ایلنا: رفته رفته موسم انتصابات فامیلی به استان فارس هم می رسد و در تازه ترین رخداد برادر 28 ساله یکی از نمایندگان شیراز و زرقان در مجلس به عنوان سرپرست ادارهکل مدیریت عملکرد، بازرسی و امور حقوقی استانداری فارس منصوب شده است . گفته می شود او تاکنون هیچ سابقه مدیریتی در رزومه خود ندارد .
اگرچه انتصابات فامیلی در دولت و مجلس گذشته نیز مسبوق به سابقه است و پست های کلیدی در بدنه استانداری به نزدیکان نمایندگان مجلس واگذار شده اما انتصاب کنونی با توجه به فضای سیاسی و انتقادی از دولت سیزدهم در پی برخی انتصابات فامیلی جای تأمل دارد.
به هیچ وجه زیر بار فشار جناح های سیاسی نمی روم
از طرفی دیگر این انتصاب واکنش های همکاران و نماینده های فعلی مجلس و جناح اصولگرا هم بر انگیخته است اما با این حال استاندار فارس در گفت و گو با ایلنا معتقد است در این انتصاب هیچگونه سهم خواهی و فشاری وجود نداشته است و وی با در نظر گرفتن تمام صلاحیتها و شایستگی برادر نماینده شیراز و زرقان را به عنوان سرپرست ادارهکل مدیریت عملکرد، بازرسی و امور حقوقی استانداری فارس برگزیده است.
محمد هادی ایمانیه درباره با انتصاب سرپرست اداره کل مدیریت عملکرد، بازرسی و امور حقوقی استانداری می گوید: ذکر این نکته ضروری است که انتصاب آقای نجابت هیچ ارتباطی با برادر وی که نماینده شیراز و زرقان است ندارد.
وی ادامه داد: آقای نجابت نماینده شیراز و زرقان و پدرشان هیچ گونه فشاری مبنی بر انتصاب در سمت سرپرست اداره کل مدیریت عملکرد، بازرسی و امور حقوقی استانداری فارس به مجموعه استانداری وارد نکردند و از این انتصاب نیز ناراحت هستند.
استاندار فارس با اشاره به این که درباره انتصابات به هیچ وجه زیر بار فشار جناحهای سیاسی نمیروم، ادامه می دهد: طبیعی است که جناحهای سیاسی در رابطه با انتصابات افراد فشارهایی را به بنده وارد کنند اما تا زمانی که در انتخاب افراد و مدیران به نتیجه مطلوبی نرسم انتصابی انجام نخواهد شد.
ایمانیه می افزاید: بسیاری از انتصابات با تصمیم شخصی و بعضی با نظر مشورتی انجام می شود.
استاندار فارس خاطر نشان می کند: برای انتصاب افراد تا زمانی که پس از بررسی کامل و آوردن دلیل و برهان کامل از صلاحیت فرد مطمعن نشوم و حضورش را مایه توسعه و خیر استان ندانم حکم فردی را امضا نخواهم کرد.
انتصابات فامیلی از گذشته تاکنون وجود داشته است
در ادامه پاک فطرت رئیس مجمع نمایندگان فارس هم می گوید: نمایندگان باید در مرحله نخست به رفتار پیامبر اکرم و توجه داشته باشند و مردم را در نظر بگیرند.
علی رضا پاک فطرت می افزاید: این که نمایندگان همواره بر منبر شعار حمایت از مردم را سر دهند اما در عمل رفتار عکس را انجام دهند باعث بی اعتمادی بیشتر مردم می شود.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه انتصابات فامیلی همواره از گذشته تاکنون وجود داشته است می افزاید: اما از دولتی که همواره با شعار عدالت روی کار آمده و در هر جمله مسئولان یک کلمه عدالت به کار می رود انتظار می رود به عدالت توجه ویژه ای داشته باشد.
مدیران بر اساس رابطه رفاقتی و فامیلی منصوب میشوند
رئیس مجمع نمایندگان ادامه میدهد: متاسفانه به نظر می رسد مسئولان در شرایط فعلی با کنار گذاشتن شایسته سالاری مدیران را بر اساس رفاقت، رابطه، اقوام و گروه های اقدام منصوب می کنند.
نماینده شیراز و زرقان با اشاره به اینکه متاسفانه این اقدامات ره به جایی نمی برد و سبب می شود کشور از پیشرفت باز بماند، بیان می کند: متاسفانه این اقدام سبب می شود که در جا بزنیم و از توسعه و پیشرفت باز بمانیم.
رئیس مجمع نمایندگان فارس با بیان اینکه مجلس هم یک معیار و شاخص مناسبی برای انتخاب مدیران ندارد خاطر نشان می کند: در حال حاضر نیاز است تا دولت یک لایحهای را برای انتخاب مدیران به مجلس ارسال کند تا بتوانیم بر اساس آن مدیران را برگزینیم.
