دوشنبه ۰۶ تير ۱۴۰۱ | Monday, 27 June 2022
  • ارتباط با انتخاب
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیک
  • |
  • نظرسنجی
دوشنبه ۰۶ تير ۱۴۰۱ | Monday, 27 June 2022
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
جستجو
ویدئو جدیدترین اخبار پربیننده ترین
لایو خبر عکس خواندنی ها اخبار ویژه
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • ارتباط با انتخاب
  • پیوندها
  • آب و هوا
  • اوقات شرعی
  • مجله الکترونیک
  • نظرسنجی
  • آرشیو
ویدیو / مرگ ۵ نفر بر اثر ریزش استادیوم گاوبازی در کلمبیا

ویدیو / مرگ ۵ نفر بر اثر ریزش استادیوم گاوبازی در کلمبیا

ویدیو / مسیری که «نایک» آمد؛ این برند میلیارد دلاری چگونه راه افتاد؟ + زیرنویس فارسی

ویدیو / مسیری که «نایک» آمد؛ این برند میلیارد دلاری چگونه راه افتاد؟ + زیرنویس فارسی

ویدیو / واکنش پیمان معادی به حرکت جنجالی نوید محمدزاده و فرشته حسینی در جشنواره کن

ویدیو / واکنش پیمان معادی به حرکت جنجالی نوید محمدزاده و فرشته حسینی در جشنواره کن

ویدیو / سرو نوشیدنی با ورق طلا در قلب تهران

ویدیو / سرو نوشیدنی با ورق طلا در قلب تهران

ویدیو / تشویق طناز طباطبایی و جواد عزتی در کنسرت نمایش سی صد

ویدیو / تشویق طناز طباطبایی و جواد عزتی در کنسرت نمایش سی صد

ویدیو /  سفیر اسبق ایران: چاوز اواخر عمر به امام مهدی (عج) اعتقاد پیدا کرده بود

ویدیو / سفیر اسبق ایران: چاوز اواخر عمر به امام مهدی (عج) اعتقاد پیدا کرده بود

کد خبر: ۶۵۳۶۳۵
تاریخ انتشار: ۴۸ : ۱۱ - ۰۳ دی ۱۴۰۰
اجتماع >> جامعه
پ
رئیس مرکز تحقیقات سرطان:

رشد ۳ تا ۶ درصدی سرطان در کشور / رشد سرطان در ایران بسیار بالاتر از کشورهای غربی است

رئیس مرکز تحقیقات سرطان گفت: در ایران هرسال بیش از سه هزار میلیارد تومان هزینه برای دارو مصرف می‌شود که طول عمری برای بیماران به همراه ندارد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ایلنا: رئیس مرکز تحقیقات سرطان گفت: در ایران هرسال بیش از سه هزار میلیارد تومان هزینه برای دارو مصرف می‌شود که طول عمری برای بیماران به همراه ندارد.

«محمد اسماعیل اکبری»، رئیس مرکز تحقیقات سرطان درباره شایع‌ترین سرطان‌ها در کشور گفت: شایع‌ترین سرطان در ایران بین زنان و مردان یعنی مابین هر دو جنس، سرطان پستان است، یعنی این سرطان نه‌تنها در خانم‌ها بلکه بین زنان و مردان هم از همه بیشتر شیوع دارد؛ پس‌ از آن، سرطان پوست دومین، معده سومین، روده بزرگ چهارمین و مثانه پنجمین سرطان‌های رایج در ایران هستند. اگر به‌صورت تفکیک هر جنس بخواهیم بگوییم، در مردان به ترتیب سرطان‌های پوست، معده، پروستات، مثانه، روده بزرگ، خون، ریه، مری، مغز و حنجره و در زنان به ترتیب سرطان‌های پستان، پوست، روده بزرگ، معده، خون، تیروئید، مری، تخمدان، ریه و مغز شایع‌ترین انواع سرطان‌ها هستند.

فوق تخصص جراحی غدد و سرطان افزود: سرطان‌ها در کشور ما هنوز در مقایسه با کشورهای غربی زیاد نیست و حدود یک‌چهارم و برخی اوقات یک‌پنجم یک کشور غربی سرطان داریم. تقریباً در کشور ما ۱۵۰ نفر به ازای هر صد هزار نفر در طول سال سرطان می‌گیرند. این عدد در کشورهای غربی به ۶۰۰ نفر هم می‌رسد. به‌طورکلی میزان بروز سرطان در کشور ما حدود یک‌چهارم کشورهای غربی است.

او در ادامه گفت: طبیعتاً موارد ابتلا به سرطان‌ها در کشور ما از کشورهای شرقی و آفریقایی بیشتر است؛ اما اتفاق مهم، روند رو به رشد سرطان در کشور ما است؛ یعنی باوجوداینکه اکنون میزان سرطان در کشور ما بالا نیست، به این دلیل که سرطان در سنین بالا رخ می‌دهد، این بیماری در کشور روند صعودی دارد. کودکانی که زیر ۱۲ سال هستند، ۲.۵ درصد تعداد بیماران سرطانی را تشکیل می‌دهند و ۹۷ درصد سرطان‌ها مربوط به بالغین است. از میان بالغین افراد بالای شصت سال بیشترین تعداد مبتلایان به سرطان‌های مختلف را تشکیل می‌دهند.

