پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
ایسنا: مشاور امنیت ملی کاخ سفید در مصاحبهای با ان.بی.سی نیوز گفت، دولت آمریکا بر پتانسیل یک حمله تروریستی در افغانستان از سوی گروههای تروریستی نظیر شاخه "خراسان" گروه داعش، یک دشمن قسم خورده طالبان "بسیار متمرکز" است.
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید در مصاحبه با ان.بی.سی نیوز تصریح کرد که خارج ساختن آمریکاییها از افغانستان با توجه به وجود پرسشها درباره اینکه آیا طالبان همچنان اجازه به عبور ایمن مردم به فرودگاه کابل را میدهد و سناریوهای ممکن دیگر نظیر یک حمله احتمالی از سوی یک گروه افراطگر همچون شاخه "خراسان" داعش یک "عملیات پر ریسک" بوده است.
سالیوان گفت: یکی از سناریوهای ممکنی که بسیار بر آن متمرکز هستیم و تمام توجهمان را صرف آن میکنیم پتانسیل انجام یک حمله تروریستی از سوی یک گروه نظیر شاخه خراسان داعش که البته به عنوان یک دشمن قسم خورده طالبان مطرح بوده، است. بنابراین ما به تلاش برای به حداقل رساندن ریسکها و به حداکثر رساندن تعداد افراد در هواپیماها ادامه خواهیم داد.
مقامهای آمریکایی میگویند ۲۴ ساعته تلاش میکنند تا آمریکاییها و افراد کمک کننده به نیروهای آمریکایی را از شهر کابل خارج کنند اما وضعیت امنیتی میدانی با توجه به حضور گروههایی نظیر شاخه خراسان داعش چالش بر انگیز است.
سالیوان در ادامه به ان.بی.سی نیوز عنوان کرد هنوز دقیقا مشخص نیست چه تعداد آمریکایی همچنان در این کشور هستند اما دولت بایدن متعهد است به این که هر آمریکایی که خواستار خروج بوده و با مقامهای آمریکایی ارتباط برقرار میکند را وارد هواپیما کند.
او با این حال هشدار داد که وضعیت بیثبات است.
سالیوان خاطر نشان کرد: ما هم اکنون با طالبان برای اجازه دادن به عبور ایمن مردم به فرودگاه تماس برقرار کردهایم و در حال حاضر این امر در رساندن آمریکاییها و افغانها به فرودگاه جواب میدهد. با وجود این گفته ما نمیتوانیم روی هیچ چیز حساب کنیم.
سالیوان اضافه کرد که واشنگتن "به تلاش برای به حداقل رساندن ریسکها و به حداکثر رساندن تعداد افراد در هواپیماها ادامه میدهد".
بر اساس اعلام مرکز موسوم به مرکز مطالعات بین المللی و استراتژیک شاخه خراسان داعش سه سال بعد از ایجاد شدنش همچنان فعال است و این گروه از سمت گروه اصلی داعش حمایت دریافت کرده است.
بر اساس اعلام این مرکز، این گروه مسئول حدود ۱۰۰ حمله علیه غیرنظامیان در افغانستان و پاکستان و همچنین حدود ۲۵۰ مورد درگیری با نیروهای امنیتی آمریکایی، افغان و پاکستانی از ژانویه ۲۰۱۷ تا کنون بوده است.