دوشنبه ۱۷ مرداد ۱۴۰۱ | Monday, 08 August 2022
  • ارتباط با انتخاب
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیک
  • |
  • نظرسنجی
دوشنبه ۱۷ مرداد ۱۴۰۱ | Monday, 08 August 2022
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
جستجو
ویدئو جدیدترین اخبار پربیننده ترین
لایو خبر عکس خواندنی ها اخبار ویژه
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • ارتباط با انتخاب
  • پیوندها
  • آب و هوا
  • اوقات شرعی
  • مجله الکترونیک
  • نظرسنجی
  • آرشیو
ویدیو  / مداحی خواننده پاپ در دامغان

ویدیو / مداحی خواننده پاپ در دامغان

ویدیو /  خرید و توزیع پنکه در کاروان ایران در بازی‌های کشور‌های اسلامی

ویدیو / خرید و توزیع پنکه در کاروان ایران در بازی‌های کشور‌های اسلامی

ویدیو / انتشار فیلم درگیری چند روز پیش اعضای شورای شهر ایذه

ویدیو / انتشار فیلم درگیری چند روز پیش اعضای شورای شهر ایذه

ویدیو / به دستور امیر قلعه‌نویی هتل ترکیه حسینیه شد؛ عزاداری بازیکنان گل‌گهر در اردو

ویدیو / به دستور امیر قلعه‌نویی هتل ترکیه حسینیه شد؛ عزاداری بازیکنان گل‌گهر در اردو

ویدیو / سقوط سنگ روی چادر کوهنوردان در دماوند

ویدیو / سقوط سنگ روی چادر کوهنوردان در دماوند

ویدیو / وضعیت دردناک روستای مزداران فیروزکوه پس از سیل

ویدیو / وضعیت دردناک روستای مزداران فیروزکوه پس از سیل

کد خبر: ۶۸۴۱۰۳
تاریخ انتشار: ۰۱ : ۰۹ - ۱۳ تير ۱۴۰۱
اجتماع >> جامعه
پ

روزنامه اصولگرا: همه از وام ازدواج می‌گویند، رئیس جمهور هم دستور می‌دهد، اما هیچ‌کس کاری نمی‌کند

روزنامه جوان نوشت: هر سال به هفته ازدواج که می‌رسیم، مسئولان پشت تریبون می‌آیند و می‌گویند باید چنین و چنان شود. اما کمتر مسئولی پای صحبت و درددل جوانان می‌نشیند و علت ازدواج نکردن آن‌ها را می‌پرسد. متاسفانه برآیند عملکرد مسئولان برای تشویق جوانان به ازدواج و تسهیل این مسیر برای آن‌ها مناسب نبوده است، به همین دلیل شاهد آن هستیم که آمار ازدواج وضعیت خوبی ندارد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

روزنامه جوان نوشت: هر سال به هفته ازدواج که می‌رسیم، مسئولان پشت تریبون می‌آیند و می‌گویند باید چنین و چنان شود. اما کمتر مسئولی پای صحبت و درددل جوانان می‌نشیند و علت ازدواج نکردن آن‌ها را می‌پرسد.

متاسفانه برآیند عملکرد مسئولان برای تشویق جوانان به ازدواج و تسهیل این مسیر برای آن‌ها مناسب نبوده است، به همین دلیل شاهد آن هستیم که آمار ازدواج وضعیت خوبی ندارد.

همه سازمان‌ها و نهادها در به تاخیر افتادن ازدواج جوانان مقصرند؛ مثل وزارتخانه آموزش و پرورش که مسئله ازدواج آسان و دوری از تجمل‌گرایی را آموزش نمی‌دهد یا وزارتخانه‌های اقتصادی که مشوق‌های کارآمدی برای جوانان ارائه نمی‌کنند تا ازدواج تسهیل شود و از همه مهمتر وزارت ورزش و جوانان که برای ازدواج جوانان دغدغه چندانی نداشته است.

