پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : گروهی مرکب از هفت سازمان بینالمللی کمکرسانی از جامعه جهانی خواستهاند تا به جای توجه به اوضاع درهم امنیتی و تهدیدهای ناشی از القاعده، بر روی این معضل تمرکز کنند.
وب سایت "بی بی سی فارسی" (BBCPersian) چهارشنبه سوم خرداد (22.May) به نقل از سازمانهای امدادی بین المللی نوشت: «یمن در آستانه یک بحران غذایی با عواقبی فاجعهبار قرار دارد و تقریبا نیمی از جمعیت این کشور دچار سوء تغذیه هستند. گروهی مرکب از هفت سازمان بینالمللی کمکرسانی از جامعه جهانی خواستهاند تا به جای توجه به اوضاع درهم امنیتی و تهدیدهای ناشی از القاعده، بر روی این معضل تمرکز کنند. درخواست این سازمانها در آستانه نشستی اعلام شده که قرار است در ریاض، پایتخت عربستان برگزار شود. مسأله امنیت در یمن، محور گفتگوهای این نشست خواهد بود. سازمانهایی که این هشدار را دادهاند شامل آکسفام، سازمان بین المللی نجات کودکان، مرلین، مرسی، کر (CARE)، گروه بینالمللی پزشکی و گروه امداد اسلامی میشوند.»
بنا بر گزارش فوق، این سازمانها هشدار دادهاند: «بیثباتی در یمن باعث شده تا ده میلیون یمنی یعنی 44 درصد جمعیت این کشور دچار سوء تغدیه شوند که پنج میلیون نفر از آن ها به کمکهای فوری نیاز دارند. تظاهرات برای آزادیهای بیشتر، ناآرامیها در شمال و بحران در جنوب از عوامل بیثباتی در یمن به شمار میرود. گروه موسوم به "دوستان یمن" در ریاض گرد هم آمدند تا درباره راههای تقویت امنیت و برقراری ثبات سیاسی در کشوری که به تازگی شاهد انتقال قدرت بوده، گفت و گو کنند.»
بر این اساس، هفت سازمان خیریه بینالمللی در بیانیه خود گفتهاند: «تمرکز روی مسایل امنیتی باعث شده تا اقدامات کافی در زمینه فقر و گرسنگی صورت نگیرد. از سال 2009 به این سو، میزان سوء تغذیه در یمن، دو برابر شده که دلیل آن افزایش قیمت مواد غذایی و سوخت بوده است. نزدیک به نیم میلیون نفر در ناآرامیها و بیثباتیهای یمن، بیجا شده و خانه و کاشانه خود را ترک کردهاند. بازارهای محلی در یمن، مواد غذایی میفروشند اما مردم پول برای خرید آن ها ندارند. خانوادهها چون پول برای تأمین مایحتاج خود ندارند، کودکان خود را از مدرسهها خارج کرده و آن ها را به گدایی در خیابانها وا میدارند. طبق آمار سازمان ملل، تقریبا یک سوم کودکان یمن دچار سوء تغذیه هستند.»
گفتنی است حمایت کشورهایی مانند آمریکا و عربستان سعودی از دیکتاتور یمن طی سالیان گذشته و دخالت های سیاسی و نظامی آن ها به بهانه مبارزه با اسلامگرایان افراطی و شیعیان حوثی، بر دامنه مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم یمن افزوده است.