arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۶۶۱۷۳۹
تاریخ انتشار: ۵۵ : ۱۳ - ۲۰ بهمن ۱۴۰۰

جزئیات راهپیمایی خودرویی و موتوری ۲۲ بهمن ۱۴۰۰؛ از پرواز بادکنک‌ها تا مداحی میثم مطیعی

رئیس ستاد برگزاری دهه فجر انقلاب اسلامی گفت: به دلیل شیوع سویه جدید ویروس کرونا، راهپیمایی چهل و سومین سالگرد انقلاب اسلامی به صورت خودرویی و موتوری انجام خواهد شد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ایلنا: رئیس ستاد برگزاری دهه فجر انقلاب اسلامی گفت: به دلیل شیوع سویه جدید ویروس کرونا، راهپیمایی چهل و سومین سالگرد انقلاب اسلامی به صورت خودرویی و موتوری انجام خواهد شد.

سیدنظام‌الدین موسوی رئیس ستاد دهه فجر انقلاب اسلامی در جلسه شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی گفت: چهل و سه سال قبل و در چنین روزهایی، انقلاب اسلامی به اوج خود و لحظه پیروزی نزدیک می‌شد.

وی افزود: آنچه در تحلیل‌های سیاسیون غربی همچون میشل فوکو فیلسوف فرانسوی مطرح بود، تغییر و رفرم در سیستم حکومتی ایران و آنچه امام خمینی رحمه الله علیه رهبر نهضت اسلامی مطرح می‌کرد، طرح تشکیل حکومت اسلامی برپایه نظام ولایت فقیه بود. وقتی در ظهر ۲۲ بهمن ۵۷، امام، حکومت نظامی رژیم منحوس پهلوی را غیر قانونی و فاقد اعتبار اعلام کرد و از مردم خواست تا با حضور در خیابان‌ها، فریاد مرگ بر شاه و الله اکبر را سر دهند و مردم هم، سراسر ایران را تبدیل به حضور آگاهانه و انقلابی کردند، همگان فهمیدند که انقلاب اسلامی پیروز شده و شامگاه ۲۲ بهمن ۱۳۵۷، اولین فجر انقلاب اسلامی دمیدن گرفت.

او تصریح کرد: فجرآفرینان ۵۷، همان روز‌ها می‌دانستند که راهی بس دشوار را پیش رو دارند. چرا که رژیم سرنگون شده شاهنشاهی با قدمتی ۲۵۰۰ ساله و اربابان غربی آن به سرکردگی شیطان بزرگ آمریکا، بزرگترین حامی خود درخاور میانه را از دست داده و می‌بایست در مقابل شعار‌ها و رفتار‌های انقلابی ملت ایران با هر ترفند ضد انقلابی مقابله کند و چنین شد که در ۴۳ سال گذشته ملت ایران حرف از " استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی"و حرف از سیاست " ما می‌توانیم " زده و در مقابل هر مستکبری، از کیان، سرزمین و انقلاب اسلامی خود و ارزش‌ها و دستاورد‌های آن دفاع کرده است؛ و این درس بزرگی بوده که از امام و بنیانگذار نهضت، حضرت روح الله رحمة الله علیه و فرزند خلف ایشان، مقام معظم رهبری مد ظله العالی آموخته و بر آن پایدار بوده است.

موسوی همچنین گفت: و اینک پس از چهل و سه سال، تحلیلگران سیاسی دریافته اند که ویژگی‌های ممتاز انقلاب اسلامی ایران و تفاوت این انقلاب به‌عنوان مردمی‌ترین انقلاب جهان معاصر با سایر انقلابی‌های بزرگ جهان را باید در خصلت‌های بنیادین آن و اهداف ارزشی جستجو کرد.

رئیس ستاد دهه فجر انقلاب اسلامی گفت: تفکر جدیدی که با ظهور انقلاب اسلامی ایران شکل گرفت؛ مبتنی بر نظریه آمیختگی و همگونی دین وسیاست که معطوف بر توانایی اندیشه دینی برای نظام‌سازی حکومتی است و نیز انتظار فرج که معطوف به ارائه تصویر از جامعه آرمانی است، الگویی را شکل داد که در درون خود توانست یک فضای تمدنی را به‌وجود آورد.