ازدواج در گذشته و امروز

سال‌ها قبل همسایه‌ها دور هم جمع می‌شدند و برای ازدواج دختران و پسران جوان پا در میانی می‌کردند. آن وقت‌ها وقتی دو نفر برای ازدواج با همدیگر جور در می‌آمدند همه برای برپایی جشن آن زوج به تکاپو می‌افتادند و نمی‌گذاشتند که زوج جوان در ابتدای زندگی متحمل هزینه‌های سنگین شوند یا اینکه خانواده‌هایشان زیر بار قرض بروند. معمولا حیاط خانه بزرگترها یا همسایه‌ها را برای برپایی جشن انتخاب و با چراغانی و چیدن چند میز و صندلی مراسم آبرومندانه‌ای را برگزاری می‌کردند، بعد از آن هم عروس و داماد با جهیزیه‌ای ساده به خانه بخت می‌رفتند.
سال‌ها گذشت و ازدواج‌ها رنگ دیگری به خود گرفت. دیگر جشن‌های عروسی در حیاط خانه‌ها برگزار نشد و به‌جای آن، عروس و دامادها به سمت تالاهای پرزرق و برق رفتند و هزینه‌های سنگینی را متحمل شدند. تا جایی که دیگر برخی از جوانان برای برگزاری جشن عروسی تجملاتی دلخواهشان، ماشین زیرپایشان را می‌فروشند و با فشار آوردن به پدران و مادرانشان جشن عروسی باشکوهی را برگزار می‌کنند! آن‌ها می‌گویند فقط قرار است یکبار عروسی بگیرند برای همین می‌خواهند بهترین جشن عمرشان را تجربه کنند.

جوانان چه می‌گویند؟

طبق گزارش جدید مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، «بالا بودن هزینه‌های زندگی مشترک»، «پیدا نکردن گزینه مناسب ازدواج» و همچنین «عدم اشتغال جوانان» سه علت مهم برای ازدواج نکردن جوانان است. مواردی که هر جوانی برای علت ازدواج نکردنش به زبان می‌آورد و نسبت به آن گلایه می‌کند.

امیر یکی از جوانان مجرد و متولد ۵۷ است که مدرک کارشناسی دارد. او درباره تصمیمش به مجرد ماندن می‌گوید: «دلیل اصلی برای ازدواج نکردن مشکلات مالی است. به نظر من ازدواج کردن در این دوره و زمانه شجاعت می‌خواهد.»
او ادامه می‌دهد: «اکثر دختران امروزی سطح توقع شان بالا رفته است. در حالی که هزینه‌های حداقلی یک زندگی متاهلی با اجاره مسکن و هزینه‌های جانبی آن بسیار بالاست، توقعات عجیب و غریبی که برای ازدواج ایجاد شده فراتر از درآمد من است برای همین بعید است بتوانم زندگی مشترک تشکیل دهم.»

ندا نیز متولد ۵۸ است و مدرک کارشناسی صنایع غذایی دارد. او به سخت‌تر شدن ازدواج با بالاتر رفتن سن اشاره می‌کند و می‌گوید: «خواستگاران زیادی داشتم، اما نمی‌توانستم به هیچ کدامشان اعتماد کنم. هر چقدر گذشت توقع من از شخصی که می‌خواستم با او زندگی مشترک تشکیل دهم بیشتر می‌شد. مثلا وقتی یک پسر ۴۰ ساله به خواستگاری‌ام می‌آمد، میگفتم چرا در این مدت هیچ ندارد و فقط درس خوانده است؟ یا خواستگار دیگری که پولدار بود را مورد ارزیابی قرار می‌دادم و می‌گفتم چرا درس نخوانده است؟»
او ادامه می‌دهد: «ترس از اعتماد به کسی را دارم که در زندگی تغییر کند و حرف‌هایی که زده را یادش برود. هم سطح بودن خانواده‌هایمان هم خیلی برایم مهم است. همه این‌ها باعث شد تا امروز میلی به ازدواج نداشته باشم و تصمیم به مجرد ماندن بگیرم.»

