دوشنبه ۱۷ مرداد ۱۴۰۱ | Monday, 08 August 2022
  • ارتباط با انتخاب
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیک
  • |
  • نظرسنجی
دوشنبه ۱۷ مرداد ۱۴۰۱ | Monday, 08 August 2022
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
جستجو
ویدئو جدیدترین اخبار پربیننده ترین
لایو خبر عکس خواندنی ها اخبار ویژه
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • ارتباط با انتخاب
  • پیوندها
  • آب و هوا
  • اوقات شرعی
  • مجله الکترونیک
  • نظرسنجی
  • آرشیو
ویدیو  / مداحی خواننده پاپ در دامغان

ویدیو / مداحی خواننده پاپ در دامغان

ویدیو /  خرید و توزیع پنکه در کاروان ایران در بازی‌های کشور‌های اسلامی

ویدیو / خرید و توزیع پنکه در کاروان ایران در بازی‌های کشور‌های اسلامی

ویدیو / انتشار فیلم درگیری چند روز پیش اعضای شورای شهر ایذه

ویدیو / انتشار فیلم درگیری چند روز پیش اعضای شورای شهر ایذه

ویدیو / به دستور امیر قلعه‌نویی هتل ترکیه حسینیه شد؛ عزاداری بازیکنان گل‌گهر در اردو

ویدیو / به دستور امیر قلعه‌نویی هتل ترکیه حسینیه شد؛ عزاداری بازیکنان گل‌گهر در اردو

ویدیو / سقوط سنگ روی چادر کوهنوردان در دماوند

ویدیو / سقوط سنگ روی چادر کوهنوردان در دماوند

ویدیو / وضعیت دردناک روستای مزداران فیروزکوه پس از سیل

ویدیو / وضعیت دردناک روستای مزداران فیروزکوه پس از سیل

کد خبر: ۶۸۳۰۷۰
تاریخ انتشار: ۰۴ : ۱۰ - ۰۶ تير ۱۴۰۱
اجتماع >> جامعه
پ

حمید سوری، اپیدمیولوژیست: در حال حاضر شرایط کرونا شکننده‌تر شده؛ خبرهای نگران‌کننده‌ای می‌آید/ ماسک را کنار نگذارید

حمید سوری اپیدمیولوژیست با اشاره به وضعیت کرونا در جهان و ایران، شرایط کرونا را شکننده‌تر از گذشته دانست و گفت: در حال حاضر کشور ما هم مانند برخی کشورهای دیگر، در معرض خطر خیزش موارد ابتلا و پیک است؛ بنابراین نظام سلامت باید آمادگی لازم را داشته باشد و تعداد تست‌ها و همچنین کنترل‌های مرزی اعم از هوایی و زمینی و ... افزایش یابد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ایسنا: یک اپیدمیولوژیست با اشاره به وضعیت کرونا در جهان و ایران، شرایط کرونا را شکننده‌تر از گذشته دانست و گفت: در حال حاضر کشور ما هم مانند برخی کشورهای دیگر، در معرض خطر خیزش موارد ابتلا و پیک است؛ بنابراین نظام سلامت باید آمادگی لازم را داشته باشد و تعداد تست‌ها و همچنین کنترل‌های مرزی اعم از هوایی و زمینی و ... افزایش یابد.

حمید سوری درباره آخرین وضعیت کرونا در جهان و ایران، گفت: بعد از اینکه اُمیکرون به عنوان واریانت غالب بر بسیاری از کشورها حاکم شد، طبیعتا به این دلیل که شدت بیماری کاهش یافته بود، موارد مرگ و بستری هم کاهش یافت، اما موارد ابتلا علی‌رغم اینکه نوساناتی داشت، در بسیاری از کشورها همچنان دیده می‌شود. به همین دلیل هرگز تا به حال از خاموشی اپیدمی از سوی مراکز معتبر دنیا صحبتی نشده است.

وی افزود: زمانی می‌توانیم بگوییم که اپیدمی خاموش شده یا پاندمی تمام شده که حداقل دو دوره از بیماری بگذرد و ما مورد ابتلای جدیدی نداشته باشیم. نهایتا از آنجایی که چنین اتفاقی نیفتاده، طبیعتا نیازمند این بودیم که رصد و رهگیری را در فرآیند اپیدمی داشته باشیم و پیگیری را انجام دهیم. همچنین از آنجاکه در کشور ما که نظام بیماریابی فعال وجود ندارد، تعداد تست‌ها کاهش یافت و نتوانستیم خیلی تصویر روشنی از اپیدمی در کشور داشته باشیم، اما در کشورهایی که بیماری‌یابی فعال دارند، نشان داده شد که این نوسانات در ابتلا ایجاد شده و خیزشی آغاز شده است.
افزایش موارد ابتلا به کرونا در کشورهای اطراف ایران

