چهارشنبه ۰۸ تير ۱۴۰۱ | Wednesday, 29 June 2022
  • ارتباط با انتخاب
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیک
  • |
  • نظرسنجی
چهارشنبه ۰۸ تير ۱۴۰۱ | Wednesday, 29 June 2022
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
جستجو
ویدئو جدیدترین اخبار پربیننده ترین
لایو خبر عکس خواندنی ها اخبار ویژه
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • ارتباط با انتخاب
  • پیوندها
  • آب و هوا
  • اوقات شرعی
  • مجله الکترونیک
  • نظرسنجی
  • آرشیو
ویدیو / روایت یک تعرض جنسی عجیب به یک نوجوان ساده‌لوح ۱۶-۱۷ساله؛ در برنامه زنده تلویزیونی

ویدیو / روایت یک تعرض جنسی عجیب به یک نوجوان ساده‌لوح ۱۶-۱۷ساله؛ در برنامه زنده تلویزیونی

ویدیو / تصاویر شگفت‌انگیز از لحظه عبور ایستگاه فضایی بین‌المللی از مقابل خورشید

ویدیو / تصاویر شگفت‌انگیز از لحظه عبور ایستگاه فضایی بین‌المللی از مقابل خورشید

ویدیو / سارق مسلح به مالباخته: حبسش رو کشیدم، به تو چه ربطی داره

ویدیو / سارق مسلح به مالباخته: حبسش رو کشیدم، به تو چه ربطی داره

ویدیو / علی دایی: اگر دنبال مدیریت بودم الان رییس فیفا بودم

ویدیو / علی دایی: اگر دنبال مدیریت بودم الان رییس فیفا بودم

ویدیو / اهدای گل همایون شجریان به سحردولتشاهی، در کنسرت دیشب

ویدیو / اهدای گل همایون شجریان به سحردولتشاهی، در کنسرت دیشب

ویدیو / وقتی مدیرعامل گل گهر، میثاقی را «فردوسی پور» خطاب می کند

ویدیو / وقتی مدیرعامل گل گهر، میثاقی را «فردوسی پور» خطاب می کند

کد خبر: ۶۸۲۱۱۳
تاریخ انتشار: ۴۶ : ۰۹ - ۳۱ خرداد ۱۴۰۱
اجتماع >> محیط زیست
پ

هوا جوش آورد / دمای ۵۰ درجه در شهر‌های خوزستان، ایلام و فارس

تابستان تازه فردا از راه می‌رسد، اما فصل خرماپزان در شهر‌های ایران زودتر شروع شده است. درحالی‌که دهه سوم خرداد برای خوزستانی‌ها به‌عنوان گرم‌ترین استان ایران همیشه با دمای نزدیک به ۵۰ درجه همراه بوده است، اما روز گذشته برخی دیگر از شهر‌ها با رکوردزنی دمایی نزدیک به ۵۰ یا حتی بالاتر را تجربه کردند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

همشهری: تابستان تازه فردا از راه می‌رسد، اما فصل خرماپزان در شهر‌های ایران زودتر شروع شده است. درحالی‌که دهه سوم خرداد برای خوزستانی‌ها به‌عنوان گرم‌ترین استان ایران همیشه با دمای نزدیک به ۵۰ درجه همراه بوده است، اما روز گذشته برخی دیگر از شهر‌ها با رکوردزنی دمایی نزدیک به ۵۰ یا حتی بالاتر را تجربه کردند. با وجود اینکه دمای هوای ثبت شده طی روز دوشنبه در هیچ یک از شهر‌های کشور مانند خوزستان یا ایلام نبود، اما در همین زمان شهرستان لامرد فارس هم با ثبت دمای ۴۸ و ۵۰درجه سانتیگراد رکورد دمای این استان را شکست.

دمای ۵۴ درجه در رامهرمز
محمد اصغری، کارشناس پیش‌بینی سازمان هواشناسی پیش از این هشدار داده بود که روز دوشنبه (۳۰ خرداد) علاوه بر خوزستان دما در برخی نقاط استان‌های بوشهر، ایلام و فارس نیز به بالای ۵۰درجه برسد و استان‌های جنوبی در کنار افزایش دما شرجی بالا را هم تجربه خواهند کرد.

