ایسنا: مدیر سد زاینده رود با اشاره به اینکه در حال حاضر تنها ۱۴ درصد سد زاینده رود آب دارد، گفت: سامانه بارشی اخیر توانست به صورت مقطعی ورودی سد زاینده رود را افزایش دهد.
سیدمجتبی موسوی درباره آخرین وضعیت سد زاینده رود با توجه به بارش های اخیر، اظهار کرد: امروز (چهارشنبه- ۳ آذر ماه) ذخیره سد زاینده رود ۱۶۸.۹ میلیون مترمکعب و ورودی آن ۱۱.۹ و خروجی سد حدود ۱۲ مترمکعب بر ثانیه است.
وی تاکید کرد: در حال حاضر سد زاینده رود تنها ۱۴ درصد آب ذخیره دارد.
موسوی با اشاره به وضعیت بارش ها، گفت: از ابتدای سال آبی جاری تاکنون، میزان بارش ها در سرشاخه های کوهرنگ ۹۷.۶ میلیمتر بود که نسبت به مدت مشابه سال گذشته که ۱۷۳ میلیمتر و در میانگین بلندمدت ۱۹۰ میلیمتر بود، کاهش بارش داشتهایم.
مدیر سد زاینده رود با بیان اینکه سازمان هواشناسی پاییز کم بارشی را پیش بینی کرده است، افزود: بارشها در این مدت به صورت باران بود و تنها در ارتفاعات و منطقه فریدونشهر بارش ها به صورت برف بود.
وی تاکید کرد: در حال حاضر ذخیره سد زاینده رود نسبت به سال گذشته ۵ درصد افزایش داشته که این معادل حدود ۸ میلیون مترمکعب است، همچنین ذخیره سد نسبت به میانگین بلندمدت ۷۳ درصد کاهش داشته است.
موسوی درباره میزان اندک ذخیره سد زاینده رود و ضرورت کاهش مصرف سهم سایر بخش ها، توضیح داد: همواره میزان توزیع بخش ها بر اساس ذخیره سد زاینده رود از سوی وزارت نیرو ابلاغ میشود.
وی با بیان اینکه پیش از این بارش ها، خروجی سد زاینده رود نزدیک دو برابر ورودی سد بود، اظهار کرد: این سامانه بارشی اخیر توانست ورودی سد زاینده رود را افزایش دهد و به نوعی اثر مقطعی بر ورودی سد زاینده رود داشت.
مدیر سد زاینده رود با اشاره به نگرانی ها برای تامین آب شرب و کاهش کیفیت آب در پی افت ذخیره سد زاینده رود، گفت: به طور قطع مقامات استانی و وزارت نیرو پایش های مداوم را بر آب سد زاینده رود انجام می دهند و آب منطقه ای نیز بنا به تکالیف مراجع بالادستی با حفظ و استفاده بهینه از ذخایر استراتژیک، متعهد به تامین آب شرب مردم است.
موسوی تاکید کرد: در شرایط فعلی تنها راه مدیریت این میزان آب، صرفه جویی آب از سوی ذینفعان است.