سوری با بیان اینکه در حال حاضر بیش از ۵۰ کشور دنیا خیزش در موارد ابتلا به کرونا را نشان می‌دهند، گفت: متاسفانه برخی از این موارد خیزش به تدریج در کشورهای منطقه در حال افزایش است. کشورهایی مانند عربستان، کویت، امارات، پاکستان، عراق، قطر و... که همه این کشورها افزایش موارد ابتلا را داشتند. به ویژه در شرایطی که اخیرا زائرانی از عتبات بازگشته‌اند، نگرانی احتمال افزایش موارد ابتلا در کشور ما هم وجود دارد.
خطر خیزش دوباره کرونا در کشور
توصیه‌هایی برای مقابله با پیک احتمالی

وی با تاکید بر لزوم بیماریابی در کشور، گفت: در حال حاضر کشور ما در معرض خطر خیزش موارد ابتلا و پیک است. برای اینکه بتوانیم این موضوع را کنترل کنیم، نظام سلامت باید آمادگی لازم را داشته باشد؛ باید تعداد تست‌ها افزایش یابد، کنترل‌های مرزی اعم از هوایی و زمینی و ... افزایش یابد، باید رصد کنیم تا ببینیم که طغیان‌های ابتلا در کجاها ممکن است رخ دهد و آن‌ها را به صورت سریع شناسایی کرده و پاسخ دهیم. بر همین اساس نیاز داریم که تیم‌های واکنش سریع فعال شوند. همچنین نیاز است که ببینیم سطح ایمنی جامعه‌مان چقدر است، اگر پیک جدیدی آید و خیزش پیدا کند، سطح ایمنی جامعه ما در حدی هست که بتواند مقابله کند یا اینکه سطح ایمنی به دلیل گذشت زمان پایین آمده و تعداد افراد حساس جامعه افزایش یافته و در نتیجه ممکن است که ما پیک بعدی را شاهد باشیم.
شرایط کرونا شکننده‌تر از قبل

وی درباره نحوه رعایت پروتکل‌های بهداشتی در شرایط فعلی، گفت: در حال حاضر اوضاع اپیدمی کاملا شکننده است و حتی با احتمال ضعیف بازگشت اپیدمی نیاز است که محافظت کنیم. هیچ مطالعه‌ بومی نداریم که ثابت کند و نشان دهد که نیاز است که در فضاهای مختلف ماسک بزنیم یا خیر؟. در کشورهای مختلف مطالعاتی انجام شده و باتوجه به سنجش سطح خطر مقداری تسهیلات یا سخت‌گیری‌ها را تغییر دادند، حتی در یک کشور الزاما یک شهرستان با شهرستان دیگر الگوی مشابهی ندارد. بنابراین برای تحلیل وضعیت، نیاز به اطلاعات و مطالعات علمی بومی داریم و دوم اینکه سطح خطر را بسنجیم و بر اساس سنجش سطح خطر اعلام کنیم که ماسک استفاده کنیم یا خیر. من به عنوان کسی که تخصصم در حوزه اپیدمیولوژی است و از ابتدا هم در کرونا درگیر بودم، به هیچ وجه کنار گذاشتن ماسک را توصیه نمی‌کنم. البته اینکه صرفا اعلام کنیم فضای باز، باید بدانیم که یک ورزشگاه هم با تراکم جمعیت بالا فضای باز تلقی می‌شود، اما در آنجا احتمال سرایت ابتلا بسیار بالاست. بنابراین نمی‌توان به این صورت قضاوت کرد. بنابراین نمی‌توان به صورت علمی چنین توصیه‌ای کرد. به ویژه در حال حاضر که شرایط کرونا شکننده‌تر شده و خبرهای نگران‌کننده‌ای می‌آید، اصلا موافق نیستم که سخت‌گیری‌های مربوط به رعایت پروتکل‌ها به صورت رسمی کاهش یابد.

سوری در ادامه گفت: در حال حاضر سویه غالب همچنان سویه اُمیکرون است، اما ساب‌واریانت‌های اُمیکرون به شکل‌های مختلف وجود دارند. متاسفانه از آنجایی که در کشور نظام توالی‌یابی ویروس نداریم، خیلی نمی‌توانیم درباره ساب‌واریانت‌های موجود در کشور قضاوت کنیم. به نظر می‌آید که ساب‌واریانت‌های BA۴ و BA۵ هم سرایت پیدا کرده باشد، اما مستندات قوی برای این موضوع وجود نداشته است.
تزریق دز یادآور و شرط‌های آن