دستورات ویژه رئیس‌جمهور برای تسهیل ازدواج

آیت‌الله رئیسی در آیین گرامیداشت هفته ازدواج در تالار وحدت به تبیین وظایف و اقدامات دولت برای تسهیل امر ازدواج پرداخت و یکی از مهم‌ترین مسائل در ازدواج آسان را پرهیز از تشریفات زاید عنوان کرد. او در همین راستا به دبیر شورای عالی جوانان مأموریت داد ظرف ۱۵ روز آیین‌نامه‌ای را برای برگزاری مراسم ازدواج در مراکز فرهنگی و تفریحی دولتی در سراسر کشور تهیه و ابلاغ کند.
رئیس‌جمهور همچنین تسریع در پرداخت تسهیلات بانکی برای ازدواج را مورد تأکید قرار داد و گفت: «تسهیلات اگر به موقع در اختیار دختر و پسری که می‌خواهند ازدواج کنند، قرار نگیرد یا به سختی به آن‌ها پرداخت شود، موجب تضییق است؛ قبلاً هم گفته‌ام تسهیلات باید تسهیلات باشد، نه تضییقات. بانک‌ها نباید در این زمینه خلاف مصوبات عمل کنند.»
رئیسی بر همین اساس بانک مرکزی را ملزم کرد که ظرف ۱۵ روز آیین‌نامه‌ای را برای تسریع و تسهیل در پرداخت وام ازدواج از «حیث وثایق و تضامین» و تعیین «سقف زمان انتظار» تهیه کند که بر اساس آن زوجین بدانند ظرف چه مدتی وام‌شان پرداخت می‌شود.
او بانک مرکزی و وزارت اقتصاد را نیز مأمور نظارت بر روند پرداخت تسهیلات ازدواج کرد و متذکر شد اگر بانکی در پرداخت تسهیلات مرتکب تخلف شد حتماً با آن برخورد قاطع شود.
رئیس‌جمهور به مشکل زوجین جوان برای تأمین مسکن اشاره کرد و از وزارت راه و شهرسازی خواست که زوجین جوان را در اولویت واگذاری مسکن قرار دهد. رئیسی با تأکید بر ساخت ۴ میلیون مسکن در چهار سال به عنوان نیاز کشور تصریح کرد: «دولت برای ساخت مسکن، زمین تهیه می‌کند و وزارت راه و شهرسازی برای تسریع در این کار می‌تواند در قالب تعاونی با در اختیار قرار دادن زمین و پرداخت تسهیلات و امکانات، از خود جوانان هم در ساخت مسکن کمک بگیرد.»
او اشتغال را هم از موضوعات مهم در تسهیل در امر ازدواج برشمرد و گفت: «آمار اشتغال بهتر از گذشته شده و با فروکش کردن کرونا وضعیت کسب و کار و تولید رو به پیشرفت است که می‌تواند دغدغه جوانان به ویژه قشر تحصیلکرده را تا حدود زیادی برطرف کند.»

حال باید منتظر ماند و دید که وعده رئیس جمهور برای تسهیل ازدواج جوانان عملی خواهد شد و مسئولان مربوطه به وظایفشان در این زمینه عمل خواهند کرد تا موانع سر راه ازدواج دختران و پسران جوان برداشته شود و به تشکیل زندگی مشترک ترغیب شوند؟

لینک کوتاه
ارسال به تلگرام
بازید از صفحه اول ارسال به دوستان نسخه چاپی
گزارش خطا
0
وب گردی
کدام بسته اینترنتی بهتر است؟!

کدام بسته اینترنتی بهتر است؟!

چرا پدری در بیمارستان برازجان قصد کشتن نوزادش را داشت؟

چرا پدری در بیمارستان برازجان قصد کشتن نوزادش را داشت؟

سرنوشت تلخ مرد نیشابوری؛ سگ نگهبان صاحبش را کُشت

سرنوشت تلخ مرد نیشابوری؛ سگ نگهبان صاحبش را کُشت

سریال توقیف شده ایرانی نامزد جشنواره سئول شد

سریال توقیف شده ایرانی نامزد جشنواره سئول شد

تکلیف سیدجلال برای نشستن روی نیمکت پرسپولیس مشخص شد

تکلیف سیدجلال برای نشستن روی نیمکت پرسپولیس مشخص شد

جدایی کیم کارداشیان و پیت دیویدسون

جدایی کیم کارداشیان و پیت دیویدسون

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر:
رپورتاژ / تریبون 2
تصاویر
۱/۴
۱/۴
تصاویر: آیین چهل منبر - خرم آباد

تصاویر: آیین چهل منبر - خرم آباد

۲/۴
تصاویر: چهارراه گلوبندک؛ حلوایی‌ترین خیابان ایران

تصاویر: چهارراه گلوبندک؛ حلوایی‌ترین خیابان ایران

۳/۴
تصاویر: ماتم در صحرا - کویر سمنان

تصاویر: ماتم در صحرا - کویر سمنان

۴/۴
تصاویر: آیین نخل گردانی- کرج

تصاویر: آیین نخل گردانی- کرج

خرید و فروش بیتکوین
ببینید!

ویدیو / وقتی می‌خوابیم، در بدنمان چه اتفاقی می‌افتد؟ +زیرنویس فارسی

ویدیو / سورپرایز بزرگ ستاره هالیوود در هواپیمای مسافربری؛ مهمانداری در آسمان

ویدیو / ترکیه؛ ۴۵ دقیقه انتظار یک سگ برای صدور اجازه جهت خوردن نان

ویدیو / مرگ دسته‌جمعی هزاران ماهی در دریاچه نمک ماهشهر

ویدیو / لحظه وارد شدن آب هیرمند به ایران

ویدیو / تصاویر جدید از هالک ایرانی پیش از مبارزه جنجالی؛ مشت زدن به شکم مجری نمایش

