arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۶۳۴۳۲۰
تاریخ انتشار: ۲۹ : ۱۵ - ۰۲ شهريور ۱۴۰۰

زلفی گل: مشی و منش شهید چمران و شهید سلیمانی الگوی مدیریتی بنده است

وزیر پیشنهادی علوم تحقیقات و فناوری تاکید کرد: بنده تلاش خواهم کرد تا نظام سنجش و انگیزشی لازم را برای ترغیب دانشمندان به منظور توجه به پژوهشهای مبتنی بر نیازهای جامعه ایجاد کنم.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ایسنا: وزیر پیشنهادی علوم تحقیقات و فناوری تاکید کرد: بنده تلاش خواهم کرد تا نظام سنجش و انگیزشی لازم را برای ترغیب دانشمندان به منظور توجه به پژوهشهای مبتنی بر نیازهای جامعه ایجاد کنم.

محمدعلی زلفی گل در جریان جلسه علنی نوبت عصر امروز مجلس ضمن تشریح برنامه های خود جهت تصدی وزارت علوم تحقیقات و فناوری بیان کرد: در جمهوری اسلامی هر مدیر و مسئولی در هر رده و سطحی باشد چنانچه در راستای اهداف شهدا و امام شهدا حرکت نکند یقینا عاقبت به خیر نمی شود.

وی در ادامه گفت: به عنوان سرباز علمی نظام مقدس جمهوری اسلامی الگوی خودم را شهید چمران، شهید سلیمانی و شهدای هسته ای کشور می دانم چرا که این عزیزان عاقبت به خیر شدند. چون مسیر آنها در راستای اهدف نظام بود. این بزرگان مردمی بودند همه را خودی می پنداشتند مردمی را از هر قشری با هر فرهنگ و زبانی دوست داشتند و خادم مردم بودند در مراسم تشییع سردار سلیمانی بیش از ۳۰ میلیون نفر حضور یافتند و دلیل این حضور پر رنگ این بود که ایشان همه مردم را دوست داشتند و خادم همه بودند نهایت تلاشم را می کنم تا مشی و منش شهید چمران و سردار سلیمانی را الگوی خودم در هر مسئولیتی قرار دهم. 

وزیر پیشنهادی علوم تحقیقات و فناوری در ادامه گفت: اولین حکم مدیریتی که دریافت کردم در سن ۴۲ سالگی برای ریاست دانشگاه بود؛ در دوران فتنه ۸۸ بنده اجازه ندادم به هیچ یک از دانشجویان دانشگله بوعلی سینای همدان آسیبی وارد شود. همه می دانند این دانشگاه بین ۱۳ تا ۱۵ هزار جمعیت دانشجویی دارد و یکی از سیاسی ترین دانشگاه های کشور است. بنده فتنه ۸۸ را به گونه ای مدیریت کردم که هیچکس آسیبی ندید. فتنه ۸۸ سرآغاز مشکلات خارجی برای ما شد و دشمن نسبت به براندازی نظام به خیال خام خود امیدوار شد. چگونه می توانم با کسانی که به کشور آسیب زدند در یک خط باشم؟

وی در ادامه تاکید کرد: ادب حکم می کند اگر کسی آبروی خود را از طریق نظام کسب می کند در مواقع حساس آبروی خود را برای نظام هزینه کند. با کسانی که در بزنگاه های نظام و انقلاب سکوت کردند و آبروی خود را به خطر نینداختند نمی توانم هم خط باشم. سیاستمداران آمریکا بدانند که دست سردار ما را قطع کردند و کمترین هزینه آن قطع کردن دست آنها از منطقه خواهد بود.

وی در ادامه در پاسخ به سوالات علمی نمایندگان گفت: یکی از افتخارات کشور دارا بودن رتبه اول در منطقه است برج تولید علم کشور در منطقه خودنمایی می کند برخی از سالها رشد علمی ایران ۱۳ برابر متوسط رشد علمی دنیا بوده است؛ باید قدر دانشمندان و دانش پژوهان خود را بدانیم. رهبری بارها به موفقیت علمی کشور افتخار کردند؛ نباید به خود اجازه دهیم تا نتیجه دستاوردهای دانشمندان را زیر سوال ببریم. هم علم و هم فناوری و هم تکنولوژی خوب است اما باید بدانیم که زیربنای فناوری علم است که حاصل زحمات اساتید و دانشجویان کشور است.


وی در ادامه گفت: اما فرمایش شما کاملا به حق است؛ تولید علم باید آثارش را در زندگی مردم نشان دهد. ما سه دسته تحقیقات داریم؛ بنیادی، کاربردی و توسعه ای. تاکنون تمام قوانین و مقررات ما در حمایت از تحقیقات بنیادی بوده است که خروجی آن نیز مقالات علمی است اما اگر می خواهیم تقش دانشگاه در جامعه بروز و ظهور کند باید به سراغ تحقیقات کاربردی برویم. اگر به بنده اعتماد کنید برای ایجاد نظام های سنجش و انگیزشی جهت ترغیب دانشمندان برای انجام پژوهشهای مبتنی بر نیازهای جامعه گام برخواهم داشت. استادان و دانشجویان ما مقصر نیستند بلکه کار خود را به درستی انجام دادند. تاکنون قوانین و مقررات ما بوده که این اجازه را به آنها نداده که به سمت تحقیقات کاربردی حرکت کنند.

وی در ادامه با اشاره به برنامه خود گفت: اگر بخواهیم برنامه ای کاربردی و عملیاتی داشته باشیم باید سه اصل را مورد توجه قرار دهیم اول از همه اینکه سرمایه کشور اعم از مادی معنوی و انسانی وچار افت بها نشود بلکه هم افزایی داشته باشد. دوم اینکه آیندگان در برآوردن نیازهاشان با مشکل رو به رو نشوند و در کنار وضعیت های نسبی به مزیتهای ایجادی نیز توجه داشته باشیم و سوم اینکه محیط زیست مادی، معنوی، مذهبی، فرهنگی و اجتماعی کشور آسیب نبیند. بنده با توجه به مباحث مذکر برنامه  خود را آماده کردم.

وی افزود: بخش اول برنامه بنده مربوط به دانشگاه و ارتباط ِآن با آرمانهای جامعه است. این دانشگاه است که باعث تحقق آرمان های یک جامعه می شود چرا که تحقق آرمان های جامعه بدون علم و دانش مقدور نیست به همین دلیل دانشگاه ها مورد توجه ویژه هستند.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: برای اینکه دانشگاه ها بتوانند آرمان های یک جامعه را محقق کنند باید براساس اسناد بالادستی، سند چشم انداز، بیانیه گام دوم رهبری و سند دانشگاه اسلامی گام بردارند. مجلس شورای اسلامی با ارائه قانون هیات های امنای دانشگاه ها خدمت بینظیر به دانشگاه ها کرده است و باید از این اعتماد به بهترین نحو استفاده شود. بنده قول می دهم از پتانسیلهای هیات های علمی دانشگاه ها بیشترین استفاده کنم و در کنار ظرفیت قانونگذاری از بعد نظارتی هیات امنا استفاده کنم علم نور و شفافیت است.

نظرات بینندگان