arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۶۳۷۹۹۲
تاریخ انتشار: ۱۱ : ۲۰ - ۲۵ شهريور ۱۴۰۰

تصویب قطعنامه پارلمان اروپا درباره افغانستان / بخش پیشنهادی درباره احمد مسعود و دره پنجشیر حذف شد

با وجود اینکه ۲۰ نماینده پارلمان اتحادیه اروپا در پیش نویس قطعنامه خود خواستار دعوت از احمد مسعود، رهبر جبهه مقاومت ملی افغانستان شده بودند، اما در قطعنامه نهایی این بخش حذف شد با این حال دفتر ریاست هیات پارلمان اروپا در روابط با افغانستان گفت که آقای مسعود به این هیات دعوت می‌شود. در بند ۲۰ پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی اعضای پارلمان اروپا از کمیسیون و بخش سیاست خارجی این نهاد خواسته بودند که وضعیت دره پنجشیر افغانستان پیگیری کنند. با این حال در قطعنامه نهایی نیز این بند حذف شد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

یورونیوز: با وجود اینکه ۲۰ نماینده پارلمان اتحادیه اروپا در پیش نویس قطعنامه خود خواستار دعوت از احمد مسعود، رهبر جبهه مقاومت ملی افغانستان شده بودند اما در قطعنامه نهایی این بخش حذف شد با این حال دفتر ریاست هیات پارلمان اروپا در روابط با افغانستان به یورونیوز گفت که آقای مسعود به این هیات دعوت می‌شود.

دفتر پتراس اوشتراویچوس، نماینده اهل لیتوانی پارلمان اروپا که ریاست هیات روابط با افغانستان را نیز برعهده دارد گفت که قطعنامه مصوب امروز متنی درباره آقای مسعود ندارد. این در حالی است که در پیش‌نویس قطعنامه که به امضای ۲۰ نفر از اعضای پارلمان از جمله آقای اوشتراویچوس رسیده بود، از اتحادیه اروپا خواسته شده بود تا احمد مسعود را به جلسه‌ای در شورا و پارلمان اروپا دعوت کنند.

دفتر آقای اوشتراویچوس تصریح کرد که نخستین دعوت از آقای مسعود به پارلمان اروپا از طرف هیات این پارلمان برای روابط افغانستان انجام می‌شود و او برای شرکت در جلسه هیات دعوت می‌شود.


دفتر این نماینده پارلمان اروپا تاکید کرد که دلیل این دعوت شنیدن نظر وی درباره وضعیت افغانستان است. وی آقای مسعود را بخش مهمی از سیاست افغانستان توصیف کرد.

پارلمان اروپا امروز قطعنامه‌ای را با ۵۳۶ رای موافق، ۹۶ رای مخالف و ۵۰ رای ممتنع به تصویب رساند که از اتحادیه اروپا و کشورهای عضو می‌خواهد تا برای سهولت در خارج کردن شهروندان اتحادیه اروپا و افغان‌های در معرض خطر به ویژه از طریق ایجاد کریدور ایمن همکاری کنند.

در بند ۲۰ پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی اعضای پارلمان اروپا از کمیسیون و بخش سیاست خارجی این نهاد خواسته بودند که وضعیت دره پنجشیر افغانستان پیگیری کنند. با این حال در قطعنامه نهایی نیز این بند حذف شد.

نظرات بینندگان