باشگاه خبرنگاران: پیام طبرسی عضو کمیته علمی کشوری کرونا و قاسم جان بابایی معاون درمان وزارت بهداشت دیشب ۱۳ آبان ماه با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری به بررسی اما و اگرهای پیک ششم کرونا تا بازگشایی مدارس پرداختند.
عضو کمیته علمی کشوری کرونا گفت: ۲۳ درصد مردم کشورمان واکسن تزریق نکرده اند که باید به جرگه واکسن زدهها در آینده بپیوندند.
پیمان طبرسی عضو کمیته علمی کشوری کرونا در گفت و گوی ویژه خبری شبکه دو با اشاره به اینکه میزان مرگومیر کادر درمان پس از تزریق واکسن نزدیک به صفر شده است گفت: این در حالی است که قبل از واکسیناسیون، بیشترین میزان مرگومیر مربوط به این قشر بود، به دلیل انجام واکسیناسیون، پس از سفر اربعین و سفرهای چند هفته اخیر شاهد اوجگیری کرونا نبودیم.
عضو کمیته علمی کشوری کرونا با اشاره به اینکه مقالات همه واکسنهای ایرانی در نشریات معتبر پزشکی جهان چاپ شده است خاطرنشان کرد: کشورهایی مثل کانادا و استرالیا هم از واکسن سینوفارم استفاده میکنند، افرادی که یک بار تست پیسیآر آن ها مثبت شده است، انجام تست مجدد برای آن ها فایدهای ندارد.
طبرسی با اشاره به اینکه روند بیماری در حال کاهش است افزود: در هفته گذشته به زیر ۱۵۰ نفر در بیمارستان مسیح دانشوری رسیدیم که بسیاری از آنها موارد جدید نیستند، ممکن است مشکلاتی از قبل برایشان مانده باشد و خوشبختانه تعداد بستری شدگان کاهش یافته و تغییر کاربری در بیمارستان صورت گرفته است.
موج ششم کرونا به شدت پیک های قبلی نخواهد بود
وی با اشاره به اینکه ما در فروردین ماه وارد سوش دلتا شدیم اما الان ۷۸ درصد مردم کشورمان یک دز از واکسن را دریافت کردهاند گفت: موج ششم را به شدت موج های قبلی نخواهیم داشت اما نباید ساده انگاری کنیم و بگوییم که کرونا تمام شده است .
طبرسی با اشاره به اینکه در انگلیس۸۵ درصد واکسن زدند و این همه مراقبت بهداشتی را جدی میگیرند اما روزانه ۲۰۰ مرگ دارند افزود: وقتی محدودیتها برداشته میشود باید اقدامات بیشتری را انجام دهیم تا به مرحله ای برسیم که محدودیت ها کلا برداشته شود.
عضو کمیته علمی کشوری کرونا با اشاره به اینکه واکسیناسیون اثر مثبتی در میزان بستری و مرگ و میر داشته است و مبتلایان و فوتی ها به طور واضح کاهش یافته است عنوان کرد: همه دنیا به این نتیجه رسیدند که باید به سمت واکسیناسیون پیش بروند زیرا اثرات آن را دیدهاند.
وی ادامه داد: ۲۳ درصد مردم کشورمان واکسن دریافت نکرده اند و این مسئله پاشنه آشیل شده است و لذا عزیزانی که واکسن تزریق نکردند امیدواریم که به جرگه کسانی که واکسن دریافت کردهاند بپیوندند.
طبرسی با اشاره به اینکه کادر درمان خودشان مستقیم با این بیماری روبرو هستند گفت: آنها استقبال خوبی برای تزریق واکسن داشتند، همکاران ما برای دریافت دز سوم واکسن استقبال کردند، اثرات واکسن را در مراسم اربعین دیدیم در مراسم اربعین شیوه نامههای بهداشتی رعایت نشده بود و همچنین مسافرتهایی در مهرماه داشتیم، اما اگر جمعیت ما تا به این حد واکسن را دریافت نکرده بودند دچار اتفاقاتی میشدیم که در تیرماه شاهد آن بودیم و لذا ما نمود عینی دریافت واکسن را در جامعه میبینیم.
وی با اشاره به اینکه مطمئنم با واکسنزدن مرگ و میر و بستری در بیمارستان به شدت کاهش پیدا میکند افزود: اگر بتوانیم به ۸۵ تا ۹۰ درصد واکسیناسیون برسیم جای تقدیر دارد، در ۴ الی ۵ ماه خیلی خوب توانستیم واکسن بزنیم. برنامههای تلویزیونی و تشویق مردم برای واکسیناسیون بسیار موثر بوده است، خیلی از مردم نگرانیهایی دارند، اما اگر برای آنها توضیح دهیم واکسن را تزریق میکنند.
عضو کمیته علمی کشوری کرونا اظهار کرد: نباید منتظر بمانیم که واکسن مورد انتظارمان را بزنیم این تصورات باعث میشود تا برخی دچار بیماری شوند، امیدوارم بتوانیم به شرایط عادی برگردم مطالعات نشان داده است که اگر یک نفر کرونا گرفته باشد و دو دز واکسن دریافت کرده باشد ایمنیش بسیار قوی در مقابل ابتلا به کووید خواهد بود.
وی بیان کرد: کسانی که واکسن دریافت کردند به خاطر سیستم ایمنی بدنشان تعداد ویروس کمتری را در صورت ابتلا به دیگران انتقال میدهند، آنچه که مهم است تزریق واکسن در حال حاضر است، واکسنهای ایرانی هم نیز واکسنهایی موثری هستند این واکسنها قابل قبول هستند.
معاون وزیر بهداشت: نگران ورود به پیک جدید کرونا هستیم
همچنین جان بابایی معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به اینکه روند بیماری کرونا از نظر میزان بستری رو به کاهش است گفت: در برخی از استان ها شرایط نوسان دارد ، پیک پنجم در استانهای جنوب شرقی شروع شده این استان ها شامل سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر، خراسان جنوبی است .
وی با اشاره به اینکه آخرین استانهایی که وارد پیک شدند استانهای غربی کشور بودند افزود: الان مواردی که مراجعه داریم بیشتر در استانهای غربی کشور مانند همدان، کرمانشاه و آذربایجان غربی است که مقداری مراجعین آنها بیشتر است.
معاون درمان وزارت بهداشت با بیان اینکه در بستری ها روند در مجموع رو به کاهش است ادامه داد: در استانهایی که وارد پیک شدند هنوز در بیمارستانها مریض بدحال دارند و به مراقبت بیشتری نیاز دارند و مدت ماندگاری بیمار در بیمارستان بیشتر شده است، روند فوتی که الان داریم سرعت کاهشی آن ملایم است ولی واقعیت این است که هنوز وارد پیک ششم نشده ایم ولی نگرانی جدی وجود دارد .
جان بابایی اظهار کرد: زمانی که هند کرونا دلتا را داشت، با فاصله کوتاهی در کشور ما بلافاصله سوش دلتا شروع شد الان در کنار کشور ما روسیه،ترکیه و اوکراین سخت ترین روزها را میگذرانند، در این کشور ها میزان فوتی و میزان بستری و مثبت شدن تست هایشان بالا است.