او افزود: اتفاقی که رخ‌داده این است که به دلیل اینکه سن جامعه ما در حال بالا رفتن است و تعداد سالمندان بیش‌تر می‌شود و در حقیقت سالخوردگی جمعیت در حال بروز است، رشد سرطان در کشور ما بسیار بالاتر از همان کشورهای غربی است که الان از ما بیش‌تر سرطان دارند.

این استاد دانشگاه گفت: در حدود پنج سال پیش، قریب به ۶.۵ درصد مردم کشور بالای ۶۰ سال بودند اما این نسبت در حال حاضر به ۱۰.۵ درصد رسیده است. در برخی از استان‌ها نسبت افراد سالمند از ۱۴ درصد هم بیش‌تر است. مفهوم این مسئله این است که سرطان در این استان‌ها ناگهان بیش از دو برابر شده است. در غالب کشورهای آمریکای شمالی، روند سرطان‌ها در حال ثبوت است و بسیاری از سرطان‌ها هرسال نرخ ثابتی دارند؛ اما برای ما در سال بین ۳ تا ۶ درصد رشد می‌کند و علت این پدیده، پیری و سالخوردگی جامعه است.

رئیس مرکز تحقیقات سرطان، مهم‌ترین چالش درمان سرطان در ایران را هزینه‌تراشی برای بیماران دانست و افزود: برخی با روش‌های غیرعلمی و شبه‌علمی، پروپاگانداهای تبلیغاتی و بهره‌گیری از رسانه‌های مجازی مردم را اذیت می‌کنند. حق نداریم هر کاری انجام دهیم. داروها باید هزینه-اثربخشی داشته باشند.

اکبری گفت: اگر من روشی را پیاده کنم و عکس و آزمایشی بگیرم که با آن عکس و آزمایش نتوانم سه تا چهار ماه به طول عمر بیمارم بیافزایم، خلاف کرده‌ام. این امر در غالب کشورهای غربی اتفاق نمی‌افتد. در ایران هرسال بیش از سه هزار میلیارد تومان پول برای دارو مصرف می‌شود که طول عمری برای بیماران به همراه ندارد؛ بنابراین چیزی که من را نگران می‌کند، تقاضای القایی عرضه‌کننده و مقوله تعارض منافع در کشور ماست.

او افزود: کشورهای دیگر شاخصه‌ها و مؤلفه‌های روشنی دارند و به استناد شاخص‌ها پول‌هایی که به آن تخصیص داده‌اند را هزینه می‌کنند، اما در کشور ما، غالباً اساس کار سلیقه است. کمتر از یک هفته است که دستورالعملی در مورد تشخیص و درمان سرطان پستان از طرف وزارت محترم بهداشت صادر شد که بنده با استدلالات علمی آن را رد کردم و مهم‌ترین دلیل رد این مسئله همین موضوع است.

اکبری گفت: حق نداریم هر کاری که به ذهنمان می‌رسد انجام دهیم. باید کارمان حتماً مفید به‌فایده بیمار باشد و به درد او بخورد؛ چنین چیزی علم بیشتری می‌طلبد. اینکه صرفاً از راهنمای بالینی یک کشور دیگر تقلید سلیقه‌ای کنیم و تحقیق نکرده باشیم و ندانیم چه‌کاری خوب است، کار بسیار غلطی است. بنابراین مهم‌ترین چالش از نظر من تعارض منافع، تقاضای القایی وعدم کنترل علمی از سوی متولی سلامت است.

او در ارتباط با وضعیت شیوع سرطان‌ها در استان‌های مختلف کشور افزود: قریب به ۲۰۰ نوع سرطان وجود دارد اما سرطان‌های شایع ده مورد اصلی آن است که ابتدا عرض کردم و بیشتر در ارتباط با این ده مورد بحث می‌شود. سرطان‌های دستگاه گوارش که معروف‌ترین آن‌ها سرطان مری و معده هستند، در شمال ایران اعم از شمال غرب، شمال و شمال شرق، بیش‌تر است. به‌طوری‌که بین ۴۰ تا ۴۵ در صد هزار نفر در استان گلستان، مازندران، گیلان و اردبیل سرطان معده یا مری می‌گیرند.

رئیس مرکز تحقیقات سرطان گفت: اما وقتی‌که به سمت جنوب کشور می‌آییم، این رقم به هفت درصد هزار نفر می‌رسد؛ یعنی این عدد از یک‌پنجم هم کمتر می‌شود. برخی سرطان‌ها مانند سرطان پستان که شایع‌ترین سرطان در ایران است، در برخی استان‌ها که جوان‌تر هستند، مانند سیستان و بلوچستان، نصف استان‌هایی است که سالمندتر هستند، مانند گیلان، اصفهان و سمنان. سرطان به سرطان وضعیت هر استان فرق دارد، برای مثال سرطان مثانه در جنوب غربی کشور ما بیشتر از مرکز کشور است، اما میزان ابتلا به سرطان پروستات در بین استان‌ها تقریباً مشابه است.