ویدیو / لحظاتی از حمله با تبر و قمه در جریان لیگ کشتی

آرشیو
خرید و فروش بیتکوین
پربازدیدها
روز هفته ماه سال

خاطرات هاشمی رفسنجانی، ۱۵ مرداد ۱۳۷۸: سازمان انرژی اتمی می‌گوید اسرائیل نخستین سلاح اتمی اش را در سال ۱۳۶۰ آزمایش کرده

اولیانوف: اروپایی‌ها در نیامدن به وین حق دارند، اما مفید نبود / در مجموع ۴ موضوع باقی‌مانده

سرمربی سابق تیم ملی ایران: دو سرطان داشتم؛ حالا سومی هم پدیدار شده / عمر من گذشته؛ کم کم باید از این دنیا بروم

عباس عبدی: بر خلاف دفعات پیش مذاکرات وین، این بار پیاپی اطلاع رسانی می‌کنند / پیشنهاد می‌شود اطلاع رسانی را فقط به یک جناح دهند

یکطرفه شدن جاده‌های شمال در تاسوعا و عاشورا

با فرمول ظریف در سال ۹۴ چگونه می‌توان اختلافات امروز بر سر پادمان را حل و فصل کرد؟ / در صورت به بن‌بست خوردن این دور از مذاکرات، چه سناریو‌هایی محتمل است؟

وضعیت آب و هوا، امروز ۱۶ مرداد ۱۴۰۱ / پیش بینی وزش باد شدید و رگبار باران در بسیاری از استانها

گرانی به نذری‌ها هم رسید / بازار بی‌رمق گوشت و دام زنده در محرم امسال

ویدیو / نشستن یک زن جوان روی کاپوت ماشین در حال حرکت در چالوس

همه چیز درباره اعلام نتایج کنکور ۱۴۰۱ / زمان اعلام نتایج اولیه و کارنامه، عکس و اسامی نفرات برتر، تعداد داوطلبان مجاز، مهلت انتخاب رشته، ظرفیت پذیرش و زمان اعلام نتایج نهایی

سازمان سنجش: نتایج اولیه کنکور ۱۴۰۱ امشب ۱۱ مردادماه اعلام می‌شود

خاطرات هاشمی رفسنجانی، ۱۵ مرداد ۱۳۷۸: سازمان انرژی اتمی می‌گوید اسرائیل نخستین سلاح اتمی اش را در سال ۱۳۶۰ آزمایش کرده

ویدیو / تصاویر جدید از هالک ایرانی پیش از مبارزه جنجالی؛ مشت زدن به شکم مجری نمایش

تغییرات جدید کنکور ۱۴۰۲ اعلام شد / سازمان سنجش: یک آزمون در تیرماه و یکی در دی ماه برگزار می‌شود / داوطلب می‌تواند در هر دو آزمون شرکت کند، ولی فقط یک نمره یکی از آنها به انتخاب خود داوطلب محاسبه می‌شود / دروس عمومی حذف می‌شود / زیرگروه‌ها حذف شده

جنگنده سوخو ۲۲ سپاه در شیراز دچار سانحه شد / استفاده خلبانان از سامانه صندلی پران

ویدئو / لحظه هولناک شروع سیل امامزاده داوود

ویدیویی وحشتناک از لحظات اولیه سیل در شهرستان استهبان فارس

خاطرات حسن روحانی، شماره ۱۰۸: با لباس نظامی درب خانه‌ی آیت الله خامنه‌ای را زدم؛ گفتند آمده اید آقا را ببرید؟

مسیر آب در امامزاده داوود به طور قطع دستکاری شده بود / توپوگرافی این مسیر به گونه‌ای است که نباید با بارش‌های ۲۰ تا ۳۰ میلیمتری چنین حادثه‌ای رخ دهد

خاطرات هاشمی رفسنجانی، ۸ مرداد ۱۳۷۸: آنچه ملک عبدالله گفت و به مذاق بعضی خوش نیامد

ویدیو / فیلمی جدید از لحظه وقوع سیل در استهبان؛ فریادهای زنان و مردان برای نجات مردم

ویدیو / نشستن یک زن جوان روی کاپوت ماشین در حال حرکت در چالوس

۷ مومیایی مشهور و اسراری که از دنیای باستان برملا می‌کنند

افزایش ۳۸ درصدی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی تأیید شد / احکام جدید از همین ماه صادر می‌شود

ویدیو / این حیوان عجیب الخلقه در عراق، شیر منقرض شده آشوری است؟

سازمان جهانی بهداشت: قرنطینه امیکرون ۵ روز نیست

معاوضه شماره موبایل با آپارتمان لوکس / قیمت شماره‌های رند به ۵۰ میلیارد تومان رسید