موج فعلی گرمای هوا در خوزستان از ابتدای هفته شروع شد و تا امروز ادامه دارد، اما مدیرکل هواشناسی این استان از ورود موج دیگر گرما در هفته آینده خبر می‌دهد. محمد سبزه‌زاری با بیان اینکه با توجه به پیش‌بینی وقوع دمای ۴۹درجه و بالاتر در برخی از مناطق استان هشدار سطح نارنجی صادر شده است می‌گوید: موج گرمایی که از روز شنبه در استان اتفاق افتاده روندی طبیعی است که هر سال خوزستان از دهه سوم خرداد به بعد تجربه می‌کند و در جداول دمای هوای بلندمدت هم شاهد هستیم که این تاریخ و به‌ویژه تیرماه اوج دمای هوا در خوزستان است. سبزه‌زاری با بیان اینکه در موج گرمای فعلی (از ابتدای هفته تاکنون) رامهرمز با ثبت دمای ۵۴ درجه بیشترین دما را داشته است، می‌گوید: موج بعدی یکشنبه و دوشنبه هفته بعد در استان اتفاق می‌افتد. وی با بیان اینکه از ابتدای سال زراعی جاری (مهر ۱۴۰۰ تا مهر ۱۴۰۱) تاکنون رکورد دمایی نسبت به بلندمدت در استان ثبت نشده است، می‌گوید: میانگین دمای خوزستان در سال زراعی جاری ۲۱.۵ درجه بوده است که نسبت به بلندمدت ۰.۹ افزایش و نسبت به سال گذشته ۰.۷ کاهش داشته است.

مهران؛ گرم‌ترین شهر کشور
در همین زمان که ۱۶ شهرستان خوزستان یعنی اهواز، حمیدیه، باوی، کارون، آبادان، خرمشهر، شادگان، شوش، دزفول، شوشتر، اندیمشک، گتوند، امیدیه، آغاجاری، رامشیر و کرخه به‌دلیل احتمال وقوع دمای ۵۰ درجه و بالاتر تعطیل بودند، مهران و دهلران در استان ایلام هم دمای بالای ۵۰ درجه را ثبت کردند. کارشناس پیش‌بینی هواشناسی ایلام با بیان اینکه مهران طی ۲روز متوالی (شنبه و یکشنبه) گرم‌ترین شهر کشور بوده است، می‌گوید: مهران در روز‌های شنبه و یکشنبه گرم‌ترین شهر کشور بود که دمای ۵۲درجه سانتیگراد را روز یکشنبه ثبت کرد و شوش (استان خوزستان) و دهلران (استان ایلام) نیز رتبه‌های دوم و سوم گرما را داشتند.

احسان رستمی با بیان اینکه دمای مهران و دهلران برای امروز هم بین ۵۰ تا ۵۱ درجه پیش‌بینی شده است، می‌افزاید: موج گرمای حاکم بر استان ایلام از امروز کاهش می‌یابد. لطیف صادقی، فرماندار دهلران هم از اعلام آماده‌باش سراسری مدیریت بحران ایلام در پی وقوع گرمای ۵۱درجه‌ای این شهرستان خبر می‌دهد و می‌گوید: شدت گرما موجب سوختگی ۱۰کنتور برق در این شهرستان شد و حتی کولر‌ها نیز منازل را خنک نمی‌کنند و این امر موجب مشکل برای شهروندان شده است. به‌گفته عبدالصاحب شریفی، رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دهلران بیش از ۵۰ نفر با علائم گرمازدگی در چند روز گذشته به بیمارستان این شهرستان مراجعه کرده‌اند.

روی دیگر مشکلات شهری در گرما
سعید یکی از شهروندان اهوازی است که معتقد است مشکلات شهری تبعات گرما را در شهر‌های جنوبی دوچندان می‌کند. او با بیان اینکه اهواز شرایط، امکانات و زیرساخت‌های یک کلانشهر را ندارد می‌گوید: وقتی دما از ۴۸ و ۴۹ درجه بالاتر می‌رود، عملا امکان تردد در شهر را نداریم و زندگی فلج می‌شود. سعید با بیان اینکه خدمات‌رسانی شهری بسیار ضعیف است، می‌افزاید: سیستم آبرسانی در مناطق حاشیه‌ای مشکل دارد که در گرما قابل تحمل نیست. یکی از مهم‌ترین مشکلات اهواز فاضلاب است که گرما موجب می‌شود این معضل شهروندان را بیشتر اذیت کند. قطعی برق در گوشه و کنار شهر در این دما فاجعه به بار می‌آورد، اتوبوس و تاکسی‌ها فرسوده و بدون کولر هستند.

او همچنین تأکید می‌کند با وجود اینکه کشور‌های عربی با همین درجه دما در اغلب خیابان‌ها و مراکز خرید سایه‌بان و امکانات دارند، خیابان نادری در مرکز کلانشهر اهواز حتی یک

سایه‌بان هم ندارد. سعید ادامه می‌دهد: این شرایط تازه در مرکز استان و کلانشهر اهواز است. تصور کنید وقتی این شهر چنین مشکلاتی دارد بقیه شهر‌ها ازجمله خرمشهر، آبادان یا شوش چه وضعیتی دارند.

۸ شهر مهران و بستان با ۵۲ درجه، شوشتر و دهلران ۵۱ درجه، اهواز، امیدیه، صفی‌آباد، دزفول و آقاجری با ۵۰ درجه روز گذشته جزو گرم‌ترین شهر‌های ایران بودند.

در خانه حبس می‌شویم
یکی از شهروندان خوزستان با بیان اینکه شهر‌های جنوبی همیشه در خرداد و تیر دمای نزدیک به ۵۰ و حتی بالاتر از ۵۵ درجه داشته‌اند می‌گوید: در این دما عملا زندگی مختل می‌شود و با توجه به اینکه نمی‌توان هیچ کاری انجام داد در خانه حبس می‌شویم.

ساهره با بیان اینکه در جنوب مردم روز‌ها مگر در شرایط ضروری از خانه خارج نمی‌شوند، می‌افزاید: شهر‌های جنوبی شهر شب هستند و تازه بعد از غروب خورشید و از ۹ شب به بعد مردم برای خرید یا دید و بازدید به خیابان می‌آیند. تازه در همین ساعت‌ها هنوز هرم گرما از کف خیابان‌ها احساس می‌شود. او مهم‌ترین مشکلات شهر‌های جنوبی به‌ویژه اهواز، آبادان، خرمشهر و... را کمبود فضای سبز نسبت به زمین و جمعیت می‌داند و توضیح می‌دهد: در شهر هیچ سایه‌ای برای استفاده شهروندان وجود ندارد. ساهره تعطیلی اداره‌ها، کاهش وقت مفید شهروندان، کاهش ساعت کاری اداره‌ها و سرگردانی مردم، ضرر و زیان کاسبان بازار و مواردی از این دست را ازجمله مشکلات روز‌های گرم سال در شهر‌های جنوبی می‌داند.

لینک کوتاه
ارسال به تلگرام
بازید از صفحه اول ارسال به دوستان نسخه چاپی
گزارش خطا
0
وب گردی
کدام بسته اینترنتی بهتر است؟!

کدام بسته اینترنتی بهتر است؟!

بازداشت سارق مسلح طلافروشی/ آتش و دود ایجاد کردم تا دوربین ها تصویرم را ضبط نکنند

بازداشت سارق مسلح طلافروشی/ آتش و دود ایجاد کردم تا دوربین ها تصویرم را ضبط نکنند

خیانت دوباره وینگر آبی‌ها به همسرش/عکس

خیانت دوباره وینگر آبی‌ها به همسرش/عکس

فاش شدن علت مرگ دی‌کاپریو در «تایتانیک» ۲۵ سال پس از اکران

فاش شدن علت مرگ دی‌کاپریو در «تایتانیک» ۲۵ سال پس از اکران

اصفر فرهادی نامزد یک جایزه نویسندگی در آمریکا شد

اصفر فرهادی نامزد یک جایزه نویسندگی در آمریکا شد

درگذشت بازیگر سرشناس ترکیه که با سینمای ایران همکاری داشت

درگذشت بازیگر سرشناس ترکیه که با سینمای ایران همکاری داشت

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر:
رپورتاژ / تریبون 2
تصاویر
۱/۴
۱/۴
تصاویر: متروپل؛ ۳۷ روز بعد از فاجعه

تصاویر: متروپل؛ ۳۷ روز بعد از فاجعه

۲/۴
تصاویر: شیر یخ، بستنی سنتی افغانستان

تصاویر: شیر یخ، بستنی سنتی افغانستان

۳/۴
تصاویر: نابودی سد آبشینه همدان

تصاویر: نابودی سد آبشینه همدان

۴/۴
تصاویر: زائران در طواف خانه خدا

تصاویر: زائران در طواف خانه خدا

خرید و فروش بیتکوین
ببینید!

ویدیو / چرا فنلاند بهترین سیستم آموزشی را دارد؟ / اینجا سر معلم شدن دعواست! + زیرنویس فارسی

تماشا کنید: دست در حنا مانده‌ی ایران / قطر چگونه گوی منفعت را در «بزرگترین میدان گازی دنیا» از ایران ربوده؟

ویدیو / سعید روستایی: تاوان تحریم‌ها را فقط مردم پس دادند؛ می‌شود از تحریم‌های غرب یک سریال ساخت

ویدیو / لحظه دیدار دختر دامغانی فروخته شده با پدر و مادر واقعی‌اش بعد از ۲۳ سال

ویدیو / شادی خبرساز مربی زن ایرانی در تلویزیون عراق

ویدیو / کشف باغ وحش خانگی غیرمجاز در خمینی‌شهر

ویدیو / سران گروه هفت، پوتین را مسخره کردند

آرشیو
خرید و فروش بیتکوین
پربازدیدها
روز هفته ماه سال

جمع آوری دوچرخه‌های اشتراکی در شیراز / عضو شورای شهر: در راستای منافع مردم نبود

کیهان به نقل از روزنامه روسی: ایران آماده است از یکی از اصلی‌ترین مطالبات خود در مذاکرات احیای برجام، در مورد سپاه چشم‌پوشی کند

تماشا کنید: دست در حنا مانده‌ی ایران / قطر چگونه گوی منفعت را در «بزرگترین میدان گازی دنیا» از ایران ربوده؟

لغو قرعه‌کشی خودرو تا اطلاع ثانوی

تصاویر: تشییع پیکر مرحوم مهدوی دامغانی در حرم امام رضا (ع)

دارندگان دستگاه کارتخوان بخوانند/ توضیح جدید سازمان مالیاتی درباره اخذ مالیات از کارتخوان‌ها

سازمان سینمایی اجازه تولید فیلم تازه رخشان بنی‌اعتماد را نداد

اضافه شدن امتیاز" تاهل" برای زنان پذیرفته شده در آزمون استخدامی آموزش و پرورش

وزارت کار: حقوق بازنشستگان در سه دسته جداگانه افزایش می‌یابد

ویدیو / پسر گوگوش: مصداقی شوهر مادرم من را ساعت ۳ نصف شب از خانه بیرون انداخت

دادستان کل کشور: استفاده از اراذل و اوباش در ساخت‌وساز بسیار عجیب است/ این موضوع را از طریق دادستانی پیگیری کنید

شهردار: برج خلیج فارس قزوین ظرف یک هفته تخلیه شود

تصویر جدیدی که از حسین طائب منتشر شد

مذاکرات احیای برجام، توافق ابراهیم و پیمان امنیتی آمریکا - اعراب - اسرائیل؛ حالا همه شرط‌بندی‌ها بر سر پاسخ‌ ایران است

مشاهده یک توله یوزپلنگ آسیایی در حاشیه شمالی پناهگاه حیات وحش میاندشت

سازمان سنجش: تاهل و فرزند داشتن به امتیاز داوطلبان استخدام در آموزش و پرورش اضافه می شود

صداوسیما: توقف پخش برنامه طبیب / مجری نتوانست اظهارات غیرعلمی مهمان درمورد نماز را تصحیح کند

روایتی از شلیک یک «مامور گشت ارشاد» به بوکسور سابق تیم ملی

وزارت کار: حقوق بازنشستگان در سه دسته جداگانه افزایش می‌یابد

ویدیو / پسر گوگوش: مصداقی شوهر مادرم من را ساعت ۳ نصف شب از خانه بیرون انداخت

سرنوشت بازیگران سریال «آینه عبرت» چه شد؟

حمید جبلی به تلویزیون بازمی‌گردد / فصل هفتم "پایتخت" ساخته می‌شود

شهردار کرج عزل شد

ویدیو / صدایی که همایون شجریان مبهوتش شد

ویدیو / این حیوان عجیب الخلقه در عراق، شیر منقرض شده آشوری است؟

سازمان جهانی بهداشت: قرنطینه امیکرون ۵ روز نیست

معاوضه شماره موبایل با آپارتمان لوکس / قیمت شماره‌های رند به ۵۰ میلیارد تومان رسید

شرط تحویل آپارتمان ۱۵۰ متری در نیاوران به رضا رویگری / مجری صداوسیما: مالک منزل گفته خانه را با چند پرستار آماده کرده‌ام؛ فقط رضا باید تنها بیاید / وقتش رسیده بگویم که چقدر به رضا ظلم شده / او مدت‌هاست که در روابط‌ش دچار مشکل شده / مو‌های رضا به طرز عجیبی سوزانده شده بود؛ به گریمور گفتم جوری درست کن که فکر کند مو دارد

تماشا کنید: خداحافظی ایران با ارس؟ / پروژه «داپ» ترکیه چگونه در سکوت منابع آبی ایران را خشک می کند؟