این اپیدمیولوژیست درباره شرایط تزریق دزهای یادآور واکسن کرونا نیز به ایسنا گفت: واکسیناسیونی که در مقابل کرونا انجام می‌شود، در خوشبینانه‌ترین شکل ممکن، حدود ۷۰ درصد اثربخشی دارند. یعنی اگر ۱۰۰ درصد مردم واکسن تزریق کرده باشند، ۷۰ درصدشان ایمنی پیدا کرده‌اند. حال اگر دو دز تزریق شود، شانس ایمنی افزایش می‌یابد. از طرفی با گذشت زمان سطح ایمنی افراد کاهش می‌یابد. معمولا این واکسن‌ها چهار تا شش ماه بعد از آخرین تزریقی که انجام می‌گیرد، سطح ایمنی‌شان کاهش یافته و دیگر فرد در مقابل بیماری ایمن نیست. بنابراین لازم است که تزریق مجدد داشته باشند. منتها این کار هم منوط به این است که در سطح کشور یک بررسی داشته باشیم و ببینم که سطح ایمنی جامعه چقدر است، آیا واقعا سطح ایمنی کاهش یافته یا فکر می‌کنیم که کاهش یافته است. باید یاد بگیریم که بدون مستندات علمی و به ویژه مستندات بومی نمی‌توان تصمیم گرفت و از آن دفاع کرد.

سوری ادامه داد: متاسفانه آن شاخه تحقیق یا بازوی تحقیقاتی که باید در کنار تصمیم‌گیری در حوزه سلامت باشد، بسیار ضعیف است. نیاز داریم که بازوی علمی را برای تصمیم‌گیری در کشورمان در حوزه سلامت به حدی تقویت کنیم که خطا در تصمیم‌گیری به حداقل ممکن برسد.

وی گفت: باید توجه کرد که منظور از دز یادآور این است که افرادی که سطح ایمنی‌شان پایین آمده، بوستر تزریق کنند تا مجددا سطح ایمنی افزایش یابد. اگر واقعا تزریق دز بوستر نیاز باشد و بر اساس مطالعات به این نتیجه برسیم، به صلاح است. در عین حال مشخص هم نیست با شرایطی که تداعی کردیم و اعلام کردیم که همه چیز عادی شده و ... مردم از تزریق دز یادرآور استقبال کنند. باید روی این موضوع هم کار شود که مردم هم برای تزریق دز بعدی واکسن ترغیب شوند. در غیر این صورت ممکن است با شکست مواجه شود و بعد ترمیم آن بسیار سخت خواهد بود.

لینک کوتاه
ارسال به تلگرام
بازید از صفحه اول ارسال به دوستان نسخه چاپی
گزارش خطا
0
وب گردی
کدام بسته اینترنتی بهتر است؟!

کدام بسته اینترنتی بهتر است؟!

چرا پدری در بیمارستان برازجان قصد کشتن نوزادش را داشت؟

چرا پدری در بیمارستان برازجان قصد کشتن نوزادش را داشت؟

سرنوشت تلخ مرد نیشابوری؛ سگ نگهبان صاحبش را کُشت

سرنوشت تلخ مرد نیشابوری؛ سگ نگهبان صاحبش را کُشت

سریال توقیف شده ایرانی نامزد جشنواره سئول شد

سریال توقیف شده ایرانی نامزد جشنواره سئول شد

تکلیف سیدجلال برای نشستن روی نیمکت پرسپولیس مشخص شد

تکلیف سیدجلال برای نشستن روی نیمکت پرسپولیس مشخص شد

جدایی کیم کارداشیان و پیت دیویدسون

جدایی کیم کارداشیان و پیت دیویدسون

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر:
رپورتاژ / تریبون 2
تصاویر
۱/۴
۱/۴
تصاویر: آیین چهل منبر - خرم آباد

تصاویر: آیین چهل منبر - خرم آباد

۲/۴
تصاویر: چهارراه گلوبندک؛ حلوایی‌ترین خیابان ایران

تصاویر: چهارراه گلوبندک؛ حلوایی‌ترین خیابان ایران

۳/۴
تصاویر: ماتم در صحرا - کویر سمنان

تصاویر: ماتم در صحرا - کویر سمنان

۴/۴
تصاویر: آیین نخل گردانی- کرج

تصاویر: آیین نخل گردانی- کرج

خرید و فروش بیتکوین
ببینید!

ویدیو / وقتی می‌خوابیم، در بدنمان چه اتفاقی می‌افتد؟ +زیرنویس فارسی

ویدیو / سورپرایز بزرگ ستاره هالیوود در هواپیمای مسافربری؛ مهمانداری در آسمان

ویدیو / ترکیه؛ ۴۵ دقیقه انتظار یک سگ برای صدور اجازه جهت خوردن نان

ویدیو / مرگ دسته‌جمعی هزاران ماهی در دریاچه نمک ماهشهر

ویدیو / لحظه وارد شدن آب هیرمند به ایران

ویدیو / تصاویر جدید از هالک ایرانی پیش از مبارزه جنجالی؛ مشت زدن به شکم مجری نمایش

