«میلیونها دانشآموز، محروم از مشاوره تحصیلی!» این خبر مربوط به چندسال گذشته نیست؛ بلکه تیتر خبر یکی از روزنامههای رسمی کشور در همین چند روز گذشته است؛ تیتری که بیانگر یک شکاف عمیق در وضعیت مشاوره آموزشی در کشور است. این موضوع زمانی جدیتر می شود که به نقل از مدیرکل آموزش و پرورش راهنمایی، افت تحصیلی در این مقطع به رقم 8.6 درصد رسیده است.
رئیس گروه برنامه ریزی آموزش و پرورش می گوید تنها 145 مرکز مشاوره آموزشی در کشور داریم. اگر این عدد را در کنار رقم 1300 شهرستان کشور بگذاریم به روشنی مشخص است که خلا جدی در این زمینه وجود دارد.
اما اعتقاد مدیرعامل آکادمی امروز، در این مساله کاملا متفاوت با روندی است که اتفاق میافتد. دکتر ایروانی ادامه این روند را اشتباه میداند. او میگوید: « هنوز هم که هنوز است تصور میکنیم میتوانیم با تاسیس مراکز مشاورهی آموزشی، این خلا میلیونی را پر کنیم؟ به فرض هم که آموزش و پرورش بتواند در همه جای کشور ساختمانی را برای مشاوره آموزشی بسازد! چگونه میخواهند مشاور آموزشی باکیفیت به روستاهای مرزی کشور بفرستند؟ یعنی دوستان به مساله نیروی انسانی و مشاور حرفهای آموزشی توجه ندارند.»
دکتر ایروانی اعتقاد دارد اگر رو به امکانات نوین تکنولوژی نیاوریم، مجبوریم که چندین برابر هزینه کنیم و در عمل هم هیچ نتیجه ای به دست نمیآوریم!
مرور تجربههای دنیا می تواند ما را از انتخاب مسیرهای غلط نجات دهد. اگر به نظر می رسد که جمعیت 14 میلیونی دانشآموزان ایران، جمعیت زیادی است باید بدانیم که کشور هندوستان حدود 180 میلیون دانشآموز دارد. خب در این کشور آسیایی چگونه 180 میلیون دانشآموز به خدمات باکیفیت مشاوره ای و آموزشی دسترسی دارند؟ پاسخ این مساله چیزی نیست جز روی آوردن به «یادگیری آنلاین»! بزرگترین استارتآپهای این کشور یعنی «بایجوس» و «ایرودیتوس» در حوزه آموزش آنلاین فعالیت میکنند؛ و در این کشور با استفاده از امکانات تکنولوژی میلیونها دانشآموز، دسترسی عادلانه به خدمات مشاوره ای و آموزشی دارند!
البته اوضاع در کشور ما آنقدرها هم بحرانی نیست. به تازگی مجموعههای نخبگانی تلاش کردهاند با راهاندازی امکانات آنلاین، دسترسی دانشآموزان را خصوصا در مناطق دوردست به امکانات باکیفیت مشاورهای فراهم کنند. یکی از این مجموعهها، «آکادمی امروز» است. دکتر ایروانی مدیرعامل این مجموعه در رابطه با شباهت محصول منتورینگ آنلاین با خدمات مجموعه بایجوس میگوید: «ایده منتورینگ آنلاین در ابتدا مخصوص جمعی از فارغ التحصیلان دانشگاههای برتر تهران بود، اما برای تکمیل و بهبود این محصول از تجربههای مشابه دنیا مثل بایجوس استفاده کردیم.»
یکی از تجربههای آکادمی امروز در استفاده از تکنولوژی در آموزش، «منتورینگ آنلاین» است. این طرح با استفاده از تکنولوژی نوین، دسترسی دانشآموزان را به خدمات مشاورهای آموزشی آسانتر کرده است. نتیجه استفاده از این راهبرد، دسترسی بیش از 200 شهرستان و 120 روستای کشور به خدمات مشاورهای باکیفیت آموزشی است.
آرمان «آکادمی امروز» ایجاد دسترسی عادلانه دانشآموزان ایرانی به خدمات آموزشی و مشاورهای در کشور خصوصا در مناطق محروم است؛ آرمانی که با استفاده از ظرفیت عظیم تکنولوژی دور از دسترس نیست. برای آشنایی با فعالیت های این مجموعه میتوانید به آدرس اینترنتی زیر مراجعه کنید: