arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۶۸۱۷۸۶
تاریخ انتشار: ۵۷ : ۱۴ - ۲۹ خرداد ۱۴۰۱

چگونه از بروز بیماری اسهال و استفراغ جلوگیری کنیم؟

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: رعایت نکردن شیوه‌نامه‌های بهداشتی در مصرف میوه و سبزی مهم‌ترین علتی است که می‌تواند سبب بروز اسهال و استفراغ باشد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

تسنیم: سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: رعایت نکردن شیوه‌نامه‌های بهداشتی در مصرف میوه و سبزی مهم‌ترین علتی است که می‌تواند سبب بروز اسهال و استفراغ باشد.

پژمان عقدک با اشاره به بیماری اسهال و استفراغ، اظهار داشت: هر ساله با شروع فصل گرما مختصری بیماری‌های گوارشی از جمله اسهال و استفراغ افزایش پیدا می‌کند و اکنون در فصل گرما قرار داریم و امسال نسبت به سال‌های گذشته گرمای هوا قدری بیشتر شده است.

وی افزود: رعایت نکردن شیوه‌نامه‌های بهداشتی در مصرف میوه و سبزی مهم‌ترین علتی است که می‌توان برای این بیماری عنوان کرد، برخی افراد شست‌وشوی دست‌ها، میوه‌ و سبزیجات را به خوبی انجام نمی‌دهند و احتمال ابتلا به بیماری گوارشی بیشتر می‌شود.

 سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه آب بدن افراد مبتلا به اسهال و استفراغ کم می‌شود، گفت: کمبود آب مشکلاتی را برای بدن به وجود می‌آورد که توصیه می‌شود به سرعت با مصرف مایعات، کمبود آب جبران شود.

عقدک ادامه داد: باید افراد هنگام شستن سبزی و میوه به ویژه میوه‌های فصل دقت بیشتری داشته باشند تا از ابتلا به بیماری‌های گوارشی جلوگیری شود.

وی تصریح کرد: بیماری‌های ویروسی فصلی، عدم شست‌وشوی مناسب میوه و سبزی و مختصری مسمومیت غذایی از جمله علل شایع بیماری‌های گوارشی از جمله اسهال و استفراغ است و بیماری کرونا هم به صورت گوارشی می‌تواند علائم اسهال و استفراغ بدهد.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به اینکه بیماری دیگری در استان مشاهده نشده اظهار داشت: توصیه می‌شود افراد زمان شستن میوه و سبزی دقت لازم داشته باشند، شست و شوی دست‌ها حتما انجام شود و مواد غذایی که برای دو وعده تصمیم دارند، استفاده کنند. بلافاصله بعد از طبخ در یخچال نگهداری کنند و از گذاشتن آنها در فضای باز آشپزخانه خودداری کنند.

عقدک افزود: آب استان اصفهان در طول یک سال گذشته بهترین آب از نظر مولفه‌های شیمیایی، باکتریایی و اندیکاتورهای دیگر سنجش آب بوده و ما از نظر آب آشامیدنی مشکلی نداریم، قضیه افرادی که از آب رودخانه و چشمه استفاده می‌کنند چیز دیگری است ولی آب آشامیدنی که در اختیار مردم است هیچ مشکلی ندارد.

وی خاطرنشان کرد: میانگین سنی خاصی برای ابتلا به اسهال و استفراغ دیده نشده ولی از آنجایی که بچه‌ها کمتر شیوه‌نامه‌های بهداشتی را رعایت می‌کنند احتمال ابتلا به بیماری‌های گوارشی در آنها بیشتر است وگرنه هر فردی در هر سنی می‌تواند گرفتار شود.

نظرات بینندگان