وی در ادامه افزود: تحولات جهان پس از پیروزی انقلاب اسلامی با شاخصه الگوی تمدنی این انقلاب، قابل تحلیل است. ملت بزرگ ایران، انقلاب کبیر اسلامی خود را بسیار عظیم‌تر و بالاتر و برتر از تقویم‌ها و تقدیر‌های ناظران بین‌المللی و به‌رغم تلاش همه‌جانبه جهان سلطه و استکبار به پیروزی رساند و مردمی‌ترین نظام را بر پایه باور‌های الهی و انسانی در کوتاه‌ترین زمان با رأی ۲/۹۸ درصدی مستقر ساخت. سپس با تمام وجود، صحنه دفاع تمام‌عیار از دستاورد بزرگ انقلاب الهی خود را به نمایش گذاشت و در برابر کارشکنی‌ها و تحریم‌های ظالمانه مستکبرین عالم، پله‌های رشد و پیشرفت و دستیابی به قله‌های افتخار را یکی پس از دیگری تجربه کرد و این تجربه را در برابر دیدگان جهانیان قرار داد به نحوی که دشمنان ملت انقلابی و اسلامی ایران، زبان به اعتراف گشوده و ناتوانی خود را در برابر روند فزاینده قدرت و اقتدار ایران، درد بی‌درمان معرفی می‌کنند.

وی همچنین گفت: این‌ها همه حماسه بزرگ ملت ایران در پرتو انقلاب کبیر اسلامی به رهبری بنیانگذار انقلاب اسلامی حضرتامام خمینی رحمة الله علیه و هدایت‌های پیامبرگونه آن عبد صالح خدا و خلف شایسته اش، مقام معظم رهبری مدظله‌العالی و لبیک رسای امت الهی و ملت بزرگ ایران به ندای انقلاب و رهبران الهی آن است. ۲۲ بهمن امسال در حالی ملت بزرگ ایران، چهل و سومین سالگرد انقلاب خود را جشن خواهند گرفت که کشور در وضعیت کرونایی بوده و با تمام تلاشی که فداکاران عرصه درمان انجام می‌دهند و با واکسیناسیون عمومی با تلاش دولت انقلابی، در جهت سالم سازی عمومی هستند.

موسوی گفت: ۲۲ بهمن روز تجلیل از مجاهدت‌های امام راحل، فجرآفرینان و ایثارگران و تجدید میثاق با امام، شهیدان و تجدید بیعت با رهبر معظم انقلاب اسلامی است.

۲۲ بهمن امسال، فرصت استثنایی فریاد عزت و اقتدار ایران اسلامی است. عزت و اقتداری که حاصل ایستادگی ملت بزرگ و ایثار و فداکاری آحاد ملت بخصوص خاندان معظم شهدا و به‌ویژه شهدای انقلاب اسلامی، دفاع مقدس، علم و فناوری، مدافعان حرم، سلامت و همچنین حاصل پیشرفت‌های شگرف در عرصه‌های علم و فناوری و رشد پرفروغ در عرصه‌های مختلف علمی است.

۲۲ بهمن امسال، ملت بزرگ ایران همچون سال‌های گذشته و فراتر از آن، با حضوری یکپارچه و با سلیقه‌ها و گرایش‌های سیاسی، عرصه حضور را پرخواهند کرد و پیوند روشن ملت، مکتب و ولایت، بار دیگر دشمنان اسلامی و انقلاب را مأیوس و مسلمین و مستضعفان عالم را امیدوار خواهد کرد.

رئیس ستاد دهه فجر انقلاب اسلامی گفت: در حالی به استقبال مراسم باشکوه ۲۲ بهمن خواهیم رفت که در شرایط شیوع کرونایی، سویه اومیکرون قرار داشته و در روز‌های گذشته، شاهد حضور باشکوه ملت قدرشناس در ویژه مراسم ۱۲ بهمن در حرم امام راحل و همزمان در سراسر کشور بودیم. برنامه‌های متنوع پیش بینی شده کمیته‌های تخصصی ستاد دهه فجر در تهران و شهرستان‌ها و حتی در سطح روستا‌های کشور به خوبی انجام گرفت. هزاران نشست‌های بصیرتی و روشنگری با شعار " جهاد روایت و تبیین " نمایشگاه عکس و کتاب و دستاورد‌های انقلاب اسلامی و آثار هنری در مدارس، مساجد، پایگاه‌های بسیج، مراکز فرهنگی در سطح محلات و ادارات شکل گرفت. صحنه‌های باشکوهی بود که در جای جای میهن اسلامی دیده شد. از مراسم باشکوه در مساجد جامع مراکز استان‌ها با حضور هزاران نفری مردم، هر یک، جلوه‌های ویژه مراسم امسال بود.

برگزاری مراسم معنوی میهمانی لاله‌ها و " عطرافشانی مزار شهدا"‌ی عزیز در ۱۹۰۰۰ گلزار شهدا در سراسر کشور. از مراسم ویژه در بهشت زهرا سلام الله تا گرامیداشت شهدای گرانقدر پیروان ادیان الهی درآرامستان آشوریان و تا مراسم‌های ویژه در گلزار شهدای شهرستان قزوین و گلزار شهدای روستای " قلعه چندار " از توابع شهر کوهسار استان البرز با ۳۹ شهید به عنوان گلزار نمونه روستایی برگزار شد.