سیلی «ویل اسمیت» به صورت مجری اسکار به خاطر شوخی با همسرش / تصویر واکنش حاضران در سالن / گریه و عذرخواهی اسمیت پس از دریافت جایزه: عشق موجب می‌شود کارهای دیوانه‌واری انجام دهیم؛ وقتی در اوج هستی، شیطان دقیقا همان موقع سراغت می‌آید +عکس و ویدیو

درگذشت ناگهانی بازیگر مشهور سینمای ایران/ علت فوت به روایت خبرگزاری قوه قضاییه: خودکشی

ویدیو / حمله با چاقو به چند طلبه در حرم امام رضا؛ ضارب دستگیر شد

خرید و فروش بیتکوین
خواندنی ها
۱۰ مورد از جذاب‌ترین و زیباترین جزایر مصنوعی جهان؛ از «جزیره اموج» تا «جزیره زباله»

۱۰ مورد از جذاب‌ترین و زیباترین جزایر مصنوعی جهان؛ از «جزیره اموج» تا «جزیره زباله»

احتمال وجود حیات در مریخ با کشف میکروب‌های جدید در شمالگان قوت گرفت

احتمال وجود حیات در مریخ با کشف میکروب‌های جدید در شمالگان قوت گرفت

کشف ماموت یخ‌زده با پوست و مو متعلق به ۳۰ هزار سال پیش در کانادا

کشف ماموت یخ‌زده با پوست و مو متعلق به ۳۰ هزار سال پیش در کانادا

جانی دپ به «دزدان دریایی کارائیب» بر نمی‌گردد / وکیل جانی دپ پیشنهاد ۳۰۰ میلیونی دیزنی را ساختگی خواند

جانی دپ به «دزدان دریایی کارائیب» بر نمی‌گردد / وکیل جانی دپ پیشنهاد ۳۰۰ میلیونی دیزنی را ساختگی خواند

خرید و فروش بیتکوین
آخرین اخبار مهمترین عناوین روز

صبحانه خبری، ۸ تیر ۱۴۰۱؛ از عدم اعلام وصول استیضاح فاطمی امین توسط قالیباف تا لغو قرعه‌کشی خودرو تا اطلاع ثانوی

تصاویر: متروپل؛ ۳۷ روز بعد از فاجعه

تصاویر: شیر یخ، بستنی سنتی افغانستان

تصاویر: نابودی سد آبشینه همدان

تصاویر: زائران در طواف خانه خدا

امیرعبداللهیان: اگر آمریکا نیت جدی داشته باشد توافق در این دور از مذاکرات در دسترس است

سخنگوی وزارت خارجه قطر: نقش ما تنها میزبانی از مذاکرات غیرمستقیم میان آمریکا و ایران است

خاطرات هاشمی رفسنجانی، ۷ تیر ۱۳۷۸: فلاحیان از فشار روزنامه‌ها علیه او در ماجرای قتل‌های زنجیره‌ای و خودکشی سعید امامی اظهار نگرانی کرد

خاطرات حسن روحانی، شماره ۷۸: من و موسوی تبریزی نفری ۲۵۰ تومان به قاچاقچی دادیم که ما را به عراق ببرد

جیک سالیوان: در سفر منطقه‌ای بایدن به دنبال سپر دفاعی موشکی نیستیم

صدور هشدار زرد هواشناسی برای پایتخت / تهران گرم‌تر می‌شود

آمریکا فهرست تحریم‌های روسیه را گسترش داد / واردات طلای روسیه ممنوع شد

اضافه شدن امتیاز" تاهل" برای زنان پذیرفته شده در آزمون استخدامی آموزش و پرورش

ادعای نخست‌وزیر اسرائیل: اگر ایران با تل آویو درگیر شود، بهای این اقدام خود را پرداخت خواهد کرد / دیگر نمی‌توان از طریق نیرو‌های نیابتی به اسرائیل ضربه زد

آتش سوزی یک کارخانه در شکوهیه قم ۴ کشته و ۷ مجروح برجا گذاشت / حال ۶ مصدوم وخیم است

علی مطهری: یک گام دیگر تا مذاکره مستقیم با آمریکا باقی مانده که حق خود را از او بستانیم

سفیر ایران: منظور امیرعبداللهیان از «درک نگرانی‌های امنیتی ترکیه» چراغ سبز تلویحی به آنکارا درباره عملیات در شمال سوریه نبود / دیدگاه‌های ما در این خصوص واضح و ثابت است

عضو کمیسیون صنایع و معادن: دولت پیام مجلس برای تغییر در وزارت صمت را دریافت کرد و ۲ ماه زمان خواست