ویدیو / لحظاتی از حمله با تبر و قمه در جریان لیگ کشتی

آرشیو
خرید و فروش بیتکوین
پربازدیدها
روز هفته ماه سال

خاطرات هاشمی رفسنجانی، ۱۵ مرداد ۱۳۷۸: سازمان انرژی اتمی می‌گوید اسرائیل نخستین سلاح اتمی اش را در سال ۱۳۶۰ آزمایش کرده

اولیانوف: اروپایی‌ها در نیامدن به وین حق دارند، اما مفید نبود / در مجموع ۴ موضوع باقی‌مانده

سرمربی سابق تیم ملی ایران: دو سرطان داشتم؛ حالا سومی هم پدیدار شده / عمر من گذشته؛ کم کم باید از این دنیا بروم

عباس عبدی: بر خلاف دفعات پیش مذاکرات وین، این بار پیاپی اطلاع رسانی می‌کنند / پیشنهاد می‌شود اطلاع رسانی را فقط به یک جناح دهند

یکطرفه شدن جاده‌های شمال در تاسوعا و عاشورا

با فرمول ظریف در سال ۹۴ چگونه می‌توان اختلافات امروز بر سر پادمان را حل و فصل کرد؟ / در صورت به بن‌بست خوردن این دور از مذاکرات، چه سناریو‌هایی محتمل است؟

وضعیت آب و هوا، امروز ۱۶ مرداد ۱۴۰۱ / پیش بینی وزش باد شدید و رگبار باران در بسیاری از استانها

گرانی به نذری‌ها هم رسید / بازار بی‌رمق گوشت و دام زنده در محرم امسال

ویدیو / نشستن یک زن جوان روی کاپوت ماشین در حال حرکت در چالوس

همه چیز درباره اعلام نتایج کنکور ۱۴۰۱ / زمان اعلام نتایج اولیه و کارنامه، عکس و اسامی نفرات برتر، تعداد داوطلبان مجاز، مهلت انتخاب رشته، ظرفیت پذیرش و زمان اعلام نتایج نهایی

سازمان سنجش: نتایج اولیه کنکور ۱۴۰۱ امشب ۱۱ مردادماه اعلام می‌شود

خاطرات هاشمی رفسنجانی، ۱۵ مرداد ۱۳۷۸: سازمان انرژی اتمی می‌گوید اسرائیل نخستین سلاح اتمی اش را در سال ۱۳۶۰ آزمایش کرده

ویدیو / تصاویر جدید از هالک ایرانی پیش از مبارزه جنجالی؛ مشت زدن به شکم مجری نمایش

تغییرات جدید کنکور ۱۴۰۲ اعلام شد / سازمان سنجش: یک آزمون در تیرماه و یکی در دی ماه برگزار می‌شود / داوطلب می‌تواند در هر دو آزمون شرکت کند، ولی فقط یک نمره یکی از آنها به انتخاب خود داوطلب محاسبه می‌شود / دروس عمومی حذف می‌شود / زیرگروه‌ها حذف شده

جنگنده سوخو ۲۲ سپاه در شیراز دچار سانحه شد / استفاده خلبانان از سامانه صندلی پران

ویدئو / لحظه هولناک شروع سیل امامزاده داوود

ویدیویی وحشتناک از لحظات اولیه سیل در شهرستان استهبان فارس

خاطرات حسن روحانی، شماره ۱۰۸: با لباس نظامی درب خانه‌ی آیت الله خامنه‌ای را زدم؛ گفتند آمده اید آقا را ببرید؟

مسیر آب در امامزاده داوود به طور قطع دستکاری شده بود / توپوگرافی این مسیر به گونه‌ای است که نباید با بارش‌های ۲۰ تا ۳۰ میلیمتری چنین حادثه‌ای رخ دهد

خاطرات هاشمی رفسنجانی، ۸ مرداد ۱۳۷۸: آنچه ملک عبدالله گفت و به مذاق بعضی خوش نیامد

ویدیو / فیلمی جدید از لحظه وقوع سیل در استهبان؛ فریادهای زنان و مردان برای نجات مردم

ویدیو / نشستن یک زن جوان روی کاپوت ماشین در حال حرکت در چالوس

۷ مومیایی مشهور و اسراری که از دنیای باستان برملا می‌کنند

افزایش ۳۸ درصدی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی تأیید شد / احکام جدید از همین ماه صادر می‌شود

ویدیو / این حیوان عجیب الخلقه در عراق، شیر منقرض شده آشوری است؟

سازمان جهانی بهداشت: قرنطینه امیکرون ۵ روز نیست

معاوضه شماره موبایل با آپارتمان لوکس / قیمت شماره‌های رند به ۵۰ میلیارد تومان رسید

