کد خبر: ۶۴۲۸۱
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۷ : ۱۴ - ۰۴ خرداد ۱۳۹۱

هند و پاکستان به جای ایران با ترکمنستان توافقنامه گازی امضا کردند

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
ترکمنستان روز چهارشنبه، ۴ خرداد، قرارداد فروش گاز از طریق خط لوله ترکمنستان-افغانستان-پاکستان-هند موسوم به خط لوله «تاپی» را با شرکت «استیت گس سیستمز» پاکستان و شرکت دولتی «جِیل» هند امضا کرد.

به گزارش انتخاب، این خط لوله رقیب خط لوله گازی «صلح» است که دو دهه است مذاکرات احداث آن ادامه داشته و قرار بود گاز ایران را به پاکستان و هند انتقال دهد.

افغانستان نیز که از بابت ترانزیت گاز و استفاده از خاک این کشور برای حمل گاز ترکمنستان به پاکستان و هند منافع اقتصادی دارد، قرار است مقداری اندکی نیز از گاز ترانزیتی از طریق خط لوله «تاپی» را بخرد و در این زمینه قرارداد خرید گاز جداگانه‌ای با ترکمنستان خواهد بست.

روز چهارشنبه، نماینده‌ای از افغانستان نیز در جلسه امضای توافقنامه فروش گاز حضور داشت و تفاهمنامه‌ای در این زمینه امضا کرده است.

در جلسه امضای این قرارداد نمایندگان بانک توسعه آسیا که قرار است هزینه بخشی از این پروژه را بر عهده بگیرد، حضور داشتند.

خط لوله ۱۷۳۵ کیلومتری «تاپی» که هزینه آن هفت میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار برآورد شده است، قرار است مجموعا سالانه ۳۳ میلیارد متر مکعب گاز ترکمنستان را به کشورهای افغانستان، پاکستان و هند منتقل کند.


نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
جواد
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۴:۴۱ - ۱۳۹۱/۰۳/۰۵
12
1
این هم به حساب آمریکاست! باشه تا موقع تسویه حساب، اینا رو هم پای اونا بنویسیم! راست گفتن شیطان بزرگ! تا حسابشو با ملت ما صاف نکنه ارتباط بی ارتباط!
نظرات بینندگان