سخنگوی ستاد امر به معروف: در ماجرای تجمع شیراز با نوجوانان برخورد نشده / مسئله عفاف و حجاب در هشت سال گذشته رها بوده

اتحادیه فروشندگان تلفن همراه: به‌دلیل کاهش قدرت خرید مردم تقاضا به‌شدت پایین آمده / مردم جز در شرایط اجبار، خرید نمی‌کنند

اسلامی: نصب سانتریفیوژهای جدید در فردو بر اساس برنامه اقدام راهبردی است

وزیر ارتباطات: فیلترینگ اینستاگرام و واتساپ شایعه است

تولید فولاد خوزستان از سرگرفته شد

رهبر معظم انقلاب: دشمن در این چهار دهه به ضعف‌ها و کمبود‌ها امید بسته، اما مکرر ناامید شده / مشکل‌شان این است که سرّ این ناامیدی را نمی‌تواند بفهمند

آخرین آمار کرونا در ایران، ۷ تیر ۱۴۰۱: فوتی‌های کرونا دوباره به صفر رسید

جمع آوری دوچرخه‌های اشتراکی در شیراز / عضو شورای شهر: در راستای منافع مردم نبود

شاخص کل بورس، امروز ۷ تیر ۱۴۰۱

قیمت طلا و سکه، امروز ۷ تير ۱۴۰۱

قیمت دلار در صرافی‌های بانکی، امروز ۷ تیر ۱۴۰۱

هنری کیسینجر: تجزیه روسیه یعنی هرج و مرج در آسیای مرکزی و خاورمیانه

نقل قول مهم مکرون از محمد بن زاید درمورد میزان توانایی امارات و عربستان برای افزایش تولید نفت

هیات آمریکایی در تلاش برای بازسازی روابط با ونزوئلا به کاراکاس سفر کردند

علی باقری وارد دوحه شد

تراژدی مهاجران اینبار در تگزاس؛ ۴۶ جسد در یک تریلی رها شده کشف شد

لغو قرعه‌کشی خودرو تا اطلاع ثانوی

کمیسیون عمران مجلس: در حادثه قطار مشهد - یزد، ‫هدایت قطار توسط کمک لوکوموتیوران پایه ۳ انجام شده بود

سازمان ملل: در زلزله افغانستان ۱۵۵ کودک کشته و ۲۵۰ کودک دیگر زخمی شده‌اند

۴۸ میلیون کاربر ایرانی در اینستاگرام / وجود ۷ هزار صفحه با نیم میلیون دنبال کننده / ۵۰ صفحه بیش از ۳ میلیون دنبال کننده دارند

وضعیت جاده ها و راه‌ها، امروز ۷ تیر ۱۴۰۱ / ترافیک سنگین در آزادراه قزوین – کرج

آرشیو
خرید و فروش بیتکوین
وبگردی

درگذشت بازیگر سرشناس ترکیه که با سینمای ایران همکاری داشت

اصفر فرهادی نامزد یک جایزه نویسندگی در آمریکا شد

فاش شدن علت مرگ دی‌کاپریو در «تایتانیک» ۲۵ سال پس از اکران

سود سینماداری بیشتر است یا چلوکبابی؟ /امید «شین» به بازیگران خاطره‌ساز

دستگیری ۳ نفر از تبلیغ‌کنندگان سایت‌های شرط‌بندی

بازداشت سارق مسلح طلافروشی/ آتش و دود ایجاد کردم تا دوربین ها تصویرم را ضبط نکنند

جلال حسینی: محبت مردم شگفت‌زده‌ام می‌کند

تام کروز برای اولین بار میلیاردی شد/ ماوریک «دکتر استرنج» را گرفت

چرا جوانان ژاپنی حاضر به ازدواج نیستند؟

دختر باد بالاخره حرف مانده در دلش را گفت

مسمومیت ۶ نفر در حادثه گازگرفتگی یک نانوایی در تهران

بیانیه دوم کی‌روش؛ عصبانی‌تر از همیشه!