مشاور عالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در حوزه سلامت و پدافند زیستی، در ارتباط بااینکه آیا عواملی مانند آلودگی هوا می‌تواند موجب افزایش سرطان در کشور شود، گفت: آلودگی هوا جزو شاخص‌ها و مؤلفه‌های قطعی ایجاد سرطان است. پس هر جا که آلودگی هوا وجود دارد، احتمال بروز سرطان در آنجا بیشتر خواهد بود.

او در ادامه افزود: اما نکته دوم این است که هر متغیری که سرطان‌زایی ایجاد می‌کند، به‌صورت میانگین بین ۱۵ تا ۲۰ سال وقت می‌خواهد که ایجاد سرطان کند؛ یعنی آلودگی هوا جزو عوامل مؤثر در سرطان است، در سال ۲۰۱۳ رسماً به اثبات رسید و از سوی سازمان جهانی بهداشت اعلام شد؛ اما چیزی مانند آلودگی هوا به‌هرحال خودبه‌خود با بیماری قلبی و ریوی به افراد آسیب می‌زند؛ یعنی آلودگی هوا از نوزاد گرفته تا پیر را می‌تواند دچار عوارضی کند که منجر به ناتوانی یا مرگ شود و حتی فرصت به سرطان هم نرسد.

اکبری گفت: سرطان پرخرج‌ترین بیماری بشر است و وقتی کسی سرطان می‌گیرد، یک مشکل اجتماعی مهم پیدا می‌کند؛ یعنی خانواده می‌تواند بسیار متأثر شده و به‌نوعی از هم متلاشی شود. باید چند نفر دور یک مریض سرطانی بگردند و به‌نوعی همه گرفتار آن سرطان می‌شوند.

او در انتها افزود: انتظار من این است که وزارت محترم بهداشت دقت نظر علمی در پیدایش سرطان و برنامه‌ریزی برای پیش‌گیری از بروز سرطان و کنترل درمان‌های نا به‌جا که در این کشور بیش‌تر از هر کشور دیگری که من می‌شناسم انجام می‌شود، صورت بدهد. مکانیسم‌هایی را باید در نظر بگیریم که دانشمندانی که این بیماری را در کشور درمان می‌کنند، این‌قدر غصه نخورند و گیر برخی از ساختارها و تشکیلات هزینه‌ساز برای ملت و دولت نباشند. وزارت بهداشت یک نظارت علمی دقیق و به‌روز بر نحوه درمان و به‌ویژه تشخیص بیماری در کشور در نظر بگیرد.

لینک کوتاه
ارسال به تلگرام
بازید از صفحه اول ارسال به دوستان نسخه چاپی
گزارش خطا
0
وب گردی
کدام بسته اینترنتی بهتر است؟!

کدام بسته اینترنتی بهتر است؟!

مسمومیت ۶ نفر در حادثه گازگرفتگی یک نانوایی در تهران

مسمومیت ۶ نفر در حادثه گازگرفتگی یک نانوایی در تهران

آمار هولناک میزان سرقت در ایران

آمار هولناک میزان سرقت در ایران

چرا جوانان ژاپنی حاضر به ازدواج نیستند؟

چرا جوانان ژاپنی حاضر به ازدواج نیستند؟

جلال حسینی: محبت مردم شگفت‌زده‌ام می‌کند

جلال حسینی: محبت مردم شگفت‌زده‌ام می‌کند

دختر باد بالاخره حرف مانده در دلش را گفت

دختر باد بالاخره حرف مانده در دلش را گفت

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر:
رپورتاژ / تریبون 2
تصاویر
۱/۴
۱/۴
تصاویر: استقبال رسمی از نخست وزیر عراق

تصاویر: استقبال رسمی از نخست وزیر عراق

۲/۴
تصاویر: اولین دوره مسابقات چتربازی سقوط آزاد رشته هدف‌زنی

تصاویر: اولین دوره مسابقات چتربازی سقوط آزاد رشته هدف‌زنی

۳/۴
تصاویر: آخرین روزهای جشنواره تئاتر کودک و نوجوان - همدان

تصاویر: آخرین روزهای جشنواره تئاتر کودک و نوجوان - همدان

۴/۴
تصاویر: گرما در مدار ۴۰ درجه

تصاویر: گرما در مدار ۴۰ درجه

خرید و فروش بیتکوین
ببینید!

ویدیو / صدای مهیب زلزله در عمق خلیج‌فارس / غواص: مجبور شدیم گوشمان را با دست نگه داریم

ویدیو / بن سلمان شخصا خودروی تشریفاتی نخست وزیر عراق را راند

ویدیو / گشت و گذار جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در خیابان های تهران

ویدیوی تودیع و معارفه طائب و سردار کاظمی

ویدیو / عقد قرارداد با پرسپولیس به همراه بنز و بادیگارد

ویدیو / سرمربی کانادا در جریان بازی با ایران به بازیکنانش: داریم مسخره می‌شویم!