شرط تحویل آپارتمان ۱۵۰ متری در نیاوران به رضا رویگری / مجری صداوسیما: مالک منزل گفته خانه را با چند پرستار آماده کرده‌ام؛ فقط رضا باید تنها بیاید / وقتش رسیده بگویم که چقدر به رضا ظلم شده / او مدت‌هاست که در روابط‌ش دچار مشکل شده / مو‌های رضا به طرز عجیبی سوزانده شده بود؛ به گریمور گفتم جوری درست کن که فکر کند مو دارد

تماشا کنید: خداحافظی ایران با ارس؟ / پروژه «داپ» ترکیه چگونه در سکوت منابع آبی ایران را خشک می کند؟

سیلی «ویل اسمیت» به صورت مجری اسکار به خاطر شوخی با همسرش / تصویر واکنش حاضران در سالن / گریه و عذرخواهی اسمیت پس از دریافت جایزه: عشق موجب می‌شود کارهای دیوانه‌واری انجام دهیم؛ وقتی در اوج هستی، شیطان دقیقا همان موقع سراغت می‌آید +عکس و ویدیو

درگذشت ناگهانی بازیگر مشهور سینمای ایران/ علت فوت به روایت خبرگزاری قوه قضاییه: خودکشی

صوت / اظهارات شهره (مازیار) لرستانی درباره تغییر جنسیتش: عرفا و شرعا دیگر زن نیستم

خرید و فروش بیتکوین
خواندنی ها
پایانی تلخ در انتظار گلف؛ محبوب ترین هاچ بک جهان در معرض تهدید موتورهای برقی

پایانی تلخ در انتظار گلف؛ محبوب ترین هاچ بک جهان در معرض تهدید موتورهای برقی

اثر مفقود شده بنکسی از تل‌آویو سردرآورد؛ خریدار اسرائیلی: فروشنده فلسطینی بود

اثر مفقود شده بنکسی از تل‌آویو سردرآورد؛ خریدار اسرائیلی: فروشنده فلسطینی بود

ستاره‌ای حیرت‌انگیز یا سوسیس دودی؛ شوخی با تصویر جیمز وب که سروصدا به پا کرد

ستاره‌ای حیرت‌انگیز یا سوسیس دودی؛ شوخی با تصویر جیمز وب که سروصدا به پا کرد

حراج شیرها در باغ وحشی در پاکستان؛ قیمت پایه: حدود ۷۰۰ دلار آمریکا

حراج شیرها در باغ وحشی در پاکستان؛ قیمت پایه: حدود ۷۰۰ دلار آمریکا

خرید و فروش بیتکوین
آخرین اخبار مهمترین عناوین روز

تصاویر: آیین چهل منبر - خرم آباد

تصاویر: چهارراه گلوبندک؛ حلوایی‌ترین خیابان ایران

تصاویر: ماتم در صحرا - کویر سمنان

تصاویر: آیین نخل گردانی- کرج

خاطرات هاشمی رفسنجانی، ۱۶ مرداد ۱۳۷۸: جزئیات جلسه شورای عالی امنیت ملی در مورد آمریکا

خاطرات حسن روحانی، شماره ۱۱۷: وصیت نامه ام را آماده کرده و به خانواده ام دادم

یادداشت‌های علم، شنبه ۱۱ شهریور ۱۳۴۶: وزیر خارجه آمریکا گفت ممکن نیست از ویتنام عقب نشینی کنیم حتی به قیمت آبرویمان بین مردم آمریکا؛ بعدا خواهند فهمید چه کار مهمی انجام داده ایم

المیادین: توافق آتش بس در غزه با تحقق پیش‌شرط‌های جهاد اسلامی

پایانی تلخ در انتظار گلف؛ محبوب ترین هاچ بک جهان در معرض تهدید موتورهای برقی

المیادین: توافق آتش بس در غزه با تحقق پیش‌شرط‌های جهاد اسلامی

انتقاد خبرگزاری دولت از مجلس: قانون بازگشت قیمت ها به شهریور ۱۴۰۰ موجب از دست رفتن دستاوردهای دولت می شود / این موضوع امکان پذیر نیست

شمار شهدای غزه به ۴۱ نفر افزایش یافت / ۱۵ نفر از شهدا کودکان هستند

وزیر راه همچنان درمورد مذاکرات اظهار نظر می‌کند: به امریکا اعتماد نداریم، اما به دلایل مختلف مذاکره می‌کنیم

رئیسی: روحیه سلحشوری جوانان فلسطینی و یمنی امتداد راه انقلاب اسلامی است / روحیه مقاومت آنها به برکت خون شهدای جنگ تحمیلی و مدافع حرم است

پلیس: ۱۲ واحد صنفی متخلف با اجرای طرح حجاب و عفاف در خوزستان مهر و موم شد / به ۳۰۷ واحد تذکر کتبی داده شد

