یکی از اخبار مهم در بازار فولاد ایران، صادرات برخی از کالاهای فولادی به کشورهای همسایه از جمله عراق است. خوشبختانه تولید کنندگان فولاد در کشور علاوهبر تامین نیاز داخلی امکان صادرات آن را نیز به کشورهای مختلف فراهم آوردهاند. همانطور که میدانید فولاد به عنوان صنعت مادر شناخته شده است. بنابراین تاثیر بسزایی در رونق اقتصادی کشور دارد.
مسئله مهمی که در این میان ذهن فعالان حوزه آهنآلات را به خود درگیر کرده است، نقش صادرات فولاد ایران بر بازار داخلی است. شاید با خود سوال کنید که آیا صادرات محصولات فولادی همچون میلگرد، نبشی، ورق فولادی و ... به عراق و دیگر کشورها برای بازار داخلی یک فرصت محسوب میشود یا یک تهدید است. در ادامه بیشتر درباره این موضوع صحبت خواهیم کرد.
با وجود تحریمهای سیاسی در این چند سال، برخی از افراد نگران تاثیر منفی آن بر صادرات فولاد ایران هستند. اما مسئله تحریمها تا به اکنون نتوانسته است تاثیر آنچنانی بر صادرات در این حوزه داشته باشد و تولیدکنندگان داخلی همچنان بخشی از سهم فولاد بازارهای جهانی را تامین میکنند.
با این حال مهم است بدانید که برای ادامه این فعالیتها، شناسایی بازارهای جهانی از اهمیت زیادی برخوردار است و افراد فعال در حوزه صادرات فولاد ایران باید برای پشت سرگذاشتن هرگونه چالشی با یک تیم حرفهای مشاوره داشته باشند.
دقت داشته باشید که ورود به بازار صادرات فولاد ایران بدون دانش و تخصص کافی میتواند با ضررهای زیادی همراه باشد. تجربه متخصصان و افراد باتجربه در این حوزه که اطلاعات کافی برای رصد بازار و پیشبینی قیمتها دارند، برگ برنده محسوب میشود.
برای اطلاع از قیمت روز میلگرد و سایر محصولات فولادی میتوانید به سایت پیوان مراجعه کنید.
فولاد ایران در بازارهای جهانی به خصوص عراق، افغانستان و ارمنستان و گرجستان تقاضای زیادی دارد. بدونشک کشورهای مقصد برای خرید کالاهای فولادی ایران دلایل خاص خود را دارند که در این بخش به مهمترین آن موارد اشاره میکنیم.
قیمت ارزان فولاد ایران یکی از دلایل اصلی برای ترغیب خرید کشورهای مصرفکننده میباشد. قیمت رقابتی محصولات آهنی توجه برخی از کشورهای همسایه و اروپایی را به صنعت فولاد کشور جلب کرده است.
کیفیت محصولات آهنی موضوع دیگری است که باعث افزایش رونق بازار فولاد ایران شده است. همچنین همسایگی با بسیاری از کشورها، در بحث افزایش صادرات فولاد موثر است. زیرا باعث حملونقل راحت و از طرفی کاهش هزینههای صادرات آن میشود. شاید دلیل دیگر برای سهم زیاد صنعت فولاد ایران در صادرات میلگرد و دیگر کالاهای آهنی به عراق با مسائل قومیتی، مذهبی و نزدیکی فرهنگی در ارتباط باشد.
با وجود تمام اینها باید بگوییم که لازمه تداوم صادرات فولاد ایران به بازارهای جهانی تولید محصولات باکیفیت و مطابق با استانداردها است. همچنین برای رونق آن، تولیدکنندگان باید همیشه به دنبال ایجاد قیمت رقابتی باشند.
کشور عراق در بحث زیرساخت ضعیف است و این میتواند یک فرصت مناسب برای به دست آوردن بازار فولاد این کشور باشد. از طرفی ایران با توجه به قیمت رقابتی و کیفیت فولاد، از وضعیت خوبی برای تامین نیاز فولاد کشور عراق برخوردار است. در این میان ترکیه رقیب سرسخت ایران محسوب میشود. هر گونه بیتوجهی مسئولین میتواند باعث پیروزی ترکیه در این رقابت باشد.
همانطور که اطلاع دارید در چند ماه پیش به دلیل قطعی برق، لطمه بزرگی به کارخانههای تولید کننده مقاطع فولادی کشور وارد شد که به دنبال آن بخشی از سهم بازار فولاد ایران در عراق به ترکیه واگذار شد. همچنین مشکل نقل و انتقال ارز تاثیر منفی بر سهم صادرات فولاد ایران به عراق داشته است.
با توجه به موارد بالا ایران برای افزایش صادرات مقاطع فولادی لازم است که در وهله اول مشکل نقل و انتقال ارز را برطرف کند و از طرفی با بازارسازی و بازارشناسی، چالشهای موجود را از بین ببرد. به طور حتم رونق صنعت فولاد در افزایش ایجاد اشتغال و رونق اقتصاد کشور دارای ارزش فراوانی است. بنابراین ضروری است که به طور ویژه به بحث صادرات مقاطع فولادی توجه شود.
1.یکی از عوامل موثر بر روند صادرات محصولات فولادی، وضعیت اقتصادی است. در صورتی که اوضاع اقتصادی روبهراه باشد، تقاضا افزایش پیدا میکند و این در روند صادرات تاثیر مثبت میگذارد. در حالی که اوضاع اقتصادی نابهسامان، باعث کاهش تقاضا و در نتیجه رکود صادرات میشود.
2.کالاهای جانشین هم میتوانند تا حدودی صادرات فولاد را تحت تاثیر قرار دهند. با پیشرفت علم و تکنولوژی همیشه محصولات جانشین وارد میدان میشوند و در دراز مدت میتوانند بازار را متحول کنند. به عنوان مثال پلاستیک و آلومینیوم در برخی از صنایع به عنوان جانشین کالاهای فولادی مورد استفاده قرار میگیرند.
3.عوامل سیاسی هم در میتوانند در اوضاع صادرات موثر باشند. البته با توجه به امکان پیشبینی حوادث سیاسی ممکن است که این مورد نادیده گرفته شود. با این حال باید با اجرای راهکارهای درست، پیشگیریهای لازم جهت رکود صادرات انجام شود.
4.دو عامل موثر دیگر در روند صادرات فولاد، قیمت و کیفیت مقاطع فولادی هستند. طبیعی است که هر چه میلگرد، ورق فولادی، نبشی، تیرآهن و ... با قیمت کمتری عرضه شوند و از کیفیت بیشتری برخوردار باشند، رونق صنعت فولاد را به دنبال خواهند شد.
برای خواندن مطالب بیشتر درباره صنایع فولادی و آهنی میتوانید به بلاگ پیوان مراجعه کنید