ویدیو / دفاع مرد چینی با منور آتش‌بازی در مقابل بیل مکانیکی که قصد تخریب خانه‌اش را داشت

آرشیو
خرید و فروش بیتکوین
پربازدیدها
روز هفته ماه سال

دادستان کل کشور: استفاده از اراذل و اوباش در ساخت‌وساز بسیار عجیب است/ این موضوع را از طریق دادستانی پیگیری کنید

مشاهده یک توله یوزپلنگ آسیایی در حاشیه شمالی پناهگاه حیات وحش میاندشت

خاطرات حسن روحانی، شماره ۷۵: برای زبان انگلیسی مدتی به کلاسی که شهید بهشتی در مدرسه دین و دانش تشکیل داده بود، رفتم

آیا ایران و امریکا به حل و فصل اختلافات نزدیک شده اند؟ / تهران و واشنگتن هر دو دارند «نرمش» به خرج می‌دهند

تصاویر: استقبال رسمی از نخست وزیر عراق

تصاویر: دیدار جوزف بورل با حسین امیرعبداللهیان

سردار مجید خادمی، رئیس سازمان حفاظت اطلاعات سپاه شد

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی برکنار شد

وزارت کار: حقوق بازنشستگان در سه دسته جداگانه افزایش می‌یابد

ویدیو / پسر گوگوش: مصداقی شوهر مادرم من را ساعت ۳ نصف شب از خانه بیرون انداخت

سرنوشت بازیگران سریال «آینه عبرت» چه شد؟

ویدیو / صدایی که همایون شجریان مبهوتش شد

دادستان کل کشور: استفاده از اراذل و اوباش در ساخت‌وساز بسیار عجیب است/ این موضوع را از طریق دادستانی پیگیری کنید

شهردار: برج خلیج فارس قزوین ظرف یک هفته تخلیه شود

تصویر جدیدی که از حسین طائب منتشر شد

مذاکرات احیای برجام، توافق ابراهیم و پیمان امنیتی آمریکا - اعراب - اسرائیل؛ حالا همه شرط‌بندی‌ها بر سر پاسخ‌ ایران است

صداوسیما: توقف پخش برنامه طبیب / مجری نتوانست اظهارات غیرعلمی مهمان درمورد نماز را تصحیح کند

روایتی از شلیک یک «مامور گشت ارشاد» به بوکسور سابق تیم ملی

وزارت کار: حقوق بازنشستگان در سه دسته جداگانه افزایش می‌یابد

ویدیو / پسر گوگوش: مصداقی شوهر مادرم من را ساعت ۳ نصف شب از خانه بیرون انداخت

رییس سازمان امور مالیاتی: فعالان اقتصادی و پزشکان نه خود را به زحمت بیندازند نه مردم را / ما در پایان سال هم حساب‌های تجاری را بررسی می‌کنیم هم پوزها را

سرنوشت بازیگران سریال «آینه عبرت» چه شد؟

حمید جبلی به تلویزیون بازمی‌گردد / فصل هفتم "پایتخت" ساخته می‌شود

شهردار کرج عزل شد

ویدیو / این حیوان عجیب الخلقه در عراق، شیر منقرض شده آشوری است؟

سازمان جهانی بهداشت: قرنطینه امیکرون ۵ روز نیست

معاوضه شماره موبایل با آپارتمان لوکس / قیمت شماره‌های رند به ۵۰ میلیارد تومان رسید

شرط تحویل آپارتمان ۱۵۰ متری در نیاوران به رضا رویگری / مجری صداوسیما: مالک منزل گفته خانه را با چند پرستار آماده کرده‌ام؛ فقط رضا باید تنها بیاید / وقتش رسیده بگویم که چقدر به رضا ظلم شده / او مدت‌هاست که در روابط‌ش دچار مشکل شده / مو‌های رضا به طرز عجیبی سوزانده شده بود؛ به گریمور گفتم جوری درست کن که فکر کند مو دارد

تماشا کنید: خداحافظی ایران با ارس؟ / پروژه «داپ» ترکیه چگونه در سکوت منابع آبی ایران را خشک می کند؟

سیلی «ویل اسمیت» به صورت مجری اسکار به خاطر شوخی با همسرش / تصویر واکنش حاضران در سالن / گریه و عذرخواهی اسمیت پس از دریافت جایزه: عشق موجب می‌شود کارهای دیوانه‌واری انجام دهیم؛ وقتی در اوج هستی، شیطان دقیقا همان موقع سراغت می‌آید +عکس و ویدیو

درگذشت ناگهانی بازیگر مشهور سینمای ایران/ علت فوت به روایت خبرگزاری قوه قضاییه: خودکشی

ویدیو / حمله با چاقو به چند طلبه در حرم امام رضا؛ ضارب دستگیر شد

خرید و فروش بیتکوین
خواندنی ها
مارک زاکربرگ: احتمالا تا سال ۲۰۳۰ یک میلیارد نفر در متاورس حضور خواهند داشت