شرط تحویل آپارتمان ۱۵۰ متری در نیاوران به رضا رویگری / مجری صداوسیما: مالک منزل گفته خانه را با چند پرستار آماده کرده‌ام؛ فقط رضا باید تنها بیاید / وقتش رسیده بگویم که چقدر به رضا ظلم شده / او مدت‌هاست که در روابط‌ش دچار مشکل شده / مو‌های رضا به طرز عجیبی سوزانده شده بود؛ به گریمور گفتم جوری درست کن که فکر کند مو دارد

تماشا کنید: خداحافظی ایران با ارس؟ / پروژه «داپ» ترکیه چگونه در سکوت منابع آبی ایران را خشک می کند؟

سیلی «ویل اسمیت» به صورت مجری اسکار به خاطر شوخی با همسرش / تصویر واکنش حاضران در سالن / گریه و عذرخواهی اسمیت پس از دریافت جایزه: عشق موجب می‌شود کارهای دیوانه‌واری انجام دهیم؛ وقتی در اوج هستی، شیطان دقیقا همان موقع سراغت می‌آید +عکس و ویدیو

درگذشت ناگهانی بازیگر مشهور سینمای ایران/ علت فوت به روایت خبرگزاری قوه قضاییه: خودکشی

صوت / اظهارات شهره (مازیار) لرستانی درباره تغییر جنسیتش: عرفا و شرعا دیگر زن نیستم

خرید و فروش بیتکوین
خواندنی ها
پایانی تلخ در انتظار گلف؛ محبوب ترین هاچ بک جهان در معرض تهدید موتورهای برقی

پایانی تلخ در انتظار گلف؛ محبوب ترین هاچ بک جهان در معرض تهدید موتورهای برقی

اثر مفقود شده بنکسی از تل‌آویو سردرآورد؛ خریدار اسرائیلی: فروشنده فلسطینی بود

اثر مفقود شده بنکسی از تل‌آویو سردرآورد؛ خریدار اسرائیلی: فروشنده فلسطینی بود

ستاره‌ای حیرت‌انگیز یا سوسیس دودی؛ شوخی با تصویر جیمز وب که سروصدا به پا کرد

ستاره‌ای حیرت‌انگیز یا سوسیس دودی؛ شوخی با تصویر جیمز وب که سروصدا به پا کرد

حراج شیرها در باغ وحشی در پاکستان؛ قیمت پایه: حدود ۷۰۰ دلار آمریکا

حراج شیرها در باغ وحشی در پاکستان؛ قیمت پایه: حدود ۷۰۰ دلار آمریکا

خرید و فروش بیتکوین
آخرین اخبار مهمترین عناوین روز

تصاویر: آیین چهل منبر - خرم آباد

تصاویر: چهارراه گلوبندک؛ حلوایی‌ترین خیابان ایران

تصاویر: ماتم در صحرا - کویر سمنان

تصاویر: آیین نخل گردانی- کرج

خاطرات هاشمی رفسنجانی، ۱۶ مرداد ۱۳۷۸: جزئیات جلسه شورای عالی امنیت ملی در مورد آمریکا

خاطرات حسن روحانی، شماره ۱۱۷: وصیت نامه ام را آماده کرده و به خانواده ام دادم

یادداشت‌های علم، شنبه ۱۱ شهریور ۱۳۴۶: وزیر خارجه آمریکا گفت ممکن نیست از ویتنام عقب نشینی کنیم حتی به قیمت آبرویمان بین مردم آمریکا؛ بعدا خواهند فهمید چه کار مهمی انجام داده ایم

المیادین: توافق آتش بس در غزه با تحقق پیش‌شرط‌های جهاد اسلامی

پایانی تلخ در انتظار گلف؛ محبوب ترین هاچ بک جهان در معرض تهدید موتورهای برقی

المیادین: توافق آتش بس در غزه با تحقق پیش‌شرط‌های جهاد اسلامی

انتقاد خبرگزاری دولت از مجلس: قانون بازگشت قیمت ها به شهریور ۱۴۰۰ موجب از دست رفتن دستاوردهای دولت می شود / این موضوع امکان پذیر نیست

شمار شهدای غزه به ۴۱ نفر افزایش یافت / ۱۵ نفر از شهدا کودکان هستند

وزیر راه همچنان درمورد مذاکرات اظهار نظر می‌کند: به امریکا اعتماد نداریم، اما به دلایل مختلف مذاکره می‌کنیم

رئیسی: روحیه سلحشوری جوانان فلسطینی و یمنی امتداد راه انقلاب اسلامی است / روحیه مقاومت آنها به برکت خون شهدای جنگ تحمیلی و مدافع حرم است

پلیس: ۱۲ واحد صنفی متخلف با اجرای طرح حجاب و عفاف در خوزستان مهر و موم شد / به ۳۰۷ واحد تذکر کتبی داده شد

