arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۶۵۶۳۵۵
تاریخ انتشار: ۰۵ : ۲۳ - ۱۹ دی ۱۴۰۰

کمیته هماهنگی شیعیان: انتخاب الحلبوسی به عنوان رئیس پارلمان را قبول نداریم؛ رئیس سِنی در جلسه حضور نداشته است

ستاد هماهنگی شیعیان موسوم به «الاطار التنسیقی» (چارچوب هماهنگی) عراق، به انتخاب مجدد محمد الحلبوسی به عنوان رئیس پارلمان این کشور اعتراض کرد. این کمیته با انتشار بیانیه‌ای تأکید کرد که انتخاب الحلبوسی به عنوان رئیس پارلمان و «حاکم الزاملی» به عنوان معاون وی را به رسمیت نمی‌شناسد؛ زیرا رئیس سِنی در جلسه حضور نداشته است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

فارس: ستاد هماهنگی شیعیان موسوم به «الاطار التنسیقی» (چارچوب هماهنگی) عراق، به انتخاب مجدد محمد الحلبوسی به عنوان رئیس پارلمان این کشور اعتراض کرد.

این کمیته با انتشار بیانیه‌ای تأکید کرد که انتخاب الحلبوسی به عنوان رئیس پارلمان و «حاکم الزاملی» به عنوان معاون وی را به رسمیت نمی‌شناسد؛ زیرا رئیس سِنی در جلسه حضور نداشته است.

کانال تلگرامی شبکه النجباء ضمن نقل این بیانیه گزارش داد، حمله به «محمود المشهدانی» رئیس سِنی پارلمان باعث شد که نتواند سرپا بایستد و به بیمارستان منتقل شد و این هرج‌ومرج محکوم است.

این ستاد تأکید کرد که جبهه‌بندی که در جلسه امروز پارلمان رخ داد، از خطر بزرگی خبر می‌دهد و «باعث انجزار ما شد».

چارچوب هماهنگی تصریح کرد: «ما فراکسیون بزرگتر با بیشترین تعداد را بر اساس اقدامات قانونی، ثبت کردیم و در برابر این یکجانبه‌گرایی غیر مسئولانه در تصمیم سیاسی خواهیم ایستاد».

این نهاد شیعی با اشاره به اینکه مانع از سوق دادن عراق به سمت بی‌راهه خواهد شد، خاطر نشان کرد که در راستای منافع مردم، امتیازات بسیاری داده است.

نخستین نشست پارلمان جدید عراق که قرار بود ساعت ۱۱:۰۰ صبح امروز به وقت محلی بغداد برگزار شود، پس از چندین بار تاخیر، شامگاه امروز برگزار شد و به تنش کشیده شد.

بنا بر قانون اساسی عراق، نخستین جلسه پارلمان به ریاست نماینده‌ای که از نظر سِنی از همه بزرگتر است، برگزار می‌شود. در این جلسه، رئیس و دو معاون وی انتخاب می‌شوند رئیس پارلمان عراق می‌بایست، رأی اکثریت مطلق پارلمان یعنی رأی بیش از نیمی از اعضای پارلمان را کسب کند به عبارت دیگر برای پارلمان با ۳۲۹ کرسی، دست‌کم ۱۶۵ نفر باید به او رأی مثبت بدهند.

برخی از نمایندگان پارلمانی بر سر مسئله فراکسیون بزرگتر با یکدیگر به صورت لفظی درگیر شدند و پس از آن، یکی از نمایندگان به رئیس سِنی پارلمان حمله کرد و پس از متشنج شدن فضای موجود در صحن پارلمان و وخیم شدن وضعیت جسمی المشهدانی، یک آمبولانس او را به بیمارستان «ابن سینا» در منطقه سبز بغداد منتقل کرد.

رسانه‌های عراقی اعلام کردند پس از آن‌که، المشهدانی به دلیل انتقال به بیمارستان، از صحن پارلمان خارج شد، نمایندگان حاضر از «عامر الفایز» به عنوان دومین رئیس سنی پارلمان خواستند تا نشست امروز را اداره کند. اما وی این درخواست را رد و از نمایندگان عذرخواهی کرد. سپس «خالد الدراجی» به عنوان رئیس سنی سوم پس از المشهدانی و الفایز اداره جلسه پارلمان را در دست گرفت اما اعضای فراکسیون چارچوب هماهنگی احزاب شیعی جلسه پارلمان را ترک کردند.

اداره اطلاع‌رسانی پارلمان عراق، شمار حاضران در نشست پارلمان برای رأ‌ی‌گیری در خصوص رئیس پارلمان را ۲۲۸ نفر اعلام کرد.

پس از شمارش آراء، محمد ریکان الحلبوسی با اکثریت آراء رئیس پارلمان عراق شد تا برای دومین بار در این پست باقی بماند.

رسانه‌های عراقی اعلام کردند که در شمارش آرا، محمد الحلبوسی ۲۰۰ رأی و محمود المشهدانی ۱۴ رأی کسب کرد و ۱۴ رأی نیز باطله اعلام شد.

پس از انتخاب رئیس پارلمان، نوبت به انتخاب معاون اول او رسید. جریان صدر عراق، حاکم الزاملی و جنبش «امتداد» برخاسته از تظاهرات‌ اکتبر، «حمید عباس الشبلاوی» را برای تصدی پست معاون اولی الحلبوسی نامزد کردند. سپس شمارش آراء این دو نامزد آغاز شد و پس از شمارش آراء، حاکم الزاملی با کسب بیشترین آراء به عنوان معاون اول رئیس پارلمان عراق انتخاب شد.

نظرات بینندگان