مارک زاکربرگ: احتمالا تا سال ۲۰۳۰ یک میلیارد نفر در متاورس حضور خواهند داشت

جهان خودرو؛ از رونمایی مدل جدید پژو با ظاهری متفاوت تا ون الکتریکی فورد با شتاب بیشتر از بوگاتی

جهان خودرو؛ از رونمایی مدل جدید پژو با ظاهری متفاوت تا ون الکتریکی فورد با شتاب بیشتر از بوگاتی

اینستاگرام قابلیت جدید Notes را آزمایش می‌کند: اشتراک‌گذاری سریع یادداشت‌‌ها

اینستاگرام قابلیت جدید Notes را آزمایش می‌کند: اشتراک‌گذاری سریع یادداشت‌‌ها

برنده مسابقه «زشت‌ترین سگ جهان» در سال ۲۰۲۲ معرفی شد

برنده مسابقه «زشت‌ترین سگ جهان» در سال ۲۰۲۲ معرفی شد

خرید و فروش بیتکوین
آخرین اخبار مهمترین عناوین روز

سخنگوی فرماندهی انتظامی: بیش از نفر از ۱۴ هزار نفر از مخلان بازار دستگیر شدند / شناسایی ۸۶ کانال در زمینه معاملات فردایی؛ در یک گروه بالغ بر ۳ تن طلای صوری معامله می‌شد

واشنگتن پست به نقل از مقام ارشد آمریکایی: مذاکرات با ایران طی هفته جاری از سرگرفته می‌شود

تعداد استان‌های بیابانی کشور از ۱۴ مورد به ۲۱ مورد افزایش یافته

مشاهده ۲ قلاده پلنگ ایرانی در کوه بیرمی

عضو کمیسیون صنایع مجلس: خودرو در یک سال گذشته با وجود وعده وزیر صمت نه تنها ارزان نشد بلکه گرانترهم شد

جانشین معاون وزارت کار: تورم فعلی ناشی از سه محل مختلف است؛ پرداخت یارانه‌ها فقط یک بخش آن را پوشش می‌دهد / تبدیل پرداخت یارانه نقدی به کالابر تأثیری بر تورم نخواهد داشت

تکواندو آسیا؛ تاریخ‌سازی بانوان ایران با کسب عنوان قهرمانی / از دست رفتن سکوی آسیایی مردان پس از ۲۰ سال

پرداخت وام اجاره از کی شروع می‌شود؟

بازداشت یک شهروند ایرانی که با گذرنامه جعلی قصد داشته از آرژانتین وارد اروگوئه شود

سخنگوی فرماندهی انتظامی: بیش از نفر از ۱۴ هزار نفر از مخلان بازار دستگیر شدند / شناسایی ۸۶ کانال در زمینه معاملات فردایی؛ در یک گروه بالغ بر ۳ تن طلای صوری معامله می‌شد

واشنگتن پست به نقل از مقام ارشد آمریکایی: مذاکرات با ایران طی هفته جاری از سرگرفته می‌شود

تعداد استان‌های بیابانی کشور از ۱۴ مورد به ۲۱ مورد افزایش یافته

مشاهده ۲ قلاده پلنگ ایرانی در کوه بیرمی

جانشین معاون وزارت کار: تورم فعلی ناشی از سه محل مختلف است؛ پرداخت یارانه‌ها فقط یک بخش آن را پوشش می‌دهد / تبدیل پرداخت یارانه نقدی به کالابر تأثیری بر تورم نخواهد داشت

راغفر: افزایش ۲۰۰ درصدی قیمت‌ها نشان داد ارز ۴۲۰۰ تومانی اثرگذار بود/ اقتصاد رها شده

فرانسه: خواستار بازگشت نفت ایران به بازار هستیم

وزش باد شدید و خیزش گرد و خاک در تهران

شناسایی قطعی ۵ بیمار مبتلا به وبا در کشور

شاخص کل بورس، امروز ۶ تیر ۱۴۰۱

قیمت طلا و سکه، امروز ۶ تير ۱۴۰۱

مقام ایرانی به الجزیره: ادعای هدف قرار دادن گردشگران اسرائیلی در ترکیه کذب و ساختگی است / پاسخ ما به اسرائیل، قاطع و محکم خواهد بود؛ اینگونه نیست که افراد عادی را در یک کشور سوم هدف قرار دهیم

قیمت دلار در صرافی‌های بانکی، امروز ۶ تیر ۱۴۰۱

وزیر دادگستری: تاریخ ۳۱ اردیبهشت مبنای قیمت‌گذاری کالاهاست؛ همه قیمت‌ها باید به قیمت‌های آن زمان برگردد

وضعیت آب و هوا، امروز ۶ تیر ۱۴۰۱ / نفوذ توده گرد و خاک از عراق به مناطق غربی کشور / تهرانی‌ها امروز دمای ۴۰ درجه را تجربه می‌کنند

