تسنیم: در حالی که بعد از نزدیک به ۲ سال تعداد موارد فوتی ناشی از کرونا به زیر بیست نفر در روز رسیده کارشناسان براین باورند عادی انگاری میتواند دروازهای برای بحرانی تازه با فعالیت ویروس جهش یافته آفریقایی باشد.
کاهش چشمگیر تعداد موارد فوتی و ثبت کمترین رکورد در ۲۲ ماه گذشته اگرچه میتواند نوید از بهبود شرایط همهگیری در سراسر ایران داشته باشد، اما بازگشت رنگ نارنجی به نقشه کرونایی ایران زنگ خطری است که نباید آن را نادیده بگیریم.
کارشناسان بهداشت و درمان در این زمینه تاکید میکنند در شرایطی که ویروس امیکرون در ایران فعال شده به دلیل قدرت سرایت بسیار بالای این نوع از ویروس در کشور نباید نشانهها را نادیده گرفت و درگیر آمارهای روی کاغذ باشیم، چون این اتفاق میتواند منجر به ایجاد یک اشتباه محاسباتی در زمینه مدیریت شرایط منجر شود.
به گفته این گروه افزایش نرخ مراجعه بیماران سرپایی در برخی استانها از جمله خراسان رضوی نشانههایی هستند که نباید به آنها بیتوجه باشیم و این روند میتواند به انفجار نرخ ابتلا در هفتههای آتی منجر شود.
این افراد همچنین با اشاره به بحرانی شدن شرایط در کشورهای اروپایی و بازگشت بسیاری از محدودیتها برای مدیریت کم هزینه کرونا با فعالیت ویروس جهش یافته آفریقایی تاکید دارند بیتوجهی به نشانههای بیماری که بسیار شباهت به سرماخوردگی ساده دارند اشتباه بسیار نگران کنندهای است که اغلب افراد در سطح جامعه مرتکب میشوند و همین اتفاق باعث افزایش تعداد بیماران در یک دوره ۱۰ روزه خواهد شد.
این گروه معتقند در شرایط فعلی بخش عمدهای از افراد که احساس بیماری ساده سرماخوردگی دارند در واقع به نوع ویروس امیکرون آلوده شدهاند و بیتوجهی به پروتکلهای بهداشتی و قرنطینه آنها به نوعی بمب ساعتی در جامعه بهخصوص شهرهای صنعتی شباهت دارد که هر لحظه به زمان انفجار آن نزدیک و نزدیکتر میشویم.
کارشناسان بهداشت ودرمان براین باورند که تهویه هوای مناسب در اماکن سرپوشیده مثل ادارات، مراکز خرید، وسایل نقلیه عمومی و البته مراسمهای مختلف خانوادگی میتواند در کنار رعایت پروتکلهای بهداشتی و تکمیل فرآیند واکسیناسیون با دُز سوم عاملی برای مدیریت کم هزینه بیماری در آینده باشد.
به گفته این گروه اگرچه امیکرون در شرایط فعلی ظاهرا بیماری بسیاری خفیفتری ایجاد میکند و اصولا باعث نگرانی عمدهای نیست، اما بیتوجهی به موارد یاد شده با توجه به سرایت بسیار بالای نوع ویروس در گروههای پرخطر که هیچ یک از موارد مطرح شده را رعایت نمیکنند عاملی در بدتر شدن اوضاع و افزایش تعداد موارد ابتلا و در نهایت مرگ و میر خواهد شد.
توصیه کارشناسان بهداشت و درمان به هموطنان این است که در تمام موارد نسبت به رعایت پروتکلهای بهداشتی دقت نظر داشته باشند و در صورت احساس هرگونه علائم سرماخوردگی در اولین گام نسبت به قرنطینه کردن خود از سایر افراد و مراجعه به پزشک را در دستور کار داشته باشیم.
