پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : فلوشیپ لاپاراسکوپی پیشرفته، چاقی و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اعلام اینکه اپیدمی چاقی میتواند از پاندمی کرونا خطرناکتر باشد، گفت: کرونا با واکسیناسیون در نهایت کنترل میشود ولی کنترل چاقی نیاز به سرمایهگذاری درازمدت فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و بهداشتی دارد.
دکتر «بهنام رضا مخصوصی»افزود: اگر به فکر اپیدمی چاقی نباشیم در آینده نه چندان دور باید منتظر پاندمی مرگ ناشی از بیماریهای مرتبط با آن باشیم.
وی اظهار داشت: چاقی هم اکنون یکی از مشکلات شایع جوامع امروزی است و شایعترین علل آن هم شیوه زندگی شهرنشینی و استفاده از غذاهای آماده است.
فلوشیپ لاپاراسکوپی پیشرفته، چاقی و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه با بیان اینکه رد پای چاقی در بروز بسیاری از بیماری ها دیده می شود، گفت: یک سوم کل سرطانهای پستان، کولون، تخمدان، پروستات، کبد، کیسه صفرا، کلیه، بیماریهای قلبی، سکته حاد قلبی، سکته مغزی، اختلالات متابولیک، دیابت، کبد چرب، بیماریهای انسدادی ریه، فشارخون، آسم، ناباروری، میگرن، بیماریهای روحی و اخیراً کووید ۱۹ از جمله بیماریهای مرتبط با چاقی هستند.
وی افزود: میزان چاقی در ایران از سال ۱۳۵۹ تاکنون پنج و نیم برابر شده است و در کل می توان گفت حدود ۷۰ درصد ایرانیان اضافه وزن یا چاقی دارند.
دکتر مخصوصی ادامه داد: در کودکان و نوجوانان نیز در ۳۰ سال گذشته چاقی ۲ برابر شده است. براساس آمار ان اچ اس (NHS) در هر سه کودک، یک کودک چاق است که مشکلات متعدد روحی، روانی و تحصیلی برای آنان ایجاد می کند.
وی یادآور شد: در چند سال اخیر روشهای متعددی برای درمان چاقی به کارگرفته شده است اما مهمترین آنها تغییر شیوه زندگی (تغییر رژیم غذایی و ورزش)، درمانهای دارویی و اعمال جراحی است.
فلوشیپ لاپاراسکوپی پیشرفته، چاقی و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: همه افراد چاق کاندید اعمال جراحی چاقی نیستند شاخص توده بدنی یا بی ام آی مهمترین معیار تعیین کننده برای اعمال چاقی است.
وی اضافه کرد: بی ام آی از تقسیم وزن به کیلوگرم به مجذور قد برحسب متر به دست می آید. افرادی که بی ام آی بالای ۴۰ دارند یا افرادی که بی ام آی بالای ۳۵ و یکی ازبیماری های مرتبط با چاقی میتوانند کاندید مناسبی برای اعمال جراحی باشند.
ایرنا