  • صفحه نخست
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • |
  • ارتباط با ما
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیکی
  • |
  • نظرسنجی
  • |
  • جستجو
  • |
  • آرشیو
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انتخاب است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید : "ایران سامانه"
کد خبر: ۶۸۲۱۱۳
تاریخ انتشار: ۴۶ : ۰۹ - ۳۱ خرداد ۱۴۰۱
اجتماع >> محیط زیست
پ

هوا جوش آورد / دمای ۵۰ درجه در شهر‌های خوزستان، ایلام و فارس

تابستان تازه فردا از راه می‌رسد، اما فصل خرماپزان در شهر‌های ایران زودتر شروع شده است. درحالی‌که دهه سوم خرداد برای خوزستانی‌ها به‌عنوان گرم‌ترین استان ایران همیشه با دمای نزدیک به ۵۰ درجه همراه بوده است، اما روز گذشته برخی دیگر از شهر‌ها با رکوردزنی دمایی نزدیک به ۵۰ یا حتی بالاتر را تجربه کردند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

همشهری: تابستان تازه فردا از راه می‌رسد، اما فصل خرماپزان در شهر‌های ایران زودتر شروع شده است. درحالی‌که دهه سوم خرداد برای خوزستانی‌ها به‌عنوان گرم‌ترین استان ایران همیشه با دمای نزدیک به ۵۰ درجه همراه بوده است، اما روز گذشته برخی دیگر از شهر‌ها با رکوردزنی دمایی نزدیک به ۵۰ یا حتی بالاتر را تجربه کردند. با وجود اینکه دمای هوای ثبت شده طی روز دوشنبه در هیچ یک از شهر‌های کشور مانند خوزستان یا ایلام نبود، اما در همین زمان شهرستان لامرد فارس هم با ثبت دمای ۴۸ و ۵۰درجه سانتیگراد رکورد دمای این استان را شکست.

دمای ۵۴ درجه در رامهرمز
محمد اصغری، کارشناس پیش‌بینی سازمان هواشناسی پیش از این هشدار داده بود که روز دوشنبه (۳۰ خرداد) علاوه بر خوزستان دما در برخی نقاط استان‌های بوشهر، ایلام و فارس نیز به بالای ۵۰درجه برسد و استان‌های جنوبی در کنار افزایش دما شرجی بالا را هم تجربه خواهند کرد.

موج فعلی گرمای هوا در خوزستان از ابتدای هفته شروع شد و تا امروز ادامه دارد، اما مدیرکل هواشناسی این استان از ورود موج دیگر گرما در هفته آینده خبر می‌دهد. محمد سبزه‌زاری با بیان اینکه با توجه به پیش‌بینی وقوع دمای ۴۹درجه و بالاتر در برخی از مناطق استان هشدار سطح نارنجی صادر شده است می‌گوید: موج گرمایی که از روز شنبه در استان اتفاق افتاده روندی طبیعی است که هر سال خوزستان از دهه سوم خرداد به بعد تجربه می‌کند و در جداول دمای هوای بلندمدت هم شاهد هستیم که این تاریخ و به‌ویژه تیرماه اوج دمای هوا در خوزستان است. سبزه‌زاری با بیان اینکه در موج گرمای فعلی (از ابتدای هفته تاکنون) رامهرمز با ثبت دمای ۵۴ درجه بیشترین دما را داشته است، می‌گوید: موج بعدی یکشنبه و دوشنبه هفته بعد در استان اتفاق می‌افتد. وی با بیان اینکه از ابتدای سال زراعی جاری (مهر ۱۴۰۰ تا مهر ۱۴۰۱) تاکنون رکورد دمایی نسبت به بلندمدت در استان ثبت نشده است، می‌گوید: میانگین دمای خوزستان در سال زراعی جاری ۲۱.۵ درجه بوده است که نسبت به بلندمدت ۰.۹ افزایش و نسبت به سال گذشته ۰.۷ کاهش داشته است.

مهران؛ گرم‌ترین شهر کشور
در همین زمان که ۱۶ شهرستان خوزستان یعنی اهواز، حمیدیه، باوی، کارون، آبادان، خرمشهر، شادگان، شوش، دزفول، شوشتر، اندیمشک، گتوند، امیدیه، آغاجاری، رامشیر و کرخه به‌دلیل احتمال وقوع دمای ۵۰ درجه و بالاتر تعطیل بودند، مهران و دهلران در استان ایلام هم دمای بالای ۵۰ درجه را ثبت کردند. کارشناس پیش‌بینی هواشناسی ایلام با بیان اینکه مهران طی ۲روز متوالی (شنبه و یکشنبه) گرم‌ترین شهر کشور بوده است، می‌گوید: مهران در روز‌های شنبه و یکشنبه گرم‌ترین شهر کشور بود که دمای ۵۲درجه سانتیگراد را روز یکشنبه ثبت کرد و شوش (استان خوزستان) و دهلران (استان ایلام) نیز رتبه‌های دوم و سوم گرما را داشتند.