پاک فطرت با اشاره به اینکه لابی کردن و مجبورکردن دیگر افراد برای دریافت پست های مدیریتی به هیچ وجه زیبنده استان نیست، می گوید: قطعا افراد با پوشیدن کت و شلوار و پیراهن دیپلمات و یقه گرد مدیر نمی شوند و این در حالی است که افراد نخبه، دست پاک، شجاع و متخصص باید بر صندلی مدیریت ها تکیه بزنند.
نماینده شیراز و زرقان با اشاره به اینکه در شرایط فعلی شایسته سالاری باید سر لوحه انتصاب های مسئولان باشد، ادامه می دهد: ذکر این نکته ضروری است که هر فردی با شعار گرفتن دزد و مبارزه با فساد روی کار آمد در ادامه عکس این اتفاق رخ می دهد.
رئیس مجمع نمایندگان فارس با بیان اینکه باید به افرادی که شعار مدیریت در اتاق شیشه ای را دارند شک کرد،می گوید: اگر فردی قصد خدمت صادقانه داشته باشد دیگر نیازی به شعار ندارد.
استاندار بدون سفارش افراد مدیران را انتخاب کند
پاک فطرت با بیان اینکه معتقدم که آقای ایمانیه فردی عادل است، بیان می کند: همواره از استاندار فارس انتظار داریم که با کنار گذاشتن سفارش ها و با در نظر گرفتن شایسته سالاری افراد اصلح و شایسته را برای کرسی های مدیریتی استان انتخاب کند.
نماینده شیراز و زرقان با بیان اینکه انتخاب استاندار در انتخاب مدیران بد نبوده است، تصریح می کند: اما آقای ایمانیه یکی دو نفر از مدیران را درست و مناسب انتخاب نکرده است.
به گفته وی از استاندار فارس انتظار داریم که دقت لازم را در انتخاب مدیران استان به کار گیرد و بدون این که تحت فشار فردی قرار بگیرد مدیران را منصوب کند.
مدیران دولت سیزدهم از توانمندی های لازم برخوردار نیستند
علی اکبری نماینده سابق شیراز در مجلس هم با بیان اینکه نمایندگان قبل از انتخابات بر موضوعاتی مانند شایسته سالاری و توجه به تمام سلائق تاکید داشتند، می گوید: اما در حال حاضر موضوع شایسته سالاری به هیچ وجه مطرح نیست و مسئولان همواره مدیران را بر اساس خویشاوند سالاری و روابط فامیلی عزل و نصب می کنند.
علی اکبری در گفت و گو با ایلنا با اشاره به اینکه متاسفانه مدیرانی که در دولت سیزدهم منصوب می شوند از تواننمدی های لازم برخوردار نیستند تا بتوانند مشکلاتی را حل کنند ادامه داد: قطعا مدیران فعلی منافع استان و کشور را در نظر نمی گیرند.
این نماینده سابق مجلس با بیان اینکه انتصاب افراد بر اساس رابطه فامیلی و .... بیانگر یک نوع بد اخلاقی است می گوید: امیدواریم دولت نسبت به این موضوع یک اهتمام ویژه ای داشته باشد و افراد شایسته را در مناصب مختلف به کار گیرد.
وی می افزاید: منزوی شدن بسیاری از سرمایه های اجتماعی از برخوردهای سلیقه ای نشات می گیرد.
اکبری با اشاره به اینکه متاسفانه در حال حاضر جامعه در یک بلاتکلیفی قرار گرفته است، خاطر نشان می کند: در شرایط فعلی برخی از مسئولان همواره به فکر منافع شخصی هستند.
شاهد خلف وعده نمایندگان هستیم
نماینده سابق شیراز با اشاره به اینکه در حال حاضر شاهد خلف وعده نمایندگان دور یازدهم هستیم، می افزاید: متاسفانه شکاف بی اعتمادی همواره در حال گسترده شدن است و این در حالی است که هر چه به جلو تر می رویم این موضوع در حال عمیق شدن است.
نماینده سابق شیراز با اشاره به اینکه با توجه به دشمنان کشور فاصله گرفتن مردم از حاکمیت یک خطر بسیار بزرگ به شمار می رود می گوید: وجود محدودیت ها در انتخابات گذشته سبب شد تا عده ای از افراد به جای اینکه انتخاب شوند با حداقل آرا انتصاب شدند و توانستند به مناصب تصمیم گیری راه پیدا کنند.
به گفته اکبری بزرگترین پیامد عزل و نصب ها بر اساس فامیل و خویشاوند سالاری، گسست اجتماعی و عمیق شدن شکاف بی اعتمادی میان مردم و مسئولان است.