استان خراسان رضوی/میزان مراجعه به مراکز منتخب کرونا در وضعیت هشدار نسبی است
محمد حسن درخشان، با اشاره به اینکه در شهرستانهای فریمان، درگز، چناران، تایباد، رشتخوار، کوهسرخ، گلبهار، خواف و منطقه مشهد یک، افزایش میزان مراجعات مشهودتر است اظهارداشت: در وضعیت کنترل شدهای در خصوص میزان ابتلا به کرونا قرار داریم، اما همچنان میزان مراجعات در شهرستانهای مذکور بالاتر از حد انتظار است.
وی افزود: پوشش واکسیناسیون به خصوص برای افرادی که بیش از ۳ ماه از دریافت دز دوم واکسن گذشته است میتواند در کنترل علایم بیماری و کاهش بستری موثر باشد.
مدیر توسعه شبکه و ارتقاء سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: افرادی بالای ۱۸ سال که علائمی از سرما خوردگی ندارند، در اسرع وقت برای دریافت دز سوم واکسن خود اقدام کنند.
درخشان بیان کرد: استفاده از ماسک، رعایت فاصلهگذاری و شستشوی مداوم دستها در جلوگیری از ابتلا به بیماری موثر است.
استان اصفهان/ ۲۹ مبتلای قطعی امیکرون شناسایی شدند
پژمان عقدک با اشاره به وضعیت کرونا در مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اظهار داشت: طی ۲۴ ساعت گذشته ۲۲ مورد مثبت ابتلای قطعی در مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گزارش شده است.
وی افزود: در همین بازه زمانی ۴۷ بیمار کرونایی در بیمارستانها و مراکز درمانی بستری شدند و با ترخیص ۴۵ بیمار، مجموع بیماران بستری به ۲۷۲ مورد رسیده که ۵۲ نفر آنها در بخشهای مراقبت ویژه بستری هستند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان درباره آمار مرگ و میر ناشی از کرونا در استان بیان کرد: در شبانهروز گذشته ۲ فوتی قطعی و ۲ فوتی مشکوک به کرونا در مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به ثبت رسیده است.
عقدک تصریح کرد: تا روز جمعه ۱۷ دیماه بر اساس آخرین آمار ۲۹ مبتلای قطعی امیکرون در مراکز علوم پزشکی اصفهان شناسایی شده که ۱۷ مورد در اصفهان، ۵ مورد در فلاورجان، ۳ مورد در خمینیشهر، ۲ مورد در مبارکه، شهرضا یک مورد و یک نفر هم در بویین میاندشت مبتلا شدند.
استان بوشهر / ۳ مورد امیکرون تا امروز ثبت شده است
سعید کشمیری با بیان اینکه ۳ مورد بیمار ابتلا به امیکرون تاکنون در استان بوشهر شناسایی شده است اظهار داشت: به جز این ۳ مورد قطعی که در استان شناسایی شده است هیچ مورد جدید مبتلا به گونه امیکرون در استان وجود ندارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با بیان اینکه نمونههای موارد مشکوک به بیماری امیکرون به تهران برای آزمایش ارسال میشود گفت: بر اساس مطالعاتی که در دنیا منتشر شده، تزریق نوبت سوم واکسن کرونا برای ایمنی در برابر بیماری امیکرون ضروری است.
دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر بیان کرد: در حال حاضر برای مقابله با شیوع گونه جدید کرونا استفاده مکرر از ماسک، رعایت فاصله اجتماعی، تهویه مکانهای سربسته و رعایت شیوهنامههای بهداشتی و بهویژه تزریق نوبت سوم توصیه میشود.
وی از بستری ۲۰ بیمار جدید کرونایی در بیمارستانهای استان خبر داد و خاطر نشان کرد: آمار بیماران کرونایی بستری در مراکز درمانی استان بوشهر به ۴۵ بیمار رسیده است.
کشمیری با اشاره به اینکه اکنون ۲ بیمار کرونایی در بخش مراقبتهای ویژه تحت درمان قرار دارند افزود: در شبانهروز گذشته هیچ موردی از مرگ و میر بیماران کرونایی ثبت نشده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: تاکنون ۲ هزار و ۳۵ نفر از ابتدای شیوع کرونا در استان بوشهر به سبب ابتلا به این ویروس جان خود را از دست دادهاند.
