پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : بیبیسی: سازمان بهداشت جهانی (دبلیو اچ او) اخطار داده است که آلودگی هوا حتی از آنچه تصور می شد خطرناکتر است
این سازمان اکنون حداکثر میزان مجاز آلایندههایی مثل دیاکسید نیتروژن را کاهش داده است.
سازمان بهداشت جهانی تخمین میزند که سالانه هفت میلیون نفر در اثر بیماری های مرتبط با آلودگی هوا دچار مرگ زودرس میشوند.
در این میان کشورهای کم درآمد یا دارای درآمد متوسط بیشترین آسیب را می بینند، چون برای توسعه اقتصادی به سوخت های فسیلی تکیه دارند.
سازمان بهداشت جهانی آلودگی هوا را با کشیدن سیگار و تغذیه ناسالم همتراز می داند.
این سازمان پیش از برگزاری اجلاس مهم اقلیمی گلاسگو در ماه نوامبر، ۱۹۴ کشور عضو را به کاهش آلودگی و اقدام در زمینه تغییر اقلیم ترغیب کرده است.
راهنمای جدید این سازمان که روز چهارشنبه منتشر شد حداکثر میزان توصیه شده برای قرار گرفتن در معرض ذرات موسوم به "پی ام ۲.۵ ها" (ذرات ریزتر از ۲.۵ میکرومتر) را نصف کرده است.
اینها در اثر سوزاندن سوخت در ژنراتورهای برق، وسایل گرمازا و موتورهای احتراقی تولید می شود.
سازمان بهداشت جهانی گفت: "تقریبا ۸۰ درصد مرگ در ارتباط با ذرات پی ام ۲.۵ در جهان قابل پرهیز است، اگر میزان کنونی آلودگی هوا به اندازه توصیه شده در راهنمای جدید کاهش داده شود."
این سازمان همچنین حد توصیه شده برای طبقه دیگری از ذرات ریز موسوم به "پی ام ۱۰ ها" را ۲۵ درصد کاهش داده است.
سایر ذرات آلاینده که در این راهنما به آنها اشاره می شود شامل اوزون، دیاکسید نیتروژن، دیاکسید سولفور و مونوکسید کربن است.
آلودگی هوا از عوامل مشکلاتی مثل بیماری قلبی و سکته مغزی است. آلودگی در کودکان رشد ریه را کاهش می دهد و باعث تشدید خطر ابتلا به آسم می شود.
سازمان بهداشت جهانی می گوید: "بهبود کیفیت هوا می تواند تلاش ها برای مهار تغییر اقلیم را تقویت کند، و کاهش تصاعد به نوبه خود کیفیت هوا را بهتر می کند."