومین فیلمش «ضدگلوله» را هم زمینه ای کرد برای شوخی با فضای جبهه و جنگ و جالب اینکه با این فیلم توانست سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه را از جشنواره سی اُم بگیرد.

 

 با این حال، نه این سیمرغ و نه قولی که دبیر جشنواره داده بود که به همه فیلمهای اکران شده در جشنواره پروانه نمایش بدهد، باعث نشد که بر سر اکران این فیلم مشکلی پیش نیاید. برای آگاهی از تازه ترین وضعیت اکران «ضدگلوله» با کیایی به گفتگو نشستیم و جالب اینکه او در همان ابتدای گفتگو اشاره کرد که نه پروانه نمایش «ضدگلوله» را می دهند و نه پروانه ساخت فیلم تازه اش را!
*بالاخره وضعیت اکران «ضدگلوله» به کجا رسید؟
**به این فیلم پروانه نمایش نمی دهند و جز این، به فیلمنامه تازه ام یعنی «آقازاده ها» هم پروانه ساخت نمی دهند. در این شرایط تنها باید منتظر بمانیم و ببینیم که در آینده اتفاقات جدیدی می افتد یا نه!
*عجیب نیست فیلمی که سیمرغ بهترین فیلمنامه از جشنواره فجر را گرفته، نتواند پروانه نمایش بگیرد؟
**صددرصد همین طور است. ما هم به مسؤولان ذیربط همین مسأله را گفته ایم، ضمن اینکه این فیلم، جزو آثار خاص جشنواره هم نبود، یعنی جزو فیلمهایی بود که همزمان با نمایش در جشنواره، قول پروانه دائمش هم به ما داده شد. جالب اینکه در جشنواره هم این فیلم در سینماهای مختلف اکران شد و استقبال مخاطبان از آن هم عالی بود و هیچ حساسیتی هم پیرامون این فیلم، بوجود نیامد، اما نمی دانم در یکی دو ماه اخیر چه اتفاقی افتاده که برای دریافت پروانه نمایش آن مشکل ایجاد شده!
*گویا از شما خواسته اند بخشهایی از فیلم را تغییر بدهید تا پروانه نمایش بگیرید!
**بله. به ما گفته اند باید بخشهایی از فیلم و از جمله پایان بندی آن را تغییر بدهیم ولی من نمی دانم چرا باید این تغییرات در فیلم بوجود بیاید. راستش را بخواهید حتی نمی دانم اگر قرار شود تغییری در فیلم بوجود آید، چه جایگزینی باید برای نماهای حذف شده آن بگذاریم. فعلا فیلم همین طوری مانده تا ببینیم چه می شود!
*گویا شما بعد از جشنواره فیلم فجر، سعی کرده بودید تا فیلم را برای اکران نوروزی آماده کنید؟
**قرارداد پخش را بسته ایم و بدمان هم نمی آمد فیلم در نوروز روی پرده برود، اما الان که فعلا همه چیز نامعلوم است.
*آیا فکر نمی کنید دلیل عدم اعطای پروانه نمایش به «ضدگلوله»، حواشی پیش آمده برای فیلمهای اکران نوروزی باشد؟ شاید دست اندرکاران اداره نظارت منتظر مانده اند تا اندکی فشارهای وارده به سینما کم شود تا بعد از آرام شدن اوضاع، پروانه نمایش فیلم شما را صادر کنند؟
**امیدوارم این جوری باشد! این روش برخورد با فیلمها اصلا درست نیست. اینکه بر سر اکران دو فیلم نوروزی مشکلاتی خاص پیش آمده، نباید دلیلی باشد بر این امر که ادامه جریان اکران هم زیر سوال برود. «ضدگلوله» فیلمی است که راست و مستقیم حرف خودش را می زند و هر جور فکر می کنم می بینم وضعیت پیش آمده به ناحق است.
*اخیرا مسؤولان سینمایی حوزه هنری گفته اند که حداقل پانزده فیلم از آثار جشنواره سال قبل را در سینماهای خود اکران نمی کنند و شنیده شده فیلم شما هم یکی از این پانزده فیلم است، خودتان چیزی در این باره شنیده اید؟
**نه، چنین چیزی نشنیده ام و بعید می دانم حوزه هنری وارد چنین جریاناتی بشود. درنظر بگیرید که حوزه نخواهد فیلم من و فیلمهای دیگر مانند فیلم من را اکران کند، در این صورت، چه فیلمی را می خواهند اکران کنند؟
*اگر اداره نظارت پروانه نمایش«ضد گلوله» را صادر کند، فکر می کنید بهترین زمان برای اکران آن چه زمانی باشد؟
**فکر می کنم در شرایط فعلی نمی توان آن را اکران کرد. شاید عید فطر!
*پروانه ساخت فیلمنامه تازه تان «آقازاده ها» چرا صادر نشد؟
**ما هر وقت درباره آقازاده ها صحبت می کنیم، برداشت سیاسی خاصی از آن صورت می گیرد، اما فیلمنامه این کار، صرفا دارای درونمایه اجتماعی است و نقد اجتماعی معضل آقازاده ها محسوب می شود و از آن موضوعاتی است که حتما بایستی در سینما درباره اش صحبت شود، ولی به نظر می رسد اداره نظارت قدری محافظه کار شده است.
*برای این کار تهیه کننده هم پیدا کرده بودید؟
**بله، بنا بود مسعود جعفری جوزانی تهیه فیلم را برعهده بگیرد اما فعلا که امکان تولید فراهم نیست. «آقازاده ها» از آن فیلمنامه هایی است که حتما مورد استقبال مخاطبان قرار می گیرد. این روزها در اغلب ارگانها ردپایی از آقازاده ها به چشم می خورد و البته این معضل محدود به یک دولت خاص هم نیست. سالهاست این قضیه وجود دارد و من هم بدون توجه به یک دولت خاص، فقط می خواستم طرح مسأله کنم.
*و فیلم در کدام زمان می گذرد؟
**همین سالهای معاصر و روزگار کنونی، اما بی اشاره به یک گروه سیاسی خاص. در فیلم، نمونه هایی از آقازاده ها را می بینیم که همیشه در اجتماع وجود داشته اند و کمتر کسی است که با آنها برخورد نکرده باشد. به جای آقازاده محوری، باید شایسته سالاری در کشور وجود داشته باشد و سینما هم باید مجالی بیاید برای کمک به رفع این معضل.
نظرات بینندگان