امیرعبداللهیان: سلاح هسته‌ای در دکترین ایران جایگاهی ندارد / نتیجه مذاکرات در وین بستگی دارد به اینکه آیا آمریکا انعطاف و واقع بینی لازم را در عمل از خود نشان خواهد داد؟ / دبیرکل سازمان ملل: ما خواستار تلاش برای بسته شدن پرونده هسته‌ای ایران هستیم

خبرگزاری فرانسه: اسرائیل برقراری آتش‌بس با گروه جهاد اسلامی در غزه را پذیرفت

نایب رییس کمیسیون برنامه و بودجه: یارانه ۴۰۰ هزار تومانی، قدرت خرید مردم را افزایش و فاصله طبقاتی را کاهش داده

دبیر ستاد امر به معروف: بدحجابی تخلف و قابل جریمه است

یک روزنامه کویتی: تل‌آویو با شروط لبنان در پرونده ترسیم مرزی موافقت کرده است

چهارمین روز مذاکرات وین/ رایزنی دوجانبه باقری و مورا

نماینده ادوار مجلس: شما که در حد چکمه پوشیدن آمادگی نداشتید، با چه هدفی به مناطق سیل‌زده رفتید؟/ مردم، کلاه سرشان نمی‌رود

آخرین آمار کرونا در ایران، ۱۶ مرداد ۱۴۰۱: فوت ۶۳ نفر در شبانه روز گذشته / شناسایی ۵۴۷۷ بیمار جدید کرونایی

عباس عبدی: بر خلاف دفعات پیش مذاکرات وین، این بار پیاپی اطلاع رسانی می‌کنند / پیشنهاد می‌شود اطلاع رسانی را فقط به یک جناح دهند

کالبدشکافی یوز ایرانی تلف شده در تصادف اخیر جاده‌ای / یوزپلنگ «ماده» بود

وضعیت آب و هوا، امروز ۱۶ مرداد ۱۴۰۱ / پیش بینی وزش باد شدید و رگبار باران در بسیاری از استانها

مقتدی صدر: این انقلاب آخرین و تنها فرصت انقلابیون عراق است

یکطرفه شدن جاده‌های شمال در تاسوعا و عاشورا

شمار شهدای غزه به ۳۲ تن رسید

وزارت بهداشت فلسطین: در حملات اسرائیل به غزه ۲۴ نفر شهید شدند

شمار قربانیان انفجار کابل به ۸ شهید و ۲۲ مجروح رسید

مرندی، مشاور تیم مذاکره کننده هسته‌ای: شانس دستیابی به توافق ۵۰ درصد است

اعمال افزایش نرخ های عوارضی آزادراه‌ها تعلیق شد

رئیس سازمان مدیریت بحران درباره سازه متروپل: به جای ۳۷۰ ستون تنها ۲۷۰ ستون زده شده

سخنگوی سازمان انرژی اتمی: اوضاع مذاکرات بد نیست

عضو هیات رئیسه مجلس: اصلاح‌طلبان مسئول ویرانی‌های سیلاب‌های امروزند

معاون وزارت آموزش و پرورش: بالغ بر ۶۰۰ هزار دانش‌آموز از تحصیل بازمانده‌اند

رسانه هندی: وزیر دفاع و وزیر خارجه طالبان اقامتگاه الظواهری را به آمریکا لو داده بودند

آرشیو
خرید و فروش بیتکوین
وبگردی

تکلیف سیدجلال برای نشستن روی نیمکت پرسپولیس مشخص شد

جدایی کیم کارداشیان و پیت دیویدسون

امروز تکلیف استقلالی شدن لژیونر مشخص می‌شود

پورتو ارزش طارمی را برای میلانی ها مشخص کرد!

خیز سعودی‌ها برای میزبانی جام جهانی ۲۰۳۰

مسمومیت شناگران مشهدی یک استخر با گاز کلر

سریال توقیف شده ایرانی نامزد جشنواره سئول شد

چرا پدری در بیمارستان برازجان قصد کشتن نوزادش را داشت؟

سرنوشت تلخ مرد نیشابوری؛ سگ نگهبان صاحبش را کُشت

  • صفحه نخست
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • |
  • ارتباط با ما
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیکی
  • |
  • نظرسنجی
  • |
  • جستجو
  • |
  • آرشیو
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انتخاب است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید : "ایران سامانه"
کد خبر: ۶۸۴۱۰۳
تاریخ انتشار: ۰۱ : ۰۹ - ۱۳ تير ۱۴۰۱
اجتماع >> جامعه
پ

روزنامه اصولگرا: همه از وام ازدواج می‌گویند، رئیس جمهور هم دستور می‌دهد، اما هیچ‌کس کاری نمی‌کند