موسوی همچنین گفت: در شامگاه ۲۱ بهمن امسال نیز به یاد تکبیر‌های بهمن ۵۷ رأس ساعت۲۱:۰۰ (۹ شب) نوای روحانی و دل انگیزگلبانگ تکبیر و فریاد «الله‌اکبر» در آسمان میهن و پخش از مأذنه‌های مساجد و پایگاه‌های بسیج و شبکه‌های مختلف صدا و سیمای جمهوری اسلامی طنین‌انداز شده و همزمان آسمان ایران اسلامی در سراسر کشور نورباران و نورافشانی می‌شود.

این نورافشانی در ۳۱ مرکز استان و ۴۰۰ شهر و در ۳۰۰۰ روستا‌های بزرگ و در ۲۲ منطقه تهران انجام خواهد شد. البته در بعضی نقاط مانند برج میلاد، دریاچه خلیج فارس، پارک پلیس، باغ موزه دفاع مقدس، مصلی امام، مرکز علوم تحقیقات دانشگاه آزاد و مراکز استان‌ها این نورافشانی با برد بالا و در دیگر مناطق با برد پایین انجام خواهد شد. با همت سپاه تهران نورافشانی در ۱۰۰۰ نقطه شهری و در سطح محلات انجام خواهد شد.

او در ادامه افزود:۳ اگرچه امسال در شرایط شیوع سویه امیکرون و کرونایی هستیم و حفظ جان هموطنان عزیز یک اصل قطعی ست و سلامت محور برگزار شدن هرگونه مراسم مورد تاکید بوده، به همین جهت و فارغ از مراسم ۴۲ سال گذشته، در روز ۲۲ بهمن، در تمامی شهر‌ها با رنگبندی قرمز، شاهد حضور تجمعی مردم نبوده و راهپیمایی امسال با حفظ دستورالعمل‌های بهداشتی و در شکل تفکیکی خودرویی خانوادگی و موتوری را شاهد خواهیم بود و در دیگر شهر‌ها با تدبیر مسوولین استانی و حفظ تمام دستورالعمل‌های بهداشتی، راهپیمایی محدود انجام خواهد شد.

۱ـ همزمان در حدود ۱۵۰۰ شهر و قطعا در بیش از ۳۰۰۰ روستا‌های کشور این مراسم انجام خواهد شد.

در تهران نیز مردم عزیز از مسیر‌های دوازده‌گانه به شکل تفکیک خودرو و موتورسیکلت، به سوی میدان آزادی حرکت خواهند کرد.

آغاز مراسم در سراسر کشور به شکل همزمان و ساعت ۹:۳۰ صبح خواهد بود.

۲- نهضت اعزام سخنرانان ملی به مراکز استان‌ها، همانند سال‌های قبل و ایراد سخن و پخش از رسانه ملی و فضای مجازی از جمله فعالیت این مجموعه است.

۳- راه اندازی بانک طرح و ایده که در دوره جدید از تلاش‌های نوآورانه است، از چند روز قبل آغاز شده و مردم عزیز میتوانند طرح و ایده‌های خود را در جهت ارتقای برنامه‌ها مطرح کنند.

۴- امسال با ایجاد پویش پرچم و هشتک (در فضای مجازی) و فراخوان عمومی برای نصب پرچم در سر درب منازل و مراکز عمومی، امیدواریم این پویش در روز ۲۲ بهمن به اوج خود برسد و هر خودرو و موتورسیکلت با پرچم مقدس جمهوری اسلامی و پرچم‌های الوان مزین به شعار‌های انقلابی، تصاویر امام و رهبری و تصویر شهید حاج قاسم سلیمانی و دیگر اقلام تبلیغاتی دست‌ساز نوجوانان از داخل خودرو‌ها و موتورسیکلت‌ها، جلوه‌های ویژه این جشن خواهد بود.

۵- امسال نیز حضور خانواده معظم شهدا، پدران، مادران، همسران و فرزندان شهیدان، همراه با تصاویر زیبای شهیدان، زینت‌بخش حرکت خودرویی خانوادگی خواهند بود.

۶ـ حضور نمایندگانی از اقوام ایرانی با لباس‌های محلی و سوار بر موتور و با حضور در مراسم ۲۲ بهمن در تهران و قطعا حضور آنان در استان‌های کشور و با وسایل نقلیه بومی و مثلا در شهر‌های شمالی با ماشین آلات کشاورزی، از جلوه‌های ویژه مراسم امسال خواهد بود.

