arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۶۳۶۵۲۰
تاریخ انتشار: ۰۳ : ۱۸ - ۱۶ شهريور ۱۴۰۰

واکسیناسیون کودکان موجب مصونیت جمعی می‌شود

دانشمندان دانشگاه جیمز کوک استرالیا مدل جدیدی برای ردیابی همه‌گیری ویروس کرونا ابداع کرده‌اند که به آنان می‌گوید استرالیا اکنون باید واکسن پی‌فایزر را برای افراد ۱۲ تا ۴۰ سال را در اولویت قرار دهد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 دانشمندان دانشگاه جیمز کوک استرالیا مدل جدیدی برای ردیابی همه‌گیری ویروس کرونا ابداع کرده‌اند که به آنان می‌گوید استرالیا اکنون باید واکسن پی‌فایزر را برای افراد ۱۲ تا ۴۰ سال را در اولویت قرار دهد.

به نقل از مدیکال اکسپرس پروفسور اما مک براید، همه‌گیری‌شناس و دکتر مایکل میهان، ریاضیدان از موسسه استرالیایی بهداشت و پزشکی گرمسیری، این مدل را تولید کردند.

پروفسور مک براید اظهار کرد: مدل جدید شامل ترکیب خاص سن، سرایت، حساسیت و شدت برای ارزیابی تاثیر همه‌گیری تحت سناریوهای مختلف مداخله سلامت عمومی است.

پروفسور مک براید می‌گوید: ما یک ابزار آنلاین ساده و انعطاف‌پذیر ایجاد کرده‌ایم که اکنون در سراسر جهان برای توسعه راهبردهای اجرای واکسن مورد استفاده قرار می‌گیرد و آن را به‌ طور کامل منبع باز قرار دادیم تا با بیشترین شفافیت بررسی روش‌های ما را امکان‌پذیر کند.

وی ادامه داد: دانشمندان ۲ راهبرد جایگزین برای توزیع واکسن را مورد بررسی قرار دادند؛ اولین مورد بر واکسیناسیون افراد آسیب‌پذیر(افراد ۵۵ سال به بالا) متمرکز بود و دومی واکسیناسیون افراد ناقل(افراد زیر ۵۵ سال) را در اولویت قرار داد.

پروفسور مک براید بیان کرد: ما فقط برای واکسن آسترازنکا و پی‌فایزر و برنامه ترکیبی فعلی واکسیناسیون زیر ۶۰ سال با پی‌فایزر و ۶۰ سال و بزرگتر با آسترانکا نتیجه گرفتیم.

مدل‌سازی نشان می‌دهد راهبرد فعلی واکسیناسیون گروه‌های سنی آسیب‌پذیر در ابتدا راهبرد بهینه برای کاهش بستری شدن‌ها، مرگ‌ومیرها و سال‌های از دست رفته است. البته پیش‌بینی‌ها از نتایج اطمینان‌بخش نیست که علت آن هم دشواری تعیین تعداد تولید مثل موثر سویه دلتا(تعداد افرادی که یک فرد عفونی ویروس را به آنان منتقل می‌کند) است. در واقع برآوردها(تعداد تولید مثل ویروس و انتقال از یک فرد عفونی به دیگران) بین سه تا هفت نفر را نشان می‌دهد. میانگین اکثر برآوردها تعداد تولید مثل(انتقال ویروس به افراد توسط یک نفر) پنج نفر است. به همین جهت حداقل ۸۵ درصد جمعیت از جمله کودکان برای دستیابی به ایمنی گروهی باید واکسینه شوند.

پروفسور مک براید تصریح کرد: بنابراین برنامه فعلی واکسیناسیون ۸۰ درصد از جمعیت بالغ یعنی واکسیناسیون حدود ۶۵ درصد از کل جمعیت از ایمنی گروهی بسیار کمتر است.

 

وی افزود: اگر تعداد تولید مثل ویروس و انتقال آن سه نفر باشد، برنامه فعلی می‌تواند بدون واکسیناسیون کودکان پنج تا ۱۵ سال با ۶۰ تا ۷۰ درصد پوشش به ایمنی گروهی برسد اما تعداد تولید مثل موثر در هفت نفر به این معنی است که دستیابی به ایمنی گروهی با واکسن‌های موجود غیرممکن خواهد بود.

پروفسور مک براید می‌گوید: بعید به‌ نظر می‌رسد ایمن‌سازی گروهی در محتمل‌ترین تعداد میزان تولید مثل ویروس را به پنج نفر کاهش دهد، مگر این‌که واکسیناسیون به سنین پایین‌تر تعمیم داده شود یا با اقدامات دیگر ترکیب شود. اکنون استرالیا باید تزریق واکسن پی‌فایزر را برای افراد ۱۲ تا ۴۰ سال در اولویت قرار دهد. خبر خوب این است که واکسیناسیون تحت هر سناریویی یک گزینه بسیار ترجیحی است.

پروفسور مک براید عنوان کرد: واکسیناسیون هنوز از بیش از ۸۵ درصد مرگ‌و میرها جلوگیری می‌کند.

نتایج این تحقیق در مقاله جدیدی در مجله پزشکی استرالیا منتشر شده است.

ایسنا

نظرات بینندگان