احسان رستمی با بیان اینکه دمای مهران و دهلران برای امروز هم بین ۵۰ تا ۵۱ درجه پیش‌بینی شده است، می‌افزاید: موج گرمای حاکم بر استان ایلام از امروز کاهش می‌یابد. لطیف صادقی، فرماندار دهلران هم از اعلام آماده‌باش سراسری مدیریت بحران ایلام در پی وقوع گرمای ۵۱درجه‌ای این شهرستان خبر می‌دهد و می‌گوید: شدت گرما موجب سوختگی ۱۰کنتور برق در این شهرستان شد و حتی کولر‌ها نیز منازل را خنک نمی‌کنند و این امر موجب مشکل برای شهروندان شده است. به‌گفته عبدالصاحب شریفی، رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دهلران بیش از ۵۰ نفر با علائم گرمازدگی در چند روز گذشته به بیمارستان این شهرستان مراجعه کرده‌اند.

روی دیگر مشکلات شهری در گرما
سعید یکی از شهروندان اهوازی است که معتقد است مشکلات شهری تبعات گرما را در شهر‌های جنوبی دوچندان می‌کند. او با بیان اینکه اهواز شرایط، امکانات و زیرساخت‌های یک کلانشهر را ندارد می‌گوید: وقتی دما از ۴۸ و ۴۹ درجه بالاتر می‌رود، عملا امکان تردد در شهر را نداریم و زندگی فلج می‌شود. سعید با بیان اینکه خدمات‌رسانی شهری بسیار ضعیف است، می‌افزاید: سیستم آبرسانی در مناطق حاشیه‌ای مشکل دارد که در گرما قابل تحمل نیست. یکی از مهم‌ترین مشکلات اهواز فاضلاب است که گرما موجب می‌شود این معضل شهروندان را بیشتر اذیت کند. قطعی برق در گوشه و کنار شهر در این دما فاجعه به بار می‌آورد، اتوبوس و تاکسی‌ها فرسوده و بدون کولر هستند.

او همچنین تأکید می‌کند با وجود اینکه کشور‌های عربی با همین درجه دما در اغلب خیابان‌ها و مراکز خرید سایه‌بان و امکانات دارند، خیابان نادری در مرکز کلانشهر اهواز حتی یک

سایه‌بان هم ندارد. سعید ادامه می‌دهد: این شرایط تازه در مرکز استان و کلانشهر اهواز است. تصور کنید وقتی این شهر چنین مشکلاتی دارد بقیه شهر‌ها ازجمله خرمشهر، آبادان یا شوش چه وضعیتی دارند.

۸ شهر مهران و بستان با ۵۲ درجه، شوشتر و دهلران ۵۱ درجه، اهواز، امیدیه، صفی‌آباد، دزفول و آقاجری با ۵۰ درجه روز گذشته جزو گرم‌ترین شهر‌های ایران بودند.

در خانه حبس می‌شویم
یکی از شهروندان خوزستان با بیان اینکه شهر‌های جنوبی همیشه در خرداد و تیر دمای نزدیک به ۵۰ و حتی بالاتر از ۵۵ درجه داشته‌اند می‌گوید: در این دما عملا زندگی مختل می‌شود و با توجه به اینکه نمی‌توان هیچ کاری انجام داد در خانه حبس می‌شویم.

ساهره با بیان اینکه در جنوب مردم روز‌ها مگر در شرایط ضروری از خانه خارج نمی‌شوند، می‌افزاید: شهر‌های جنوبی شهر شب هستند و تازه بعد از غروب خورشید و از ۹ شب به بعد مردم برای خرید یا دید و بازدید به خیابان می‌آیند. تازه در همین ساعت‌ها هنوز هرم گرما از کف خیابان‌ها احساس می‌شود. او مهم‌ترین مشکلات شهر‌های جنوبی به‌ویژه اهواز، آبادان، خرمشهر و... را کمبود فضای سبز نسبت به زمین و جمعیت می‌داند و توضیح می‌دهد: در شهر هیچ سایه‌ای برای استفاده شهروندان وجود ندارد. ساهره تعطیلی اداره‌ها، کاهش وقت مفید شهروندان، کاهش ساعت کاری اداره‌ها و سرگردانی مردم، ضرر و زیان کاسبان بازار و مواردی از این دست را ازجمله مشکلات روز‌های گرم سال در شهر‌های جنوبی می‌داند.

رازیانه د
رومیس د
ارسال به تلگرام
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • |
  • ارتباط با ما
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیکی
  • |
  • نظرسنجی
  • |
  • جستجو
  • |
  • آرشیو
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انتخاب است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید : "ایران سامانه"