وضعیت جاده‌ها و راه ها، امروز ۶ تیر ۱۴۰۱ / تردد روان در جاده‌های شمال

مشاور تیم مذاکره کننده هسته‌ای: امضای توافق منوط به برداشتن تحریم‌ها و دادن تضمین قابل قبول به ایران است / آمریکایی‌ها هنوز تصمیمات لازم درمورد اختلافات موجود را اتخاذ نکرده‌اند / انتخاب قطر به عنوان محل مذاکرات از سوی ایران انجام شد

روزنامه اسرائیلی: احتمالا اسراییل در آستانه از سرگیری مذاکرات احیای برجام، با صادرات نفت ایران به سوریه و لبنان تحت نظارت آمریکا کنار بیاید

خطیب‌زاده: عربستان آمادگی دارد مذاکرات در سطح دیپلماتیک در بغداد ادامه یابد / متعاقب آن، هیات های فنی به سفارتخانه ها می روند

فولاد خوزستان: هدف حمله سایبری قرار گرفتیم / شرکت به دلیل معضلات فنی قادر به ادامه فعالیت نبوده و تا اطلاع ثانوی تعطیل خواهد بود

استاندار سمنان: ۱۲ تیم نظارتی برای رعایت عفاف و حجاب در ادارات استان فعال شد

دولت با طرح تشکیل وزارت بازرگانی موافقت کرد

اقدام ضد ایمنی زاکانی به بهانه تسریع صدور پروانه / عضو شورای شهر تهران: شهرداری می‌خواهد آزمایش ژئوتکنیک خاک را حذف کند / در حادثه متروپل هم نظارت آزمایشگاهی دارای اشتباهی فاحش بود

واکنش کاخ سفید به پرتاب تحقیقاتی ماهواره‌بر ذوالجناح: «غیر مفید و بی ثبات کننده» است

قالیباف: کمتر مدیری حاضر است تمام دردسرهای تصمیماتش را بپذیرد، چرا که بعد از آن کسی به دادش نمی‌رسد

بانک مرکزی: مبلغ چک‌های برگشتی طی یک ماه ۶۵ درصد رشد کرده / در اردیبهشت ۶۱۳هزار چک به ارزش ۳۴.۱ هزار میلیارد تومان برگشت خورده

جانشین فرمانده انتظامی گیلان: ۲۲ نفر در قالب گروه‌های گردشگری در ارتفاعات املش دستگیر شدند / فرقه‌های نوظهور و منحط غربی را تبلیغ می‌کردند

نماینده مجلس از قول علی باقری: روسیه و چین تاکنون هیچ موضعی به ضرر ایران نگرفته‌اند

مقام فرانسوی: احیای برجام در دستور کار اجلاس جی-۷ قرار دارد / مذاکرات بین تیم‌های ما تشدید شده

رئیسی: ادامه جنگ یمن بی حاصل است؛ گفتگوی مسئولان منطقه مشکلات منطقه را حل می‌کند/ الکاظمی: توافق کردیم حمایتمان را از آتش بس و گفتگو برای پایان دادن جنگ یمن اعلام کنیم

آرشیو
خرید و فروش بیتکوین
وبگردی

جلال حسینی: محبت مردم شگفت‌زده‌ام می‌کند

تام کروز برای اولین بار میلیاردی شد/ ماوریک «دکتر استرنج» را گرفت

چرا جوانان ژاپنی حاضر به ازدواج نیستند؟

دختر باد بالاخره حرف مانده در دلش را گفت

مسمومیت ۶ نفر در حادثه گازگرفتگی یک نانوایی در تهران

بیانیه دوم کی‌روش؛ عصبانی‌تر از همیشه!

سارق گردنبند فوتبالیست پیشکسوت پرسپولیس، بازیگر تئاتر بود؟

تعرض به دختر نوجوان با وعده خواستگاری

نوید محمدزاده علت توقیف نمایش «شب شک» بود؟

آمار هولناک میزان سرقت در ایران

چهره‌ای جدید از جواد عزتی و طناز طباطبایی/ عکس

مرگ جوان ۲۱ ساله پس از زلزله کیش

  • صفحه نخست
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • |
  • ارتباط با ما
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیکی
  • |
  • نظرسنجی
  • |
  • جستجو
  • |
  • آرشیو
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انتخاب است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید : "ایران سامانه"
کد خبر: ۶۵۳۶۳۵
تاریخ انتشار: ۴۸ : ۱۱ - ۰۳ دی ۱۴۰۰
اجتماع >> جامعه
پ
رئیس مرکز تحقیقات سرطان:

رشد ۳ تا ۶ درصدی سرطان در کشور / رشد سرطان در ایران بسیار بالاتر از کشورهای غربی است

رئیس مرکز تحقیقات سرطان گفت: در ایران هرسال بیش از سه هزار میلیارد تومان هزینه برای دارو مصرف می‌شود که طول عمری برای بیماران به همراه ندارد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ایلنا: رئیس مرکز تحقیقات سرطان گفت: در ایران هرسال بیش از سه هزار میلیارد تومان هزینه برای دارو مصرف می‌شود که طول عمری برای بیماران به همراه ندارد.

