arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۶۲۸۸۸
تاریخ انتشار: ۰۲ : ۰۴ - ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۱

«ساندویچ»250 سالگی ساندویچ را جشن می‌گیرد

وقتی «جان مونتاگیو»، ارل چهارم شهر ساندویچ، ۲۵۰ سال پیش دستور داد گوشت را برایش میان دو تکه نان بگذارند احتمالا فکرش را نمی‌کرد که آنچه خواسته به غذایی عالمگیر بدل شود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

وقتی «جان مونتاگیو»، ارل چهارم شهر ساندویچ، ۲۵۰ سال پیش دستور داد گوشت را برایش میان دو تکه نان بگذارند احتمالا فکرش را نمی‌کرد که آنچه خواسته به غذایی عالمگیر بدل شود. آن طور که انجمن ساندویچ بریتانیا نقل می‌کند ارل درخواست کرده تا غذا را به ترتیبی برایش بیاورند که بتواند ضمن خوردن به بازی خود هم ادامه دهد. پس از آن دوستانش هم خواسته‌اند «غذایی مثل ساندویچ بگیرند». قدیمی‌ترین سابقه مکتوبی که از ساندویچ وجود دارد به سال ۱۷۶۲ برمی‌گردد و شهر ساندویچ در ایالت کنت بریتانیا سرگرم جشن گرفتن 250 سالگی این غذاست. «استیو لاسلت» یکی از برگزارکنندگان جشنواره ساندویچ می‌گوید: «ارل چهارم ساندویچ شخصیت عجیبی داشت. بالاترین مقام نیروی دریایی بود، با این‌حال بازیگوشی می‌کرد و خیلی اوقات شب‌ها بیدار می‌ماند.» «سم بومپاس» آشپز می‌گوید ارل‌ساندویچ در دورانی که صرف غذا «با کارد و چنگال مطابق آداب الزامی به شمار می‌رفت» با دست‌هایش غذا می‌خورد. بومپاس می‌گوید: «در آن دوران غذا خوردن به سبک فرانسوی بود. در چنین وضعیتی ساندویچ از شدت غیررسمی بودن شوک ایجاد می‌کرد. ارل چهارم خیلی دل و جرات داشت که با توجه به پیشینه و جایگاهش به چنان ترتیبی غذا می‌خورد.» آقای بومپاس می‌گوید عجیب است اگر بگوییم پیش از ارل ساندویچ، فرد دیگری چنان غذایی نمی‌خورده است: «قاعدتا دیگرانی هم گوشت را لای نان می‌گذاشته‌اند، اما به فکرشان نرسیده بوده درباره آن چیزی بنویسند.» جان مونتاگیو، ارل یازدهم ساندویچ، که همنام جدش است، می‌گوید: «جد من فکرش را نمی‌کرد که ابتکار کوچکش یک صنعت چندین میلیاردی راه بیندازد که صدها هزار نفر در آن مشغول کارند.»

نظرات بینندگان