امیرعبداللهیان: سلاح هسته‌ای در دکترین ایران جایگاهی ندارد / نتیجه مذاکرات در وین بستگی دارد به اینکه آیا آمریکا انعطاف و واقع بینی لازم را در عمل از خود نشان خواهد داد؟ / دبیرکل سازمان ملل: ما خواستار تلاش برای بسته شدن پرونده هسته‌ای ایران هستیم

خبرگزاری فرانسه: اسرائیل برقراری آتش‌بس با گروه جهاد اسلامی در غزه را پذیرفت

نایب رییس کمیسیون برنامه و بودجه: یارانه ۴۰۰ هزار تومانی، قدرت خرید مردم را افزایش و فاصله طبقاتی را کاهش داده

دبیر ستاد امر به معروف: بدحجابی تخلف و قابل جریمه است

یک روزنامه کویتی: تل‌آویو با شروط لبنان در پرونده ترسیم مرزی موافقت کرده است

چهارمین روز مذاکرات وین/ رایزنی دوجانبه باقری و مورا

نماینده ادوار مجلس: شما که در حد چکمه پوشیدن آمادگی نداشتید، با چه هدفی به مناطق سیل‌زده رفتید؟/ مردم، کلاه سرشان نمی‌رود

آخرین آمار کرونا در ایران، ۱۶ مرداد ۱۴۰۱: فوت ۶۳ نفر در شبانه روز گذشته / شناسایی ۵۴۷۷ بیمار جدید کرونایی

عباس عبدی: بر خلاف دفعات پیش مذاکرات وین، این بار پیاپی اطلاع رسانی می‌کنند / پیشنهاد می‌شود اطلاع رسانی را فقط به یک جناح دهند

کالبدشکافی یوز ایرانی تلف شده در تصادف اخیر جاده‌ای / یوزپلنگ «ماده» بود

وضعیت آب و هوا، امروز ۱۶ مرداد ۱۴۰۱ / پیش بینی وزش باد شدید و رگبار باران در بسیاری از استانها

مقتدی صدر: این انقلاب آخرین و تنها فرصت انقلابیون عراق است

یکطرفه شدن جاده‌های شمال در تاسوعا و عاشورا

شمار شهدای غزه به ۳۲ تن رسید

وزارت بهداشت فلسطین: در حملات اسرائیل به غزه ۲۴ نفر شهید شدند

شمار قربانیان انفجار کابل به ۸ شهید و ۲۲ مجروح رسید

مرندی، مشاور تیم مذاکره کننده هسته‌ای: شانس دستیابی به توافق ۵۰ درصد است

اعمال افزایش نرخ های عوارضی آزادراه‌ها تعلیق شد

رئیس سازمان مدیریت بحران درباره سازه متروپل: به جای ۳۷۰ ستون تنها ۲۷۰ ستون زده شده

سخنگوی سازمان انرژی اتمی: اوضاع مذاکرات بد نیست

عضو هیات رئیسه مجلس: اصلاح‌طلبان مسئول ویرانی‌های سیلاب‌های امروزند

معاون وزارت آموزش و پرورش: بالغ بر ۶۰۰ هزار دانش‌آموز از تحصیل بازمانده‌اند

رسانه هندی: وزیر دفاع و وزیر خارجه طالبان اقامتگاه الظواهری را به آمریکا لو داده بودند

آرشیو
خرید و فروش بیتکوین
وبگردی

تکلیف سیدجلال برای نشستن روی نیمکت پرسپولیس مشخص شد

جدایی کیم کارداشیان و پیت دیویدسون

امروز تکلیف استقلالی شدن لژیونر مشخص می‌شود

پورتو ارزش طارمی را برای میلانی ها مشخص کرد!

خیز سعودی‌ها برای میزبانی جام جهانی ۲۰۳۰

مسمومیت شناگران مشهدی یک استخر با گاز کلر

سریال توقیف شده ایرانی نامزد جشنواره سئول شد

چرا پدری در بیمارستان برازجان قصد کشتن نوزادش را داشت؟

سرنوشت تلخ مرد نیشابوری؛ سگ نگهبان صاحبش را کُشت

  • صفحه نخست
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • |
  • ارتباط با ما
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیکی
  • |
  • نظرسنجی
  • |
  • جستجو
  • |
  • آرشیو
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انتخاب است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید : "ایران سامانه"
کد خبر: ۶۸۳۰۷۰
تاریخ انتشار: ۰۴ : ۱۰ - ۰۶ تير ۱۴۰۱
اجتماع >> جامعه
پ

حمید سوری، اپیدمیولوژیست: در حال حاضر شرایط کرونا شکننده‌تر شده؛ خبرهای نگران‌کننده‌ای می‌آید/ ماسک را کنار نگذارید