«محمد اسماعیل اکبری»، رئیس مرکز تحقیقات سرطان درباره شایع‌ترین سرطان‌ها در کشور گفت: شایع‌ترین سرطان در ایران بین زنان و مردان یعنی مابین هر دو جنس، سرطان پستان است، یعنی این سرطان نه‌تنها در خانم‌ها بلکه بین زنان و مردان هم از همه بیشتر شیوع دارد؛ پس‌ از آن، سرطان پوست دومین، معده سومین، روده بزرگ چهارمین و مثانه پنجمین سرطان‌های رایج در ایران هستند. اگر به‌صورت تفکیک هر جنس بخواهیم بگوییم، در مردان به ترتیب سرطان‌های پوست، معده، پروستات، مثانه، روده بزرگ، خون، ریه، مری، مغز و حنجره و در زنان به ترتیب سرطان‌های پستان، پوست، روده بزرگ، معده، خون، تیروئید، مری، تخمدان، ریه و مغز شایع‌ترین انواع سرطان‌ها هستند.

فوق تخصص جراحی غدد و سرطان افزود: سرطان‌ها در کشور ما هنوز در مقایسه با کشورهای غربی زیاد نیست و حدود یک‌چهارم و برخی اوقات یک‌پنجم یک کشور غربی سرطان داریم. تقریباً در کشور ما ۱۵۰ نفر به ازای هر صد هزار نفر در طول سال سرطان می‌گیرند. این عدد در کشورهای غربی به ۶۰۰ نفر هم می‌رسد. به‌طورکلی میزان بروز سرطان در کشور ما حدود یک‌چهارم کشورهای غربی است.

او در ادامه گفت: طبیعتاً موارد ابتلا به سرطان‌ها در کشور ما از کشورهای شرقی و آفریقایی بیشتر است؛ اما اتفاق مهم، روند رو به رشد سرطان در کشور ما است؛ یعنی باوجوداینکه اکنون میزان سرطان در کشور ما بالا نیست، به این دلیل که سرطان در سنین بالا رخ می‌دهد، این بیماری در کشور روند صعودی دارد. کودکانی که زیر ۱۲ سال هستند، ۲.۵ درصد تعداد بیماران سرطانی را تشکیل می‌دهند و ۹۷ درصد سرطان‌ها مربوط به بالغین است. از میان بالغین افراد بالای شصت سال بیشترین تعداد مبتلایان به سرطان‌های مختلف را تشکیل می‌دهند.

او افزود: اتفاقی که رخ‌داده این است که به دلیل اینکه سن جامعه ما در حال بالا رفتن است و تعداد سالمندان بیش‌تر می‌شود و در حقیقت سالخوردگی جمعیت در حال بروز است، رشد سرطان در کشور ما بسیار بالاتر از همان کشورهای غربی است که الان از ما بیش‌تر سرطان دارند.

این استاد دانشگاه گفت: در حدود پنج سال پیش، قریب به ۶.۵ درصد مردم کشور بالای ۶۰ سال بودند اما این نسبت در حال حاضر به ۱۰.۵ درصد رسیده است. در برخی از استان‌ها نسبت افراد سالمند از ۱۴ درصد هم بیش‌تر است. مفهوم این مسئله این است که سرطان در این استان‌ها ناگهان بیش از دو برابر شده است. در غالب کشورهای آمریکای شمالی، روند سرطان‌ها در حال ثبوت است و بسیاری از سرطان‌ها هرسال نرخ ثابتی دارند؛ اما برای ما در سال بین ۳ تا ۶ درصد رشد می‌کند و علت این پدیده، پیری و سالخوردگی جامعه است.

رئیس مرکز تحقیقات سرطان، مهم‌ترین چالش درمان سرطان در ایران را هزینه‌تراشی برای بیماران دانست و افزود: برخی با روش‌های غیرعلمی و شبه‌علمی، پروپاگانداهای تبلیغاتی و بهره‌گیری از رسانه‌های مجازی مردم را اذیت می‌کنند. حق نداریم هر کاری انجام دهیم. داروها باید هزینه-اثربخشی داشته باشند.

اکبری گفت: اگر من روشی را پیاده کنم و عکس و آزمایشی بگیرم که با آن عکس و آزمایش نتوانم سه تا چهار ماه به طول عمر بیمارم بیافزایم، خلاف کرده‌ام. این امر در غالب کشورهای غربی اتفاق نمی‌افتد. در ایران هرسال بیش از سه هزار میلیارد تومان پول برای دارو مصرف می‌شود که طول عمری برای بیماران به همراه ندارد؛ بنابراین چیزی که من را نگران می‌کند، تقاضای القایی عرضه‌کننده و مقوله تعارض منافع در کشور ماست.

او افزود: کشورهای دیگر شاخصه‌ها و مؤلفه‌های روشنی دارند و به استناد شاخص‌ها پول‌هایی که به آن تخصیص داده‌اند را هزینه می‌کنند، اما در کشور ما، غالباً اساس کار سلیقه است. کمتر از یک هفته است که دستورالعملی در مورد تشخیص و درمان سرطان پستان از طرف وزارت محترم بهداشت صادر شد که بنده با استدلالات علمی آن را رد کردم و مهم‌ترین دلیل رد این مسئله همین موضوع است.