روزنامه جوان نوشت: هر سال به هفته ازدواج که می‌رسیم، مسئولان پشت تریبون می‌آیند و می‌گویند باید چنین و چنان شود. اما کمتر مسئولی پای صحبت و درددل جوانان می‌نشیند و علت ازدواج نکردن آن‌ها را می‌پرسد. متاسفانه برآیند عملکرد مسئولان برای تشویق جوانان به ازدواج و تسهیل این مسیر برای آن‌ها مناسب نبوده است، به همین دلیل شاهد آن هستیم که آمار ازدواج وضعیت خوبی ندارد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

روزنامه جوان نوشت: هر سال به هفته ازدواج که می‌رسیم، مسئولان پشت تریبون می‌آیند و می‌گویند باید چنین و چنان شود. اما کمتر مسئولی پای صحبت و درددل جوانان می‌نشیند و علت ازدواج نکردن آن‌ها را می‌پرسد.

متاسفانه برآیند عملکرد مسئولان برای تشویق جوانان به ازدواج و تسهیل این مسیر برای آن‌ها مناسب نبوده است، به همین دلیل شاهد آن هستیم که آمار ازدواج وضعیت خوبی ندارد.

همه سازمان‌ها و نهادها در به تاخیر افتادن ازدواج جوانان مقصرند؛ مثل وزارتخانه آموزش و پرورش که مسئله ازدواج آسان و دوری از تجمل‌گرایی را آموزش نمی‌دهد یا وزارتخانه‌های اقتصادی که مشوق‌های کارآمدی برای جوانان ارائه نمی‌کنند تا ازدواج تسهیل شود و از همه مهمتر وزارت ورزش و جوانان که برای ازدواج جوانان دغدغه چندانی نداشته است.

ازدواج در گذشته و امروز

سال‌ها قبل همسایه‌ها دور هم جمع می‌شدند و برای ازدواج دختران و پسران جوان پا در میانی می‌کردند. آن وقت‌ها وقتی دو نفر برای ازدواج با همدیگر جور در می‌آمدند همه برای برپایی جشن آن زوج به تکاپو می‌افتادند و نمی‌گذاشتند که زوج جوان در ابتدای زندگی متحمل هزینه‌های سنگین شوند یا اینکه خانواده‌هایشان زیر بار قرض بروند. معمولا حیاط خانه بزرگترها یا همسایه‌ها را برای برپایی جشن انتخاب و با چراغانی و چیدن چند میز و صندلی مراسم آبرومندانه‌ای را برگزاری می‌کردند، بعد از آن هم عروس و داماد با جهیزیه‌ای ساده به خانه بخت می‌رفتند.
سال‌ها گذشت و ازدواج‌ها رنگ دیگری به خود گرفت. دیگر جشن‌های عروسی در حیاط خانه‌ها برگزار نشد و به‌جای آن، عروس و دامادها به سمت تالاهای پرزرق و برق رفتند و هزینه‌های سنگینی را متحمل شدند. تا جایی که دیگر برخی از جوانان برای برگزاری جشن عروسی تجملاتی دلخواهشان، ماشین زیرپایشان را می‌فروشند و با فشار آوردن به پدران و مادرانشان جشن عروسی باشکوهی را برگزار می‌کنند! آن‌ها می‌گویند فقط قرار است یکبار عروسی بگیرند برای همین می‌خواهند بهترین جشن عمرشان را تجربه کنند.

جوانان چه می‌گویند؟

طبق گزارش جدید مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، «بالا بودن هزینه‌های زندگی مشترک»، «پیدا نکردن گزینه مناسب ازدواج» و همچنین «عدم اشتغال جوانان» سه علت مهم برای ازدواج نکردن جوانان است. مواردی که هر جوانی برای علت ازدواج نکردنش به زبان می‌آورد و نسبت به آن گلایه می‌کند.

امیر یکی از جوانان مجرد و متولد ۵۷ است که مدرک کارشناسی دارد. او درباره تصمیمش به مجرد ماندن می‌گوید: «دلیل اصلی برای ازدواج نکردن مشکلات مالی است. به نظر من ازدواج کردن در این دوره و زمانه شجاعت می‌خواهد.»
او ادامه می‌دهد: «اکثر دختران امروزی سطح توقع شان بالا رفته است. در حالی که هزینه‌های حداقلی یک زندگی متاهلی با اجاره مسکن و هزینه‌های جانبی آن بسیار بالاست، توقعات عجیب و غریبی که برای ازدواج ایجاد شده فراتر از درآمد من است برای همین بعید است بتوانم زندگی مشترک تشکیل دهم.»