حمید سوری اپیدمیولوژیست با اشاره به وضعیت کرونا در جهان و ایران، شرایط کرونا را شکننده‌تر از گذشته دانست و گفت: در حال حاضر کشور ما هم مانند برخی کشورهای دیگر، در معرض خطر خیزش موارد ابتلا و پیک است؛ بنابراین نظام سلامت باید آمادگی لازم را داشته باشد و تعداد تست‌ها و همچنین کنترل‌های مرزی اعم از هوایی و زمینی و ... افزایش یابد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ایسنا: یک اپیدمیولوژیست با اشاره به وضعیت کرونا در جهان و ایران، شرایط کرونا را شکننده‌تر از گذشته دانست و گفت: در حال حاضر کشور ما هم مانند برخی کشورهای دیگر، در معرض خطر خیزش موارد ابتلا و پیک است؛ بنابراین نظام سلامت باید آمادگی لازم را داشته باشد و تعداد تست‌ها و همچنین کنترل‌های مرزی اعم از هوایی و زمینی و ... افزایش یابد.

حمید سوری درباره آخرین وضعیت کرونا در جهان و ایران، گفت: بعد از اینکه اُمیکرون به عنوان واریانت غالب بر بسیاری از کشورها حاکم شد، طبیعتا به این دلیل که شدت بیماری کاهش یافته بود، موارد مرگ و بستری هم کاهش یافت، اما موارد ابتلا علی‌رغم اینکه نوساناتی داشت، در بسیاری از کشورها همچنان دیده می‌شود. به همین دلیل هرگز تا به حال از خاموشی اپیدمی از سوی مراکز معتبر دنیا صحبتی نشده است.

وی افزود: زمانی می‌توانیم بگوییم که اپیدمی خاموش شده یا پاندمی تمام شده که حداقل دو دوره از بیماری بگذرد و ما مورد ابتلای جدیدی نداشته باشیم. نهایتا از آنجایی که چنین اتفاقی نیفتاده، طبیعتا نیازمند این بودیم که رصد و رهگیری را در فرآیند اپیدمی داشته باشیم و پیگیری را انجام دهیم. همچنین از آنجاکه در کشور ما که نظام بیماریابی فعال وجود ندارد، تعداد تست‌ها کاهش یافت و نتوانستیم خیلی تصویر روشنی از اپیدمی در کشور داشته باشیم، اما در کشورهایی که بیماری‌یابی فعال دارند، نشان داده شد که این نوسانات در ابتلا ایجاد شده و خیزشی آغاز شده است.
افزایش موارد ابتلا به کرونا در کشورهای اطراف ایران

سوری با بیان اینکه در حال حاضر بیش از ۵۰ کشور دنیا خیزش در موارد ابتلا به کرونا را نشان می‌دهند، گفت: متاسفانه برخی از این موارد خیزش به تدریج در کشورهای منطقه در حال افزایش است. کشورهایی مانند عربستان، کویت، امارات، پاکستان، عراق، قطر و... که همه این کشورها افزایش موارد ابتلا را داشتند. به ویژه در شرایطی که اخیرا زائرانی از عتبات بازگشته‌اند، نگرانی احتمال افزایش موارد ابتلا در کشور ما هم وجود دارد.
خطر خیزش دوباره کرونا در کشور
توصیه‌هایی برای مقابله با پیک احتمالی

وی با تاکید بر لزوم بیماریابی در کشور، گفت: در حال حاضر کشور ما در معرض خطر خیزش موارد ابتلا و پیک است. برای اینکه بتوانیم این موضوع را کنترل کنیم، نظام سلامت باید آمادگی لازم را داشته باشد؛ باید تعداد تست‌ها افزایش یابد، کنترل‌های مرزی اعم از هوایی و زمینی و ... افزایش یابد، باید رصد کنیم تا ببینیم که طغیان‌های ابتلا در کجاها ممکن است رخ دهد و آن‌ها را به صورت سریع شناسایی کرده و پاسخ دهیم. بر همین اساس نیاز داریم که تیم‌های واکنش سریع فعال شوند. همچنین نیاز است که ببینیم سطح ایمنی جامعه‌مان چقدر است، اگر پیک جدیدی آید و خیزش پیدا کند، سطح ایمنی جامعه ما در حدی هست که بتواند مقابله کند یا اینکه سطح ایمنی به دلیل گذشت زمان پایین آمده و تعداد افراد حساس جامعه افزایش یافته و در نتیجه ممکن است که ما پیک بعدی را شاهد باشیم.
شرایط کرونا شکننده‌تر از قبل