۷ـ – با توجه به شناخته شدن روز ۲۲ بهمن به عنوان روز ملی جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور، تمام سفارتخانه‌ها و کنسولگری‌ها و خانه‌های فرهنگ ایران در ۷۰ نمایندگی و ۶۰کشور که عموما با شیوع ویروس کرونا درگیر هستند، اما با رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی، میزبان ایرانیان و همه دلدادگان انقلاب اسلامی بوده و در آن مکان‌ها نیز یاد سالگرد انقلاب اسلامی گرامی داشته خواهد شد.

۸ـ اگرچه شکل مراسم امسال خودرویی و موتوری خواهد بود، اما همچنان تمامی رسانه‌های خارجی مقیم با حدود ۲۰۰ خبرنگار و تصویربردار و بیش از ۶۳۰۰ عوامل رسانه‌ای داخلی (در مجموع بیش از ۶۵۰۰ خبرنگار، عکاس و تصویربردار) مراسم یوم الله ۲۲ بهمن در سراسر کشور را پوشش خبری خواهند داد. همچنین، تمامی شبکه‌های صدا و سیمای جمهوری اسلامی از جمله بیش از ۳۵۰ گروه خبری و تمام شبکه‌های برون مرزی و جام جم در تهران و تمام شبکه‌های استانی کشوردر مسیر‌های راهپیمایی، مراسم ۲۲ بهمن را به صورت مستقیم پوشش خبری ـ تصویری خواهند داد.

۹- در تهران با استقرار بیش از ۱۵ کیلومتر سیستم صوتی در مسیر‌های راهپیمایی خودرویی و موتوری منتهی به میدان آزادی و ارائه خدمات صوتی با اضافه نمودن بیش از ۷۵۰ بلندگو و آماده سازی ۵۰ واحد صوت سیار با بهره گیری از ۳۵۰دستگاه بلندگودر مسیر‌های دوازده گانه راهپیمایی تهران و ارائه بیش از ۳۰۰ کیلومتر خدمات سیستم صوتی در مراکز استان‌ها که به عنوان بزرگترین سیستم صوتی مراسم‌های ملی در کشور‌های جهان شناخته شده است

۱۰- علاوه بر عکاسان رسانه‌ها، امسال نیز در مسیر راهپیمایی ۲۲ بهمن ۲۵۰۰ هنرمند جوان عکاس ویژه مردمی، به ثبت افتخارات و بالندگی‌های مردم در نظام مقدس جمهوری اسلامی اقدام می‌کنند.

-۱۱ ضمن رعایت هرچه بیشتر دستورالعمل‌های بهداشتی، تعدادی محدود (حدود ۲۰۰ غرفه) فرهنگی، بهداشتی در طول مسیر‌های منتهی به میدان آزادی ارائه خدمات خواهند داشت.

اگرچه از آغاز دهه فجر، بخش‌های مختلف فضای مجازی این شورا در جهت تبیین و آگاهی رسانی فعال بوده، اما، همانگونه که اعلام گردید، راهپیمایی مجازی طراحی شده و مردم عزیز، می‌توانند با مراجعه به آدرس) bahman ۱۴۰۰.ir) حضور خود را ثبت کرده و شعار، پوستر و حتی در روز ۲۲ بهمن، قطعنامه پایانی مراسم را مشاهده و تایید کنند.

مراسم ویژه میدان آزادی تهران

امسال و متفاوت‌تر از سال‌های قبل، راهپیمایی موتوری و خودرویی خانوادگی تهران رأس ساعت ۹:۳۰ دقیقه آغاز و مراسم میدان آزادی با تلاوت آیاتی از کلام‌الله مجیدتوسط یکی از قاریان ممتاز بین‌المللی و اجرای سرود رسمی جمهوری اسلامی ایران، مراسم میدانی در تهران آغاز خواهد شد.

- پرواز بادکنک‌ها و کاغذ‌های رنگی از برج آزادی و انجام جلوه‌های ویژه.

ـ سقوط چتربازان نیرو‌های مسلح و انجام عملیات نمایش هوایی.

ـ اجرای سرود توسط رزم‌نوازان دژبان ارتش جمهوری اسلامی ایران.

ـ اجرای مداحی جناب آقای حاج میثم مطیعی

ـ قرائت قطعنامه سراسری یوم الله ۲۲ بهمن ۱۴۰۰

همچنین مراسم گلباران مردم توسط بالگرد‌های ارتش جمهوری اسلامی ایران در پایان مراسم، انجام خواهد شد.

نظرات بینندگان