ندا نیز متولد ۵۸ است و مدرک کارشناسی صنایع غذایی دارد. او به سخت‌تر شدن ازدواج با بالاتر رفتن سن اشاره می‌کند و می‌گوید: «خواستگاران زیادی داشتم، اما نمی‌توانستم به هیچ کدامشان اعتماد کنم. هر چقدر گذشت توقع من از شخصی که می‌خواستم با او زندگی مشترک تشکیل دهم بیشتر می‌شد. مثلا وقتی یک پسر ۴۰ ساله به خواستگاری‌ام می‌آمد، میگفتم چرا در این مدت هیچ ندارد و فقط درس خوانده است؟ یا خواستگار دیگری که پولدار بود را مورد ارزیابی قرار می‌دادم و می‌گفتم چرا درس نخوانده است؟»
او ادامه می‌دهد: «ترس از اعتماد به کسی را دارم که در زندگی تغییر کند و حرف‌هایی که زده را یادش برود. هم سطح بودن خانواده‌هایمان هم خیلی برایم مهم است. همه این‌ها باعث شد تا امروز میلی به ازدواج نداشته باشم و تصمیم به مجرد ماندن بگیرم.»

دستورات ویژه رئیس‌جمهور برای تسهیل ازدواج

آیت‌الله رئیسی در آیین گرامیداشت هفته ازدواج در تالار وحدت به تبیین وظایف و اقدامات دولت برای تسهیل امر ازدواج پرداخت و یکی از مهم‌ترین مسائل در ازدواج آسان را پرهیز از تشریفات زاید عنوان کرد. او در همین راستا به دبیر شورای عالی جوانان مأموریت داد ظرف ۱۵ روز آیین‌نامه‌ای را برای برگزاری مراسم ازدواج در مراکز فرهنگی و تفریحی دولتی در سراسر کشور تهیه و ابلاغ کند.
رئیس‌جمهور همچنین تسریع در پرداخت تسهیلات بانکی برای ازدواج را مورد تأکید قرار داد و گفت: «تسهیلات اگر به موقع در اختیار دختر و پسری که می‌خواهند ازدواج کنند، قرار نگیرد یا به سختی به آن‌ها پرداخت شود، موجب تضییق است؛ قبلاً هم گفته‌ام تسهیلات باید تسهیلات باشد، نه تضییقات. بانک‌ها نباید در این زمینه خلاف مصوبات عمل کنند.»
رئیسی بر همین اساس بانک مرکزی را ملزم کرد که ظرف ۱۵ روز آیین‌نامه‌ای را برای تسریع و تسهیل در پرداخت وام ازدواج از «حیث وثایق و تضامین» و تعیین «سقف زمان انتظار» تهیه کند که بر اساس آن زوجین بدانند ظرف چه مدتی وام‌شان پرداخت می‌شود.
او بانک مرکزی و وزارت اقتصاد را نیز مأمور نظارت بر روند پرداخت تسهیلات ازدواج کرد و متذکر شد اگر بانکی در پرداخت تسهیلات مرتکب تخلف شد حتماً با آن برخورد قاطع شود.
رئیس‌جمهور به مشکل زوجین جوان برای تأمین مسکن اشاره کرد و از وزارت راه و شهرسازی خواست که زوجین جوان را در اولویت واگذاری مسکن قرار دهد. رئیسی با تأکید بر ساخت ۴ میلیون مسکن در چهار سال به عنوان نیاز کشور تصریح کرد: «دولت برای ساخت مسکن، زمین تهیه می‌کند و وزارت راه و شهرسازی برای تسریع در این کار می‌تواند در قالب تعاونی با در اختیار قرار دادن زمین و پرداخت تسهیلات و امکانات، از خود جوانان هم در ساخت مسکن کمک بگیرد.»
او اشتغال را هم از موضوعات مهم در تسهیل در امر ازدواج برشمرد و گفت: «آمار اشتغال بهتر از گذشته شده و با فروکش کردن کرونا وضعیت کسب و کار و تولید رو به پیشرفت است که می‌تواند دغدغه جوانان به ویژه قشر تحصیلکرده را تا حدود زیادی برطرف کند.»

حال باید منتظر ماند و دید که وعده رئیس جمهور برای تسهیل ازدواج جوانان عملی خواهد شد و مسئولان مربوطه به وظایفشان در این زمینه عمل خواهند کرد تا موانع سر راه ازدواج دختران و پسران جوان برداشته شود و به تشکیل زندگی مشترک ترغیب شوند؟

رازیانه د
رومیس د
ارسال به تلگرام
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • |
  • ارتباط با ما
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیکی
  • |
  • نظرسنجی
  • |
  • جستجو
  • |
  • آرشیو
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انتخاب است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید : "ایران سامانه"