arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۶۵۳۶۸۳
تاریخ انتشار: ۱۶ : ۱۸ - ۰۳ دی ۱۴۰۰

«دست ماهی» پس از چند دهه غیبت بار دیگر مشاهده شد

ماهی "هندفیش" صورتی که یک گونه نادر بومی استرالیاست برای اولین بار پس از ۲۲ سال در سواحل جزیره تاسمانی استرالیا مشاهده شده است.نام "هندفیش" یا "دست ماهی" به این دلیل روی این ماهی گذاشته شده که هم مثل سایر ماهی‌ها در دریا شنا می‌کند هم می‌تواند با دست‌هایش روی بستر دریا "پیاده‌روی" کند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

بی بی سی: ماهی "هندفیش" صورتی که یک گونه نادر بومی استرالیاست برای اولین بار پس از ۲۲ سال در سواحل جزیره تاسمانی استرالیا مشاهده شده است.

نام "هندفیش" یا "دست ماهی" به این دلیل روی این ماهی گذاشته شده که هم مثل سایر ماهی‌ها در دریا شنا می‌کند هم می‌تواند با دست‌هایش روی بستر دریا "پیاده‌روی" کند.

انواع متعددی از هندفیش وجود دارد اما آخرین بار در سال ۱۹۹۹ بود که یک غواص ماهی هندفیش صورتی مختص آب‌های اطراف تاسمانی را مشاهده کرد و قبل از آن هم تنها چهار گزارش تایید شده از مشاهده آن وجود داشت. بعد از آن دیگر این ماهی دیده نشد.

مقامات حفاظت از محیط زیست اخیرا این ماهی را به عنوان یک گونه در خطر انقراض طبقه بندی کرده بودند اما پژوهشگران استرالیایی می‌گویند یک دوربین نصب شده در عمق یک منطقه حفاظت شده دریایی اوایل سال جاری تصویری از این ماهی را ضبط کرد.

این فیلم نشان می‌دهد که هندفیش صورتی در عمقی بیشتر و محوطه‌ای گسترده‌تر از قبل هم زندگی می‌کند.

تا کنون پژوهشگران بر این باور بودند که این ماهی یک گونه مختص آب‌های کم عمق است که در پناهگاه‌های خلیج‌ها زندگی می‌کند اما فیلمی که گرفته شده آن را در عمق ۱۵۰ متری سواحل جنوبی تاسمانی نشان می‌دهد که بسیار عمیق‌تر بیش از مناطق خلیجی است.

نویل بارت، پژوهشگر و زیست‌شناس دریایی و استاد دانشگاه تاسمانی می‌گوید "این یک کشف هیجان‌انگیز است و باعث امید به بقا و ادامه حیات هندفیش صورتی شده زیرا واضح است که نسب به آنچه قبلا تصور می‌شد این ماهی زیستگاه و پراکندگی گسترده‌تری دارد."

در ماه فوریه، گروه تحقیقاتی زیر نظر پرفسور بارت یک دوربین طعمه‌دار را روی بستر دریا در منطقه حفاظت شده دریایی تاسمانی قرار داد تا از مرجان‌ها، خرچنگ‌ها و ماهی‌ها در نقاط عمیق دریا تصویربرداری کند.

این پارک حفاظت شده که به وسعت کشور سوئیس است شامل یک فرورفتگی در پوسته زمین است که در مناطقی تا ۴۰۰۰ متر عمق دارد و امکان مشاهده حیات دریایی در چنین عمقی را به پژوهشگران می‌دهد.

در ماه اکتبر که یکی از پژوهشگران عضو این گروه هنگام بررسی فیلم این دوربین موجود عجیبی را در میان گروهی از ماهی‌ها که اطراف طعمه جمع شده بودند مشاهده کرد.

اشلی باستیانسن عضو موسسه تحقیقات دریایی و قطب جنوب دانشگاه تاسمانی می‌گوید: "داشتم یکی از ویدیوهای پردازش نشده را تماشا می‌کردم و ماهی کوچکی به خاطر مزاحمت یک خرچنگ از پناهگاهش خارج و روی این صخره ظاهر شد. ماهی ظاهر عجیبی داشت، نگاه دقیق‌تری کردم و ‌توانستم دست‌های کوچک آن را ببینیم."

ماهی اول با کنجکاوی به اطراف نگاه کرد، کمی راه رفت و بعد شناکنان از محل دور شد.

پروفسور بارت به تلویزیون ای‌بی‌سی گفته است که "این دوربین تصویری واقعاً عالی به ما داده ... تا بتوانیم این گونه را کاملا طبقه‌بندی کنیم و آن را اندازه‌کیری کنیم."

او در مورد این کشف می‌گوید: "بسیار هیجان‌زده هستیم که امروزه می‌توانیم از روش‌های فنی متنوعی استفاده کنیم و واقعا ببینیم که این زیستگاه‌های عمیق‌تر چقدر برای بقای چنین گونه‌های کمیابی اهمیت دارند."

هندفیش صورتی یکی از چهارده ماهی هندفیش است که در اطراف تاسمانی، جزیره ای در جنوب سرزمین اصلی استرالیا دیده می‌شوند.

نظرات بینندگان