arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۶۶۴۴۶۸
تاریخ انتشار: ۰۵ : ۲۳ - ۰۶ اسفند ۱۴۰۰

بایدن یک قاضی زن سیاه‌پوست را نامزد عضویت در دیوان عالی آمریکا کرد

کاخ سفید روز جمعه اعلام کرد که جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده یک قاضی زن سیاه‌پوست را نامزد عضویت در دیوان عالی آمریکا کرده است.کتانجی براون جکسون که از قضات دادگاه استیناف ایالات متحده در ناحیه کلمبیا است، در صورت تایید سنا و دریافت صلاحیت نهایی به عنوان نخستین زن سیاه پوست طی دو قرن اخیر به عضویت دیوان عالی ایالات متحده در خواهد آمد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

بایدن یک قاضی زن سیاه‌پوست را نامزد عضویت در دیوان عالی آمریکا کردیورونیوز: کاخ سفید روز جمعه اعلام کرد که جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده یک قاضی زن سیاه‌پوست را نامزد عضویت در دیوان عالی آمریکا کرده است.

کتانجی براون جکسون که از قضات دادگاه استیناف ایالات متحده در ناحیه کلمبیا است، در صورت تایید سنا و دریافت صلاحیت نهایی به عنوان نخستین زن سیاه پوست طی دو قرن اخیر به عضویت دیوان عالی ایالات متحده در خواهد آمد.

معرفی این قاضی زن سیاه‌پوست زمینه بحث و جدلی نزدیک و تنگاتنگ میان دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان بر سر تایید صلاحیت وی را فراهم آورده است.


خانم بروان جکسون ۵۱ ساله در صورت تایید سنا قرار است جانشین استفان بریِر، قاضی لیبرال شود که ژوئن آینده در سن ۸۳ سالگی پس از سه دهه عضویت در دیوان عالی به دلیل بازنشستگی از سمت خود کنار خواهد رفت.

عضویت در دیوان عالی ایالات متحده یک شغل دائم العمر در بالاترین سطح دستگاه قضایی این کشوراست که طی دو قرن گذشته هرگز فرصت بهرمند شدن از آن برای یک قاضی زن سیاه‌پوست فراهم نشده است.

این در حالی است که از میان ۱۱۵ قاضی که تاکنون به عضویت دیوان عالی آمریکا در آمده‌اند تنها ۲ نفر سیاه‌پوست بودند و نکته جالب اینجاست که هر دوی آنها مرد بوده‌اند.

گفته می‌شود که اعلام نامزدی کتانجی براون جکسون برای عضویت در دیوان عالی آمریکا، به دلیل تنش‌های پیش از تهاجم روسیه به اوکراین به تعویق افتاده و دیرتر از موعد مقرر صورت گرفت.


با این حال انتظار می‌رود که بررسی نامزدی این قاضی زن سیاه‌پوست به دلیل دسته‌‌بندی نزدیک رقبای سیاسی در سنا زمینه شکل‌گیری بحث‌های داغ و جنجالی در میان سناتورها را فراهم کند.

میچ مک کانل، رهبر جمهوری خواهانِ سنا که پیش‌تر به روند تایید نامزدی امی کونی بارت، قاضی محافظه‌کار معرفی شده از سوی دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق آمریکا برای کرسی دائمی دیوان عالی تسریع بخشیده بود در خصوص نامزدی خانم براون جکسون وعده داد که بررسی صلاحیت وی طبق یک روند «دقیق و جامع‌نگرانه» پیش برود.


رئیس جمهور آمریکا با انتصاب کتانجی براون جکسون به عنوان عضوی از دیوان عالی، در واقع به یکی از وعده‌های انتخاباتی خود عمل کرد.

جو بایدن در طول مبارزات انتخاباتی تاکید کرده بود که اگر فرصت حضور در کاخ سفید را بدست بیاورد، یک فرد آفریقایی-آمریکایی را به عضویت دیوان عالی در خواهد آورد؛ نهادی که تقریباً طی دو قرن گذشته منحصراً تحت تسلط مردان سفیدپوست بوده است.

کاخ سفید در بیانیه‌ای ضمن معرفی کتانجی براون جکسون به عنوان نامزد معرفی شده از سوی جو بایدن برای عضویت در دیوان عالی آورده است: «رئیس جمهور بایدن به دنبال نامزدی با اعتبار استثنایی، یک شخصیت استیضاح ناپذیر و فردی تزلزل ناپذیر و متعهد به حاکمیت قانون بود.»

در این بیانیه تصریح شده است: «او همچنین به دنبال نامزدی بود - بسیار شبیه به قاضی بریِر - که خردمند و عمل‌گرا باشد و درک عمیقی از قانون اساسی به عنوان منشوری برای آزادی پایدار داشته باشد. رئیس جمهوری فردی را جستجو می‌کرد که متعهد به عدالت و برابری در برابر قانون باشد و تأثیر عمیق تصمیمات دیوان عالی بر زندگی مردم آمریکا را به خوبی درک کند.»

براون جکسون در صورت تایید سنا، ششمین زنی خواهد بود که بر کرسی دائم العمر قضاوت در دیوان عالی ایالات متحده خواهد نشست، نهادی که اکنون از سه قاضی زن بهره‌مند است.

وی به جمع قضات لیبرال در دیوانی می‌پیوندد که اکثریت اعضای آن را محافظه‌کاران (شش قاضی محافظه‌کار در برابر سه قاضی لیبرال) تشکیل می‌دهند.

گفتنی است که سه تن از قضات محافظه‌‌کاری که اکنون در دیوان عالی آمریکا خدمت می‌کنند توسط دونالد ترامپ، سلف جو بایدن معرفی شده بودند.

میشل چایلدز، قاضی دادگاه منطقه‌ای در کارولینای جنوبی و لئوندرا کروگر، قاضی دادگاه عالی کالیفرنیا، دیگر مدعیان کسب این نامزدی بودند.

معرفی کتانجی براون جکسون به عنوان نخستین قاضی زن سیاه پوست در دیوان عالی آمریکا همچنین فرصتی برای جو بایدن جهت جلب حمایت سیاسی در میان زنان، اقلیت‌ها و لیبرال‌ها پیش از انتخابات میان دوره‌ای ۸ نوامبر خواهد بود که دموکرات‌ها سعی دارند در جریان آن برای حفظ کنترل هر دو مجلس کنگره مبارزه کنند.

نظرات بینندگان