استان کرمان/ ۳ مورد امیکرون شناسایی شد
حسین صافیزاده معاون دانشگاه علوم پزشکی کرمان از شناسایی ۳ بیمار مبتلا به سویه اُمیکرون در استان کرمان خبر داد و اظهار داشت: پس از آزمایشهای انجام شده، ۳ بیمار مبتلا به سویه جدید اُمیکرون در استان کرمان شناسایی شدند که شامل دو زن ۲۹ و ۳۵ ساله و یک مرد ۵۴ ساله است.
وی با بیان اینکه دو نفر از بیماران سابقه سفر به داخل و خارج از کشور و یک نفر نیز سابقه تماس با مسافرانی از یکی از استانهای همجوار را داشته است گفت: متاسفانه هیچکدام از سه بیمار شناسایی شده، دوز سوم واکسن کرونا را دریافت نکردهاند و یکی از موارد هم تنها یک دوز واکسن دریافت کرده است.
معاون دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اینکه اقدامات قرنطینهای و غربالگری برای این بیماران و اطرافیان آنها انجام شده است، بیان کرد: قطعاً موارد مبتلا به اُمیکرون در سطح استان بیشتر از موارد شناسایی شده است و تقاضای ما از مردم علاوه بر رعایت پروتکلهای بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک و عدم حضور در تجمعات و تزریق دوز سوم واکسن کرونا در اسرع وقت است.
سعید صحبتی سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز با اشاره به آخرین آمار استان کرمان از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از بیماری کووید ۱۹ تا ظهر روز قبل اظهار داشت: در حال حاضر تعداد کل موارد بستری مثبت قطعی کرونا در بیمارستانهای استان کرمان ۱۱۰ مورد است.
وی ادامه داد: از این تعداد ۵۲ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان، ۷ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، ۱۲ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، ۴ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و ۳۵ مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان تحت درمان قرار دارند.
صحبتی با اشاره به بستری ۲۴ بیمار جدید قطعی کرونا در بیمارستانهای استان کرمان گفت: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در استان از ابتدای شیوع کووید ۱۹، تاکنون به ۴۴ هزار و ۴۴۷ مورد رسیده است.
وی به فوت دو بیمار کرونایی دیگر در استان کرمان اشاره کرد و افزود: مجموع جان باختگان کرونا در استان کرمان از ابتدا به ۵ هزار و ۱۸۴ مورد رسیده است.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه آمار واکسن تزریق شده نوبت اول کرونا در استان کرمان دو میلیون و ۱۵۶ هزار و ۱۴۶ دوز عنوان کرد و گفت: واکسن تزریق شده نوبت دوم کرونا در استان را یک میلیون و ۸۷۳ هزار و ۸۱۳ دوز و واکسن تزریق شده نوبت سوم کرونا در استان ۲۸۶ هزار و ۷۲۹ دوز است.
استان کرمانشاه/ شناسایی ۱۲ مورد ابتلا به امیکرون
تعداد مبتلایان به ویروس اومیکرون در حال افزایش است و با اعلام وزارت بهداشت در شب گذشته ۱۲ مورد ابتلا به این سویه در استان کرمانشاه شناسایی شده است.
این شرایط در حالی است که از بین ۱۴ شهرستان استان دو شهرستان هرسین و کنگاور در وضعیت زرد و مابقی شهرستانها در وضعیت قرمز قرار گرفتهاند.
شکیبا معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه گفت: اکنون ۸۹/۴ درصد افراد بالای ۱۲ سال در استان دوز اول واکسن کرونا، ۷۷ درصد این افراد دوز دوم و ۱۷/۵ درصد نیز دوز سوم واکسن کرونا را دریافت کردهاند.
وی عنوان کرد: نیروهای بهداشتی با تمام توان در حال ارائه خدمت به مردم هستند و هم اکنون تمام واکسنها به استثنای واکسن آسترازنکا در مراکز تجمیعی استان وجود دارد.
شکیبا گفت: با توجه به شیوع سویه اُومیکرون در کشور و میزان سرایت بالایی که دارد، رعایت پروتکلهای بهداشتی و به ویژه تزریق دوز سوم واکسن کرونا و استفاده از ماسک بیش از پیش ضروری است.