اکبری گفت: حق نداریم هر کاری که به ذهنمان می‌رسد انجام دهیم. باید کارمان حتماً مفید به‌فایده بیمار باشد و به درد او بخورد؛ چنین چیزی علم بیشتری می‌طلبد. اینکه صرفاً از راهنمای بالینی یک کشور دیگر تقلید سلیقه‌ای کنیم و تحقیق نکرده باشیم و ندانیم چه‌کاری خوب است، کار بسیار غلطی است. بنابراین مهم‌ترین چالش از نظر من تعارض منافع، تقاضای القایی وعدم کنترل علمی از سوی متولی سلامت است.

او در ارتباط با وضعیت شیوع سرطان‌ها در استان‌های مختلف کشور افزود: قریب به ۲۰۰ نوع سرطان وجود دارد اما سرطان‌های شایع ده مورد اصلی آن است که ابتدا عرض کردم و بیشتر در ارتباط با این ده مورد بحث می‌شود. سرطان‌های دستگاه گوارش که معروف‌ترین آن‌ها سرطان مری و معده هستند، در شمال ایران اعم از شمال غرب، شمال و شمال شرق، بیش‌تر است. به‌طوری‌که بین ۴۰ تا ۴۵ در صد هزار نفر در استان گلستان، مازندران، گیلان و اردبیل سرطان معده یا مری می‌گیرند.

رئیس مرکز تحقیقات سرطان گفت: اما وقتی‌که به سمت جنوب کشور می‌آییم، این رقم به هفت درصد هزار نفر می‌رسد؛ یعنی این عدد از یک‌پنجم هم کمتر می‌شود. برخی سرطان‌ها مانند سرطان پستان که شایع‌ترین سرطان در ایران است، در برخی استان‌ها که جوان‌تر هستند، مانند سیستان و بلوچستان، نصف استان‌هایی است که سالمندتر هستند، مانند گیلان، اصفهان و سمنان. سرطان به سرطان وضعیت هر استان فرق دارد، برای مثال سرطان مثانه در جنوب غربی کشور ما بیشتر از مرکز کشور است، اما میزان ابتلا به سرطان پروستات در بین استان‌ها تقریباً مشابه است.

مشاور عالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در حوزه سلامت و پدافند زیستی، در ارتباط بااینکه آیا عواملی مانند آلودگی هوا می‌تواند موجب افزایش سرطان در کشور شود، گفت: آلودگی هوا جزو شاخص‌ها و مؤلفه‌های قطعی ایجاد سرطان است. پس هر جا که آلودگی هوا وجود دارد، احتمال بروز سرطان در آنجا بیشتر خواهد بود.

او در ادامه افزود: اما نکته دوم این است که هر متغیری که سرطان‌زایی ایجاد می‌کند، به‌صورت میانگین بین ۱۵ تا ۲۰ سال وقت می‌خواهد که ایجاد سرطان کند؛ یعنی آلودگی هوا جزو عوامل مؤثر در سرطان است، در سال ۲۰۱۳ رسماً به اثبات رسید و از سوی سازمان جهانی بهداشت اعلام شد؛ اما چیزی مانند آلودگی هوا به‌هرحال خودبه‌خود با بیماری قلبی و ریوی به افراد آسیب می‌زند؛ یعنی آلودگی هوا از نوزاد گرفته تا پیر را می‌تواند دچار عوارضی کند که منجر به ناتوانی یا مرگ شود و حتی فرصت به سرطان هم نرسد.

اکبری گفت: سرطان پرخرج‌ترین بیماری بشر است و وقتی کسی سرطان می‌گیرد، یک مشکل اجتماعی مهم پیدا می‌کند؛ یعنی خانواده می‌تواند بسیار متأثر شده و به‌نوعی از هم متلاشی شود. باید چند نفر دور یک مریض سرطانی بگردند و به‌نوعی همه گرفتار آن سرطان می‌شوند.

او در انتها افزود: انتظار من این است که وزارت محترم بهداشت دقت نظر علمی در پیدایش سرطان و برنامه‌ریزی برای پیش‌گیری از بروز سرطان و کنترل درمان‌های نا به‌جا که در این کشور بیش‌تر از هر کشور دیگری که من می‌شناسم انجام می‌شود، صورت بدهد. مکانیسم‌هایی را باید در نظر بگیریم که دانشمندانی که این بیماری را در کشور درمان می‌کنند، این‌قدر غصه نخورند و گیر برخی از ساختارها و تشکیلات هزینه‌ساز برای ملت و دولت نباشند. وزارت بهداشت یک نظارت علمی دقیق و به‌روز بر نحوه درمان و به‌ویژه تشخیص بیماری در کشور در نظر بگیرد.

رازیانه د
رومیس د
ارسال به تلگرام
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • |
  • ارتباط با ما
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیکی
  • |
  • نظرسنجی
  • |
  • جستجو
  • |
  • آرشیو
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انتخاب است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید : "ایران سامانه"