وی درباره نحوه رعایت پروتکل‌های بهداشتی در شرایط فعلی، گفت: در حال حاضر اوضاع اپیدمی کاملا شکننده است و حتی با احتمال ضعیف بازگشت اپیدمی نیاز است که محافظت کنیم. هیچ مطالعه‌ بومی نداریم که ثابت کند و نشان دهد که نیاز است که در فضاهای مختلف ماسک بزنیم یا خیر؟. در کشورهای مختلف مطالعاتی انجام شده و باتوجه به سنجش سطح خطر مقداری تسهیلات یا سخت‌گیری‌ها را تغییر دادند، حتی در یک کشور الزاما یک شهرستان با شهرستان دیگر الگوی مشابهی ندارد. بنابراین برای تحلیل وضعیت، نیاز به اطلاعات و مطالعات علمی بومی داریم و دوم اینکه سطح خطر را بسنجیم و بر اساس سنجش سطح خطر اعلام کنیم که ماسک استفاده کنیم یا خیر. من به عنوان کسی که تخصصم در حوزه اپیدمیولوژی است و از ابتدا هم در کرونا درگیر بودم، به هیچ وجه کنار گذاشتن ماسک را توصیه نمی‌کنم. البته اینکه صرفا اعلام کنیم فضای باز، باید بدانیم که یک ورزشگاه هم با تراکم جمعیت بالا فضای باز تلقی می‌شود، اما در آنجا احتمال سرایت ابتلا بسیار بالاست. بنابراین نمی‌توان به این صورت قضاوت کرد. بنابراین نمی‌توان به صورت علمی چنین توصیه‌ای کرد. به ویژه در حال حاضر که شرایط کرونا شکننده‌تر شده و خبرهای نگران‌کننده‌ای می‌آید، اصلا موافق نیستم که سخت‌گیری‌های مربوط به رعایت پروتکل‌ها به صورت رسمی کاهش یابد.

سوری در ادامه گفت: در حال حاضر سویه غالب همچنان سویه اُمیکرون است، اما ساب‌واریانت‌های اُمیکرون به شکل‌های مختلف وجود دارند. متاسفانه از آنجایی که در کشور نظام توالی‌یابی ویروس نداریم، خیلی نمی‌توانیم درباره ساب‌واریانت‌های موجود در کشور قضاوت کنیم. به نظر می‌آید که ساب‌واریانت‌های BA۴ و BA۵ هم سرایت پیدا کرده باشد، اما مستندات قوی برای این موضوع وجود نداشته است.
تزریق دز یادآور و شرط‌های آن

این اپیدمیولوژیست درباره شرایط تزریق دزهای یادآور واکسن کرونا نیز به ایسنا گفت: واکسیناسیونی که در مقابل کرونا انجام می‌شود، در خوشبینانه‌ترین شکل ممکن، حدود ۷۰ درصد اثربخشی دارند. یعنی اگر ۱۰۰ درصد مردم واکسن تزریق کرده باشند، ۷۰ درصدشان ایمنی پیدا کرده‌اند. حال اگر دو دز تزریق شود، شانس ایمنی افزایش می‌یابد. از طرفی با گذشت زمان سطح ایمنی افراد کاهش می‌یابد. معمولا این واکسن‌ها چهار تا شش ماه بعد از آخرین تزریقی که انجام می‌گیرد، سطح ایمنی‌شان کاهش یافته و دیگر فرد در مقابل بیماری ایمن نیست. بنابراین لازم است که تزریق مجدد داشته باشند. منتها این کار هم منوط به این است که در سطح کشور یک بررسی داشته باشیم و ببینم که سطح ایمنی جامعه چقدر است، آیا واقعا سطح ایمنی کاهش یافته یا فکر می‌کنیم که کاهش یافته است. باید یاد بگیریم که بدون مستندات علمی و به ویژه مستندات بومی نمی‌توان تصمیم گرفت و از آن دفاع کرد.

سوری ادامه داد: متاسفانه آن شاخه تحقیق یا بازوی تحقیقاتی که باید در کنار تصمیم‌گیری در حوزه سلامت باشد، بسیار ضعیف است. نیاز داریم که بازوی علمی را برای تصمیم‌گیری در کشورمان در حوزه سلامت به حدی تقویت کنیم که خطا در تصمیم‌گیری به حداقل ممکن برسد.

وی گفت: باید توجه کرد که منظور از دز یادآور این است که افرادی که سطح ایمنی‌شان پایین آمده، بوستر تزریق کنند تا مجددا سطح ایمنی افزایش یابد. اگر واقعا تزریق دز بوستر نیاز باشد و بر اساس مطالعات به این نتیجه برسیم، به صلاح است. در عین حال مشخص هم نیست با شرایطی که تداعی کردیم و اعلام کردیم که همه چیز عادی شده و ... مردم از تزریق دز یادرآور استقبال کنند. باید روی این موضوع هم کار شود که مردم هم برای تزریق دز بعدی واکسن ترغیب شوند. در غیر این صورت ممکن است با شکست مواجه شود و بعد ترمیم آن بسیار سخت خواهد بود.

رازیانه د
رومیس د
ارسال به تلگرام
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • |
  • ارتباط با ما
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیکی
  • |
  • نظرسنجی
  • |
  • جستجو
  • |
  • آرشیو
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انتخاب است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید : "ایران سامانه"