arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۶۸۳۴۵۹
تاریخ انتشار: ۱۵ : ۱۴ - ۰۸ تير ۱۴۰۱

صدور مجوز استفاده از واکسن پاستوکووک به عنوان دز یادآور

 مدیرگروه تحقیقات بالینی و اپیدمیولوژی انستیتو پاستور ایران گفت: مجوز استفاده از واکسن پاستوکووک به عنوان دز یادآور همه واکسن­‌های کشور صادر شد و دسترسی کافی به این واکسن در همه مراکز واکسیناسیون است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ایرنا: مدیرگروه تحقیقات بالینی و اپیدمیولوژی انستیتو پاستور ایران گفت: مجوز استفاده از واکسن پاستوکووک به عنوان دز یادآور همه واکسن­‌های کشور صادر شد و دسترسی کافی به این واکسن در همه مراکز واکسیناسیون است.

 آمیتیس رمضانی افزود: با توجه به ظهور واریانت­‌های جدید واکسن گریز و وجود شواهدی مبنی بر افت تدریجی سطح ایمنی حاصل از واکسیناسیون کووید۱۹، تزریق دز یادآور بعد از چند ماه، به ویژه برای واکسن­‌های مبتنی بر پلتفرم ویروس غیرفعال، حائز اهمیت است.

وی ادامه داد: مطالعات اخیر نشان داده که واکسن‌­های کووید-۱۹ با پلتفرم پروتئینی تولید شده در انستیتو پاستور ایران، می­‌توانند نقش مهمی در ادامه برنامه واکسیناسیون علیه این بیماری در کشور داشته باشند.

مدیرگروه تحقیقات بالینی و اپیدمیولوژی انستیتو پاستور ایران اظهار داشت: تحقیقات نشان داده که تزریق واکسن‌های مربوط به دو پلتفرم متفاوت، باعث ایجاد ایمنی موثرتر و پایدارتر برعلیه ویروس عامل کووید-۱۹ می‌شود و با توجه به اهمیت انتخاب واکسن بی‌خطر با کارایی بالا به عنوان دز یادآور، در هفته جاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تکیه بر شواهد حاصل از مطالعات کارآزمایی بالینی انجام شده، واکسن پاستوکووک را علاوه بر پاستوکووک-پلاس به عنوان دز یادآور سایر واکسن­‌های مورد استفاده در کشور تایید کرد.

رمضانی ادامه داد: در مطالعه‌­ای که در چند ماه گذشته با نظارت سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت انجام شد، بی­‌خطری و ایمنی‌­زایی دز یادآور واکسن­‌های سینوفارم و پاستوکووک در افراد دریافت کننده ۲ دز اولیه از واکسن سینوفارم با یکدیگر مقایسه شدند. در این مطالعه، میزان افزایش آنتی ­بادی­ در گروه دریافت کننده دز یادآور پاستوکووک به طور معناداری بیشتر از گروه دریافت کننده دز یادآور سینوفارم بود؛ به گونه­‌ای که میانگین آنتی بادی ضد پروتئین اسپایک ویروس متعاقب دریافت دز یادآور پاستوکووک، بیش از ۲۰ برابر دریافت کنندگان دز یادآور سینوفارم افزایش نشان داد.

وی تصریح کرد: در این مطالعه، درصد سروکانورژن (افزایش ۴ برابری آنتی­بادی نسبت به مقدار پایه) آنتی ­بادی ضد اسپایک در گیرندگان دز یادآور پاستوکووک هم بیش از سه برابر گروه دریافت کننده واکسن سینوفارم به عنوان دز یادآور بود. درصد سروکانورژن آنتی­بادی ﺧﻨﺜﯽ­ﮐﻨﻨﺪه (نوترالیزان) نیز در گیرندگان دز یادآور پاستوکووک به طور معناداری بیشتر از دریافت ­کنندگان دز یادآور سینوفارم بود.

رمضانی تاکید کرد: در یک مطالعه دیگر انجام شده در انستیتو پاستور ایران بر روی داوطلبین گیرنده دو دز اولیه واکسن آسترازنکا نیز نشان داده شد که میزان افزایش تیتر آنتی بادی ضد اسپایک درگروه دریافت کننده واکسن کووید-۱۹ تولیدی انستیتو پاستور ایران بیش از دو برابر گروه دریافت کننده واکسن آسترازنکا بوده است.

به گفته این متخصص بیماری‌های عفونی، نتایج ارزیابی پایداری ایمنی حاصل از واکسن‌های پاستوکووک و پاستوکووک پلاس در افرادی که سه دز از این واکسن­‌ها را دریافت کرده بودند، نشان داده که ۶ ماه بعد از تزریق دز سوم، کماکان پاسخ ایمنی قابل قبولی در افراد دریافت کننده حفظ شده است.

رمضانی افزود: این مطالعات نشان داده که کارایی واکسن­ های کووید-۱۹ تولیدی مشترک انستیتو پاستور ایران و انستیتو فینلای کوبا به عنوان دز یادآور در تحریک سیستم ایمنی به صورت معناداری، بالاتر از دزهای یادآوری نظیر سینوفارم و آسترازنکا بوده است. در این مطالعات مشخص شد که کارایی دز یادآور واکسن­‌های پاستوکووک و پاستوکووک-پلاس، مشابه یکدیگر بوده و عوارض جانبی خاصی نیز متعاقب تزریق آن­ها گزارش نشده است.

وی خاطرنشان کرد: بر اساس نتایج فوق و نتایج مطالعات مشابه در کوبا، مجوز مصرف واکسن پاستوکووک به عنوان دز یادآور همه واکسن‌­های مورد استفاده در کشور به دانشگاه‌­های علوم پزشکی کشور ابلاغ شد و با در دسترس بودن این واکسن در سراسر کشور، هموطنان می‌توانند از هفته جاری واکسنی با کارایی مناسب و بی خطر را به عنوان دز یادآور تزریق کنند، با توجه به نزدیک شدن فصل پاییز و توأم شدن احتمال همه‌گیری سایر بیماری های ویروسی، تزریق دز یادآور از سنین ۱۲ سال به بالا توصیه می‌شود.

 تا کنون ۶۴ میلیون و ۶۳۷ هزار و ۲۹۴ نفر دُز اول، ۵۷ میلیون و ۹۸۶ هزار و ۹۵۹ نفر دُز دوم و ۲۷ میلیون و ۷۲۸ هزار و ۱۵۸ نفر، دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۱۵۰ میلیون و ۳۵۲ هزار و ۴۱۱ دُز رسید.



نظرات بینندگان