پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : تسنیم: وزیر نفت با اعلام "با تلاش همکاران در هیچکدام از استانهای کشور با قطعی گاز یا مشکل در تأمین سوخت صنایع روبهرو نبودهایم"، گفت: از مردم تقاضا داریم همانگونه که تاکنون کمک کردند در ادامه مسیر هم خادمان خود در شرکت ملی گاز ایران را یاری کنند.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری تسنیم، جواد اوجی، وزیر نفت درحاشیه بازدید از مدیریت دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران اظهار داشت: مقدار تزریق گاز شیرین به خطوط سراسری کشور روزانه 840 تا 850 میلیون مترمکعب است.
وی افزود: بر اساس گزارشی که امروز ارائه شد روزانه بیش از 580 میلیون مترمکعب گاز در بخش خانگی، صنایع غیرعمده و حملونقل مصرف شده و بیش از 125 میلیون مترمکعب گاز در اختیار نیروگاهها قرار گرفته است.
وزیر نفت تصریح کرد: حجم گاز تحویلی به نیروگاهها امسال نسبت به پارسال روزانه 20 میلیون مترمکعب افزایش یافته که افزون بر کاهش مصرف سوخت مایع به محیط زیست هم کمک کرده است.
اوجی با اعلام "با تلاش همکاران در هیچکدام از استانهای کشور با قطعی گاز یا مشکل در تأمین سوخت صنایع روبهرو نبودهایم"، تصریح کرد: از مردم تقاضا داریم همانگونه که تاکنون کمک کردند در ادامه مسیر هم خادمان خود در شرکت ملی گاز ایران را یاری کنند.
وی به کاهش شدید دمای هوا در 21 استان اشاره و با تأکید بر "شبکه گاز کشور هماکنون پایدار است"، یادآوری کرد: سال گذشته در دیماه نیروگاهها بهدلیل تأمین نشدن سوخت با خاموشی روبهرو شدند، اما امسال چنین اتفاقی رخ نداده است.
وزیر نفت مقدار برداشت از ذخایر شوریجه و سراجه را بیش از 25 میلیون مترمکعب اعلام کرد و افزود: همچنین سوآپ گاز در حال انجام است، هماکنون روزانه 4.5 میلیون مترمکعب گاز از شمال شرق کشور از ترکمنستان دریافت میکنیم و با خط لوله شمال غرب کشور به آذربایجان تحویل میدهیم.
اوجی با بیان اینکه مردم نقش اساسی در مصرف بهینه گاز دارند و هرچقدر کمتر مصرف کنند، گاز بیشتری در اختیار صنایع و پتروشیمیها برای تبدیل به ارزش افزوده قرار میگیرد و به رشد اقتصادی کمک میکند، تصریح کرد: البته مردم تاکنون نهایت همکاری را داشتند، اما جا دارد بیشتر همکاری کنند.
وی با اشاره به اینکه مصرف گاز در بخشهای خانگی، نیروگاهی و صنایع 10 تا 12 درصد رشد داشته است و متأسفانه بهدلیل سرمایهگذاری نکردن، مقدار تولید گاز همانند پارسال است، گفت: بر اساس برنامهریزی شرکت ملی نفت ایران توسعه میدان پارس شمالی، تکمیل میدان پارس جنوبی از جمله فاز 11 و میدان گازی کیش در برنامه است و انشاءالله ظرف دو سال آینده مقدار تولید گاز افزایش مییابد.